Keresés

Részletes keresés

BGab Creative Commons License 2004.11.06 0 0 77

Akkor ezért nem látom már egy ideje 991-et és 996 helyett is egy csúcsszuper 266 jár. :-(

De úgy látom, 992, 994 és 995 még kitart, legalábbis közlekednek.

Tényleg, nem tudja valaki, hogy 993 hova került? Kkhalas?

 

Más, de ehhez kapcsolódik:

Az E94F-ek érkezésével egyidőben történő átszervezés számomra is egy kicsit érdekes. A 3 db Kecskemét helyközi a ballószögi ill. helvéciai vonalra történő tétele szerintem jó ötlet volt, mert egyrészt ezen vonalak forgalma az utóbbi években csökkent, másrészt a csúcsidei követési időt 30-ról 20 percre változtatták, tehát ide szerintem ideálisak ezek a kocsik a korábbi csuklósok helyett. Ez a része szerintem rendben van. Ennek következtében felszabadult 3 helyközi kocsi (melyek közül egyébként az egyik helyiként kezdte pályafutását, tehát most visszatért gyökereihez).

Mivel helyiben már nagyon aktuális volt az ACH-s kocsik selejtezése, ezért a felszabadult helyközi kocsik helyibe való tétele egy elővárosi beütésű vonalra még akár jó ötletnek is tűnhet, a 2 E94F 15 ill. 29-es vonalon való közlekedtetése számomra már kevésbé. Az ex-helyközi csuklósok közül a 026-ost a felújítás alkalmával "helyiesítették", ez szerintem rendben van. Tekintettel arra, hogy a másik két kocsi elég jó állapotban van (051 tavaly kapott felújítást), valószínűsítem, hogy ezért nem nyúltak hozzájuk. Ezt tulajdonképpen részben megértem, de véleményem szerint legalább a 2+2-es üléselrendezést 2+1-esre cserélhették volna, ez talán nem lett volna egy hatalmas beruházás.

Igen keveset utazok a két említett helyi járattal, de az elmúlt években azért szereztem ezekről némi benyomást, viszont kíváncsi lennék konkrét utazási tapasztalatokra. Esetleg valaki utazik itt rendszeresen a hetényi buszokkal?

Előzmény: NémaBob (75)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.06 0 0 76
Arról az EAG tehet a legkevésbé, hogy megdöglöttek a váltók. A ZF a hunyó és sajnos nem egyedi az eset...
Előzmény: NémaBob (75)
NémaBob Creative Commons License 2004.11.06 0 0 75
Ja, még annyi, hogy a Kunság Volán ugye kapott 6 új E94-es Ikarust. Na egy buszsofőr ismerős mondta, hogy 4 már a szervízben van, és a szerelők csak nézik a buszt meg egymást, mert fogalmuk sincs, hogy mi a bajuk. Állítólag a váltó szarrá ment.
NémaBob Creative Commons License 2004.11.06 0 0 74
Én szintén Pécsen tanulok, és teljesen egyetértek veled.
Az a 65M forintos támogatás szerinted mire elég? Vagy vesznek belőle 1(!) új buszt, vagy próbálnak felújítani, modernizálni. Szóval szerintem nem olyan nagy összeg az.
Előzmény: icelos (69)
LoLkA Creative Commons License 2004.11.05 0 0 73
Olyat se láttam még máshol (legfeljebb távolsági közlekedésben), hogy megkülönböztetik a munkanapot az iskolaszüneti naptól.

