Bal oldalon van egy keresés ablakocska, használd bátran. 67 találatod lesz a PFZ szóra, ezekből tudsz mazsolázni. Ott lesznek az indikátorok is szerintem. Ha nincs kedved kedved keresni, katt
A broker oldalán ott van a standard számla leírásánál hogy ez miért van. Miért nem olvastad már el ahelyett hogy itt vársz választ egy ilyen felesleges kérdésre?
Ezt gondold át. A nyereség-veszteség mértéke nem függ a tőkeáttételtől. Csak a kötés margin igényét befolyásolja. Magadat viszont védheted kisebb áttétellel, hogy véletlenül se tudj benyitni túl nagy pozíciót. :)
Mert más áttétet tartok szerencsésnek egy néhány percesre tervezett üzletnél, mint egy több órásra tervezettnél.
A kérdéseimre még várom a választ. Ha van valakinek admirálos tapasztalata, segítsen, legyen szíves. Persze nem ragaszkodom az Admirálhoz, ha van valakinek jobb ötlete, szívesen fogadom. De vegyétek figyelembe, hogy kezdő vagyok!
Egy ideig még biztos csak gyakorlószámlán űzöm az ipart, de jó lenne ott gyakorolni, ahol majd élesben is csinálom.
Most ismerkedem a devizatőzsdével. Először az Etoróval demóztam, de a telepített program állandóan lefagy, a webtrader nem megy Firefox alatt... Azt hiszem, végeztem vele. Itt, ebben a témában olvastam az Admirálról, most azzal gyakorlok. Ez sokkal komolyabbnak tűnik, sok minden tetszik benne: az alacsony árfolyamkülönbségek (spread), a forintszámla lehetősége, a magyar nyelvű támogatás, a mindössze 10 dolláros minimum betét, és az akár 0,01 lottal történő kereskedés lehetősége.
Azért írok, mert szükségem lenne egy kis megerősítésre, hogy tényleg normális cégről van szó, feltéve, hogy a "Standard" számlát választom. (A Pro-t valaki szidta itt a fórumon.)
Meg lenne egy kérdésem is. Nem tudom megváltoztatni a tőkeáttétet. A számla nyitásakor beállított értékkel működik mindig. Lehet, hogy gyakorló számla esetében állandó az áttét? Ugye éles számlánál nem így van?
Itt egy egyszerű stratégia, ami bizonyítottan nyereséges. Egy ismert tradertől származik, a Currency Trader Magazine márciusi számában jelent meg. Egyetlen hátránya (ha ez hátrány), hogy napos charton lehet tradelni, így kis számlával nem igazán lehet/érdemes követni. A stratégia 2000. június 6. és 2011. január 1. közötti időszakban átlag évi 30,49% profitot termelt az alábbi devizapárokat portfolióban tradelve: USD/CAD GBP/USD NZD/USD EUR/USD AUD/USD USD/JPY USD/CHF Minden devizapáron pontosan ugyanazzal a beállítással lett tesztelve, optimalizáció és pozíció építés nélkül.
A startégia neve: Keltner Channel Breakout
Keltner Channel indikátor beállításai:
1. Középső indikátor vonal: 250 napos SMA 2. ATR hossz: 10 nap 3. ATR multiple: 2.5
Szabályok: 1. Long, ha az előző napi gyertya záróára magasabb értéket ér el, mint a Keltner Channel felső vonala (kitört belőle) és az ár a 175 napos SMA felett van.
2. Short, ha az előző napi gyertya záróára alacsonyabb értéket ér el, mint a Keltner Channel alsó vonala (kitört belőle lefelé) és az ár a 175 napos SMA alatt van.
3. Long pozíció zárása, ha az előző napi gyertya a 175-ös SMA alá zár.
4. Short pozíció zárása, ha az előző napi gyertya a 175-ös SMA fölé zár.
5. Stop loss = 14 napos ATRx2 a belépő árhoz képest
Ajánlott (tesztelt) pozíció méret = (0,01 x számla egyenleg USD-ben)/(kontrakt méret x 14-es ATR)
AZ USD/Yen longokat kemény veszteség mellett, de le kellett zárni.
