A trafó 1-es kivezetésére kell kötnöd a vezetéket. Nem kell neki vastag kábel, hiszen csak jelet fog továbbítani, nem terhelést. Én egy éve mikor szereztem egy fordulatszámmérőt árnyékolt veuetékből csináltam, mert abból volt sok a garázsban. Hogy hány méter azt már nem tudom, nem számoltam, de saccolva olyan 3m szerintem elég.
Abban tudna valaki segíteni, hogy a forddulatszámmérő a motortérben hova kössem, és hogy onnan milyen vastagságú és milyen hosszú kábel kel a műszerfalig? Előre is köszönöm.
Tehát végül is úgy kell bekötni, hogy 49 az állandó pozitív {ami a gyári relén a (+)}, 49a az indexkarhoz menő vezeték és az elakadás jelző felé menő {gyári relén Z és P}, 31 pedig a pluszba bekötött test vezeték. Ha jól tudom ezek a szabványos jelölések a mai reléken. A gyári relén szerintem így kellene lenni a jelöléseknek {(+),Z,P}, legalább is nekem ez a logikus.
Szóval summa summárum értelem szerű a bekötés, csak az indexkarhoz menő vezetéket és az elakadásjelzőt (kiegészítő terhelés) egybe kell kötni a 49a-ra (a fogyasztók felé menő ágra)??
...láthatod. Nem nehéz megcsinálni, fillérekből megvan és hatalmas minőségi javulást fogsz tapasztalni. Alapgáznál is ugyanolyan gyorsan kattog, mint magasabb fordulaton, ja és a legfontosabb, hogy nem sötéttel kezd a villogás, mint a gyári megszakítóban. Így egy biciklis előzésénél gyors indexkar mozdulatra is villan.
Nekem már sajnos ninc meg a 105-ösöm, kinőttük. Garantáltan 88000 km-el adtam el két éve, nem fordult át egyszer sem. Carrier Botondból ha jól emlékszem 2-3dl-t ha megevett 1000 km-en. Érdekes módon Valvoline Maxlife-ből olajcserétől olajcseréig egyszer kellett utánatöltenem egy keveset... Teljesen gyári volt a motor, se leharcolva, sem tuningolva nem volt.
Valaki próbálta már kicserélni a gyári hődrótos index-relét egy elektronikusra? Mondjuk pl.: egy Felícia index-relére, hogy azért márkánál maradjunk :).
IX. egri Skoda coupé , farhűtős és régi Skoda találkozó.
2012.05.18,19,20.
Kedves Barátaim !
Idén már kilencedik alkalommal rendezzük meg Egerben a Skoda coupé, farhűtős és régi Skoda találkozót. A forgatókönyv hasonló az elözö évekhez, de természetesen a végrehajtandó feladatokban és a túra útvonalában mindíg próbálunk újat nyújtani.
Keresnék ugyan ilyen színű motorháztetőt mint az autom.Nem tudom mi a hivatalos neve de valamikor azt mondták nekem hogy acél kék.Lehetőleg ne legyen agyon karcolva
Helló! Ógy néz ki,hogy megoldódott a probléma. A 320-as tengely ki lett cserélve 280-asra éa már is tökéletesen megy! Mondhatnám nagyon megy! Melegen kicsit nehezen indul de majd meg lesz nézve műszerrel és majd utána meglátjuk mit tud!Én 20 éve foglalkozok skodával! Azért köszi a segítséget!
Láttam már párszor a kérdést a maszkról ;) , de semmit se tudok róla. Valami fröccsöntő kisiparos felfedezhetett egy piaci rést a skodamaszk-piacon, amikor még alkatrészhiány volt :). Tuningfelszerelésnek túl egyszerű vonalú. Gondolom, magyar gyártmány.
Köszi a választ ! Sikerült ma eljutnom odáig, hogy nagynehezen, de épségben, és egyben levettem a gyűrűt, kivettem az üveget is, és ahogy néztem ( a fordulatszámmérő ) a mutató nem tud tovább menni a 0 alá, és nem tud tovább menni kb. 9 ezer fölé, valahogy kivan ékelve belűl. Úgyhogy megpróbálom levenni holnap a kis tengelyről a mutatót, és remélem hogy a km órával is sikerül mind ezt megtenni : )