Keresés

Részletes keresés

kistörzsf Creative Commons License 2015.07.25 0 0 182

Nyílt vagyok, aki hozzá akar szólni és személyesen, annak lichner@nograd.net

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.25 0 0 181

Szevasz András!

Kicsit továbbgondolva kérdést igazából nem tudom milyen kompenzácíóra gondolsz....Miután az önálló Határőrség megszűnt  feladatai és állománya 2007-ben kényszerűen integrálódott a Rendőrségbe,tehát határőr rendfokozatba nem tudnák "helyre állitani" az elmaradt rendfokozatot. A Rendőrségnek tartalékállománya nincs vélhetőleg úgy sem.

Annak nincs akadálya,hogy mint egyetemet végzett,24 hónap katonai szolgálatot teljesített,egyén aki eü

alkalmassággal,erőnlét stb rendelkezik mint volt határőr jelentkezzen lövészként,felderítőként valamelyik közeli honvéd tartalékos egységnél.....

Szerintem András ez a vonat elment....

DE sok sikert minden próbálkozáshoz,bár akiről én  tudok civil diplomás /nálunk is volt őrsellátó pénzügyi számviteli Főiskolával,meg talán egy tanár is/ azok annak idején azért maradtak soros határőrök szándékosan,mert nem vállalták a tartalékos pk képzést,hogy elkerüljék az évente 1-2 hetes  tartalékos szolgálatot

Előzmény: kistörzsf (179)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.25 0 0 180

Szervusz!

Érdekes amit feszegetsz,miután a rendszerváltás előtt,ill rövid ideig utánna is/Boros belügyminiszter tiltotta meg/akkoriban még bőven található volt a ht tisztek között nemhogy főiskolát

nem végzett,hanem még érettségivel sem rendelkelkező tiszt is....un tiszti tanfolyammal oldották meg/különösen alegységeknél,max szds lehetett és önnálló pk beo-t nem tölthetett be/ ....Aztán a rendszerváltásig aktívan zajlott un tartalékos parancsnoki képzés polgári diplomásoknak,illetve érettségivel rendelkezőknek Kistarcsán/ezt un "bújatatott ht képzésnek "hívták sokan jól jártak ezzel,felszerelt mint alhdgy és dolgozott ,tanult pl elvégzett valami tanfolyást.....Csoda ,hogy ezt neked nem ajánlották fel...

cseréljünk emilcímet,miután a tied,enyém is nem publikus

Bende Attila cannon56@freemail.hu

Előzmény: kistörzsf (179)
kistörzsf Creative Commons License 2015.07.25 -1 0 179

Várom azon volt határőrök jelentkezését, akik diplomával a kezükbe vonultak be sorkatonai szolgálatra s az akkori hatalmi arogancia megfeledkezett a tiszti előléptetésünkről.

"Miniszterelnökség,

Dr. Lázár János Úr

Miniszterelnökséget vezető miniszter

részére                                                                                  Tárgy: Kérelem a felsőfokú végzettségű volt sorállományú határőrök nevében.

1357 Budapest,

Pf. 6.

Tisztelt Miniszter Úr!

Alulírott Lichner András Gyula (an.: Balázs Klára, lakcím: 3121 Somoskőújfalu, Csontváry köz 1.), azzal a kéréssel fordulok Önhöz a volt határőr társaim nevében, hogy  méltányossági alapon vizsgáltassa felül, hogy az 1979. március 20-tól 1980. szeptember 15-ig a BM Határőrség állományában sorállományú szolgálatot teljesítő, s bevonuláskor már diplomával rendelkező határőrök kiérdemelték-e a tiszti rendfokozatot. Erkölcsi kárpótlási kérelmünket a mellékelt levelek alapján a Belügyminisztérium hatáskör hiányában elutasította, a Honvédelmi Minisztérium átadta a kérelmet a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságnak, ahol adminisztratív eszközökkel finoman kisöpörtek.