Ráadásul, a legutóbbi fejlemények azt is jelentik, hogy az eredetileg meglátni vélt szignál azáltal, hogy 76.50 alá került az árfolyam, nem érvényes, az évtizedes trend folytatódik, s a törésre/fordulatra utaló meglátásre téves volt
"nem tudom, van itt olyan,aki USD/YEN-ben utazik, jo,jooo hosszu idökre tervezve.
A pár hosszu távú shortból váltva, USD long szignált adott ma este."
Később ezeket:
"long, usd yen open 81,07"
"Ha valaki hasonló USD/YEN tradben gondolkozik, 81,38-nál és 81,32nél ujabb beszállási ill. nekem poziciobövitési szintek lesznek."
"25 éves minimumot fogott meg, s a hullámmechanizmus szerint felefe fog kimozdulni.
Ha viszont a hullámmechanizmusban valaki nincsen benne, annak nincs értelme bármit hozzáfüzni, mert az nem látja a szignált. Aki meg benne van,az belemegy."
Azóta eltelt 3 hónap és az USD/YEN 400 pipet esett. A világért sem szeretném számonkérni rajtad, mert a forex már csak ilyen, ráadásul havi charton akár még igazad is lehet(ne), csak kiváncsi lennék, hogy megvannak-e még ezek a pozícióid és ha igen, milyen stoppokkal? Csak halkan jegyzem meg, nálam a longnak a leghalványabb jele sincs, még havi charton se.
Hello, írj privátban, ha kell tudok egy brókert, ahol ugyanazt tudod kapni, amit az intézményi befektetők. Épp náluk voltam a napokban Londonban, és érdekes különbségekre világítottak rá az institutional és a retail bróker között.
Nem. De eddig csak jót hallottam róluk. Engem már hívott fel Svájcból akcentussal beszélő magyar hang, hogy nyissak náluk számlát.:)) Nézegettem a Javás felületüket, lökhajtásos, meg minden, de az MT4 után fura. Nyiss náluk kéthetes demoszámlát és próbáld ki.
Hullámelméletre milyen jó könyvet, könyveket tudnál ajánlani, amivel megtanulható és alkalmazható az elmélet? No nem tervezem megtanulni (bár sose tudni),de érdekelne hogyan készülnek azok a szép chartok, az egyes hullámok megjelölésével.
Ez most egy kis "reklám" de mivel ingyenes a "termék", bizonyára nem veszitek le érte a fejemet. Összeállítottunk egy 15 részes hírlevél sorozatot, mely a Forex-et hivatott népszerűsíteni (na jó, egy kicsit bennünket is) amelyet rövidesen elkezdünk kiküldeni a www.ussbforex.com regisztrált látogatóinak.
Ebben a sorozatban azokra, főként a kezdők által feltett kérésekre adunk választ témakörökre lebontva, amelyeket a tanfolyam-előzetes szemináriumokon szoktak feltenni az érdeklődők.
Azt is elárulhatom, hogy ez egy rendhagyó sorozat lesz: nem rá, hanem le akarjuk beszélni az embereket a Forex-ről! Hogy ez nem normális dolog? Szerintem meg az, csak szokatlan ebben a pár napos tanfolyamokkal telített világban.
Persze mi sem vagyunk a Forex Robin Hood-jai, nincs itt másról szó, csak elmondjuk, hogy miről is szól ez az egész valójában. Bemutatjuk részletesen, hogy az, aki csak hobbiként akar ezzel foglalkozni és nem főállásban (természetesen megtanulni lehet munka mellett is az alapokat) esélytelen a sikerre, de legalábbis évek kellenek hozzá. Ahhoz meg türelem és kitartás stb, jobb, ha el sem kezdi. Legalábbis nálunk nem.
