Keresés

Részletes keresés

kem0001 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 24856

Pont most hívtak, pénteken reggel jönnek is kicserélni.

Előzmény: Kisfiatal (24855)
Kisfiatal Creative Commons License 2016.06.12 0 0 24855

De elvileg csak 2 hétig tárolják ingyen.. De ha nem rajtad múlik akkor ??

Előzmény: kem0001 (24854)
kem0001 Creative Commons License 2016.06.12 0 0 24854

Az alakot és a hozzá tartozó dolgokat már ki, itt ugye maradt még a szakember amit a beépítés után kell kifizetnem. Szabadságom meg teljesen mindegy, hogy mikor veszem ki rá, mivel a munkahelyemnél szóltam már nekik róla, így ha előtte 1 nappal szólok az se gond, így ebből a tekintetből ez mindegy nálam, csak türelmetlen vagyok kissé. Szóval így már csak rajtuk múlik az egész, így én még türelmes vagyok. maximum továbbra is zaklatom őket, amíg nem jönnek ki.

Előzmény: Kisfiatal (24853)
Kisfiatal Creative Commons License 2016.06.12 0 0 24853

De kellett már fizetned? Én is így vagyok amúgy, próbáltam legalább kb időpontot kérni tőlük, de semmi. Viszont a szabit már be kellett írni ugye 1 hónappal előtte, be is írtam 1 hetet kb arra a hétre, miután az ablakok elvileg(várhatóan) elkészülnek.. 

Előzmény: kem0001 (24852)
kem0001 Creative Commons License 2016.06.12 0 0 24852

Meg mondta, hogy a szakember keresni fog utána majd, legyek türelemmel, Bár nekem időm mint a tenger, csak már jó lett volna egyeztetni. Bár ha azt nézem, hogy szinte minden nap zaklatom őket, meg mintha akadozna köztük kissé a kommunikáció. Vagy inkább lassúnak mondanám, mert felmérésnél is kellett várnom pár napot, bár ettől függetlenül a céggel továbbra sincs bajom, de szerintem az én türelmetlenségem is rátehet egy lapáttal, mert mihamarabb túl akarok rajta lenni, de ezek szerint ez nem teljesen így működik.

Előzmény: Kisfiatal (24851)
Kisfiatal Creative Commons License 2016.06.12 0 0 24851

És ennyi? Beszerelésről semmi időpont? Vagy csak azért mondta h perkálj?

Előzmény: kem0001 (24850)
kem0001 Creative Commons License 2016.06.12 0 0 24850

Mert hívtak telefonon, hogy kész van az ablak.

Előzmény: Kisfiatal (24849)
Kisfiatal Creative Commons License 2016.06.12 0 0 24849

Na megint a Jola.. Am honnan tudod h elkészült?

Előzmény: kem0001 (24848)
kem0001 Creative Commons License 2016.06.12 0 0 24848

Sziasztok. Mennyire reális az, hogy 1 hete az ablakom elkészült, és még nem keresett a szakember? Tudom szezon van, meg minden, csak érdekelne, hogy ilyenkor mennyi idő mire keresnek a beszereléssel kapcsolatban. A cég ez esetben a JOLA lesz.

slozoka Creative Commons License 2016.06.12 0 0 24847

Kedves Szakértők!

Ablakcsere után vagyok... 4.emelet, kockaház. Már szépen visszajavítottuk bent a dolgokat, de: a külső javítással kapcsolatban lenne kérdésem.

Mivel kívül a régi ablak síkjában vannak az új ablakok, azt mondják,ott nem kell javítani semmit..

viszont az ablaktok és a fal között van kb. 1-2 cm-es "rés", vagyis hát szerintünk lejavítandó felület. 

Van-e olyan korszerű anyag, amit oda lehetne tenni, vagy csak simán vakoljuk.... nem tudom.

Tudom, hogy ez nem kőműves fórum... de a szakik hátha tudnak mondani valamit a problémámra.

Köszi

Kisfiatal Creative Commons License 2016.06.11 0 0 24846

Egyet már kivettünk, végülis nem volt különösebb gond. Vakolatot körbe levertük kívül, és két oldalt 3 vassal volt rögzítve, betonvas darabok voltak ráhegesztve, és bevakolva. Ezeket flexszel levágtuk. Ez fix ablak volt, nem nyitható, ezért nem is tudtuk volna a keretet átvágni, csak ha kiverjük az üveget. 

Előzmény: ganser (24845)
ganser Creative Commons License 2016.06.11 0 0 24845

A legutálatosabb vasablakot bontani.

Nem irigylem a beépítőt!

Egyben nem is vállalnám a bontást.

