Keresés

Részletes keresés

Vesper Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6723
Az is érdekes, hogy dooku nem akarta megölni a 2 jedit, látszódott hogy hezitál. Szerintem obi-t se szelte volna ketté csak tesztelte anakint. Aztán yoda bepöccentette, de szerintem tudta, hogy úgyis meg tudja fogni yoda az oszlopot, különben oda lenne a szuper tehetségű anakin.
Előzmény: Jericho... (6719)
hORK Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6722
"nikkelbolha harcmodora"

én a gumipatkány szóval jellemezném :-)

Előzmény: Hegemon (6718)
Hegemon Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6721
Nem valasz, csak kapcsolodik...

Asszem akkor akartam nagyon rohogni, amikor a kesobbi Owen-ne itt is dzsuzt ontott azokba a szines poharakba. Szegeny no egesz eleteben ezt csinalhatta...

Előzmény: Jericho... (6717)
Jericho... Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6720
Én a C3po fejcserés jelenetétől féltem, halottam róla, hogy lesz bene ilyen, elég valószínütlen, hogy egy protokol droid feje illeszkedjen egy harci robotéra, de ettől eltekintve ok a film.
Az egyetlen ami nem tetszett, hogy mikozben hulottak a Jedik, tull sokat foglalkozta c3po val. Ott joban örültem volna, ha részletesebben látom a csatát, talán igy akarták enyhíteni, az amúgy drámai jelenetet.
Előzmény: Hegemon (6718)
Jericho... Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6719
"Yoda miért nem tudta legyőzni Dookut?
Elvileg Yoda a leghatalmasabb "jó". Miért nem tudja legyőzni a 2. számú gonoszt"

Ki tudja, ha tovább tart az a harc, valószínüleg legyőzi.

"Tényleg, miként lehetséges, h nem érzékelik Palpatineban a gonoszt"

Ez jó kérdés, vagy nagyon jól el tudja rejteni magát, vagy tényleg Palpatine a gonosz???
Nem tudom már melyik fórumon, valaki beleültette a bogarat a fülembe, lehet hogy ekkor még Palpatine sem gonosz, mint Anakin, de ez sak találgatás, majd kiderül.

Előzmény: Elar (6715)
Hegemon Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6718
"Yoda miért nem tudta legyőzni Dookut?"

De hat legyozte! Dooku az uccso aljas trukjevel fedezte a visszavonulasat...
Yoda meg valaszthatott, hogy minusz meg 2 jedi, vagy hagyja futni.

Ha mar itt tartunk, kicsit en is berzenkedtem amikor hallottam, hogy Yoda vivni fog ebben a reszben, de rosszabra szamitottam.
Kicsit tenyleg mokas a nikkelbolha harcmodora, de az szerintem jo, hogy amikor abbahagyja megint a botos gornyedt Yoda lesz. Ez is "az ero nem lathato" tezist tamasztja ala :)

Előzmény: Elar (6715)
Jericho... Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6717
Felmerült itt pár logikai hiba, de szerintem mindent meg lehet magyarázni.:)

1. Hogy hogy R2D2 repül, amikor még a homokból sem tud felálni?

Mikor nem tudott felálni? Ha a Jedi viszatért mondod, amikor mágnessel húzzák ki őket a homokbó, akkor az 20-25 ével később játszódik, azóta sok minden történt vele, lehet leszerelték azokat a kis hajtóműveket.

2. Bru És Owen a saját robbotjukat vették meg.

Nem csak 1 protokol droid van a galaxisban, hanem több ezer, és a New Hope idején c3po már teljesen máshogy néz ki, új burkolat, memoriatörlés stb.

3.Hogyan tud megölni Jango Fett egy Jedi mestert?

Jengo, nagyon jó harcos, Obi 1-nal is elég jóll elbánt + szerencséje volt, és lehet hogy a jedi nem is volt mester, csak padavan.

Ami a videójáték szerű részt illeti, nem mondom, hogy kelett a filmbe, azt sem hogy nem. Benne volt és én élveztem minden kockáját.
Talán az Indiana Jones és a végzet templomának csillekocsis üldüzőjelenete valósághűbb?? Azt is élveztem.:)

Hegemon Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6716
Ez az egesz joslat kicsit azert homalyos, mint minden tisztesseges joslat :)
Lehet hogy a csaszar kinyirasa hoz egyensulyt, az ero "zavaraban" amit a lete okozott, de
talan maga Anakin az egyensuly. A jedik mondjuk feherek, a csaszar meg fekete. A szerencsetlen Anakin meg szurke. (kicsit ilyen, kicsit olyan)
Dolgozik nyugalombol is, meg indulatbol is.
Előzmény: Vesper (6712)
Elar Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6715
A legjobban tudjátok mi hiányzott a filmből?
A film elején levő bevezetőnél a narrátor hangja!!!