Hogy miért nem? Mert mi sok mindent másképpen gondolunk, mint mások - azért.
sziasztok, regisztrálnék a quantum xxl-be, de nincs partnerkódom. Adna valaki tanácsot, honnan szerezhetnék egy kódot. Ajánlóm nincs és a levelemre se válaszoltak.
mindig ugyanannyi lottal nyitok mint ami a kezdetleges volt ha 2×0.2 lottal nyitottam és az egyiket zárom akkor ha pozi építés van ugyan akkorával nyitok újra mert van egy átlagára a 2 pozinak és igazából akkor már kockázatmentes mert amit a 2ből 1et zártam fedezi ha véletlen megfordul
ez egy kvázi regisztrációs díj, amiért cserébe lehetőségünk nyílik partnerré válni, így elindíthatunk egy kvázi saját "vállalkozást".
Ezt úgy kell érteni, hogy ha valaki elvégzi ezt a képzést, onnantól kezdve lehetősége nyílik arra, hogy ne csak a hozamokból, hanem a megszerzett jutalékokból is részesedjen, több bevételre tegyen szert.
A képzés magában foglalja mind a robotról mind a forex alapokról szóló tanításokat. Szó esik a cégről, a brókerről, az új termékekről részletesen stb. Ezen túl hasznos tanácsokat kapunk a továbbajánlást illetőleg is is.
Kérdéseket válaszolnak meg, segítenek gyakorlatilag mindenben. Ennek a díja ez a 300 $, természetesen az ott eltöltött nap teljes ellátását is tartalmazza az ár.
Ha további kérdésed van, írj nyugodtan emailben és megbeszéljük.
Hát igen, minden rendszer/gondolkodásmód a saját expertjét igényli az biztos. Az enyémben függőleges vonal is szerephez jutott, mivel adott trigger gyertya alatt/fölött lépek be pendinggel. Egy igazán jó univerzális mindenki számára testreszabható expert szerintem meg annyira bonyolult lenne, hogy hasonló technikai érzéket igényel mint a saját megírása (nem pont annyi, de tényleg közel van). Ha csak pozició építésre gondolok..mikor, mekkora pozit, meddig, stb...jó sok paraméter :) Nem árthat hozzá ez sem:
Ne idegeskedj, mindig azt nézd, hogy ki írta. Ha fórumozásra adod a fejed, akkor ez a minimum, amit el kell tűrnöd. Ők egyébként pontosan nem azok, akik bántanának, csak viccelődtek veled egy kicsit - szerintem. (Apropó: tényleg miért is van mindenhol felkiáltó jel? :-) )
Én viszont az expertes témához szólnék hozzá és kivételesen nem lesz reklám, mert nem akarom eladni senkinek a miénket, ennek a használata a klubtagjaink "kiváltsága" lesz. Az okát is meg fogjátok érteni a szakmai részeknél, mert: mindenki másképp csinálja és az igazi expert stratégiafüggő - szerintem.
Az érdekesség inkább az, hogy ez a téma akkor merült fel itt, miután most kedden bemutattuk a klubtagjainknak a saját fejlesztésű expertünket. Az is igaz, hogy a "villogásmentesítést" azok készítették el hozzá, akikről Shortosgyula írt és olyanra, ahogyan azt "Benfika1973" leírta a készülőben lévő másikról...
Ők tervezik, hogy kijönnek majd egy univerzális experttel, ha megfelelő igény lesz rá. Nekik ez nem a fő profiljuk, más területen vannak ott a programozás toplistáján, ezt kíváncsiságból oldották meg - mindannyiunk legnagyobb örömére. Tudunk mi magyarok - ha akarunk!
A szakmai részéről a dolgoknak inkább pár sor: szerintem az expertek használhatósága attól függ, ki-mire akarja használni. Gyakorolni jók az univerzálisak is, de ha valaki már kicsit komolyabban foglalkozik a devizakereskedéssel és van saját stratégiája, ahhoz érdemes egyet hozzáfejleszteni. Mi ezt tettük, ez lett az USSB-FX MT4 Multi EA.
Bár csak találtunk volna nekünk megfelelőt, egyszerűbb és olcsóbb lett volna, az biztos. Az "ipari méretű eladás"-ban meg én nem nagyon hiszek, mert annyi ingyenes script és expert van a neten fent, hogy nehéz eladni a megfelelő marketing nélkül akár a legjobbat is. Az meg nem kevésbe van - nemzetközi szinten. De ehhez én nem értek igazán, aki tudja - csinálja, sok sikert hozzá!
