"egy dolog viszont nagyon zavar egy ponton. az első csóknál baromi hirtelen lekeverik a zenét"
lekeverik, de folytatodik is, csak halkabban, es kicsit szomorubb hangnemben!
az aszteroida uldozes vegen mikor Obi hajoja eltunik szem elol a Slave I radarjan is lathatjuk ezt a film verzioban, de a digiben nem
Ma neztem a digitalisat, es emlekszek, hogy a radaron is eltunt a hajo!
Egyebkent a kep csucsszuper volt, gyonyoru szinek, fekete es feher is rendben volt! Hatulrol a 4. sorban ultem, neha lattam kis pixeleket, de a vasznon lathato csikok es szemetek millioszor zavarobbak!
Megfogadtam, hogy a III. reszt eloszor digitalisan nezem, csak angol hanggal, mert igy az igazi!
A szinkron nehol tenyleg gagyi, nekem Anakin es Yoda magyar hangja nem tetszik, de Padme hangja jol el lett talalva!
Amúgy akit érdekel ez a "visszatérő szellemesdi", annak ajánlom EZT! Keresem azt a magyarázatot, amelyik rövidebb, és számomra hihetőbb, ha megtaláltam, belinkelem azt is :-)
- kicsit mashogy nez ki Anakin femkeze
- a digi valtozatban Padme megfogja Anakin femkezet, a filmben nem
- az aszteroida uldozes vegen mikor Obi hajoja eltunik szem elol a Slave I radarjan is lathatjuk ezt a film verzioban, de a digiben nem.
Ezeket csak olvastam, en meg nem lattam a digitalist, de mindenkepp fogom figyelni ha megnezem.
Igen, először én is erre gondoltam, hogy persze, Sifo-Dyas az Sidious, de utána Lucas ködbeburkolja az agyunkat, mert kiderül, hogy tényleg volt ilyen Jedi mester. :)
És akkor lehet spekulálni, hogy Sith volt-e, Dooku-e, Sidious-e, ő törölte-e ki az adatokat az archívumból, ki ölte meg az igazi Sifo-Dyast, és miért, stb. :)
Szerintem Syfo-Dias az Sidious 3. álneve. Lucas szereti az egyértelmű tényeket ködösíteni, mintha direkt azért ködösítené, hogy nem úgyvan aztán mégis. Aminek következményeképpen az SW fan elégedetten dőlhet hátra hasát dörzsölgetve, hogy na ugye én megmondtam. :D
Lehet azért, mert tisztelték Qui-Gon "végakaratát". :) Meg szerintem Mace még brutálisabb állatot nevelt volna belőle, ahogy így elnéztem a Windu Mester ténykedéseit az arénában. :D
Na megnéztem másodszor is (tudom, elég "gyenge" vagyok :)) és kezdem a lényeggel: JABBA benne van a filmben! No legalábbis a szobra! :) Akkor látható amikor Anakin elindul az anyját keresni, azon a snitten ami a javákkal való találkozás előtt van, a sziklák legtetején látható... Szerintetek is ő az?
Egyébként most a digitális verziót láttam: szerintem képminőségben nincs túl sok különbség, csak annyi hogy a fekete itt tényleg igazán fekete. Viszont épp ez a legnagyobb hibája is, mert a sötét jelenetek (pl. kandallós) szinte kivehetetlenül sötétek, nem sok részletet látni. :( De egyébként a felbontás bőven OK, messze nem pixeles, a szereplő legvékonyabb szőrszálai is láthatók!
A film előtt THX szignált vetítettek, amin nagyon meglepődtem, mert nem gondoltam hogy a THX minősítést is megkapta ez a terem. De most a film után meg pláne nem gondolom: ugyanis szerintem jóval gyengébb volt a hang, mint a Plaza-ban: szinte minden effekt a vászon felől érkezett, alig-alig volt "surround"...
A film előtt vetített trailer-ek is digitálisnak tűntek, és azt hiszem a többség köthető az ILM-hez: Matrix Reloaded, MIIB, Minority Report...
