Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Dexxxxter Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65353

Igen, én is akartam, csak mivel nem tudtam, hol kell megbontani, igy feltöltöttem min-re kevert fagyállóval (nem kellett sokat).

Volt benne egy kis leülepedő trutyi, azért akartam én is kitisztítani, mert akkor a maradék 5 literben is lesz...

Előzmény: WebNeo (65352)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65352

Azon gondolkodom, milyen kosz volt benne, érdemes lenne egy rendszermosást csinálni, mielőtt fagyállózól? Véleményetek?

Előzmény: Dexxxxter (65347)
Dexxxxter Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65351

OK, köszi. Ez érvényes minden 'megbontott' bilincsre?

Előzmény: DGabee85 (65349)
Dexxxxter Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65350

Igen, a katalógusokban vizcső elosztóként nevezik ezt a műanyag házat (termosztátház).

Előzmény: Papalac (65348)
DGabee85 Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65349

A hűtőradiátor alján (ha szemben állsz a kocsival, akkor jobb oldalon) van a vízcső! Kiegyenlítő tartályt kinyitod, a radiátorról a csö et lehúzod, és megvárod, amíg kifolyik a rendszerből a víz. ABA bilincset tegyél fel a régi bilincs helyett, mert az már nem fog úgy tartani, ahogy kéne.

Papalac Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65348

A hűtővizet is cserélni kéne 5 évente. Lebomlanak az adalékok és nem védik a korróziótól a motort.

Mivel alkohol van a fagyállókban, gondolom valamennyire az is bomlik, párolog.

Megbontani a hűtőradiátor alsó csövénél lehet. Sajnos elég sok fagyálló benne marad a rendszerben.

Bilincset fogóval össze lehet nyomni és lehúzni a csövet.

A vízcső elosztó az a műanyagházat takarja?

Dexxxxter Creative Commons License 2016.10.08 0 0 65347

Na megtörtént a csere, új termosztát-tömítőgyűrű + vízcső elosztó, utóbbira pedig szilikonpaszta, egyelőre nincs szivárgás. Remélem nem is lesz.

Viszont, abban az egy liternyi hűtővizben, ami lejött a termosztátnál való megbontásnál, volt némi piszok - gondolom amúgy sem ártana lecserélni a teljes rendszerben a folyadékot >> de hol??? Azt olvastam, hogy lent a radiátornál kell megbontani egy csövet. Ezt valaki tudná részletezni, esetleg egy képpel megtámogatni? Köszi!! 

Előzmény: Dexxxxter (65324)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.08 0 0 65346

Ha már benéztem a kütyüdokihoz olvasgattam kicsit.

Hátha érdekel valakit.

http://www.icelink.hu/uncategorized/kormanyrol-vezerles-megmarad/

Előzmény: WebNeo (65343)
aszondja Creative Commons License 2016.10.08 0 0 65345

Üdv.

Gumikérdés. :-)

Sikerült beszereznem egy volt thália tulajtól egy tavalyi téli gumi szettet,felnivel.Kérdésem: van ezzel valami tennivaló azon kívül,hogy átcserélem? Gumis szerelte fel neki centírozta.

Párásodás.

Akárhogy fűtöm a szélvédőt párásodik,olyan vékony kis páraréteg képződik,de csak a vezető oldalon,lehet mert én lehelem be?Nálatok hogy működik?Hűtővíz nem fogy.

Garfield007 Creative Commons License 2016.10.08 0 0 65344

Megakadályozni könnyű a zárást egy bármilyen rádió adóvevő képes olyan térerőt generálni, ami elnyomja a távvezérlő jelét és nem zárnak be az ajtók.

Ez igy nem igaz, a blokkolonak renault eseteben a 433 MHz  n kell mukodnie, kulonben semmit nem art, nagyjabol 8-10 meteren belul legyen. Riaszto eseteben ez tovabb bonyolodik. Blokkolo par szaz forintbol osszeallithato, de ketlem hogy sokan megtudnak csinalni laikusok.

De igaz. Nem kell megcsinálni, megveszed a neten.

közel egy évtizedig a magyar néphadseregben hivatásos hiradó katona voltam

Na, már legalább tudom, hogy mi és miért irritál a stílusodban.

utolsó években olyan berendezéseken dolgoztam amit velem együtt mindössze 12 fő tudott kezelni az országban

A Honvédségben 15+14 aktív állományban lévő és 10 alatti működőképes T-72-es van, ezekre a legjobb traktoristákat válogatják ki sofőrnek. Nem mondtál ezzel semmit...

Szerintem felesleges, csak kiegészíteni akartam amit írtál.

Nem, te közölted a kartárssal, hogy nem igaz amit leírt, pedig de.