Amit mi elvártunk egy experttől (és ahogyan megoldottuk)
- legyen a chartról kezelhető minden fontosabb funkció (gombok, ikonok)
- minél kevésbé zavarják a gombok a kereskedést (egy kattintással mind le-fel tehető)
- mutasson statisztikai adatokat is (ki-be kapcsolható)
- kezelje az MM-et (%-ban megadható az érték)
- kezelje az RR-t (arányszámban 0.1 pontossággal állítható)
- lehessen több féle stratégiára használni (legördülős menüből lehet választani, pl. Scalp vagy Trend)
- SL-t több féle módon alkalmazni (Fix pip, gyertya SL, SL line)
- lehessen orderrel is pozíciót nyitni (order line átlépésére, zárására)
- az SL kötési pip értéket jelezze ki (2 digites pontossággal mutatja)
- a nyitógyertyát lehessen paraméterezni (min-max méret + kanócméret)
- különböző indikátorokat vegyen figyelembe a nyitásnál (kijelölhető, hogy melyiket)
- kezelje az SL húzást (5 lépcsőben állítható %-os arányban)
- kezelje a pozícióépítést (önállóan menedzselhetők a ráépítések)
- nullába és átlagárra húzás (pozíciónyitásnál mutatja a Break Even szintet és az első rákötési szintet)
- folyamatos átlagár kijelzés a charton (ki-be kapcsolható szintjelző)
- mutassa, hogy melyik devizapáron milyen lezárt és nyitott pozícióink vannak (ki-be kapcsolható)
- jelezze ki a napi, adott devizapárra vonatkozó adatokat (mutatja a lezárt és függőben lévőt)
- jelezze ki az összes napi, minden devizapárra vonatkozó adatokat (mutatja a lezárt és függőben lévőt)
- lehessen egyszerre zárni minden kötést az éppen használt charton, (Close All gomb)
- lehessen egyszerre zárni minden kötést az összes használt charton, (GTD Close All gomb)
- ezeket lehessen az adott devizapáron előre meghatározott eredményre automatikusan zárni,
- ezeket lehessen az összes devizapáron előre meghatározott eredményre automatikusan zárni,
- lehessen egyszerre futtatni az expertet több megnyitott, azonos számlaszámú charton is stb.
A felsorolás bizonyára nem teljes, de talán segít annak, aki most gondolkozik ilyenben, hogy neki mi is lenne ebből a jó, milyen irányban kutakodjon. Még egy kis segítség mindehhez:
Ne sértődösködjél, kemény szakma ez ahhoz, hogy csak így fel kapd a vizet. Szimpla csipkelődés volt, és tényleg fura volt hogy minden mondat végén felkiáltójel van:) Egyébként jogos amit írtál, kábé hasonlóan cselekszem én is.
ha 11452 $ dollárnál járok épp például akkor én nem szoktam hogy húúú most pont 1% ránézek a tőkére most vagy 110et vagy 115 öt kockáztatok nem fogom kiszámolni hogy 114,52 dollár legyen! Én mindig kerekíteni szoktam de inkább lefele mint felfele mert 1 %-ot nem szeretem túl lépni! szóval 110-et kockáztatnék így ha 35re van a stop akkor 0,31 lottal nyitnék! Én nem szoktam ezt túl bonyolítani! De kinek hogy a jó, ennyi! Valaki írta hogy nem ráépítek de szoktam ráépíteni csak elösszőr mindig 2 megbízást adok be ha elment az árfolyam az általam meghatározott célárig az egyiket zárom az már biztos és a bent maradt pozit meg 0ba húzom és mehet a ráépítés ha van rá lehetőség! De ahogy a piac adja!
Épp most próbáltam és még csak a "régi" változatot lehet letölteni az oldalról. Megtennéd, hogy elküldöd nekem az új verziót? Szívesen kipróbálnám a villogásmentes gombokat. Köszönöm!