Utolsó lehetőségként fordulok Önhöz, mivel nem anyagi jellegű kárpótlást kérünk, hanem az egyébként is hányatott Ratkó nemzedék egy szűk értelmiségi körének erkölcsi elismerését, úgy érezzük, hogy ha a „rozsdás görbeszög egyengetőknek” jár erkölcsi kárpótlás, akkor talán nekünk is.

Somoskőújfalu, 2015. július 21.

Melléklet: 5 db.

Tisztelettel és köszönettel:

Lichner András Gyula

okl. mérnök-közgazdász

volt „határőr”

Attól tartok, hogy a mostani hatalmi arogancia is így fog cselekedni. Emlékeztek, hogy kik voltak azok az előljárók, akiknek KERÜLET VIGYÁZZ járt, nos ez a fenti levél az egyik et. fiának szól. 

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.22 0 0 178

Kiegészités:A hozzászólásodat ismét átolvasva,szinte biztos ,hogy találkoztunk akkor a századnál....De hát apám

eltelt istenem cca 35 év,"az még gombócból is sok"

Ha publikus az emiled egy személyest küldök,inkább adatokkal bővebben...

üdv

Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.22 0 0 177

Igen valószinűleg az én hozzászólásomat olvastad.Alap és szakkiképzésen  78 ápr-okt ig majd kutyás tisztes képzésen Dunakeszin majd szobi őrsön 79 tavaszától 80 januárig/?/ majd a ismét a balassagyarmati kerület kik,szd-nél 80 április 17-ig szolgáltam sorkatonaként,aztán ht /Ferihegyen/ lettem sokáig tts,zls majd levelező tagozaton végeztem az RTF-t stb de ez már egy másik történet....sorkatonaként ha átfedéssel ,"fázis késéssel"/egy időszakkal később vonultál,akkor még 6 hónapos bevonulási ciklusok voltak/ is,egy időben szolgáltunk,lehet ,hogy találkoztunk....

Bár nem szolgáltam utánna már Bgy-én,de érdekes volt kollegaként tekinteni pl" Tujungára" alias Tolnai ftörmre aki gerinctájájon a bakancsával taposva szemléltette a laposkuszás módszertanát rajtam.... De később

sok ötletet én is alkalmaztam tőlük.Aztán én is dolgoztam korábbi sorkatonáimmal később kollegaként,a rendszerváltás után kb 90-től,már azért szivesebben szolgáltak ht-ként.....

Aztán Farkas szds,agyvérzésben meghalt/ha emlékszel mindig vörös volt az arca,magas vérnyomás/Tolnai Pista elvégezte szintén az RTF-t/Dezső is/ ő lett a kik szd pk-ja,Én Dombi zls-el jártam egy évfolyamon ,tőle hallottam aztán róluk bővebben

Egyenlőre ennyit

üdv

Előzmény: kistörzsf (176)
kistörzsf Creative Commons License 2015.07.21 0 0 176

A határra indul már a sok járőrlegény... 1979. március 20-tól 1980. szeptember 15-ig Balassagyarmat kiképző századánál teljesítettem szolgálatot, mint írnok. Jó volt olvasni a régi neveket, mint Farkas szds., Tolnai ftörm., de mellette még Bencsik szds. polh., Bódi törm., Baráz szds., Hemreich szds. (őrgy.), Balázsik fhdgy., Kurunczi szd., Perged fhdgy., Brezina ftörm., Kaszab alez. törzsfőnök, Vincze alez. ker.pk., Fegyveres alez. hükalov, Polyóka, Kalácska, Lukács és sorolhatnám tovább.

Előzmény: Törölt nick (161)
lesifotos Creative Commons License 2015.07.10 0 0 175
_Pirx64_ Creative Commons License 2015.07.08 0 0 174

Hát akkor találkozhattunk! :) Első század, első szakasz, ha jól emlékszem. Mármint én. 

Előzmény: Törölt nick (173)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.02 0 0 173

Üdv!

