Az is érdekes, hogy dooku nem akarta megölni a 2 jedit, látszódott hogy hezitál. Szerintem obi-t se szelte volna ketté csak tesztelte anakint. Aztán yoda bepöccentette, de szerintem tudta, hogy úgyis meg tudja fogni yoda az oszlopot, különben oda lenne a szuper tehetségű anakin.
Asszem akkor akartam nagyon rohogni, amikor a kesobbi Owen-ne itt is dzsuzt ontott azokba a szines poharakba. Szegeny no egesz eleteben ezt csinalhatta...
Én a C3po fejcserés jelenetétől féltem, halottam róla, hogy lesz bene ilyen, elég valószínütlen, hogy egy protokol droid feje illeszkedjen egy harci robotéra, de ettől eltekintve ok a film.
Az egyetlen ami nem tetszett, hogy mikozben hulottak a Jedik, tull sokat foglalkozta c3po val. Ott joban örültem volna, ha részletesebben látom a csatát, talán igy akarták enyhíteni, az amúgy drámai jelenetet.
"Yoda miért nem tudta legyőzni Dookut?
Elvileg Yoda a leghatalmasabb "jó". Miért nem tudja legyőzni a 2. számú gonoszt"
Ki tudja, ha tovább tart az a harc, valószínüleg legyőzi.
"Tényleg, miként lehetséges, h nem érzékelik Palpatineban a gonoszt"
Ez jó kérdés, vagy nagyon jól el tudja rejteni magát, vagy tényleg Palpatine a gonosz???
Nem tudom már melyik fórumon, valaki beleültette a bogarat a fülembe, lehet hogy ekkor még Palpatine sem gonosz, mint Anakin, de ez sak találgatás, majd kiderül.
De hat legyozte! Dooku az uccso aljas trukjevel fedezte a visszavonulasat...
Yoda meg valaszthatott, hogy minusz meg 2 jedi, vagy hagyja futni.
Ha mar itt tartunk, kicsit en is berzenkedtem amikor hallottam, hogy Yoda vivni fog ebben a reszben, de rosszabra szamitottam.
Kicsit tenyleg mokas a nikkelbolha harcmodora, de az szerintem jo, hogy amikor abbahagyja megint a botos gornyedt Yoda lesz. Ez is "az ero nem lathato" tezist tamasztja ala :)
Felmerült itt pár logikai hiba, de szerintem mindent meg lehet magyarázni.:)
1. Hogy hogy R2D2 repül, amikor még a homokból sem tud felálni?
Mikor nem tudott felálni? Ha a Jedi viszatért mondod, amikor mágnessel húzzák ki őket a homokbó, akkor az 20-25 ével később játszódik, azóta sok minden történt vele, lehet leszerelték azokat a kis hajtóműveket.
2. Bru És Owen a saját robbotjukat vették meg.
Nem csak 1 protokol droid van a galaxisban, hanem több ezer, és a New Hope idején c3po már teljesen máshogy néz ki, új burkolat, memoriatörlés stb.
3.Hogyan tud megölni Jango Fett egy Jedi mestert?
Jengo, nagyon jó harcos, Obi 1-nal is elég jóll elbánt + szerencséje volt, és lehet hogy a jedi nem is volt mester, csak padavan.
Ami a videójáték szerű részt illeti, nem mondom, hogy kelett a filmbe, azt sem hogy nem. Benne volt és én élveztem minden kockáját.
Talán az Indiana Jones és a végzet templomának csillekocsis üldüzőjelenete valósághűbb?? Azt is élveztem.:)
Ez az egesz joslat kicsit azert homalyos, mint minden tisztesseges joslat :)
Lehet hogy a csaszar kinyirasa hoz egyensulyt, az ero "zavaraban" amit a lete okozott, de
talan maga Anakin az egyensuly. A jedik mondjuk feherek, a csaszar meg fekete. A szerencsetlen Anakin meg szurke. (kicsit ilyen, kicsit olyan)
Dolgozik nyugalombol is, meg indulatbol is.
A legjobban tudjátok mi hiányzott a filmből?