Pedig ez Debrecenben is így van. És azt kell mondanom, hogy jogosan. Tényleg lényegesen kevesebb ember utazik ilyenkor. A héten meg is lepődtem amikor 5 perccel később jött a busz. Aztán meg azon, hogy kevesen vannak rajta. Ez a rendszer nem lenne rossz, csak hát a tájékoztatás. Valahogy mindíg elfelejtik az utasokat időben figyelmeztetni. Én pl. szerdán láttam az első hirdetést, igaz a honlapon már hamarabb fenn volt.
Előzmény: Evicke (72)
Evicke Creative Commons License 2004.11.05 0 0 72
Olyat se láttam még máshol (legfeljebb távolsági közlekedésben), hogy megkülönböztetik a munkanapot az iskolaszüneti naptól. Én elhiszem, hogy nagy részét az iskolások teszik ki a közlekedőknek (ez sem így lenne, ha szervezettebb lenne a közlekedés pl. jobb területi lefedettséggel), de könyörgöm, ha nem ismerek iskolás gyereket, honnan tudjam, hogy éppen mikor van iskolaszünet??! Egyszer meg is szívtam jól, amikor január 2-án lazán eldzsesszeltem a buszmegállóba, hogy akkor most kimegyek a pályaudvarra. Hát jól nem jött a busz és mire feleszméltem, hogy biztos nincs még iskola, addigra majdnem lekéstem a vonatot és egy taxiba kellett beugranom...
Előzmény: Evicke (71)
Evicke Creative Commons License 2004.11.03 0 0 71
Helyesebben hogy pont a Kunság-Volánnal most külön kis meg kelljen említeni...
Előzmény: Evicke (70)
Evicke Creative Commons License 2004.11.03 0 0 70
Ja és tegnap olvastam a Metro-ban, hogy ezt a chipkártyás újítást az összes Volán-társaságnál be fogják vezetni, tehát még ez sem akkora durranás a Kunság-Volánnál, hogy külön meg kelljen említeni...
Előzmény: icelos (69)
icelos Creative Commons License 2004.11.03 0 0 69

Sajnos teljesen igazad van... Én Pécsen tanulok, napi szinten a pécsi helyi tömegközlekedést használom és egyszerűen össze sem hasonlítható az otthonival (Kecskemétivel).

Ahogy mondtad a legalapabb dolog: a menetrendek. Az utasokat tényleg nem a kilóméterek érdeklik, sokkal inkábba a busz menetideje. DE EZT NEM LÁTJÁK! Nem tudom miért...

Valamilyen szinten talán az Önkormányzat is tehet a dologról, a hasonló nagyságú Nyíregyházán a Önkormányzat - ha jól tudom- a múlt évben 65 millió forinttal támogatta a Szabolcs Volán által üzemeltetett helyi tömegközlekedést.

Itthon nincs koncepció, csak nagy összevisszaság.

 