Általánosságban szép nagy hegesztett "praclikkal" több ponton is be van rögzítve körben.

A legjobb felül az áthidalónál.

Fog ott omlani,bomlani minden.

Előzmény: Kisfiatal (24844)
Kisfiatal Creative Commons License 2016.06.11 0 0 24844

Szakik!

45-ös profilú fém ablakaim vannak, amik kb 1-1.5 centivel be vannak vakolva a falba. Tehát falnyílás x cm, plusz körbe ez az 1-1.5 cm. Az ablakaim már gyártás alatt vannak, tehát az új mérete adott. 

Kérdésem: kivételnél ki lehet úgy venni, hogy ez a vakolat megmarad? Igazából 1nél már lebontottam körbe, és így 2-2 centi plusz van széltében az új ablak méretéhez képest.. Persze, alapból egybe akartuk kivenni az ablakokat, mert gondolkodunk eladáson ill hogy 1-2-t fel lehetne használni melléképületnél.. De egybe ugye csak vakolatleveréssel lehetne kivenni. Tehát ha mondjuk pár darabba átvágjuk őket akkor kijön elvileg vakolatleverés nélkül is nem? Csak marad a falban körbe az ablak helye, amit ki lehet tölteni EPSsel vagy vakolni. Ha viszont mégis egybe vesszük őket ki, akkor vagy EPS-XPSsel kell körberakni az ablaknyílást, vagy újravakolni, de azt olvastam az új ablak előtt két nappal ki kéne vakolni.. Közbe meg itt lakunk..

Mert azért 3-4 centi beszerelési hézag sok lenne nem? 

ganser Creative Commons License 2016.06.11 0 0 24843

Hát hol élsz Te?!

Túl sokat dolgozol kint!

Előzmény: kiss_atti (24839)
ganser Creative Commons License 2016.06.11 0 0 24842

Ablakos mese következik,a la Ganser:

Egyszer volt,hol volt,hol nem volt.

Ott ahol a kurta farkú kismalacot felfalták a farkasok.

Sajnos ilyenek miatt 25 éve "szívok".

Én felméréskor tutira elmondtam volna neked,hogy -finoman szólva-ne vegyél mérget a végleges állapotok színegyezésére.

Sőt!

Szinte biztosra mondtam volna,hogy nem úgy lesz ahogyan Te elgondolod!.

Ezután erős kétségeid lettek volna és hívsz egy másik kollégát,aki megnyugtat hogy az előtte lévő ablakos sík hülyeségeket beszélt és természetesen mindent szín tökéletesen passzolni fog.(ez már egy másik mese....)

Ezután megnyugszol,elkönyvelsz engem egy kókler ökörnek és megrendeled a termékeket a sima beszédű kollégánál-aztán meg szívsz.

Meg én is szívok,mert egyenes akartam lenni,de abból felkopik az állam.

A gerinctelen kolléga meg virul mint Marci Hevesen és jót röhög a markába, mert a lét már benyelte.

Itt a vége,fuss el véle!

Előzmény: Rosep (24841)
Rosep Creative Commons License 2016.06.11 0 0 24841

Akkor mindenkinek egyszerre.

"Nem kellett volna beépíteni."
A hiba csak 2 hónap után derült ki számomra is!!!

"Hörmannak nincs olyan színű garázskapuja?
De miért is lenne?Mondta valaki,hogy van neki?Kérdeztél erről valakit?"
Amit megrendeltem színt, az egyezett volna a Hörmannéval! (Természetesen előtte elmentem az ablakos színmintával a Hörmannhoz.)

"Nem tudsz egyező mintájú,színű redőnyt rendelni?
Megkérdezted a kereskedőt erről rendeléskor?
Ugye nem?
A redőnyt-ha fóliázott-másik cég fóliázza,másik fóliával mint az ablakot.
Hogyan is egyezne?"
A sajátjukkal sem egyezik... Sajnos még akkor akkor sem lett gyanús a dolog, mikor 1 hónappal később visszahívtam őket redőnyöket felmérni és nem stimmelt. Akkor még mindig a panelt hibáztattuk...

És megint csak ismétlem magamat: amit megrendeltem színt, azzal egyezett volna. Mivel a panelhoz stimmel.

Hogy a gyár vagy a kereskedő hibázott, azt én nagy valószínűséggel már nem fogom tudni kideríteni és megtudni.

JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2016.06.10 0 0 24840

Jogos, de mi van, ha messziről nem is látszik a különbség a 2 szín között? Vagy még rajta van a fólia és nem látni annyira a színt? Esetleg nem is ő volt otthon, hanem a gyereke, felesége, szülei, nagyszülei, akik nem is tudták, milyen színűnek kell lennie.