Az fxchartmanager.com első változatai villogtak, már megoldották. A gombok oda helyezhetők ahova akarod, és olyan picire szerkeszthető, hogy alig takar a monitoron. Ráadásul messze nem csak a pózi méretezésről szól, nagyon sok más is tud. A új változat pl. mutatja a „lebegő” profitot is, ami nekem nagyon sokat segít. Szerintem zseniális, én már csak azzal vagyok hajlandó nyomni. Állítólag ipari mennyiséget adtak el belőle , és azt is hallottam meg akarja venni valami nagy cég, de ez lehet csak pletyka.
De visszaolvasva látom, hogy Gubi leépít pozíciót. Én inkább a ráépítés híve vagyok mert ha jó irányba kereskedek nem a saját tőkémet kell kockáztatnom.
A fix poziméret egy zsákutca, rossz kockázatkezelés szerintem.
Nálam nem villog az expert mert nyitok mellé még egy ablakot ami üres, és csak kötésnél nézem.
Valaki nem tud egy Profit_spike-hoz hasonló expertet ajánlani?
Mostanában nem sok reményem van, hogy eljussak a tanfolyamra.
Ez valószínű így van, de én nem neki írtam amit írtam...:-)
A poziméretezéshez egy jópofa excel tábla innen letölthető akit érdekel: katt
Érdekes elgondolás az alapja, be kell írnod az alapadatokat majd a trédenkénti elért eredményt is. Ezek alapján számol neked következő poziméretet, figyelembe véve a "nyerő-vesztő szokásaidat" is.
Nem is kell hozzá expert, egy indikátor ugyanezt elvégzi nálam ami egy script segítségével nyit, menedzel, zár stb-nem villog és nem terheli le a gépet több páron sem. Ja ás semmit sem takar ki a chartból hiszen a script ablakból indítom.
Egyébként jelzem a gpmok kedvelőinek hogy egy fórumtársunk írt olyan pozimenedzser ea-t amin a gombok egyáltalán nem villognak és nem foglalják el a chart területének 25 % -át. Piacra kerül hamarosan.
Gubi ezek szerint mégsem fix lottal köt, hiszen ő is adaptálja a stophoz a lotméretet. Azt megértem hogy van aki a pluszt mindig kiveszi és így nem növeli fokozatosan a lotméretet a növekvő tőkéhez.
Sokan nem akarják mentális okok miatt egy szint fölé emelni a lotméretet. Ő szerintem erre gondolt a komfortzóna említésénél.
Ha minden időpillanatban 10e dolláros a számlád akkor minek csinálod? :D 11452 dolcsi, 35 pipre tudod a stoppot rakni és éppen EURGBP-n szeretnél pozit nyitni. Erre vágd rá fejből a poziméretet:-) No nem kekeckedni akarok, de tényleg nagy segítség egy expert a számoláshoz. Egyik legjobb (szerintem) fxchartmanager.com párezer forintért nagyon nagy segítség. (Előre mondom, nem kapok jutalékot:-))
10000 dolláros a számla. 1% -ot kockáztatok azaz 100 $ és 25 pip-re tudom rakni a stoppom akkor mennyi lehet a lot? hát 0.4 lot.. ha meg 40pip a stop akkor 0.25 lot! minehéz :D
Az eredeti felvetés arról szólt, hogy az EGÉSZ forexet irányítják valakik, valahonnan. Erre mondtam azt, hogy annyi pénz nincs. A BOJ példád is ezt bizonyítja. Mivel sikeresen avatkozott be, már nagyobb hal volt, mint a valakik a valahol...:))
Bizonyára mindenki tudja, mennyire fontos a kockázatkezelés egy kereskedés során... Nagyon sokan abba a hibába esnek hogy a pozíciómérethez igazítják a stopot, mikor a piac lendülete, volatilitása teljesen más stopszinteket követelne meg, a tőkeáttételes "bohócok"ról nem is beszélve.
Megy a matek... imádok számolni...
Így hát megalkottam egy kalkulátort amely mindenki számára EGYÉRTELMŰEN és KÖNNYEDÉN használható kereskedéshez!
