Keresés

Részletes keresés

dejódió Creative Commons License 2009.12.19 0 0 24391

Senki nem jelez ebben a kellemes -15 fokban klímával történő fátés és melegvízkészítési adatokat?

Nálam az Ozone ArtQ 2,6kw DC inverteres próbaüzemben szándékosan nem fűtött helyiségben 20 nm szobában tudta tartani a 24C fokot.(két oldala utcafront, sima tégla+vakolat)
Jelenleg az Ozone Art Q 2,6 kw 540 wattal gyakorlatilag folyamatos üzemben tartja a 24 fokot. Maxra kipörgetve(32 fokra teszem és max beltéri venti fordulat 680watt a fogyasztás
Az Ozone Aqua on-off tartályos melegvíz+klíma(hőszivattyú) 3,5 kw-os meg minden további nélkül elkészítette az 50 fokos melegvizet. Pillanatnyi teljesítménye 986 Watt

Várom mások mérési eredményeit is!

Pterch topiktársét pl.
Vagy akinél Fujitsu Nocria van.
Vagy egyéb gép és a jelen időjárási viszonyok között üzemel.
Előzmény: K K (24390)
K K Creative Commons License 2009.12.18 0 0 24390
Persze a kép lemaradt ...
Előzmény: K K (24389)
K K Creative Commons License 2009.12.18 0 0 24389
Az autósok közlekedését segíti majd, hogy jövőre közúti jelzőtáblákkal jelzik a traffipaxok helyét, és egységes sebességhatárt vezetnek be minden közúton a 3500 kilogrammnál nem nehezebb járművek számára. A maximális sebesség autópályán továbbra is 130 kilométer lehet óránként, míg lakott területen legfeljebb 50-nel lehet közlekedni.
http://nol.hu/belfold/januartol_jon_a_kresz-modositas

Hát azt hittem hogy Én ezt már nem érem meg ... hogy 2 éves korszerű Ford Transit mehessen 130-al autópályán ,.... mint egy 30 éves ABS ESP légzsák biztonsági öv nélküli Trabant...
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 24387

Hosszas tanakodás, fórumtársak javaslata, tanácsa alapján a problémára - magas páratartalom megszűntetése - rá kellett jönnöm, hogy valóban a páramentesítő szolgál a leginkább megoldásul. Így amellett döntve, a klíma kérdés egyenlőre talomba kerül.

Egyébként érdekes, hogy a laikus ha olvas egy klíma manuált, akkor mennyire megtévesztő lehet a páramentesítés, 1-2 literes vízkivonás leírása.

Ha nem szóltok, ha nem gondolkozik az ember, akkor csúnya költségekbe lehet esni úgy, hogy a probléma nem is kerül megoldásra.

Hiszen a vízkivonás a levegőből klímánál csak hűtésnél merülhet fel igazán. Viszont télen nem hűtésre, hanem fűtésre kell koncentrálni...

Továbbmegyek, a légcserélési funkció is okozhat meglepetést. Tegyük fel bent magas a páratartalom, kint esős időszak van. Az esős, nedves időszak azt is jelenti, hogy a kinti levegő is viszonylag telített vízzel, tehát párás. Ergó a benti párásat hogyan tudná kinti szárazra cserélni a klíma? Sehogy... Tehát a levegőcsere sem minden esetben megoldás...

Remélem nagy vitát nem okoztam ezzel, csak laikusként próbáltam gondolkozni, hátha más is van hasonló helyzetben.

A lényeg: az adott problémára, az adott megoldás kell-szerintem.

Köszönöm a segítségeteket!

Üdv.,

VaJ

pl.

dejódió Creative Commons License 2009.12.18 0 0 24386
Elküldtem.
Előzmény: Törölt nick (24385)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 24385
Éppen akartam kérdezni, hogy mi az ábra vele.

Tudnál küldeni egy leírást, elveszett a korábbi, köszi előre is.
Előzmény: dejódió (24384)
dejódió Creative Commons License 2009.12.18 0 0 24384
Jelentem itt -12.
Isteni.
Viszont az Ozone aqua on-offos tartályos hőszivattyú gyártja a melegvizet rendületlenül. Mondjuk most ár a hatásfoka nem a legjobb, ahogy mértem 2a COP jelenleg.
Megy az Ozone DC inverteres oldalfali szépen fűt az is jelenleg.

