Keresés

Részletes keresés

korcsi Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15134
Szőke M. Márton napiját újrakóstoltam, még mindig nagyon jó, viszont már csak az alsó polcra, a sarokba teszik a Veritasban (lehet, hogy nekik is ízlik?:-)
kaviat Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15133
huhh egy kis feta sajtot be tudnék most halózni

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: Prunyicsek (15132)
Prunyicsek Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15132
En az itteni feher borokat tudom javasolni, bar vannak pirosak is, es azoknak is finomak, valamint eleg jellegzetesek.

A fehr borok szinte kivetel nelkul szarazak, es nagyon olajosan tapadnak a pohar falahoz. Igazi jo markans izuk van, ami egyebkent nagyon jol beleillik az itteni etkezesi kulturaba: gondolj csak egy jo zamatos olaj-bogyora, vagy egy kelloen savanyu feta sajtra.

Szoval javaslom, hogy ha errefele (meg itt vagyok Kretan) jartok, akkor nezzetek be egy jo kis kockas abroszos "taverna"-ba, es kerjetek a tulaj hazi feherborabol.

Gorok boroknak egyebkent van egy boltja valahol a mamut -1. emeleten (ha meg nem szunt meg), es lehet hogy ott is beszerezhetoek ezek a borok.

Előzmény: kaviat (15131)
kaviat Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15131
szija, természetesen témába vág, hisz borról van szó :) milyen fajta borok vannak arrafelé? fehérek, pirosak? szárazak, édesek? könnyű vagy testesek?

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: Prunyicsek (15129)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15130
Namégeccer hibátlanul:

Nekem tetszett, hangulatos hely, a hova menjünk budapestenbe írtam is róla /a tulaj ugyanaz - ha jól vettem ki a mellettem lévő asztalnál folyó szakácsfelvételi megbeszélésből - akié a vörös és fehér, de itt nem kérnek pluszban 10% felszolgálási díjat;)/

Előzmény: Cirfandlia (15122)
Prunyicsek Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15129
Nem olvastam az eddigi tizenotezer hozzaszolast, de leirom a legujabb kellemes elmenyemet.
Korabban nem sokat hallottam a Kretai borokrol, de most egy honapot toltottem Iraklio-ban. Csinaltunk itt egy korutazast, es vegig kostolgattam a helyi borokat. Egyik helyen sem csalodtam. Mindenkinek javaslom a Kretai feher borokat.

Magyarorszagon ha valaki a hazi boraval akar kinalni, azt gyakran jobb ha nem fogadod el. Itt a hazi borok is kurva jok!

Bocs, ha nem vag temaba a hozzaszolasom.

etna Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15128
Nekem nagyon tetszett.
A Hova menjünk vacsorázni topicban be is számoltam róla, már nem emléxem milyen terjedelemben.

Dizájn 5
Konyha 4
Kiszolgálás 4.5
Ár/érték arány 4

Mindenképpen érdemes elmenni oda.
Ha lejjebb adnák a minőségi borokat, még korrektebb lenne.

Előzmény: Cirfandlia (15122)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15127
Nekem tetszett, hangulatos hely, a
Előzmény: Cirfandlia (15122)
tomlaker Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15126
BZoli!
mivel nem válaszoltál legutóbb, elébed megyek:))
www.chateau-yquem.com
egészségedre!
Tom
Előzmény: BZoltan (15064)
csite Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15125
2000
Előzmény: Cirfandlia (15124)
Cirfandlia Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15124
A Gáléban karakteres különleges faíz van, ebben kevésbé. Az évjáratra nem esküszöm meg, főleg így!
Többiek? 01es vagy 00-ás volt Matyibá sárdonéja? (palackot kidobtam má)
Előzmény: VKati (15123)
VKati Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15123
Sajnálom, hogy nem tudtunk menni.
Hétvégén mi is Szőke Chardonnay-t ittunk, de 2000-est, ugyanúgy a Decanterből. Biztos, hogy a tietek 2001-es volt? Mert a leírásod kísértetiesen hasonlít a mienkhez. Nekünk is nagyon ízlett, talán a Gál Chardonnayhez hasonlítható leginkább, de az több, mint kétszeres áron kapható. Szép bor.
Előzmény: Cirfandlia (15095)
Cirfandlia Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15122
Nyílt egy borlabor nevű hely. Tudtok róla vmit? Medve étteremkalauzában itt: olvasható
.hun Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15121
Beismerem, hogy borban még csak alakulóban, de amúgy általánosságban nagyságrendekkel jobb is van, mint a tied! :)
Előzmény: Törölt nick (15119)
Jozs Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15120
Elnézést, hogy nem szóltam hamarabb, nem hittem volna, hogy lesz ott még valaki innen.