Persze, ezek is csak feltevések.....

Sajnos ez már veszett fejsze nyele. Meg kell keresni, ki is hibázott, és nála kell reklamálni.

Előzmény: kiss_atti (24839)
kiss_atti Creative Commons License 2016.06.10 0 0 24839

Gyerekek,

ha én Renolit 2178.007-et rendeltem és nem az jött (volna), tuttira nem veszem át.

Ehhez van panel, redőny, Hörmann, minden. Nem kellett volna beépíteni,  ennyi ...

Innentől kezdve a szarból kéne várat építeni ...

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (24838)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2016.06.10 0 0 24838

Tehát akkor a nyílászáró profilok színe nem az, amit választottál.

Ilyenkor két kérdés merül fel, vagy a kereskedő hibázott, és véletlenül másik színnel rendelte az ablakokat, vagy ahogy ganser is írja, a gyártó 'spórolt' az anyagon, és nem a gyári fóliával gyártotta az ablakokat, hanem utólag fóliáztatta.

Ha a kereskedő hibázott, neki kell engedékenynek lenni, ha viszont ő jót rendelt, és a gyár hibázott, akkor nagyobb eséllyel pályázhatsz a kedvezményre, mert az ő spórolásuk miatt ért téged kár. Egyik sem jó dolog, de szerintem ha a gyár hibázott, ott jobban kilehet verni a balhét, mert ez így elég átverés szagú.

A redőny és a Garázskapu más tészta, mivel nem ugyan az a gyártó és az alapanyag, amiből dolgoznak, tehát árnyalatnyi különbségek lehetnek, illetve az ajtópaneleket is más cégek gyártják, ott is előfordulhat, hogy ugyanazon nevű szín, más árnyalatú.

Előzmény: Rosep (24836)
ganser Creative Commons License 2016.06.10 0 0 24837

A panelek fóliázása nem mindig egyezik a profiléval-sajnos.

Számos nagy ablakgyártó cég  nem veszi meg a gyári fóliázott profilt,hanem fehéret vesz és azt fóliáztatja.

Természetesen anyagi megfontolásból teszi.

Így olcsóbban jön ki vele-de gyengébb a fólia minősége és a kivitelezés is.

Legalábbis az esetek többségében....

Erről viszont a kereskedő nem tehet.

Nem tudsz egyező mintájú,színű redőnyt rendelni?

Megkérdezted a kereskedőt erről rendeléskor?

Ugye nem?

A redőnyt-ha fóliázott-másik cég fóliázza,másik fóliával mint az ablakot.

Hogyan is egyezne?

Hörmannak nincs olyan színű garázskapuja?

De miért is lenne?Mondta valaki,hogy van neki?Kérdeztél erről valakit?

Véleményem szerint maximum a bejárati ajtóra kaphatsz kedvezményt.

Olyan 20 százalékra saccolnám látatlanban.

Kérdés,hogy ki fizet?

A kereskedő vagy a gyártó?

Előzmény: Rosep (24836)
Rosep Creative Commons License 2016.06.10 0 0 24836

Kezd fogyni a türelmem, így a ti véleményeteket is kikérném. Most még nem írok cég nevet, de akit érdekel visszakeresi miről is van szó.

Egy családi házra rendeltem ablakokat és bejárati ajtót. A bejárati ajtó Rurik panelja nem stimmelt a keret színével. Semmi gond, kicserélik. Igen ám, de ugyanolyat hoztak. Ekkor kezdett gyanús lenni a dolog. Elkértem a színmintát. Hát kiderült a panel a jó színű, de nem azt a fóliát rakták a profilra, amit én kértem.

Ám a probléma nem ilyen egyszerű, több más problémát is felvet:

- nem tudok az ablakkal megegyező színű (dió mintájú) redőnyöket rendelni sehol

- kell még vennem egy padlás ajtót és egy kisablakot nemsokára a meglévők mellé, persze a hibás színt már nem tudom megrendelni, így azok is el fognak ütni a meglévőktől

- a Hörmannak sincs ilyen színű garázskapuja, amit jövőre raknék be

- és persze a bejárati ajtó panelt sem tudják kicserélni olyanra, ami passzolna az a hibás keretbe, tehát az mindig is látványosan el fog ütni

Az ablakokat kiszedni már nem lehet, itt ha jól sejtem csak anyagi kompenzációról lehet szó.

Szerintetek mi ilyenkor az elfogadható mértékű visszatérítés?

márne Creative Commons License 2016.06.10 0 0 24835

Sziasztok!

A soroksári Rodoablak Kft-ről van esetleg valakinek tapasztalata?

Előre is köszönöm a válaszokat!

delta67 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 24834

Sziasztok!