Nem kell mást tenned, mint beírod:
-tőkéd -tőkeáttételed -a tőkéd hány X%-t szeretnéd kockáztatni -ezt az X%ot hány pozícióban kívánod megosztani súlyozással -aktuális árat -stopot
Ekkor az 1hónapos munkám eredménye kiadja: -milyen tp mellett lesz az RR arányod 2 (ez a része teljes mértékben Rád fogom szabni) -mennyit jelent az adott pozíciódban 1 pip elmozdulás (nekem úgy van beállítva hogy azonos pozícióméretet veszek fel különböző stopokkal) -ha beírsz később egy árat kiadja éppen hogy állsz a %-kal illetve tényleges profittal/veszteséggel POZÍCIÓNKÉNT -újabb pozíciók felvétele esetén hogy hol van a BE szint
A példában 0,5%-t kockáztattam 6-6-5 arányban megosztva 3 EGYENLŐ MÉRETŰ pozícióban
Ahogy a Masterswingtraderben olvastam:
"Ki a profitra koncentrál éretlenségének jele ki a veszteségeire koncentrál tapasztalatának jele"
Kereskedni nem tanít meg de ennek használata egy esély, hogy ne nullázd le a számlád váratlanul! Plan your trade, trade your plan;)
Világos, persze. Ha valaki röviden /M5 pl / van jelen, annak a lefele mozgásokat is ki lehet/kell / venni a chartbol.
Ugyanakkor, ezt
Az 1.5 -öt elérheti persze de az 1.3 -at is
én másképp látom.
Az 1,5o /nálam/ továbbra is reális cél, az 1,3 nem reális, legfeljebb 1,3870 lehet az alja. Még valószinübb, hogy ugy 2.-a kedd éjszakától megindul felfele, s jó esélye van annak, hogy ma délben volt a mozgás minimuma, s túl vagyunk az inflexiós metszésen.
H4 szép range van ez a fő trend. Felettünk ellenálláshegyek. leszakad 600 pipet majd fel 500 -at. Az 1.5 -öt elérheti persze de az 1.3 -at is. Csak erre akartam kilyukadni.
minden belépésnél de az a jóslat soha nem 100 % -os. Olyan nincs.
Tökeletesen igaz a meglátás, én is igy látom.
2 dolog biztos ugye,az adó s a halál.
lehet, hogy nem volt egyértelmü, vagy nem olvastál visszább,
Amire ki akartam lukadni: a fö vélelmezett trend irányába be lehet menni - vagy, én belemegyek - nagy poziciókkal,nagy SL-kkal, és longban pl. minden beleesésbe bele lehet venni piramisrendszerben.
Figy, a forexen és az összes tőzsdén valószínűségeket kereskedünk le. Azaz nyilván jósolgatunk minden belépésnél de az a jóslat soha nem 100 % -os. Olyan nincs.
Előre tekinteni lehet sőt kötelező de mindig kell B terv ami arra az esetre szól ha nem jön be. Pl a stop. Valaki lenullázódásnak hívja az is egyfajta stop...
Ez elkerülte a figyelmemet, s az elözmények után magamra veszem.
Természetesen lehet hosszabb távra elöre tekinteni.
Leirtam, összefoglalom a korábbiakat:
Leirtam, hogy az USD-Yen pl. alapvetöen meg fog fordulni, egy jó 25-30 éves trend után.
Valahol 1400 USD körül leirtam, hogy az arany 6000 USDig felmehet. /most is leirom : az ne kérdezze senki, mit fog érni 1 dollár).
Valahol 1,35? 1,38 €/USD körül talán januárban leirtam, hogy 1,42-1,45-1,50 ig felmehet.
2007? 2008 szeptemberében valamelyik topicba, tán a devizahitellel küzdöknél irtam le, hogy ha már a szerzödés megkötésekor nem biztositották le a hitelt az árfolyammozgással szemben, akkor (ugy CHF HUF 175-180 körül ) azt gondolják át ismét,s biztositsák. Mert az árfolyam szimpla számitások szerint CHF-HUF 248 ig elmehet.
lehet tehát M5-nél hosszabb idösikon elöre látni, csak éppen óvatosan és szelektiven.
Nekem 2 hónapja, az ismerősömnek és a családjának már egy éve. 50.000 Euro a minimum, a számládon lévő hozam fele-fele 3 havonta elszámolás , de így is nagyon meg vagyok elégedve a hozammal. Ha ezek után is érdekel, írj egy privát e-mailt martinadorjan@gmail.com- ra küldök kimutatást , meg elérhetőséget.