Ez az egyedüli amit hiányolok.

Persze én is keresgélhetném a bakikat. Szinte mindenki kritizálja a filmet. Még én is elkezdtem :), de rájöttem h nem szabad. Egyszerüen csak élvezni, hiszen erre várok kb 20 éve :)

Jah 1 kérdés amit nem értek. Yoda miért nem tudta legyőzni Dookut?
Elvileg Yoda a leghatalmasabb "jó". Miért nem tudja legyőzni a 2. számú gonoszt?

De hogy ennyi jedi meghal..... Ez esküszöm annyira fájdalmas volt....

Tényleg, miként lehetséges, h nem érzékelik Palpatineban a gonoszt?

Illetve egy érdekesség:
Kb 18-19 éve beszélgettem egy barátommal. (10 éves voltam)
Azzal bolondított h ő már látta az első részeket. Én persze ezt nem tudtam elhinni neki és kérdeztem h miről szól?
" A Clone háborúról. Megölik benne a jediket."
"de hogyan győznék le őket hiszen ök nagyon ügyesek?"
" körbeveszik őket és mindenfelől lövik őket"

Kb ennyire emlékszem de megdöbbentő h kb eltalálta a srác a dolgot. :) Honnan a fenéből vette ezt akkor? :)))

Vesper Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6714
Ez nekem is gyanus. Yoda olyan magabiztos, miközben lefedi a sötét erő árnyéka őket.

Off: most látom, hogy új fő topik kategória született :P On

Előzmény: Hegemon (6713)
Hegemon Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6713
Talan azt akartak jelezni, hogy azok ott ketten ledobbentek, kijozanodtak a puszi utan...

Van egy olyan sanda erzesem, hogy itt a csaszak meg yoda sakkozgatnak, a tobbiek meg erosen kiszamitott palyat futnak be...

Előzmény: hágé (6711)
Vesper Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6712
Én azt nem értem (ez nem kritika, csak kíváncsiság!), hogy ha meghal a 2 sith, vader és sidious a jediben, akkor az miért az erő kiegyensúlyozása? Elvileg, ha a jó és a rossz egyenlő arányban van jelen akkor van egyensúly, a jediben pedig a jó oldalára billen a mérleg. Vagy rosszul fordították le?
Előzmény: Hegemon (6710)
hágé Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6711
jaja... most néztem ötödször, és egyre inkább biztos vagyok benne: hayden nagyon profi!!!

egy dolog viszont nagyon zavar egy ponton. az első csóknál baromi hirtelen lekeverik a zenét... just like moulin rouge. hogy most ez poénnak szánták vagy minek, nemtom, de ez így hangulatilag nem kerek.

yoda über alles!!!! :)

Előzmény: Hegemon (6710)
Hegemon Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6710
Udv mindenkinek!
Most jottem a mozibol, azt hiszem a "jo ez a film" taborhoz csatlakozom :)
Sokat irtok a szineszi jatekrol meg az effektekrol, meg a Lucasrol, de szerintem egy film azert ennel tobb. Ebben pl. megvan az, ami az elsoben nagyon nem volt meg: illeszkedik a folytasahoz. Kezdenek a dolgok logikusan kovetkezni, es egyre tobb minden (nem csak a szajbaragos reszek) sejteti a majdani vegkifejletet.
Es most olli kerdesei:
1: a jedik miert ilyen hulla...
Annyira nem hullak a fiuk/lanyok, minimum 40x-es tulerovel szemben vivnak kiegyenlitett csatat. Azert nekik is vannak korlataik, nem tudja mind azt, amit a top10.
2:mikor es hogyan alakult ki a Sith-lovagok...
Tuggyafene, meg az, aki sok kiegeszito irodalmat olvas, de ez miert lenyeges kerdes? Szerintem sokkal lenyegesebb az, hogy mig a Jedik elfojtjak az indulataikat/erzelmeiket ala Zen-budhistak, Sith barataink epp ezt hasznaljak fokuszul az erohoz. Csak neha kicsuszik a kezukbol az iranyitas, lasd Anakin kontra buckalakok.
3:Ha Anakin a valaha élt legtehetségesebb...
Valami olyasmit josoltak rola, hogy elhozza az egyensulyt az eroben. Es lam, a VI reszben szepen hazavagja a csaszart! Arrol nem szol a joslat, hogy az odauton mi mindent csinal. Ebben a reszben Anakin/Amidala szal, a vivodasuk miatt is erdekes. Tul a Titanic-szeru elso olvasaton, jo latni, ahogy Anakin pofara esik a kandallos jelenetbe az ubermacso-tizeneves szerelmi vallomasaval, meg az is egesz hiteles, ahogy a Gladiatoros resz elejen, minden-mindegy alapon Amidala szerelmet vall.
Az Obivan-Anakin viszony is egesz jo, ezzel a rivalizalok/szeretlek hangulattal. Jol latszik, hogy Obivan nem igazan tud mit kezdeni az egesszel.
Szerintem Anakin jelleme egesz jol kirajzolodik ebben a reszben, es erthetove teszi a folytatast.
Előzmény: olli (6678)
hágé Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6709
:-)))