A film elején levő bevezetőnél a narrátor hangja!!!
Ez az egyedüli amit hiányolok.
Persze én is keresgélhetném a bakikat. Szinte mindenki kritizálja a filmet. Még én is elkezdtem :), de rájöttem h nem szabad. Egyszerüen csak élvezni, hiszen erre várok kb 20 éve :)
Jah 1 kérdés amit nem értek. Yoda miért nem tudta legyőzni Dookut?
Elvileg Yoda a leghatalmasabb "jó". Miért nem tudja legyőzni a 2. számú gonoszt?
De hogy ennyi jedi meghal..... Ez esküszöm annyira fájdalmas volt....
Tényleg, miként lehetséges, h nem érzékelik Palpatineban a gonoszt?
Illetve egy érdekesség:
Kb 18-19 éve beszélgettem egy barátommal. (10 éves voltam)
Azzal bolondított h ő már látta az első részeket. Én persze ezt nem tudtam elhinni neki és kérdeztem h miről szól?
" A Clone háborúról. Megölik benne a jediket."
"de hogyan győznék le őket hiszen ök nagyon ügyesek?"
" körbeveszik őket és mindenfelől lövik őket"
Kb ennyire emlékszem de megdöbbentő h kb eltalálta a srác a dolgot. :) Honnan a fenéből vette ezt akkor? :)))
Én azt nem értem (ez nem kritika, csak kíváncsiság!), hogy ha meghal a 2 sith, vader és sidious a jediben, akkor az miért az erő kiegyensúlyozása? Elvileg, ha a jó és a rossz egyenlő arányban van jelen akkor van egyensúly, a jediben pedig a jó oldalára billen a mérleg. Vagy rosszul fordították le?
jaja... most néztem ötödször, és egyre inkább biztos vagyok benne: hayden nagyon profi!!!
egy dolog viszont nagyon zavar egy ponton. az első csóknál baromi hirtelen lekeverik a zenét... just like moulin rouge. hogy most ez poénnak szánták vagy minek, nemtom, de ez így hangulatilag nem kerek.
Udv mindenkinek!
Most jottem a mozibol, azt hiszem a "jo ez a film" taborhoz csatlakozom :)
Sokat irtok a szineszi jatekrol meg az effektekrol, meg a Lucasrol, de szerintem egy film azert ennel tobb. Ebben pl. megvan az, ami az elsoben nagyon nem volt meg: illeszkedik a folytasahoz. Kezdenek a dolgok logikusan kovetkezni, es egyre tobb minden (nem csak a szajbaragos reszek) sejteti a majdani vegkifejletet.
Es most olli kerdesei:
1: a jedik miert ilyen hulla...
Annyira nem hullak a fiuk/lanyok, minimum 40x-es tulerovel szemben vivnak kiegyenlitett csatat. Azert nekik is vannak korlataik, nem tudja mind azt, amit a top10.
2:mikor es hogyan alakult ki a Sith-lovagok...
Tuggyafene, meg az, aki sok kiegeszito irodalmat olvas, de ez miert lenyeges kerdes? Szerintem sokkal lenyegesebb az, hogy mig a Jedik elfojtjak az indulataikat/erzelmeiket ala Zen-budhistak, Sith barataink epp ezt hasznaljak fokuszul az erohoz. Csak neha kicsuszik a kezukbol az iranyitas, lasd Anakin kontra buckalakok.
3:Ha Anakin a valaha élt legtehetségesebb...
Valami olyasmit josoltak rola, hogy elhozza az egyensulyt az eroben. Es lam, a VI reszben szepen hazavagja a csaszart! Arrol nem szol a joslat, hogy az odauton mi mindent csinal. Ebben a reszben Anakin/Amidala szal, a vivodasuk miatt is erdekes. Tul a Titanic-szeru elso olvasaton, jo latni, ahogy Anakin pofara esik a kandallos jelenetbe az ubermacso-tizeneves szerelmi vallomasaval, meg az is egesz hiteles, ahogy a Gladiatoros resz elejen, minden-mindegy alapon Amidala szerelmet vall.