Amúgy te ki vagy? ::D

Előzmény: nohab (15091)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15119
off
A konyhai 10x10-esre.
on
.hun: Ami nincs azt nem lehet ismerni;))))
Előzmény: Cirfandlia (15110)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15118
Én meg pl. Cere mesternek, ha már Oremus kései hárs... :-)
Előzmény: .hun (15117)
.hun Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15117
Azért az okos ember (és a szerencsés, mint én :) igyekszik a más kárán tanulni...én jobbára csak az ízlésemet ismerő Há tesó és csite tesó, valamint egyéb bortársak ajánlataira hallgatva iszom, meg persze hálás vagyok pl. Hatvani mesternek az Oremus késői hárs bemutatásáért. :)
Előzmény: BZoltan (15115)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15116
There is no heaven without a hell... :-)
Előzmény: BZoltan (15115)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15115
Na jovan.. nemakarom itten a nagy inyes borivot adni ;) Kell inni szart is, kulonben honnan tudnank mi a jo?

z

Előzmény: .hun (15114)
.hun Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15114
Na ja, pl Britney sem annyira az esetem, de azért persze megkóstolnám...;))

csakahülyeség.hun :)

Előzmény: BZoltan (15109)
kifli Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15113
akkor én ebből a hordómintábol rendelnék:-)
Előzmény: shiraz (15111)
Cirfandlia Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15112
Nekünk a jelenlegi minimalizálásra törekvő címkével is nagyon tetszett a dizájn! Gondoljátok meg!:)
Előzmény: shiraz (15111)
shiraz Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15111
csak egy megjegyzés: a 2001-es Evolution még hordóminta volt, de már házasítva vagyon. Kicsit mások a fajtaarányok de ugyanaz a 4 fajta.
Töltés hamarosan.
Előzmény: Cirfandlia (15095)
Cirfandlia Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15110
a másnapi csípősségre gondoltam; tudod hol és mikor jelentkezik!:))
a szőke ch-t mi a DECANTER borboltban vettük szerinem olcsóbban. A külföldi magyar összehasonlításban azért ez, és a Scheller, Gál T., Malatinszky sárdonék (Légli? nem kóstoltam) biztos megállná a helyét.
off
Tybald: ilyet ígértem? nehéz lesz, ismerve a kivitelezőnket de milyen csempe érdekel? (járólap az ok.)
Előzmény: kifli (15108)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15109
"nem szabad legyinteni rájuk"

Egyetlen mas cegrol sem tudom elmondani, hogy annyi penzt kivettek a zsebembol mint Ok mindenzt azon hitetlensegemnek koszonhettem, hogy egy ekkora ceg nem csinalhat folyamatosan igenytelen bort. Azota rajottem, hogy de igen :)

Egy borexpon is vegigkostoltam az osszes bemutatott boraikat...nem tudom, hogy milyen hibabol, de kivetel nelkul ures, egerszagu lorek voltak.

Sajnos en fogyaszto vagyok es en csalodtam bennuk, sokszor es nagyokat... igy az egyetlen buntetessel sujtom oket amivel tudom, midenkivel megosztom negativ elmenyeimet es soha tobbet nem veszek tolut semmit.

Biztos vannak olyan borai a cegnek amiktol elajulnek, de nem azok kerulnek azokra a polcokra amikrol en az atlag vasarlo leveszem a palackokat.

A ceg az egyik legnagyobb felelose es a legmasszivabb zaszlohordozoja a McWine-nak, nem csak egy kicsit ilyen a stilusuk. Ok a stilus egyik megteremtoi.

Ha azert tisztelnem oket amiert eljuttatjak a boraikat tobbszazmillio borivo poharaba, akkor Britney Spears-t es Robbie Wiliams-et is tisztelem mert eljuttatnak "zenet" sokszazmillio fulbe.

Ennek ellenere erdemes megkostolni oket...mert velemenyem szubjektiv es tapasztalataim lehetnek pechesen egyediek.

z

Előzmény: cere (15106)
kifli Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15108
csak egy pohárka az íz kedvéért;-)
Előzmény: Cirfandlia (15103)
alexandrosz Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15107
Én nem nevezném meglepetésnek, ismerve a régebbi chardonnay-it ;o)
Az lenne már meglepetés (és tényleg szuper volna), ha sok jó magyar ch. tétellel találkozhatnánk...
Előzmény: Törölt nick (15102)
cere Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15106
Amerika egyik legmeghatározóbb boros személyiségei (már csak Ernest él, kb. 94 éves). Az USA-ban elöallított bornak kb. 25%-a az ö pincészeteikböl kerül ki (két borászatuk van, ami a világ 2 legnagyobb borászati üzeme). A "kissebbik" Gallo of Sonoma néven fut, kb. 6-8 éve indult, és céljuk a "prémium" kategóríába való bejutás. Ezek mind korrekt borok, de egy kicsit Mc'Wine stílusuak. A legtöbb, amivel találkozni lehet a kaliforniai "alföld"-röl származik (Central Valley).
Ami miatt nem szabad legyinteni rájuk: rengeteg amerikai az ö boraikon keresztül került kapcsolatba a borral, és szerette meg azt.
Előzmény: beyaaa (15092)
knight bandit Creative Commons License 2003.02.24 0 0 15105
hétvégén én sem lustálkodtam:
vida cuvee 2000 (cab. franc + merlot) bar.
vida cuvee az egyik kedvencem, ami most sem okozott csalódást. a meggy végigkövethető a borban: színben, illatban, ízben egyaránt visszajön, egyáltalán nem zavaró módon. a poháron sikerült a kedvenc templomablak jelenséget előidéznem
olyan igazán jól iható, egyben levő bor, egyensúlyban van, tannin nem buzog túl benne
szerintem 1 év múlva jobb lesz, de azért túl nagy potenciált nem látok benne, úgyhogy bátran igyátok most is
konyári cab sav barr 1999
dél balatoni ízvilág, kissé nyers, kissé paprikás jelleg, valószínűleg érhetett volna még a palackban, de amúgy korrekt bor, 1/2-1 múlva ismét ránézek kiváncsiságból, hogy javul-e
kb

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!