"A Star Wars második részének bemutatója 2,6 millió amerikai alkalmazottat késztetett arra, hogy idő előtt távozzon munkahelyéről, vagy be se menjen. Az amerikai gazdaság emiatt 319 millió dolláros kárt szenvedett - adta hírül az Ananova hírügynökség.

A New York-i rendőrség elindította Klónok támadása fedőnevű hadműveletét, amelynek célja a kalózfelvételek (videoszalagok és DVD-k) összegyűjtése. Eddig mintegy ezer hamisított másolatot gyűjtöttek be.

Az írországi Glasgow-ban a rendőrségnek más jellegű dolga akadt a film kapcsán. A második rész vetítése közben ugyanis - technikai hiba folytán - hirtelen a végső csatajelenetre ugrott a film, ami a rajongók felháborodását váltotta ki. A dühödt nézők a mozi személyzetére támadtak; ekkor hívta ki az igazgató a rendőröket."

Index

bundee Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6708
majdcsak leesik valakinek, hogy mi is itt a "baki" :)))

bundee

Előzmény: sz..zs (6693)
WACO Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6707
Jómagam is egyetértek azokkal, akik szerint az EPII jobban sikerült mint az 1. Én ugyan nem láttam a filmet szinkronnal, de nekem a dialógusok 'emészthetőbbek' voltak mint a korábbi részekben. Összességében: nagyon teccett.
Tub Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6706
"egy szenátornak, aki mellesleg már királynő is volt, fel kellene vennie egy melltartót, hogy a hideg forgatási napokon a mellbimbói ne szúrják át a pólóját."

Ezt megfigyeltük mi is, nekünk tetszett:)))

Bug (talán nem volt eddig): Amikor Amidala leesik Dooku üldözésekor a hajóról, nem tud megmozdulni, a kezeit is alig mozgatja. Odamegy hozzá egy klón, erre felpattan, letörli a fenekéről a homokot, majd mintha mi sem történt volna osztogatja a parancsot, majd elfut.

Kérdésem: Amikor a transzporttal Padmé megérkezik a küzdelem helyszínére, akkor vár egy kicsit, hogy Dooku hajója elinduljon. Ezután elkezdi lőni. De nem mozdulnak meg az ujjai. Vajon hogyan működik a fegyvere?

A film egyébként nagyon jól sikerült, szerintem felért a korábbi trilógia szintjére.

Előzmény: Látó Szög (6691)
gumipapucs Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6705
Első nap ennyit hozott $30,141,417.
Ez a harmadik film ami 30 milla felett nyitott.
Az 1. Pókember 2. A Harry Potter 3. EP II.
Viszont az első két filmet pénteken mutatták be, ezt meg csütörtökön.
Csütörtöki premierrel més soha sem indult ilyen jól egy film.
Előzmény: Se7en (6696)
OPi Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6704
"Yoda vívásánál mondjuk én nem vicsorgó, hanem a birodalomban látott átszellemült (vízszintes füle, csukott szem :) ) arcot adtam volna neki, de láthatóan kicsit ingerült lett. "

- igen ezzel az abrazattal valoban jobb lett volna, valamint a vivas helyett is ki lehetett vona valami "emelkedettebb" dolgot talalni.

Előzmény: pedro870 (6701)
hágé Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6703
én elvakult? én is látoma hibákat, csak épp nem zavarnak. 2 óra múlva megint megyek amúgy :-)

de nem ismétlen magam többször. aki legközelebb be akar szólni az olvassa végig a korábbiakat, és értelmezze is. ha ezek után sem képes felfogni a lényeget, az vessen magára, vagy nevezzen ki mumusnak engem, ha ettől jobb lesz neki :-)

YODA RULZ!!!

pedro870 Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6702
A starwars.hu-n van egy cikk a bevételekről, "jól muzsikál".
pedro870 Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6701
Szvsz az egész droidgyáras videójátékot ki kellett volna hagyni + azt sem értem, hogy miért nem tudják 1 filmben sem normálisan megoldani a szörnyek fején táncolást. Főleg a tehenes volt gyenge. Ennek ellenére erőltetik.