Talán Peterch topiktárs tudna precízebb mérési adatokat adni az ügyben.
Előzmény: Törölt nick (24383)
K K Creative Commons License 2009.12.18 0 0 24382
Nagyon tudta az időjárás felelős hogy -10°C alatt az inverteres klímák nem szeretnek fűteni ... és nem ment a hőfok -9°C alá ma este, se. Itt a prérin.
sanyoka01 Creative Commons License 2009.12.17 0 0 24381
SANYO SAP-KCRV126EHE  130.000 Ft+ ÁFA, beltéri betáppal
Előzmény: braunlac (14372)
K K Creative Commons License 2009.12.17 0 0 24380
Jaja ... emlékszem, már :-)

Szóval ha levinnék +5C-re akkor lenne az igazi, mikor kint plusz öt fok van akkor folyik a víz legtöbb helyen. 0C körül már ér valamit a szellőztetés ...
Előzmény: formatc (24379)
formatc Creative Commons License 2009.12.16 0 0 24379
valamikor korábban írtam, hogy az UrusuSarara leírása szerint +10 fokig tud csak párátlanítani. be lehet kapcsolni, de én egy csepp vizet sem láttam kifolyni. (technikai okok miatt most egy vödörbe csorgat).
a szellőztetése viszont nagyon jó és fűtésre is kiváló, ráadásul a befújt meleg levegő miatt a hőérzet is hihetetlen kellemes...

viszont ha fűtesz vele akkor a radiátorok nem fognak menni vagyis az ablakoknál nem lesz felszálló meleg. hamar fognak párásodni ha megugrik a páratartalom (fürdő ajtaja nyitva marad, mosást teregetsz).
Előzmény: Törölt nick (24373)
K K Creative Commons License 2009.12.16 0 0 24378
A split klíma addig tud párátlanítani ameddig hűteni.

(KI-BE kapcsolgató +18C-ig. Egyszerű inverteres -10C-ig. Közepes -15C)

De mivel hogy hűt egyszerűbb +5C alatt ablakot nyitni, kiszedni a tömítést egy oldalon hogy szellőz.

Előzmény: Törölt nick (24376)
dejódió Creative Commons License 2009.12.16 0 0 24377
Köszönöm átjött, reagálok rá legkésőbb holnap reggel. Ha belefér még ma este.
Előzmény: Törölt nick (24375)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.16 0 0 24375

Írtam neked emailt, nem tudom megkaptad-e.

Köszi előre is, ha tudsz rá válaszolni!

Üdv., VaJ

Előzmény: dejódió (24374)
dejódió Creative Commons License 2009.12.16 0 0 24374
Meg kellene nézni az a legelő....
Kérdés az hogy dizájnos vagy nem integrált legyen a páraszabályzás(ezt csak az Ururu tudja) vagy elég a frisslevegő(Hitachi air exchanger) vagy jó klíma és külön szellőzés kis hővisszanyerővel, ami pl páratartalom visszanyerős stb.
Milyen légszűrés kell(ha allergia akkor plazma MPI vagy e-oin stb)
Ött is azt célszerű választani aminek a szűrője (a kiegészítők nélkül is) a pollen stb szűrés jelentős hányadát megoldja.

Járd körbe alaposan a dolgot és gondold meg mire adod ki a pénzt ez egy hosszabb távú költség, meg azt is mire is van igazán szükséged. Ha gondolod szívesen segítünk benne, de lesz itt más is aki felajánlja ugyanezt.

Nagyon sokféle megodás nagyon sokféle áron lehet.
Ha írsz egy mailt tájékoztatlak pontosan.
Előzmény: Törölt nick (24373)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.16 0 0 24373

Sziasztok,

Próbáltam amit lehet elolvasni a korábbi hozzászólásokból. És javaslatot, esetleg szerelő, kereskedő fórumtársaktól ajánlatot szeretnék kérni a következőre.

Adott egy gyárilag 50nm-es lakás, aminek a hasznos belső területe kb. 35-40 nm. Ez áll egy nagyobb kb. 20nm-es amerikai konyhás nappaliból és egy 12-15 nm-es hálóból. Nyugati fekvésű, erkélyes társasház. Nagyon nem spórolták az anyagokat, ezért a dupla hő-zajvédő üveg és a vastag falak erőteljes hőzsilipeket képeznek, aminek az eredménye, hogy magas a páratartalom, folyik a víz az ablakon, kulcson a zárban, stb. És nem tudom csökkenteni semmivel - próbáltam.

Olyan klímaberendezés érdekelne, ami oldalfalra szerelhető beltéri egységgel rendelkezik, ez menne az amerikai konyhás nappaliba és onnan a nem nagy lakást látná el. Kültéri egység az erkélyen elfér, nem zavar senkit.

