"..ha nappal nincs szükség a hátsóra akkor az elsőre miért van szükség?"
Erre a válasz roppant hétköznapi. Mert az az előírás. Mielőtt az jönne, hogy miért ez az előírás (tudom, szerinted komplett hülyeség az előírás, de ez más kérdés és lényegtelen is) A szabályt mintegy 20év adataiból, statisztikáiból alkották, mert ezekből az jött le, hogy az első lámpák használatával bizonyíthatóan csökkent a balesetek száma.
Nagyjából ugyanez a polémia futott anno a 3.féklámpa kitalálásakor is, pedig az hátrafelé világít.... :P :)
Információt és segítséget szeretnék kérni, 98 Seat Alhambra fűtés vezérlésérő működésével kapcsolatban.
Nagyon kíváncsi volnák rá hogy vajon a climatronik vezélése miatt vagy hiba miatt viselkedik nekem így az autóm.
A jelenség a következő, a hátsó fűtést ventillátora csak késve indul el ( kb. 5 perc menet után)
Az első lábtérnél pedih hiába van 22 fokra álítva a hőmérséklet autómata módban is fúj be néha jéghideg levegőt, ezt csak akkor nem teszi ha kiakasztom a felső hőmérsékletre.
Kérdésem ironikus volt!nincs baj a nappali fénnyel,csak annyi hogy pont annyira fontos lenne ha hátul is lenne.részemröl baromság és veszélyes hogy emberek vígan közlekednek ezzel hátul meg semmi világítás.látni és látszani!!!
Szerinted ha nappal nincs szükség a hátsóra akkor az elsőre miért van szükség?
Legtöbb esetben nappal nincs szükség a hátsóra, de így október végén már délután 5 óra felé biztos, hogy olyanok a fényviszonyok amikor a hátsót is ki kell világítani!
Azt meg remélem nem kérdezted komolyan, hogy az elsőre miért lehet szükség? Hátulról ugye 10 - 50 km-es tempóval közeledsz valaki felé, míg szemből 100-200 km/h a sebesség. ... Nyilván egy ráfutásos baleset sem szerencsés csakhát sokkal több időd van észlelni hátulról egy járművet, mint előről.
Jellemzően lakott területen kívüli használatra lett kitalálva. Nappali fényviszonyok mellett nem is kell hátsó világítás szerintem.
Csak egy kis köd vagy szürkület és máris nagyon jó lenne ha lenne hátul fény: én nagyon szidom a sok okost aki elől a legvadabb led fénysorral közlekedik, de hátulról semmit nem látni belőle. Sajnos legtöbbször eszükbe sem jut milyen veszélyhelyzetet teremtenek.
Igaz ami igaz,a mostani lámpák nem összehasonlíthatóak egy 15-20 éves technológiával! Egyenlőre foncsorcsere volt /nálam legalábbis/,aztán majd ha megint kezdek homályosabban látni kiokoskodjuk a megoldástmegoldást ; optikus,foncsorozás,projektor csere,autócsere, ...
Nyár elején volt foncsorcsere. A régi sem volt túl rossz állapotban ,mint utólag kiderült / a műhelyben mutattak pár hulladékot / ,de érzékelhető a különbség! Csak sötétben,vagy ködös időben használom,egyébként kb. 3 éve ezt https://lumenet.hu/osram-drl301-clamp15-nappali-menetfeny
Milyen gyorsan kell(ene) a xenon fényszóróknak a magasságot beállítania? Elméletileg mindkét lámpám magasságállítása jó (nincs hibakód a rendszerben) de a korai sötétedés miatt most jobban látom, hogy időnként a lámpafénye elég magasra billen.
Köszönöm,majd megnézem.Vennem kell,és nem akarok nem belevalót!Amúgy ha tényleg 70Ah-sal szerelték,az jó kicsi!😀Izzítás,Inditózás,rádió,kiegészítőfűtés,utastér fűtés elöl hátul+szélvédőfűtés elöl hátul,világítás!A70Ah-s behorpad ennyi fogyasztótól!😀😀Mostmár kíváncsi vagyok!😀A neten 90,95,meg 100Ah-s akksikat dob fel ha kerestem.Mégegyszer köszi!
Az enyémet (2004-es 96kW-os Sharan csak kiegészítő fűtéssel) 70Ah-sal szerelték. A szervizfüzetben és a csomagtartó jobb hátsó rekesze alatt található felszereltségi kódos matricán (ilyesmit keress) nekem ott szerepel a J0L bejegyzés, aminek a jelentése Battery 340 A (70 Ah)
Mivel nem vagyok hajlandó kicsi nagy bármilyen tgk val járni, az átírás vez szij, rendbetétel megint elvinné a fogyasztás különbözetet, amugy te is tudod , ha 100km/h -körül nyugizol, közelít vagy be is figyel 6 alá. Na most szerintem a sharan pont nem falubike, azaz pont erre való.
On: Bgyarmat - Poprad a hátsó sorban olyan -14 pont a havarék szerint, pedig 2db ot tettem csak be 3 helyett, mezei 2004 Honda Accord van nekik, Losoncnál már jajveszékelés volt erősen...
Leírtam, a foncsorozás félmegoldás, a projektor lencse cserélje viszont teljesen jó. Nem csak hogy jobban, de másképp is világít. Nyilván nekem az új autó volt a megoldás, egy kanyarkövető bixenon teljesen más kategória, mint ezek, viszont meglepő, de az Alhambrám lámpái 2 év után is egész jól világítanak még egy ilyenhez képest is.
Ha meg úgy nézzük az S-cross-t kihozod a szalonból aztán már ellocsoltál 1millát,aztán még mielött lejárna a törlesztő,szépen lassan arra is elkezded merni a pénzt.mire megveszed mire kifizeted mire oda jutsz hogy le kéne a cserélni ott fogsz tartani hogy kapsz érte két millát miközben már ráment 7milla.a legnagyobb bukó az új autó.de ez az én véleményem.