Mi a véleményetek a Neo műanyag ablakokról?

Milyen minőségű ez a Siegenia-Aubi vasalat amivel ezeket szerelik?

ganser Creative Commons License 2016.06.09 0 0 24833

Figyeljél Gábor!

Ha már elkezdtem,akkor folytatom is.

Megkerestek a Fotontól,hogy szereljünk nekik projekt munkákat.

Na jó legyen,próbáljuk meg-gondoltam.

Azt mondja  "manager" ,hogy menjek le Sopronba szerződést aláírni.

Na de minek?

Eddig is telefonon és e-mailen kommunikáltunk.

Küldje el ,átolvasom és -ha kóser-aláírom,visszaküldőm.

Meghökkenve közölte,hogy azt nem lehet csak személyesen.....meg minek is olvasnám el?

Na innen nem tetszett.

Mondom a "menedzsernek,hogy az építőipari szakjogászunk azért aláírás előtt átnézné azt a szerződést.

Na azóta eltűntek mint a szürke szamár a ködben,pedig előtte naponta kerestek.

Kíváncsiságból pár helyen körülkérdeztem szerelő kollégáknál-na mondtak "érdekes" dolgokat.

Előzmény: gabeeen (24831)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2016.06.08 0 0 24832

Így már érthetőbb a dolog.

És még ezek után mindig találnak olyan hülyét, aki beépít nekik? (Bár gondolom mindig van, akinek jól jön(ne) a pénz)

Ami lesújtó, az ez a mondatod "Mellesleg a megrendelőnek megfelel, a műszaki ellenőr kifogástalannak találja."

Sajnos sokszor azt veszem észre, hogy a nagyobb megrendelők, projekteknél, össze sem hasonlítják az ajánlatokat. Hiába vannak a cégeknél műszaki előkészítők, sokszor semmit sem érnek. Megnézik, milyen szám van a végén és az a lényeg.

Gondolom, akkor ők (Foton) is ezt használják ki, mindent a legspórolósabban, (biztonsági üveg helyett fólia, statikai soroló helyett rejtett soroló vagy esetleg H soroló) nem érdekes ha 4-5 év múlva kiesik az ablak a nyílásból.

Szomorú dolgok ezek....

Előzmény: ganser (24830)
gabeeen Creative Commons License 2016.06.08 0 0 24831

"Vicces amikor Bojtor Úrék kitalálják,hogy a beépítés minősége nem éri el a Fotonnál elvárt szintet."

Kollégám volt a télen beépíteni Foton által gyártott ablakokat, finoman  szólva "nem volt elájulva a minőségtől".

Aki mástól komoly szintet vár el az először azért kezdje már ezt önmagával. Felháborító hogy Magyarországon ezt a ki nem fizetőset büntetlenül megtehetik jól elvégzett munka esetén is.

Előzmény: ganser (24830)
ganser Creative Commons License 2016.06.08 0 0 24830

Könnyű úgy olcsónak lenni komplett kivitelezésnél,hogy a beépítők munkadíját benyelik...

(Lehet,hogy most seggbe leszek rúgva?)

Vicces amikor Bojtor Úrék kitalálják,hogy a beépítés minősége nem éri el a Fotonnál elvárt szintet.

Mellesleg a megrendelőnek megfelel, a műszaki ellenőr kifogástalannak találja.

Minden elvárható előírásnak, MSZ-nek megfelel a munka-de hát valamire fogni kell.

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (24828)
sylvanus67 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 24829

Szerintem az ablakai jók (?),

de

emlékszem 1998-ban, 15.000 Ft-ért építették be az ablakok darabját (kb. fél óra munkával). Ha nem ők építették be volna be, akkor ugrott volna a garancia.

Kőműves haverom, aki a gerébtokos ablakok kitépése után a kávát építette fel darabokból, mint egy fogtechnikus, a haját tépte az összeg hallatán. mert ő azt hiszem két napi melóra kért 1500 Ft-ot.

Előzmény: rmátyás79 (24826)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2016.06.08 0 0 24828

Én csak annyit tudok róluk, hogy varázslók! (nem a szó jó értelmében!)

Pár projektnél találkoztam az ajánlatukkal, és 15-20%-al voltak olcsóbbak sokszor, mint mondjuk más gyártó hasonló vagy ugyanazon termékei, ami lehetetlenség.

Szóval valamivel biztos, hogy trükköznek, vagy magasról letojják a műszaki paramétereket és merevítéseket.

De ha valaki jobban ismeri őket, akkor én is szívesen olvasom a véleményét és észrevételét.

ganser Creative Commons License 2016.06.07 0 1 24827

próbálom szépen kifejezni magam: Huncutok...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!