A toronydaruk az élő város különös képződményei. Kinőnek a földből, majd egy ideig uralják a környéket. Felülről figyelik a várost, dolgoznak, forogna, élnek. Aztán egy idő után lebomlanak, eltűnnek, hogy máshol emelkedjenek fel újra. Amit a toronydaru lát, az egy egyszeri, megismételhetetlen várostörténet. Maga a daru is egy különös képződmény: megfigyeltétek már, milyen munka felépíteni vagy lebontani egy toronydarut?
Írjatok meg mindent, amit a toronydarukról tudtok. Hol vannak, éppen hol épülnek, mit építenek, hol bontanak le egyet, mekkorák, miért különlegesek.
Gyűjtsünk toronydarut.
Állóoszlopúból van: E-10/14, F-15/15, H-20/20, MD-90, MDT-98. MC sajnos nincs (remélem, egyszer lesz). :)
Forgóoszlopú: GTMR 331, 336, 346, 326, az, ami Suri legutóbbi képén van, és még egy nagyobb GTMR, aminek a típusát nem tudom; ezen kívül van néhány HD is. Ezekről tudok. :)
Előszőr is MC meg MD,MDT sorozatok meg Topkit,E(lásd legutóbbi hozzászólásomat) és F típusjelzésüek,azokonbelül értelemszerűen különböző gémfelkötésű és tonnaméteres gépek...Nekem most nagyjából ennyi jut eszembe.......
Az elsőn egy Kaiser látható, a HBK sorozatból (ez a bicskázható gémű széria). A másodikon jobboldalt látható gépet nem ismerem, de láttam már képen hasonlót, és elég valószínű, hogy itt is valami orosz vasról van szó. Mutat hasonlóságokat a BKSzM szériával is. :)
Valóban nagyon emlékeztet néhány Famabud-ra, de azt hiszem, megvan a megfejtés. :) Nem lengyel, hanem orosz, a típusa T-226. Rövidebb oszloppal látható itt és itt. :)