...tehát ha a tavaly beadott igényemre, idén december 20.-án küldik ki az MGT-t, akkor 10 nap alatt át kéne adni a rendszert hogy szaldó elszámolásba kerüljek.
'A" égő ház miatt miért bontanák le "B" ház tetejét? Hogy jobban belekaphasson a tűz a tetőszerkezetbe?!?!?
Esetleg arra gondolsz, hogy ikerház, közös lángoló tető?
Ha tűz miatt meg kell bontani egy héjazatot, pont ugynaz történik mindennel. Legyen az betoncserép, bitumenes lemez, karácsonyi fényszarvas, stb. Repül, míg a gravitáció és a talaj kölcsönhatása meg nem állítja.
Egyébként meg a napelem miatt aggódsz, a komplett tetőszerkezet károsodása és a házba belocsolt több köbméter oltóvíz mellett?
(Elképzelem amint a tűzoltók széthúzkodják a csatlakozókat, gondosan leszerelik és leadogatják a paneleket, szétcsavarozzák a síneket, azt is leadogatják, közben dől a füst mindenhonnan, lángnyelvek a tetőn. Majd technológiát váltanak és szétverik a cserepeket, tetőt, és betolnak 6-20 m3 vizet a házba. A tulaj meg boldogan ölelgeti a megmentett napelemeit az udvaron 😎)
A tűzoltók miatt kell valóban. De az esetleges idegen villanyszerelők miatt is. Nálunk 3 van. Egy a kapu mellett, egy az óra szekrényben és 1 db az inverter mellett.
A tűzoltó miatt, mert nem triviális, hogy az udvaron/ház mellett álva látszik mi van a tetőn. Az adóhivatali dolgozó számokkal dolgozik, megkapja a szolgátatótól a nevedben bevallott adót és kész.
De hangulatkeltésre jó az ilyen bejegyzés...
Nekem sincs kint, amikor szerelték még nem volt kötelező.
Miert kell kirakni a a napelemre haszalatra felszolito feliratot/tablat az utca frontra a keritesre? En ugy tudtam a tuzoltosag miatt.. Nade nem tudom, h kotelezo-e.. Nalunk a gazdag emberek, akik napelemet telepitettek a hazukra, nem rakjak ki.
A régebbi Froniusok állítólag 15% pluszt bírtak. Enyém többször is elérte a 109,5 %-ot, pedig csak 108,33% a napelemek csúcsteljesítménye. Ebből még a hatásfok is lejön. :-)
Később a gyártók igyekeztek teljesíteni a "szolgáltatók elvárásait". :-(