Az Obivan-Anakin viszony is egesz jo, ezzel a rivalizalok/szeretlek hangulattal. Jol latszik, hogy Obivan nem igazan tud mit kezdeni az egesszel.
Szerintem Anakin jelleme egesz jol kirajzolodik ebben a reszben, es erthetove teszi a folytatast.
"A Star Wars második részének bemutatója 2,6 millió amerikai alkalmazottat késztetett arra, hogy idő előtt távozzon munkahelyéről, vagy be se menjen. Az amerikai gazdaság emiatt 319 millió dolláros kárt szenvedett - adta hírül az Ananova hírügynökség.
A New York-i rendőrség elindította Klónok támadása fedőnevű hadműveletét, amelynek célja a kalózfelvételek (videoszalagok és DVD-k) összegyűjtése. Eddig mintegy ezer hamisított másolatot gyűjtöttek be.
Az írországi Glasgow-ban a rendőrségnek más jellegű dolga akadt a film kapcsán. A második rész vetítése közben ugyanis - technikai hiba folytán - hirtelen a végső csatajelenetre ugrott a film, ami a rajongók felháborodását váltotta ki. A dühödt nézők a mozi személyzetére támadtak; ekkor hívta ki az igazgató a rendőröket."
Jómagam is egyetértek azokkal, akik szerint az EPII jobban sikerült mint az 1. Én ugyan nem láttam a filmet szinkronnal, de nekem a dialógusok 'emészthetőbbek' voltak mint a korábbi részekben. Összességében: nagyon teccett.
"egy szenátornak, aki mellesleg már királynő is volt, fel kellene vennie egy melltartót, hogy a hideg forgatási napokon a mellbimbói ne szúrják át a pólóját."
Ezt megfigyeltük mi is, nekünk tetszett:)))
Bug (talán nem volt eddig): Amikor Amidala leesik Dooku üldözésekor a hajóról, nem tud megmozdulni, a kezeit is alig mozgatja. Odamegy hozzá egy klón, erre felpattan, letörli a fenekéről a homokot, majd mintha mi sem történt volna osztogatja a parancsot, majd elfut.
Kérdésem: Amikor a transzporttal Padmé megérkezik a küzdelem helyszínére, akkor vár egy kicsit, hogy Dooku hajója elinduljon. Ezután elkezdi lőni. De nem mozdulnak meg az ujjai. Vajon hogyan működik a fegyvere?
A film egyébként nagyon jól sikerült, szerintem felért a korábbi trilógia szintjére.
Első nap ennyit hozott $30,141,417.
Ez a harmadik film ami 30 milla felett nyitott.
Az 1. Pókember 2. A Harry Potter 3. EP II.
Viszont az első két filmet pénteken mutatták be, ezt meg csütörtökön.
Csütörtöki premierrel més soha sem indult ilyen jól egy film.
"Yoda vívásánál mondjuk én nem vicsorgó, hanem a birodalomban látott átszellemült (vízszintes füle, csukott szem :) ) arcot adtam volna neki, de láthatóan kicsit ingerült lett. "
- igen ezzel az abrazattal valoban jobb lett volna, valamint a vivas helyett is ki lehetett vona valami "emelkedettebb" dolgot talalni.
én elvakult? én is látoma hibákat, csak épp nem zavarnak. 2 óra múlva megint megyek amúgy :-)
de nem ismétlen magam többször. aki legközelebb be akar szólni az olvassa végig a korábbiakat, és értelmezze is. ha ezek után sem képes felfogni a lényeget, az vessen magára, vagy nevezzen ki mumusnak engem, ha ettől jobb lesz neki :-)
Szvsz az egész droidgyáras videójátékot ki kellett volna hagyni + azt sem értem, hogy miért nem tudják 1 filmben sem normálisan megoldani a szörnyek fején táncolást. Főleg a tehenes volt gyenge. Ennek ellenére erőltetik.
De ezeket a jeleneteket bőven kiegyensúlyozzák a film pozitítvumai.
