Keresés

Részletes keresés

Mazsola0070 Creative Commons License 2019.03.10 -1 0 24920

https://welovebudapest.com/hely/kurtos-etelbar-2/

 

Egyetlen baja van: a nagy érdeklődés miatta  a sorbanállás garantált, leülni pedig szinte lehetetlen, így elvitelre érdemes kaját venni. 

Előzmény: Boszorka (24919)
Boszorka Creative Commons License 2019.03.09 0 0 24919

Erről a kifőzdéről most hallok először, látszik totálisan tájékozatlan vagyok. Mi jártunk egy ideig a borkonyha melletti rézkakasba, de aztán elromlott a steakjük. Mondogatták, hogy a szakács is meg a beszerzés is olyan mint régen, de valami mégis megváltozott. Azóta a környéken se voltunk.

Előzmény: Mazsola0070 (24918)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.03.09 -1 0 24918

Igen, a Borkonyha és a Textúra két különböző hely, bár ott vannak egymástól egy köpésre a Sas utcában, és a séf is ugyanaz mindkét helyen (Sárközi).

 

Talán az árai egy picit mérsékeltebbek a Borkonyhánál, de olcsó helynek ezt sem mondanám...

 

Én egyébként azt hittem, olyan a viszony a két étterem között, mint a Rosenstein Étterem és a mellette lévő Kürtös Ételbér között (utóbbi a Rosenstein olcsóbb árfekvésű kifőzdéje), de nem. 

Előzmény: Boszorka (24917)
Boszorka Creative Commons License 2019.03.09 0 0 24917

Most alaposabban megnéztem és látom hogy csak majdnem.

Előzmény: Boszorka (24916)
Boszorka Creative Commons License 2019.03.09 0 0 24916

Ez a valamikori borkonyha?

Előzmény: Mazsola0070 (24914)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.09 0 0 24915

Hát igen, a hely determinálja az árakat is...

 

Előzmény: Mazsola0070 (24914)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.03.09 0 0 24914

A héten voltunk, érdemes kipróbálni: http://texturaetterem.hu/

homerx Creative Commons License 2019.03.07 0 0 24913

azaz, az aranyhal lesz az. sch-s ismerosokkel jartunk oda. kockas abrosz egybol beugrott.

Előzmény: Re:barbara (24911)
Re:barbara Creative Commons License 2019.03.05 0 0 24912
Előzmény: Re:barbara (24911)
Re:barbara Creative Commons License 2019.03.05 0 0 24911
Előzmény: nagypapi51 (24908)
Re:barbara Creative Commons License 2019.03.05 0 0 24910

Köszi! :) 

Láttam, hogy a régi Wien szállót kipuccosították, lehet, hogy a környéket is dzsentrifikálják, és ott már nem élt volna meg? 

Mindenesetre ez az adag négyünknek pont elég lenne. :-D

 

 

Előzmény: nagypapi51 (24905)
Hepci Creative Commons License 2019.03.05 0 0 24909

Ugyanaz.

Mondjuk kiírhatnák az új címet a régi helyen - azt hittem, végleg bezártak.

Előzmény: Re:barbara (24904)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.05 0 0 24908

A Kopaszi gáton akkortájt még evezős klubok voltak, Zozo is ott kezdett kajakozni, de mintha vmi kocsma is lett volna...

Előzmény: homerx (24906)
Caipi Creative Commons License 2019.03.05 0 0 24907

4 részletben talán megbírkóznék vele. :) 

Előzmény: nagypapi51 (24905)
homerx Creative Commons License 2019.03.05 0 0 24906

a 90-es evek elejen jartam ott jonehanyszor. meg a kopaszi gaton.

Előzmény: nagypapi51 (24905)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.05 0 0 24905

Ugyanaz, és a "vezérkaja"... :)

 

Előzmény: Re:barbara (24904)
Re:barbara Creative Commons License 2019.03.05 0 0 24904

Sziasztok! A Rétisas elköltözött Kelenvölgybe? Ez ugyanaz a Rétisas?

https://www.facebook.com/R%C3%A9tisas-Vend%C3%A9gl%C5%91-109526742442786/

Mercutio_ Creative Commons License 2019.03.04 0 0 24903

Svájci/Osztrák falvak vs. Budapest.... 

Ha Pest megyéből kimozdulsz a legtöbb helyen nincs tartósan életképes minőségi hely csak mutatóba. De akár a külsőbb kerületek - buda kivétel:) - se sok választási lehetőség van.

