Keresés

Részletes keresés

scatman Creative Commons License 2006.03.09 0 0 23056
ismét köszi, meg vagyok győzve.
Előzmény: Herr X (23055)
Herr X Creative Commons License 2006.03.09 0 0 23055

Ha agyagos a talaj, akkor az ~agyagos talaj vastagságáig bele fog "tömörödni" és mindig lesz agyagos rész a tetején. Ráadásul a vizes agyag nem fogja meg a köveket, hanem "elúszik" benne, mint amikor iszapba lépsz...

A 8cm nem elírás. Persze nem 8cm átmérűjű gömbként kell elképzelni, hanem lehet akár lapos, hosszúkás is, a lényeg, hogy minél nagyobb a kő, annál jobb. A szögletesség is előny.

Ha geotextilt teszel alá, akkor ráadásul a víz leszivárog a kövek közt és nem csinál "kőiszapot", mint azt tenné a murvából.

Figyelem: a murva alatt mindenki mást ért! (felénk a murva sárgásbarna, málékony apró kőzet, de az egyik szomszédom a fehér zúzott kavicsot hívja annak) Szóval megrendelés előtt tessék kiválasztani!

Előzmény: scatman (23053)
B-road Creative Commons License 2006.03.09 0 0 23054
8mm az mar aprokavics meret. Igaz durvan hangzik a 8cm (vasuti toltes), de en azt tartanam hihetonek.
Előzmény: scatman (23053)
scatman Creative Commons License 2006.03.09 0 0 23053

Mein Herr! :-)

Köszi ismét.  A talajt azért szvsz csak tudom telíteni, mert gondolom a dagonya nem tart a Föld középpontjáig, hanem kb. max. 20 centi mélyen véget ér. A dágvány felszedése kövekkel együtt biztos nem egyszerű, de úgyse én csinálom... ha meg megfizetek valakit, hogy csinálja meg, akkor az majd nyilván belekalkulálja ezt az árba...

Mi az a 8cm-es frakcióméret??? nem lehet, hogy 8mm-es méretre gondoltál?

ÉS a "fehér zúzott kő" az a murva, nem?

Előzmény: Herr X (23052)
Herr X Creative Commons License 2006.03.09 0 0 23052

a kövek földbe járásával az a probléma, hogy gyakorlatilag soha nem telítődik a talaj. Folyamatosan töltheted rá. Ha meg egyszer fel akarod szedni a dágványt, akkor ott fogsz anyázni a sok kő miatt.

Nálunk a betontelepen volt "fehér" zúzott kő. 8cm+ -os frakcióméret javasolt.

De bármely sóderszállítót megkérdezed, tuti tud legalább 5 kőbányából hozni anyagot.

Előzmény: scatman (23044)
Herr X Creative Commons License 2006.03.09 0 0 23051

sőt, görény dolog, de szépen bele lehet adagolni a kukába is a 3 talicskányit.... 2 hónap alatt gond nélkül elmegy....

A kád meg lomtalanításkor fog elmenni.

Előzmény: viktor a takarító (23050)
viktor a takarító Creative Commons License 2006.03.09 0 0 23050
kövezzenek meg a konténer-bérlők, de a helyedben 3 részletben (3 talicska) elhelyezném egy-egy kósza konténerben, a kádat pedig kiraknám lomtalanításkor, akkor úgyis elviszik a fémgyűjtők 5 percen belül...
Előzmény: Centi the real (23047)
Centi the real Creative Commons License 2006.03.09 0 0 23049

:-((  Én is ezt tudom (Fót és D.keszi közt)...  

Mindenesetre, ha van valami ötlet bárkitől, akkor szóljon!!

Köszi:

Cm

Előzmény: Elm (23048)
Elm Creative Commons License 2006.03.09 0 0 23048
Mi megprobaltuk atvinni a kozeli XVII. keruleti lerakoba utanfuton. Elhajtottak: hivatalosan epitesi tormeleket Bphez legkozelebb a Foti lerakoba lehet vinni... :o/
Előzmény: Centi the real (23047)
Centi the real Creative Commons License 2006.03.09 0 0 23047

Sziasztok!!

Kőbánya térségében tudtok valahol nyilvános (tehát nem csak szerződés alapján vihető oda cucc) törmeléklerakót?

Mi a legális megoldása a levert csempe, stb törmelék elhelyezésének?  Konténert nem akarok rendelni, kb 3 talicska cuccról + 1 kádról van szó....