85 novemberi bevonulás, 87 májusi leszerelés. Híradós voltam,a "panelban" volt a szállás. A Opk-ra jártunk A jó kis Ifákkal. A pk-n pedig távírász. Régi szép idők :-))   Csécs főhadnagy volt a főnök. A Jóni név nekem is megvan :-))

Előzmény: _Pirx64_ (167)
gadus Creative Commons License 2015.06.27 0 0 172

Látom emlékeztek még a Jónira:) .Nekünk a műszaki zászlóaljnál politikai tiszt volt. (88-90 ig voltam ott) Büszkén matricázta fel az 1500 polszkiját Sényői roma matricával:) rendszeresen tartott zenés mulatságot a kantinba (nem fehéreknek cigány zenével) Nem csodálkoznék ha politikai pályára lépett volna:) Egyébként volt abban az időben valaki ott?  A Napmátka utcai tűzoltó laktanyát "építettük" azidőtájt, meg az RG-t.(legalábbis én) A műszaki 5-nél voltam.

egal001 Creative Commons License 2015.05.27 0 0 171

Bedő Hőr, 91 aug-92 aug. voltam Adyn az ellátónél. Dolgoztam az ezredkonyhán a hétvégiházba és végül az opk-n.

Előzmény: Bedő Hőr. (163)
_Pirx64_ Creative Commons License 2015.04.20 0 0 170

Iegn. Ha Bagira, akkor ő az. :)

Én telefonban egyszer véletlenül így neveztem. Az utána következő harcászaton én cipeltem a géppuskát. De sokszor hallottam közben, hogy: 

- Vissza! 

Tóth Imre örnagyról tud valaki valamit? Nagyon jó ember volt! 

Előzmény: Ady 90-91 (169)
Ady 90-91 Creative Commons License 2015.04.17 0 0 169

Igen elég érdekes ember vólt.7 évvel később már másként viselkedett. 1 honapot vólt hózzá szerencsém.Kimaradást eltávot nem is kértem Bagirától.Viszont megtanitotta,hogy te egy senki vagy. 

Előzmény: _Pirx64_ (168)
_Pirx64_ Creative Commons License 2015.04.07 0 0 168

Én Jóni századost még kopasz hadnagyként ismertem meg. Nem írnám ide a becenevét! :D Rendes volt emlékeim szerint!

Előzmény: Ady 90-91 (164)
_Pirx64_ Creative Commons License 2015.04.07 0 0 167

Van itt valaki aki 1984 augusztusában vonult Adyligetre? Mondjuk ott is maradt? Én hiradó kiképző voltam. 

csukás2 Creative Commons License 2015.04.01 0 0 166

Valaki emlékszik még,hogy a vasfüggöny idején mi volt a személyi igazolványba pecsételt számok jelentés a nyugati határon?

PL:1-es,2-es, stb mert volt közúti,vasúti, de melyik melyik nem tudom.

Ady 90-91 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 165

A facebookon beirod Ex Adyliget határőrség.Nyilvános csoport több korosztály irogat nosztalgia fényképek stb...

Ugyanigy határőrség nyilvános csoport.

Előzmény: Ady 90-91 (164)
Ady 90-91 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 164

Szia én is ott vóltam Adyn ellátó századnál 90 nov 28 tól 91 február márciusáig.Akkór Tóth János százados vólt a századparancsnok.Feloszlatták a század egy részét.Mester és Jóni százados vette át az épitő századot az ő alakulatával.Ott egy teljes átrendeződés történt.Te mikór voltál ott?

Előzmény: Bedő Hőr. (163)
Bedő Hőr. Creative Commons License 2015.02.07 0 0 163

Sziasztok! Adyliget ellátoszázad.Opk fütő karbantartó.91-92 keresem a régi katonatársakat.

raffey Creative Commons License 2015.01.30 0 0 162

hello Totya

ugyanakkor,ugyanott,Csertán szds alatt.Privátba ha gondolod irok részleteket.