Előzmény: Boszorka (24901)
Caipi Creative Commons License 2019.03.04 0 0 24902

Mi tegnap egy Vino Piano nevű helyen vacsoráztunk kétszemélyes tapas-tálat borokkal. :) Egész jó volt a tál, felvágottak/kolbászok, kence, sajtok, olajbogyó, szárított paradicsom és rukola volt rajta, és kenyérkék jártak hozzá. Egy pince az egész, de nem olyan rusztikusra, hanem eklektikusan, ámde elég puritánul modernre megcsinálva. Az egy darab (a pultnál) kiszolgáló srác nagyon lelkes borügyileg és igen tájokozottnak tűnik. Desszert viszont nincs.

Boszorka Creative Commons License 2019.03.04 0 0 24901

Én nem ezt tapasztalom. Egyetlen, nagyon drága de jó, éttermet ismerek, ahová foglalás nélkül is lehet menni akár szombaton délben is. A többi moderáltabb áru, mondjuk Rosenstein szinvonalu hely mindig tömve van.

Előzmény: Mercutio_ (24900)
Mercutio_ Creative Commons License 2019.03.04 0 0 24900

Ott van fizetőképes réteg, itthon nincs.

Előzmény: Boszorka (24896)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.03 0 0 24899

Nem tudom, mennyire volt kedvezményes, minden esetre a most divatos óriási lapostányért ott láttam először.

Ja, és a CHF akkortájt 22 Ft volt...

ON

Előzmény: Boszorka (24898)
Boszorka Creative Commons License 2019.03.03 0 0 24898

Ez valami nagyon kedvezményes ár lehetett. Zürichben már akkoriban is 10 körül került a Tagesteller a munkahelyem közelében.

Előzmény: nagypapi51 (24897)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.03 0 0 24897

Hát igen, a kis eldugott helyek sokszor nagyon jók tudnak lenni.

Mi még a net előtti korszakban, '82-ben keveredtünk egy fogadóba Churban (a felszolgáló egy magyarul tökéletesen beszélő horvát asszony, Maria volt. Olyan Jagerschnitzelt rittyentettek, hogy a húsz ukkunkat megnyaltuk utána. Az árára is emlékszem, 4.20CHF volt

Előzmény: Boszorka (24896)
Boszorka Creative Commons License 2019.03.03 0 0 24896

Hát nem, de nem baj.

Most eszembe jutott, hogy évekkel ezelőtt autóval voltunk uton innen Svájcba. Korunkra való tekintettel valahol Deggendorf környékén letértünk és bementünk egy ismeretlen kis faluba. Olyan igazi falusi vendégfogadó volt, néhány szoba fent, lent meg vendéglő. Le is mentünk vacsorázni és a nevét már nem tudom, de valami szűzérme volt gombás szósszal és tagliatelle. No meg friss saláta előételnek. Ezt választottuk a nem túl nagy étlapról. A helyre való tekintettel, semmi  különöset nem vártunk, de a kaja valami menyeit volt.  Aztán később nem akart beindulni a net és elkeveredtünk a 30 körüli konyhafőnökhöz, akiről kiderült,hogy ő a tulaj fia. Elmesélte, hogy évekig főzött Párisban, Hongkongban meg mit tudom én még hol, de most már haza jön. Szóval így is lehetne ezt csinálni. Haza jönni és normális ételeket főzni, nem csillagra meg ilyen még soha nem volt dolgokra hajtani.

Ja és az étlap kézzel volt írva, feltehetően nem ugyanazt adták hetekig vagy hónapokig.

Előzmény: nagypapi51 (24894)
Edmond Dantes Creative Commons License 2019.03.03 0 0 24895

Mondjuk annyi tájékozottság van a cikkben, hogy a legnagyobb élő legenda Joël Robuchon meghalt tavaly nyáron. 

Ezt a fiút, aki írta, nagyon felültették már a DG tesztelős cikkben is.

Előzmény: nagypapi51 (24894)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.03 0 0 24894

Na Boszi, ez se a te helyed lesz...

 

kifli Creative Commons License 2019.03.03 0 0 24893

jó 5let

Előzmény: Hepci (24892)
Hepci Creative Commons License 2019.03.03 0 0 24892

Érdemes benézni a Czakóba, friss makrélát és tengeri süllőt grilleznek az udvaron nyílt lángon.

Előzmény: kifli (24891)
kifli Creative Commons License 2019.03.02 0 0 24891

mitsoda veszteség

Előzmény: jetti1 (24888)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!