Előzmény: Evicke (68)
Evicke Creative Commons License 2004.11.01 0 0 68
Ez mind nagyon szép, de tessék mondani, fogják sűríteni is a járatokat és rendes menetrendeket nyomtatnak (a megállótáblákra is), hogy legyen kedve a népnek egyáltalán gondolni is arra, hogy akkor ő most a tömegközlekedést igénybe veszi? És tesznek vajon végre táblákat a buszok HÁTSÓ és OLDALSÓ ablakára?? (vagy bazi nagy betűkkel ott lesz továbbra is, hogy Kunság Volán (az kit érdekel?), a járatszám meg alig-alig látszik?) És a sofőrök kapnak illemtan-oktatást? Mert némelyikük akkor bunkó, mint ide Lacháza. Nem egyszer fordult velem elő, hogy nem bírtam kilyukasztani a jegyet, mert a kezem nem egészséges, erre a sofőr: "na aggya mán ide"-felkiáltással kikapta a kezemből nagy idegesen, kilyukasztotta, majd "na" vagy "ne" szóval hátranyújtotta, pontosabban épp csakhogy nem utánam vágta. Majd úgy belelépett a gázba, hogy épphogy talpon maradtam. Ez utóbbi egyébként általános: az ember amikor felszáll, persze mindenki az első ajtón (ez OK, de akor MIÉRT engedik LEszállni a népet elöl is??), nagy ügyesség kell hozzá, hogy ne dőljön rá az előtte lévőre (el lehet képzelni egy idős, beteg embert, ahogy próbál megállni). A gyorshajtás immár a városi buszokon is általános, őrültként vezetnek, sokszor szinte képtelenség felállni jelezni a megállók előtt. A menetrendeket röviden említettem már: úgy, ahogy van, használhatatlanok. Nemcsak a kilométeres osztás miatt, hanem hogy olyan apró betűkkel jelzik a járat számát (a papírmenetrendben még valami négyjegyű azonosító is - ki a francot érdekel, ráadásul a járatszám is ugyanolyan apró betűvel írva). Ugyanez a táblákon: centis távolságról percekig silabizálom, hogy vajon melyik busz áll meg az illető megállóban, ahelyett, hogy jó nagy számokkal írnák és már messziről látható lenne. Komolyan az az érzése az embernek, hogy ezek a kunságvolánosok még sosem jártak más magyar városban és nem látták a menetrendüket stb.-t! CSAK ennyit kellene tenni, ha már maguktól nem esik le a tantusz. De összességében elbújhatnak pl. Miskolc vagy Szeged tömegközlekedése mögött, nagyságrendekben mérhető a különbség. Jó, ezek a városok nagyobbak, van troli (Szegeden) és villamos is, de egy bonyolultabb rendszert is nehezebb üzemeltetni. Ja, és pár forinttal drágább csak a jegy. Hahó, olvassa valaki illetékes ezt a fórumot, vagy feleslegesen tépjük a szánkat? Vajon miért van az az érzésem, hogy az utóbbiról van szó? :-) Esetleg egy közvélemény-kutatás? Csinálnak ilyesmit Kecskeméten? Láttam utasszámálókat, de minek, ha nem utazik a nép, mert szar az egész? Kevés utast számolnak - kevés busz marad. Jóhogy. Szóval először talán a fenti problémákat kéne orvosolni, s csak aztán chipkártyázni...
Előzmény: icelos (64)
lebowski Creative Commons License 2004.10.12 0 0 66

ki tudja, még a végén rájönnének, h az 1-est meg a 11-est nem egyszerre kellene járatni... bár ha eddig nem volt ennyi eszük, akkor az új, intelligens eszközöktől sem várok csodát. ilyen szar tömegközlekedés, mint kecskemété, nem sok városban van... :((( nem is csoda, h már majdnem mindenki leszokott a buszozásról.

 

Előzmény: icelos (64)
icelos Creative Commons License 2004.10.05 0 0 64

"A Kunság Volán Rt. a Magyar Terület – és Regionális Fejlesztési Hivatalhoz benyújtandó pályázatával jelentős minőségjavulást törekszik megvalósítani a város tömegközlekedésében. Korszerűsíteni kívánja a jegy és bérletrendszert, intelligens chipkártyák bevezetésével. Audiovizuális tájékoztatókat szándékozik telepíteni az autóbuszokra és a frekventáltabb átszálló helyeken tájékoztató terminálokat kíván kialakítani, figyelembe véve a mozgáskorlátozottak igényeit is. Mindezt azzal a céllal, hogy vonzóbbá váljon a tömegközlekedés a lakosság, a bejárók, az idelátogatók és a fogyatékkal élők számára. A chipkártyás bérletek előállítására, érvényesítésére és ellenőrzésére szolgáló eszközöket kívánnak telepíteni a járművekre és elővételi helyekre. Az autóbuszokra szerelt készülék vezérli a megállóhely-kijelzőket és hangosbemondót több nyelven, a kívülről látható útvonaljelzőkkel együtt. A rendszerhez illeszkedve működni fog papíralapú jegykiadás is a nem rendszeres utasok számára. A rendszer az utaskiszolgálás javítása mellett folyamatos információt szolgáltat az utastömeg áramlásáról is, elősegítve a forgalomszabályozási és üzemgazdasági döntéseket. Sikeres pályázat esetén a projekt megvalósításának kezdete 2005. 03. 01. befejezésének várható időpontja 2007. 02. 28. A projekt teljes megvalósítása a Kunság Volán Rt. feladata, míg az Önkormányzat ehhez a városüzemeltetési szakmai irányítást biztosítja."