Én még csak 0.2-0.5 lot ig kötök mert ezt engedi meg az MM ezt 2×0.4 lottal kötöttem Spikera az 1.iket már zártam a másik +1 pipben va húzva, inkább tanuljunk mint találgatni mi folyik a háttérbe...
Streszz meg nyomás esetleg akkor lehet, ha egy nyitott pozíció esetén állandóan az egyenleged nézed meg a lebegő profitot vagy éppen mínuszt. Ennek viszont semmi értelme, mert ez csak hülyeségekre késztetné az embert adott esetben.
A legjobb módszer, persze csak ha a stratégia engedi, hogy pozíciónyitás után rögtön otthagyni a gépet és menni más dolgodat intézni egy jó ideig. Az enyém szerencsére engedi, úgy fejelsztettem ki, de ha valakié esetleg nem engedi, mert nyitás után is végig figyelni kell, akkor úgy állítsa be, hogy csak a grafikon látszódjon és a profit vagy veszteség ne.
Megint a vállalakozási példát tudom hozni:
Ha van egy vagy több vállalkozásod, akkor sem abból állsz egész nap, hogy minden perceben azt nézed, hogy hány forinttal lett éppen több a bevételed, hanem megnézed nap végén, esetleg hét végén, van aki már csak hónap végén.
Azt látom egyébként, hogy azok közül, akik elkezdenek forexezni, nagyon sokan nem vállalkozók, hanem az alakalmazotti világból jövő bérből és fizetésből élők. És így hiányzik belőlük az a vállalkozói, üzleti személet, ami a forexnél nagyon hasznos tud lenni és enélkül egy kicsit nehezebb.
Tényleg , több mint egy óra hiányzik a chartból...
Szeptembertől tipplizek el tőlük, anno a forint számla miatt tetszettek meg de inkább átcuccolok külföldi brokerhez eur számlára, ott még nem annyira gáz az évközbeni árfolyamingadozás mint az usd számla esetén.
Roboforexet tesztelem február óta kis számlával és nagyon gyors és pontos a végrehajtás - hasonló mint az admiral pro csak nem csalnak a stoppal annyit. Új-zélandi broker, nem hinném hogy kisebb biztonságot nyújtanak mint az észt központú Admiral akik komplett hülyének nézik az ügyfeleket.
Nem célszerű a risk-et alá rendelni semminek, hiszen a tőkéd a munkaeszközöd. Jobb, ha megfogadod, amit többen is leírtak, mintsem a saját bőrödön tapasztalod meg. Ugyanis a SL-ok mérete változó, tehát ebben az esetben a kockázatod is. Ha azonos a SL-od, akkor megkérdőjelezhető a stratégiád, ugyanis nincs két egyforma trade.
Ahogy fxtom is írta 30 és 90 pip esetén ugyanakkora pozira 3x-ra nő a kockázatod, de ennek semmi köze nincs az RR-hez, ugyanis a Reward csak egy elképzelés, a SL, azaz a Risk viszont fixnek tekinthető.
“te sem kötsz be egy saját komfortzónádon kivül eső magasabb lottot (de % ra is érthetjük), csak azért mert a risk megengedné. “
Hagyjátok fogalma nincs mit magyaráztok. Neki a % olyan magas KONFORTZÓNA mint a lot.
Ez a rendszer volt 1 évig zsák utca, változik a BEGYAKOROLT FIX LOTOD, és kaki van.
Én egységeket ( risk %) vesztek, nyerek, és tőlem aztán lehet több milló $ is a számla. Ezt kell begyakorolni, 2 évembe telt. Szeretnéd te azt a nem demót amit nyomogatok, stressz nélkül, de akár lehetne a többszöröse is. Már nincs jelentősége. Tudod mennyi lotal szoktam kötni? Fogalmam sincs soha egyiket se tudom, mindig más, expert számolja és annyi.
A risk mindig más, így a pip más, az egység értéke fix (%), ezért már csak változó lehet a lot. Gondold át az írásod.