+ Yoda vívásánál mondjuk én nem vicsorgó, hanem a birodalomban látott átszellemült (vízszintes füle, csukott szem :) ) arcot adtam volna neki, de láthatóan kicsit ingerült lett.
jar jar-t én is jó karakternek tartom. csak nem kellett volna rá helyezni a történetet. a box office adatokat szerintem a pokember fogja nyerni. legalábbis, amíg a LOFTR2 ki nem jön...:)
LEHET SZAVAZNI AZ IMDB.COM-ON A FILMRE!!! most 8.1-nél tart, mondjuk a 6358 szavazat azt jelzi, hogy ezek többnyire rajongói voksok. szerintem hasonlóan az episode 1-hez, sokan húzzák majd le, és hasonló helyen végzi, mint az episode 1. kár, mert sokkal jobb, mint az első rész!
Nem tudom, van-e értelme egyáltalán a film ilyen mértékü boncolgatásának. Főleg a XXX vs EP2 jelegü topicokkal nem vagyok kibékülve . . .
- Nekem nagyon bejött a film. Hozzáteszem, az össze többi is. Kivéve az EP1 ami kissé kilógott a sorból.
- van egy 14-16 éves réteg, aki mindent tud, és mindent jobban tud, ( ha yól emléxem volt egy rendezőpalánta, aki kijelentette, hogy jobban forgtná le a filmet mint GL :-) ). Nu ezekkel tele a hócipőm, az 'értelmes' hozzászólásaikkal.
ha már hibák, akkor idenézz:
episode 4 special edition: biggs (x-wing pilóta, luke barátja) megjelenése a film végén. lucas betette a se-be, viszont kihagyta az elején az előtörténetet, ki is az a biggs valójában. így aztán csak pislogsz, hogy ki a fa.z az a biggs.
ezek szerint megdől az egész episode 4? dehogyis. egyébként sok bosszantó rész volt az episode2-ben is. ez nem olyan nagy gáz, minden filmben vannak ilyenek. ja és nekem sincsenek műanyag figuráim, de ismerek olyan 27 éves embert, akinek vannak :))
Box-Office adatokat nem tud valaki? Valahogy az a sejtésem, hogy ez a film abszolút nem muzsikál olyan fényesen, mint az (el)várható volna... I have a bad feeling about this...
Egyébként meg kezdem selejtesnek érezni magam: nekem a Howard Kacsa is tetszett annak idején, és most Jar Jar-t is tökre bírom: nem tudom megállni mosoly nélkül akárhányszor is látom! :)
Persze, hibák voltak mindig is. De más kategória az, ha egy sima fémbe kapaszkodva megtartja magát a jedi a gép orrán, és megint más a következetlenség, amikor egy jól ismert, csetlő-botló robot egyszer csak szárnyra kap. Az elsőt talán észre sem vettem volna, ha az utóbbi, bosszantó részletekkel nem lett volna tele a film. Olyan benyomást keltett az egész, mintha egy olyan ember írta volna a sztorit, akinek elmesélték egy-egy szereplő főbb vonásait, de életében nem látta a többi részt.
Lucas apó szerintem egyre nem gondolt: aki 6 éves volt a SW EP4 bemutatásakor, az jó eséllyel még nem patkolt el és ott ül a nézőtéren. Igaz, hogy jóval kisebb az esély arra, hogy megvegye a műanyag figurákat meg a polietilén jedikardot. :)
de legalább tetszett valami... valószínű, te is azok közé tartozol, akik a régi érzést akarják visszakapni. ha erre építenék nekem se tetszett volna. ez olyasmi, mint egy film remake-je. valószínű mindenki szerint jobb volt a thomas crown ügy eredetije, jobb volt a jason x eredetije, jobb volt az ocean's 11 eredetije. valamiben tényleg jobb volt, de az a kor már elmúlt, újat kell alkotni, mivel már nem 1983 van, hanem 2002. annak ellenére mondom ezt, hogy az ep1,2-ben vannak logikai hibák, technikai hibák és még ki tudja mik. miért az eredetiben/régiben nem voltak?