Inverteres megoldás érdekelne, akár légcserélős rendszerrel. A páratartalom szabályozás alapvető lenne a fenti probléma miatt. Ugyanakkor a családban lévő asztmatikus hajlam miatt a fejlett szűrőrendszer elengedhetetlen. Lehetőleg A/A kategóriás érdekelne fogyasztásban, zajszintben egyaránt.

Persze fontos hogy mennyi pénze van rá az embernek. Erre azt tudnám mondani, kérdezni, hogy ha jó, jobb és legjobb megoldást tudnátok javasolni, akkor tud jobban dönteni az ember. Mert tökéletes nincsen, mindig valami valami hátrányára oldódik meg. Lehet pl. "zajosabb" a jobb megoldás, ami olcsóbb, vagy drágább a több funkciós.

Hitachiról sokat hallottam, az Ururu Sarara a high-end - árban is... a Dainkinról is hallani...

Köszönöm, ha megtiszteltek akár javaslattal, akár ajánlattal emailben.

Üdv.,

VaJ

K K Creative Commons License 2009.12.16 0 0 24372
Szia!

Igen az ... vittem szervizbe de nem azért mert az a garancia feltétele.

(A kettővel ezelöttivel történt ... 6 éves korára átrozsdásodott és 6év garancia volt a festésre. Mondom meg kék csinálni emberek, erre mondják hogy nincs be írva a szervízkönyvbe hogy évente megnézték. Mondtam hogy akkor mondják meg kinek a hibája ez, a kocsi ott volt minden éveben 30.000km futott így évente kétszer is. Erre azt mondja az ember hogy Én nem mondtam hogy nézzék meg azt is. Erre mondtam hogy de azt se hogy ne nézzék meg. Nem vagyok Én annyira mazochista hogy garancia füzetet olvasgassak szabadidőmben ... helyette itt fórumozok. :-)

És természetesen 10 perc oda-vissza érvelés után megcsinálták garanciában.)
Előzmény: .klímás. (24371)
.klímás. Creative Commons License 2009.12.16 0 0 24371
Érdekes hozzáállás...
Előzmény: K K (24370)
K K Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24370
Én nem vittem kocsit sose kötelező szervizbe ... ha nagy baja lesz akkor ott szavatosság ... a garancia nem számít ... Nekem. Lehet itt mondani ennyi év meg annyi ilyenkor meg olyankor, de törvény elég egyértelműen megszabja a dolgokat.
Előzmény: .klímás. (24368)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24369
vagy pedig akár öt, vagy tíz,

Nofene.
Előzmény: .klímás. (24368)
.klímás. Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24368
Csak az nem mindegy, hogy az a garanciaidő az egy év (amit a törvény ír elő) vagy pedig akár öt, vagy tíz, amit a forgalmazó feltételekhez köt, mint pl. garanciajegy, regisztráció, karbantartás, stb. Azért van különbség.
Előzmény: Törölt nick (24365)
dejódió Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24367
Ilyenkor jön jól az elásott csont....
Előzmény: K K (24361)
dejódió Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24366
Én kaptam egy külön erre felhívó levelet az importőrtől, ennek ellenére történt ami történt.
Előzmény: K K (24362)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24365
mégsem jellemző, hogy a vállalt garanciaidőn túl bármit is ingyen javítanának

Azon túl senki nem javít ingyért, nem is erről van szó.
Azon belüli javítások érvényesíthetőségéről.
Előzmény: windy12 (24363)
dejódió Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24364
örülök, hogy segítettem. Csak a típusok egyezzenek....
Előzmény: K K (24362)
windy12 Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24363

Működnie kéne. De ma ott tartunk Magyarországon, hogy az ügyfél webáruházból rendel klímát, majd felszerelteti tizenötezerért jóskapistával, akinek a telefonszámát fél év múlva már nem lehet elérni, a webáruház meg nem fog szerelőt küldeni garanciális javításra, mert nincs neki. Ekkor lesz kellemetlen meglepetés, hogy csak egy év a gari.

Jelen pillanatban az autóipar és az építőipar is komoly túlkínálati piac, mégsem jellemző, hogy a vállalt garanciaidőn túl bármit is ingyen javítanának. A Voyageremben most hibásodott meg a gyári DVD-tár, negyvenkét nappal a gari lejárta után. Csere: 198.000 forint, javítani nem tudják, senki nem ért hozzá.

Előzmény: Törölt nick (24358)
K K Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24362
Szia!

Átolvastam leveled ... és leesett egy gépet sem regisztráltunk. Nem olvastuk el az apró-betűs részt.