De ezeket a jeleneteket bőven kiegyensúlyozzák a film pozitítvumai.

+ Yoda vívásánál mondjuk én nem vicsorgó, hanem a birodalomban látott átszellemült (vízszintes füle, csukott szem :) ) arcot adtam volna neki, de láthatóan kicsit ingerült lett.

Ma megnézem ezeket a pixeleket a momban.

Előzmény: Látó Szög (6695)
indeus Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6700
jar jar-t én is jó karakternek tartom. csak nem kellett volna rá helyezni a történetet. a box office adatokat szerintem a pokember fogja nyerni. legalábbis, amíg a LOFTR2 ki nem jön...:)
indeus Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6699
LEHET SZAVAZNI AZ IMDB.COM-ON A FILMRE!!! most 8.1-nél tart, mondjuk a 6358 szavazat azt jelzi, hogy ezek többnyire rajongói voksok. szerintem hasonlóan az episode 1-hez, sokan húzzák majd le, és hasonló helyen végzi, mint az episode 1. kár, mert sokkal jobb, mint az első rész!
OPi Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6698
Nem tudom, van-e értelme egyáltalán a film ilyen mértékü boncolgatásának. Főleg a XXX vs EP2 jelegü topicokkal nem vagyok kibékülve . . .

- Nekem nagyon bejött a film. Hozzáteszem, az össze többi is. Kivéve az EP1 ami kissé kilógott a sorból.

- van egy 14-16 éves réteg, aki mindent tud, és mindent jobban tud, ( ha yól emléxem volt egy rendezőpalánta, aki kijelentette, hogy jobban forgtná le a filmet mint GL :-) ). Nu ezekkel tele a hócipőm, az 'értelmes' hozzászólásaikkal.

üdv,

OPi,

indeus Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6697
ha már hibák, akkor idenézz:
episode 4 special edition: biggs (x-wing pilóta, luke barátja) megjelenése a film végén. lucas betette a se-be, viszont kihagyta az elején az előtörténetet, ki is az a biggs valójában. így aztán csak pislogsz, hogy ki a fa.z az a biggs.
ezek szerint megdől az egész episode 4? dehogyis. egyébként sok bosszantó rész volt az episode2-ben is. ez nem olyan nagy gáz, minden filmben vannak ilyenek. ja és nekem sincsenek műanyag figuráim, de ismerek olyan 27 éves embert, akinek vannak :))
Előzmény: Látó Szög (6695)
Se7en Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6696
Box-Office adatokat nem tud valaki? Valahogy az a sejtésem, hogy ez a film abszolút nem muzsikál olyan fényesen, mint az (el)várható volna... I have a bad feeling about this...

Egyébként meg kezdem selejtesnek érezni magam: nekem a Howard Kacsa is tetszett annak idején, és most Jar Jar-t is tökre bírom: nem tudom megállni mosoly nélkül akárhányszor is látom! :)

Látó Szög Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6695
Persze, hibák voltak mindig is. De más kategória az, ha egy sima fémbe kapaszkodva megtartja magát a jedi a gép orrán, és megint más a következetlenség, amikor egy jól ismert, csetlő-botló robot egyszer csak szárnyra kap. Az elsőt talán észre sem vettem volna, ha az utóbbi, bosszantó részletekkel nem lett volna tele a film. Olyan benyomást keltett az egész, mintha egy olyan ember írta volna a sztorit, akinek elmesélték egy-egy szereplő főbb vonásait, de életében nem látta a többi részt.

Lucas apó szerintem egyre nem gondolt: aki 6 éves volt a SW EP4 bemutatásakor, az jó eséllyel még nem patkolt el és ott ül a nézőtéren. Igaz, hogy jóval kisebb az esély arra, hogy megvegye a műanyag figurákat meg a polietilén jedikardot. :)

Előzmény: indeus (6694)
indeus Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6694
de legalább tetszett valami... valószínű, te is azok közé tartozol, akik a régi érzést akarják visszakapni. ha erre építenék nekem se tetszett volna. ez olyasmi, mint egy film remake-je. valószínű mindenki szerint jobb volt a thomas crown ügy eredetije, jobb volt a jason x eredetije, jobb volt az ocean's 11 eredetije. valamiben tényleg jobb volt, de az a kor már elmúlt, újat kell alkotni, mivel már nem 1983 van, hanem 2002. annak ellenére mondom ezt, hogy az ep1,2-ben vannak logikai hibák, technikai hibák és még ki tudja mik. miért az eredetiben/régiben nem voltak?
Előzmény: Látó Szög (6691)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!