Baksa nagy arc volt:)

Előzmény: Tóth Péter Ferenc (152)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.30 0 0 161

Kedves Határőrök/hör,ts,tts ,zls,ti,fti urak és hölgyek!

Nem tudom milyen gyakorisággal olvassa valaki érintett ezt a fórumot,de szerencsét próbálok!

Az életem különböző szakaszai rendre összekapcsolódtak a Határőrséggel....

ezért szívesen hallanék1. az 1978-04- hó 18-tól Adyligetről a Határőr ezredtől a balassagyarmati kerülethez .

majd a kiképző századhoz/Farkas szds szdpk,Tolnai Ístván ftörm szpk/ vonult bajtársakról

2.A Dunakeszi kutyakiképző ts képzésen /4 hónapos/

3.A szobi őrsön szolgálatot teljesítő1978 nov-tól-79 dec-ig/Kertész szds őrs pk,Táborszky hdgy helyettes/

4.Ismét Balassagyrmat kik szd.kutyavezető képzés raj.pk 80. 04-ig

Aztán szívesen hallanék az egykori beosztottaimról aki a Budapesti Határőr Igazgatóságnál 1992-93 ban

/Ferihegy/ a II.majd a I szd III.szakaszában szolgáltak  

Végül az RTF határrendész szakán 1993-97-ben végzett tiszttársaimról...Miután a bajtársak egy részével

a jogutód Igazgatóság nyugdijas bizottságában,gyűléseken.találkozókon tartjuk a kapcsolatot,csak azokat kérem ,hogy jelentkezzenek akik nem tartoznak ebbe a körbe.A kapcsolatfelvétel lehet itt is,illetve személyes ínformácíókra tekintettel

privat emilen ami nyilvános.

Várom jelentkezéseteket!

kolibri 77 Creative Commons License 2015.01.01 0 0 160

Keresem katona társaimat akik 1978 ban Ady ligeten a 4. őrszázadban szolgáltak és 1977.01 25 én vonultak be és Sopronban voltak kiképzésen.

zsugabubus03 Creative Commons License 2014.12.02 0 0 159

Sziasztok!

1992.május 28. - 1993.május 12.

Orosházára vonultam.

Kiképző század,tisztes szakasz.

Majd törzs század.

'92. novembertől leszerelésemig Eleken voltam.

Keresem azokat,akik ekkor Eleken teljesítettek szolgálatot.

x153624x Creative Commons License 2014.11.24 0 0 158

Sziasztok!

Keresem katona társaim

Ady Liget 1992 november-93 november Őr század

Az első barakban voltam ami az ut mellett volt és a focipályára nézett!  :)

Kiképzésem siklóson volt!  :)

spoter Creative Commons License 2014.11.17 0 0 157

Ugyanakkor, ugyanott:)

Daróczy, Hanka, Máler? 

Előzmény: KovácsBandi (153)
fekvőrendőr Creative Commons License 2014.11.16 0 0 156

Melyik munkahelyre jártál a műszakitól?

Előzmény: padocska (154)
fekvőrendőr Creative Commons License 2014.11.16 0 0 155

Akkor Te valószínűleg ültél mögöttem a 452-es Csepelem platóján, mikor hoztam-vittem a műszakit.

Fittipaldi

78/áprilisi

Előzmény: padocska (154)
padocska Creative Commons License 2014.11.12 0 0 154

Sziasztok volt Határőrök !

1977.július 5 én vonultam Adyra, majd Sopron kiképzés október 25 ig Nózi papa alatt III.sz. III.szakasz.

Innét Fót I. őrszázad Sütő Misi bácsinál. 1978.03.15 ig. Majd Ady Műszaki zászlóalj megint Sütő M, alatt. Egészen 79. július 02 ig.

Talán valaki szintén érintve volt ezen idő alatt és helyszínen ???????

Üdv mindenkinek.

KovácsBandi Creative Commons License 2014.09.26 0 0 153

Sziasztok! 92/4-es vagyok, Adyligeten voltam végig, dzsekszon, ellátó szakasz....... felejthetetlen volt :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!