És elnézést, hogy megint belevauztam, csak megint kinyílt a bicska a zsebembe és nem tudtam parancsolni a kezemnek. 

Ne is válaszolj, kérlek.

Előzmény: WebNeo (65343)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.08 0 0 65343

Nem értek, mindössze két bizonyítványom van róla, közel egy évtizedig a magyar néphadseregben hivatásos hiradó katona voltam, az utolsó években olyan berendezéseken dolgoztam amit velem együtt mindössze 12 fő tudott kezelni az országban, külföldön tanultam,  nyilván csak véletlenül kerültem oda, vagy takarítani :D

Kell a bizonyítványom, beszkenneljem?

Ezeket azért alaposabban olvasd el mint az én hsz-m, ráadásul nem a térerőval van a gond, ha nem nyilik, záródik az autód :D

http://www.origo.hu/auto/20141125-fel-perc-alatt-kiramolhatjak-az-autojat.html

http://www.icelink.hu/uncategorized/blokkoltak-az-auto-bezarasat/

Abban viszont igazad van nem voltam pontos, csak a 433-t irtam, de ha kell kikeresem nem egész értékre is a frekit amin a kulcs működik. Szerintem felesleges, csak kiegészíteni akartam amit írtál.

Előzmény: Papalac (65342)
Papalac Creative Commons License 2016.10.08 0 0 65342

Látom nemigen értesz a rádiótechnikához. Ez nem baj, csak nem kéne butaságokat írni.

Csak pár példa:

Amatőr sáv : http://wiki.ham.hu/index.php/70_cm

PMR (Walkie-talkie): http://officeplaza.hu/Letesitmenyuzemeltetes/WalkieTalkiePMR?gclid=CJ-Gle_Ey88CFUQcGwod0r0BIg

A vezetéknélküli csengők is nagyon jól dolgoznak.

De egy haveromnak volt olyan autója, amivel beállt a pakolóba és 2-3 autó távolságban meghaltak a távvezérlők. Pedig nem volt semmi beépítve, csak szar volt a rődiója.

Nagyon könnyű megzavarni az autók távvezérlőjét. Nyugodtan elhiheted.

Ezért szoktam én megnézni a csomagtartó zártságát. Ott úgyis elég könnyen törik a vezeték a thaliákban.

Előzmény: WebNeo (65338)
Dexxxxter Creative Commons License 2016.10.07 0 0 65341

Őőőőő.. valóban.. :)

Előzmény: Anonymus23 (65340)
Anonymus23 Creative Commons License 2016.10.07 0 0 65340

Ha nyitva maradt  egy ajtó akkor a világ legegyszerűbb dolga kinyitni mindet, hiszen ott van a központi zár gombja a váltóboxon, azzal fél másodperc és minden nyitva van.

Előzmény: Dexxxxter (65337)
Vazeg091371 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65339

Köszönöm ment az email.

Előzmény: WebNeo (65331)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65338

Megakadályozni könnyű a zárást egy bármilyen rádió adóvevő képes olyan térerőt generálni, ami elnyomja a távvezérlő jelét és nem zárnak be az ajtók.

Ez igy nem igaz, a blokkolonak renault eseteben a 433 MHz  n kell mukodnie, kulonben semmit nem art, nagyjabol 8-10 meteren belul legyen. Riaszto eseteben ez tovabb bonyolodik. Blokkolo par szaz forintbol osszeallithato, de ketlem hogy sokan megtudnak csinalni laikusok. Raadasul, ha megnezi barki zaras utan a kocsijat es zarva van utanna mar hiaba probalkoznak nem fog nyilni. Kodlopashoz  legalabb 3 alkalommal kell ellopni a kodokat, akkor tudjak nyitni, hatastalanitani a riasztot, ha van.

Egy idoben divat volt acsomagtartok kinyitasa oldalra mozgatassal, de evek ota nem hallottam mar, pedig figyelem a szakmat 😁 Ne gondoljatok rosszra, nem a sotet oldal erdekel.

Előzmény: Papalac (65333)
Dexxxxter Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65337

Minden zár, a csomagtérfedélen is, zár. De ha, tegyük fel, nyitva is hagytam egy ajtót, a csomagteret hogy lehet akkor kinyitni? (azt kipróbáltam, attól hogy egy valami nem lett rendesen zárva, a többi még igen)

Előzmény: Papalac (65333)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65336

Igen ez nekem lassu, neked gyors, meleg motoron, csoveken elparolog azonnal.

Hagyjuk a radiatort ha oda folyna lenne szaga, amit barki eszrevesz, az is aki nem ismeri, aki meg igen annak azonnal feltunik. Plane, ha beszivja magaba a szonyeg, szivacs.