Köszi:

Cm

scatman Creative Commons License 2006.03.08 0 0 23046
dobok.
Előzmény: zsomica (23045)
zsomica Creative Commons License 2006.03.08 0 0 23045

dobj egy mailt a zsomica@freestart.hu-ra

Zs.

Előzmény: scatman (23044)
scatman Creative Commons License 2006.03.08 0 0 23044

Szia, köszi, igen, érdekel. Mondjuk nem tudom, hogy az üzlet megkötéséhez el kell-e zarándokolnom oda, vagy elég egy telefon, hozzák a cuccot, leborítják, aztán fizetek. Nem mindegy...

Asszem nem szórakozunk, most leborítják a cuccot, nem baj, ha belemegy a sárba, legalább tömöríti rendesen.

Előzmény: zsomica (23043)
zsomica Creative Commons License 2006.03.08 0 0 23043

Szia,

nekünk is ilyen talajunk van, mi tavaly felszórattuk a feljárót, alul nagy szemcsés zúzalék, olyan 10 cm vastagságban, erre jött még aprószemű. Viszont leteríteni csak száradás után lehet, így viszont tökéletes lett. A mixerek sem tudták széttúrni. Biáról tudok adni kontaktot, ha kell.

Üdv,

Zs.

Előzmény: scatman (23042)
scatman Creative Commons License 2006.03.08 0 0 23042

A nagy bajom az, hogy a tüzépek, legalábbis errefelé, NEM foglalkoznak ilyesmivel, tehát nem azt mondták, hogy "tudnak szerezni drágáért", hanem hogy "NINCS".

Előzmény: vanezigy1 (23041)
vanezigy1 Creative Commons License 2006.03.08 0 0 23041
Nos, ha bemész valamelyik tüzépre akkor ők tudnak neked ebben segíteni viszont akkor ők ráteszik a saját hasznukat. A javaslatom, hogy hívj fel telefonon egy építési fuvarozót és kérdezd meg őt. ;-)
Előzmény: scatman (23040)
scatman Creative Commons License 2006.03.08 0 0 23040

Köszi mindenkinek a segítséget, ezek szerint zúzott bazaltra lesz szükségem.

Már csak az a kérdés, hol tudok venni - tüzéptelepeken, barkácsáruházban nem kapható. Elsősorban az északnyugati agglomeráció területén keresek: Bp. II. és III. ker, Solymár, Nagykovácsi, Pilisvörösvár, stb. Van valakinek valami tippje?

Előre is köszönöm...

vanezigy1 Creative Commons License 2006.03.08 0 0 23039
Sziasztok kőműves mesteri végzetségem van és most először járok ebben a topikban így üdvözlök mindenkit. A murva valóban szívja a vizet mert mészkő örlemény azért fehér a színe is. Ami nem szívja a vizet az a bazalt őrlemény ami sötét szürke színű és igencsak éles felülettel bír. Amennyiben viakolorozni akarsz a későbbiekben mondanám neked, hogy a fehér murvát hozd rá de azt is legalább 10-cm vtg-ban a laza föld réteg eltávolítása után mert egyébbként csak eltemetni lesz jó és semmi célt nem fog szolgálni. A viakolort is megtudod csinálni házilag nem nagy dolog de annak 30-35-cm mélyen kell kiszedni a talajt. Amennyiben lenne még kérdésed akkor írhartsz erre a email címre: vereslak@hotmail.com
Előzmény: scatman (23030)
scatman Creative Commons License 2006.03.07 0 0 23038
Jah, ok, akkor bocs...
Előzmény: Törölt nick (23037)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.07 0 0 23037
Nem , félreértettél.A murva is szögletes szemcsés, én az olcsóbb sóder, kavicsra gondoltam.
Előzmény: scatman (23036)
scatman Creative Commons License 2006.03.07 0 0 23036
köszi a segítséget. mondjuk azt nem értem, hogy a murva  szemcseformája miért lenne kerek, eddig abban a hitben voltam, hogy az zúzott kő, tehát éles... nem?
Előzmény: Törölt nick (23032)
scatman Creative Commons License 2006.03.07 0 0 23035

És mondd csak, az miért baj, ha a kő (egy része) beledagonyázódik a sárba? laikusként azt gondolnám, az jó, mert azzal is tömörödik a talaj - ahol eddig föld+víz volt (=sár), ott lesz föld+víz+kő (=tömörebb talaj).