 

 

 

forrás: www.kecskemet.hu

 

Sok sikert nekik!

icelos Creative Commons License 2004.09.30 0 0 62
Ez a helyközi nem a ballószögi ill. helvéciai vonalon járt? Miért rakták át helyibe? Nem értem... 
LoLkA Creative Commons License 2004.09.30 0 0 61
A kunság volán beújított, mert a 15-ös vonalán csuklós, 3 ajtós, dupla űléssorú helyközi buszok járnak. Ezeken aztán van nyomor olykor. :-(
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 60
Nyilván úgy értette, hogy azokon kívül...
Előzmény: LoLkA (59)
LoLkA Creative Commons License 2004.09.27 0 0 59
Jól tudod, persze a két EAG-t kivéve.
Előzmény: icelos (58)
icelos Creative Commons License 2004.09.27 0 0 58

Sziasztok! Úgy láttam véglegesen a helyi üzemhez került a 2 E94-es (JDY-991; JDY-992)! Megkapták a helyi fényezés után, a lámpákijelzőket is előre ill. oldalra.

Ha jól tudom ebben az évben nincs új helyi beszerzése a Kunságnak.

laka04 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 57
Hát az nincs, de nagyon nincs. :-(((
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 56

A használt busz nem divat, hanem a körülmények csak ezt engedik meg. Minden társaság szívesebben venne új buszokat, ha lenne pénz... De az nincs túl sok...

Előzmény: laka04 (55)
laka04 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 55

Nem, azért nem olyan undorító a látvány.

Most divatba jött a használt busz vásárlás. Ügye vett a Volánbusz, a Borsod Volán, a Hajdú volán, Balaton Volán még régebben vett. Szóval fogynak a használt buszok.

A Kunság Volán nem gondolkozott ilyenen? Mert azért a járműparkjuk nem a legfiatalabb.

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 54
Csak nem hánytad le a monitort? ;-)
Előzmény: laka04 (53)
laka04 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 53

 :-))

Elképzeltem. Hát a látványt inkább nem írom le.

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 52
Ha másnak sem lesz, akkor képzelj el egy fehér Credot és gondolatban öltöztesd fel a kék csíkokkal :-)
Előzmény: laka04 (50)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.26 0 0 51
Nekem nincs.
Előzmény: laka04 (50)
laka04 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 50

Szép Napot!

 

Esetleg kép van róluk?

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.17 0 0 49
Kalocsára kerültek.
Előzmény: laka04 (48)
laka04 Creative Commons License 2004.09.17 0 0 48
Köszönöm mindkettőtöktől az információkat!!
Előzmény: icelos (46)
LoLkA Creative Commons License 2004.09.15 0 0 47
Én ma láttam az FJZ-858-at. Sárga rendszámos és elég jól nézett ki Kunságos színekben. Gondolom még a 857 is az övék.
Előzmény: icelos (46)
icelos Creative Commons License 2004.09.15 0 0 46

Fehéren érkeztek, Budapest irányából láttam őket jönni. Egész biztos, hogy helyközi vonalon vannak (lesznek), nyilván az erre jellemző fényezést is kapják.

És semmi többet nem tudok elmondani...

Előzmény: laka04 (45)
laka04 Creative Commons License 2004.09.08 0 0 45

Szép Napot!!

 

Tudsz valamit a Credokról? Például milyen vonalakon járnak, helyközis színre lefestve vagy fehéren érkeztek, van-e benne valamilyen extra?

 

A válaszokat előre is köszönöm!

Előzmény: icelos (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!