Előzmény: Papalac (65335)
Papalac Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65335

60 km az lassú szivárgás? 1 óra alatt elfolyik 1 liter víz, az nekem elég gyorsnak tűnik. Annak látszódnia kell valahol.

Ott a termosztátház tömítésnél simán el tud folyni ilyen mennyiség.

Feltöltöd max szintig, méssz  vele 20-30 km-t, megállsz, a motort nem állítod le, motorháztető kinyit, motort jól felpörgetni párszor és látszani kell a termosztátháznál a folyásnak.

Ha olyan felületen állsz meg, akkor látszani kell a lefolyó víznek is a kocsi alatt.

Érdemes megtapogatni a gázpedál mellett a szőnyeget és az utasoldalon is, hogy nem vizes-e, mert ilyen korú thaliáknál elég gyakori a fűtőradiátor kilyukadása és azt felszívja az utasoldali szivacs.

Előzmény: WebNeo (65329)
Anonymus23 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65334

Riasztó. Tudom ezt is feltörik, de a hvcs-k ellen véd.

Előzmény: Dexxxxter (65332)
Papalac Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65333

Minden ajtózár zár rendesen? Nem motorhibás valamelyik?

A csomagtartó zárjának nincs eltörve a vezetéke (tipikus hiba szokott lenni)m vagyis bezárja a csomagtartót?

Megakadályozni könnyű a zárást egy bármilyen rádió adóvevő képes olyan térerőt generálni, ami elnyomja a távvezérlő jelét és nem zárnak be az ajtók. Bezárni meg könnyű: egy hátsó ajtót nyitva hagysz, bezárod a központi zár gombjával az autót, lenyomod a hátsó ajtó gombját és becsukod. Voálá, zárva az autó minden ajtaja. Nemrég zártam így be a kulcsot :-)

Előzmény: Dexxxxter (65332)
Dexxxxter Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65332

Azt tudja valaki, hogy miképpen lehet feltörni a Thalia (2005) csomagtartóját úgy, hogy utána nyoma sincs (kivéve a cuccok hiányának/szétpakolásának)? Tudom, hogy lezártam a központi zárral, és később szintén lezárva találtam a kocsit.

Azt is tudom, hogy voltak a közelben...

És az ilyen ellen mit lehet/érdemes csináltatni egy ilyen kocsin?

WebNeo Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65331

Szexuális életem TABU :D

vazzzz@indamail.hu ide irj

Előzmény: Vazeg091371 (65330)
Vazeg091371 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65330

Szia nem adnál egy email címet szeretnék kérdezni valamit?

Előzmény: WebNeo (65329)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65329

60 km szerintem lassu szivargas, bar a szurkes szin nem biztato, plane, hogy toltesz utanna desztvizet, vagy fagyallot. Elviekben rozsaszines az alukimelo fagyallo - talan meg zold is lehet emlekeimre hagyatkozva - de biztosan tudod milyen volt elotte. A viz is mostanaban tunt el, valszeg ezert lattad a nyomat mostansag. A kepek alapjan nagy valoszinuseggel ott enged. A napokban beszelgettunk szinte csak errol, olvasd el.

Cserelni kellene elsore a termosztat tomitest, majd a tobbiek is velemenyezik.

Előzmény: csukás2 (65327)
csukás2 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65328

Előzmény: csukás2 (65327)
csukás2 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65327

Kb 60 km után csökken a minimum alá,a színe olyan sötét szürkés,az olajbeöntőnél semmilyen rendellenességet nem látni a vízkövességet mostanában vettem észre.Meleg motornál már amikor a ventilátor bekapcsolt akkor semmi láttam semmi szivárgást.De akkor miért van vízkő a termosztát környékén?A termosztát alsó részén olyan "zsíros"szivárgást érzek.

Előzmény: WebNeo (65326)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65326

Mennyi idő alatt tűnik el kb?

Ami kor van a tartályban egy hosszabb menet után nem zavaros?

Olajbetöltőnél nincs kicsapódás ami nem oda való?

Ahol vízköves és a meleg motorhoz közel van, gyakran látható vizkő általában elpárolog más nyom nélkül így mire nézed nincs sehol.

Előzmény: csukás2 (65321)
nagya2 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 65325

Hali!!

Nézd meg a fütőradiátort, vagy az utastér szönyegét nem nedves-e.

A vezérműszíj burkolat alatt a vizpumpánál van e nyoma a szivárgásnak.

Üzemmeleg állapotban járó motornál a gumicsöveket átmozgatni.

Vizhűtőt átnézni.

Üdv Nagya

Előzmény: csukás2 (65321)
Dexxxxter Creative Commons License 2016.10.05 0 0 65324

Abban az esetben egy utángyártott tömités nem egy garancia....

Előzmény: Luck Skywalker (65323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!