A geotextillel az a bajom, hogy ott már komolyabb előkészítés kellene - a jelenlegi dagonyát kemény munkával meg kéne szüntetni (kb. egy ásónyomnyi mélységben kiásni a sarat), arra mehetne a geotextil meg a murva. Ez meg nekem kicsit túl sok meló.

Előzmény: Herr X (23033)
duncanx Creative Commons License 2006.03.07 0 0 23034

nagyon jó, de csak kapilláris felszívódás esetén. (épp egy ezzel kezelt falazat helyreállításán munkálkodunk :) )

ha nyomás alatti rétegvíz éri a falat nem.

Előzmény: digium (23029)
Herr X Creative Commons License 2006.03.07 0 0 23033

300g/m2-es geotextil és rá zúzott kő. (lehetőleg a nagyobb fajtából)

A geotextil nem engedi beledagonyázni a követ a sárba, hanem fenntartja a felszínen.

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.07 0 0 23032
Nem vagyok szakértő, csak gyakorló építkező, házfelújító.A murva nekem nem jött be, hasonló volt a gondom az udvarral, mint neked.Először a homokszerűen apró részei miatt inkább iszapra emlékeztetett az első eső után.Aztán locsolgatás után, amikor az apró részek kimosódtak, akkor azért beállt.Csak egy idő után a kosztól, sártól érdekes lett a színe.Aztán okulva az előzőből, a másik házhoz bazaltzuzalékot hozattam ,ami remekül tömörödött, és a kosz sem látszott meg rajta.A lényeg, a kerek szemcseforma nem tömörödik normálisan, terheléskor elcsúsznak egymáson a szemek, míg a szögletes,sarkos szemcsék jól összeállnak.Ha később tervezitek a térburkolást, a,, tükör"kialakítása után újra fel is használhatod a zuzalékot.
mz/x. Creative Commons License 2006.03.07 0 0 23031
valószinűleg ez is jó de nem ismerem a múltját
Előzmény: digium (23029)
scatman Creative Commons License 2006.03.07 0 0 23030

Uraim, kérdés a szakértőkhöz:

Dagonyázós kocsibeállómat szeretném ideiglenesen, viszont gyorsan dagonyamentesíteni (perpill bokáig ér a sár). Murvát akartam rá hozatni (vagy 2 köbmétert), gondolván, az a saját súlyánál fogva is belemegy a sárba, és tömöríti az altalajt, a maradékot meg elterítem a tetején, esetleg néhány pázsitrácskővel súlyosbítva.

Most le akarnak beszélni erről, mert állítólag "a piliscsabai murva beszívja a vizet", inkább "sóder a tuti". Nomármost, én nem vagyok se építész, se kőműves, de ez szerintem baromság, a kő (a mészkő kivételével) sztem nem szív vizet - a sóder viszont apró szemcséi miatt gyakorlatilag úgy viselkedik, mint a sár. Mi az igazság? Jó ötlet a murva?

(Tudom, tudom, a jó megoldás a viacolor vagy a beton lenne, de egyrészt még fagy, másrészt meg csatornázás miatt úgyis fel lesz minden túrva pár hónap múlva, minek ruházzak addig be?)

Előre is köszönöm a segítséget.

digium Creative Commons License 2006.03.07 0 0 23029

Köszi. Erről az anyagról mi a véleményetek? http://www.isostarkft.hu/dryzone.html

Előzmény: mz/x. (23028)
mz/x. Creative Commons License 2006.03.07 0 0 23028

Ha a régi tölcséres módszerrel injektálsz akkor nem szabad a furatokat lezárni, kell meki időt adni a kiszellőzésre. Javaslom a pakkeros megoldást. A pakker az olyan mint egy zsirzógombos dübel. A furatba be kell rakni, és meg kell rajta húzni a csavart. És a végén a zsírzógombnál rá kell csatlakoztatni a kompreszor csővét és fel kell nyomni a furattot. Szerintem ez a módszer most a legjobb.

Kivülre tudok ajánlani szép klinkertégla burkolatot, persze mögötte légréssel.

A nádat pedig ki lehet cserélni, és újra lehet vakolni.

Előzmény: digium (23025)
mz/x. Creative Commons License 2006.03.07 0 0 23027

Ha jól tudom jogszabályilag valahogy úgy van hogy magyarországon csak bevizsgált, és a magyar szabványoknak megfelelő anyagot lehet beépíteni Ez az elmélet, és a gyakorlat ....... :).

Előzmény: Emi2 (23026)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!