Arra van magyarázat a könyvben vagy akárhol, hogy miért nem dooku mestert klónozták? Végülis akkor egy jedi klónhadseregük lett volna, az meg nagyon tápos. Habár tény, hogy az uralkodó által az nehezen manipulálható egy sakkjátszmában, tehát nem érné meg neki. Na meg nem valószínű, hogy agyzúzó gépekkel tanítható tudomány. De azért érdekes feltevés.
"Hát ez az, talán hiba volt egy olyan jelentőségű tanitványt, mint Anakin Obi1ra bízni.
Talán jobb lett volna, ha Yoda személyesen foglalkozik vele, vagy Mace Windu."
Igen, ezen én is gondolkodom. Talán túl sok dolguk volt ahhoz, hogy egyéni tanítványuk legyen. Elvégre ők nagymesterek, vagy mik. Azon túl, hogy a rendet irányítják, még a Köztársaság dolgaira is figyelniük kell.
Mindenesetre nem értem. Lehet, hogy Yoda ezt is látta... mármint hogy hogyan hoz majd egyensúlyt az Erőbe Anakin. Avagy túlbecsülte Obi-Wan képességeit.
Mindegy, végülis így jó a sztori ahogy van :-)))
Ha már ennyire vágjátok a szöveget akkor vki megdobhatna mailen egy felirattal a 2. részhez. Vagy elég egy link is ide vagy a mélbe.
2 cd-s ha lehet.
Előre is köszi!
Azok nem olyan kardok, nem élesek ( mondjuk így ), hanem csak gyakorló kardok, pont a pici Jediknek, melyekkel nem tudnak egymásban (oszt magukban ) kárt okozni....
Hát ezt nem tudom. :) De úgy néz ki, hogy azok a Jedik túnnek el, és azok lesznek "szellemek", akik valamilyen formában kötődnek a Skywalkerekhez, vagy valami ilyesmi.
Ja, és sokak szerint a "szellem" valójában a Jedik "midi-chlorian-váza". Ez érdekesen hangzik. :)
Tenyleg nagy kar! Eddig (csak a filmet lattam, ne ussetek! :) azt hittem, csak egy nagy koztarsasagi konyvtar, igy hogy tudom jedi archivum, mar jobban ertem Yoda erveit is, hogy csak egy jedi torolgethetett. Mianyavajanak vagjak ki a lenyeges reszeket? Grrrr!
Ez így igaz, Anakinnek mondja, csak Anakin nem igazán hallja meg. :)
Yoda meg a könyv szerint ebben a jelenetben a Sötét Oldalt kémlelve próbálja megfejteni a jövőt. Ja, és a könyvből az is kiderül, hogy előtte nem voltak "szellemek", mert Yoda nagyon meg van lepve, hogy Qui tudata hogy maradhatott fenn!
A szobrok a "20 elveszett Jedit" ábrázolják. Ez nem derül ki, mert sajnos megvágták a jelenetet. Jocasta Nu beszélgetett volna Obi-Wannal Dookuról, hogy látta a Köztársaságot, nem igazán tisztelte a Tanács utasításait, és párhuzamot vont volna közte és Qui-Gon között. Nagy kár, hogy kimaradt.
Most olvastam a .hu-n, hogy eddig minden reszben feltunt a "THX 1138"-as kod! En ezt eddig egyszersem vettem eszre.
Ha valaki meg tudna mondani, hogy ez mit jelent, meg hogy az eddigi reszekben mikor es hol voltak lathatoak ezek a szamok, az jo lenne!
Két szakállas csávó, ki tudja megkülönböztetni öket ??? :o))
Egyébként megnéztem a SW II Enciklopédiában és tényleg, a Jed Archivumban a 20 elvesz(t)ett Jedi szobra található és Kenobi tényleg Dooku szobra elött áll ( az Enciklopédiában benne van a szobor közeli képe, ez azért segített ) :o)))
Szerintem azzal is kiegészíthető az egész, hogy biztosan hiearchikus felépítésű a rend. Márpedig egy mester mestere miért ne szólíthatná vagy tekinthetné a saját padavanjának, vagy szólíthatná padavannak a tanítványt? Illetve fordítva a padavan miért ne szólíthatná mesternek a felette álló, de nem "kiképző" mestert mesternek.