Alakítsunk pártot az apró-betű ellen! :-)

Köszönöm K.K.
Előzmény: dejódió (24360)
K K Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24361
Szia!

Természetesen Én is kapok. De kérdés ki mit nevez garancia papírnak. :-) A Teknosat azt azért nem nevezném annak. :-) De bármi baj volt a gépeik közül bármelyikkel legyen az 2.000+ÁFA ventilátorral vagy 500Ft.-os zsaluval intézték.

De nem nézték a garancia levelet szóltam intézték.

Mondjuk azt nem értem hogy egy 50.000,- Ft.-os bőrkabáthoz cipőhöz miért nincs garancia levél ... pedig azt javítani ... ne egy csillagcsavarhúzóval ki a panel be az új és kész.... egy cipő feslik azt kuka.

Na de ne ragozzuk tovább hátha beesik egy karácsonyra klímát kereső fórumtárs!

(Ha már az üzletbe nem nagyon esnek be, legalább is hozzám. Hozzátok?)

K.K.

ps: Jut eszembe az "új" kocsimnak vajon van-e garancialevele, szervízkönyve van mert azt mutogatta az eladó hogy ez milyen jó kocsi mert van neki szervízkönyve. Én meg mondtam tegye el nekem nem sajt papír kell hanem az autó. :-) A régi kocsijába sem lett 8 év alatt egy bélyegző se....és még is elkellt.
Előzmény: .klímás. (24355)
dejódió Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24360
Ettől függetlenül mi biztosítjuk számára az 5 év(2+3 év) garit, partnereinkkel együtt.
Azaz az ő szempontjáből semmilyen hátrány nem merülhet fel.
Előzmény: dejódió (24359)
dejódió Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24359
Egyszerű: LG esetében rendelnek hozzá alkatrészt külföldről és megjavítják, sok esetben alacsonyabb áron, mintha hazai beszerzésű lenne az alkatrész.

Kis gar % esetén vállalható kockázat talán.
Ez nem ismeretlen egyéb szolgáltatások esetén sem.
Ugyanis amikor legyártják az alkatrésznek fogalma sincs melyik országban köt ki.

Egyébként KAti-nak a gépe nem LG alapból 1 vagy 2 éves garanciás M.o-n (Olaszországban Spanyolországban pl alapból 5 éves)és hivatalos importőr szállította, ezt a garanciát minden további nélkül biztosítja is(Nem Samsung és nem Hitachi).

Itt az importőr egy másik típust szállított ami jobb, mert nem volt raktáron amit rendelt , de ebben az esetben szerintem jár az 5 éves garancia, mivel azért rendelte a gépet mert ez is hozzátartozott.
Tényleg jobb gépet kapott márkán belül, de annak a típusnak nem 5 év a garja,
Viszont ha az 5 éves garos helyett szállították, akkor jár hozzá, egyébként hibás teljesítésnek minősülne.
Úgy néz ki erről az importőrt is sikerül lassan meggyőzni.
Előzmény: windy12 (24357)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24358
Ha csak számlával tudja valaki igazolni, hogy vásárolt egy Samsung készüléket, akkor egy év gari, amit a törvény előír, azták kakukk. Míg az, akinek Samsungos szerelő üzemeli be a klímáját, és le is regisztrálja, valamint az előírt karbantartásokat megcsináltatja, az gyakorlatilag három-öt évig nyugodt lehet, meghibásodás esetén lesz hova fordulnia.

Ezek egymástól elválasztható dolgok, a garanciapapír nélkül is működik nagyon szépen.
Ahol kínálati piac működik, ott a jó hírnév megtartása a legprecízebben vezetett papíroknál is jobb garancia.
Aki pedig simlizni akar, annak a papírjai csak akkor érnek valamit, ha nem nagyon kemény az anyag.

Nem vitatva azt, hogy a szervízkönyv igen komoly segítség, én magam inkább azt tenném kötelező mellékletté.
Előzmény: windy12 (24357)
windy12 Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24357

Pont ezért szükséges szerintem is a pontosan kitöltött garanciapapír. Sok esetben, pláne ha gépi számlát bocsájt ki az eladó, nincs rá mód, hogy a rákerüljenek olyan dolgok, amik pl. egy klímaberendezés esetében szükségesek. A Klímaáruház által biztosított garjegyek egyúttal szervízfüzetek és beüzemelési jegyzőkönyvek is. Ezek a későbbi reklamáció esetén az importőr számára értékes adatokat tartalmaznak. A Samsungnál a garanciapapíron lévő egyedi sorszámot, valamint még több adatot is, még pluszban le is kell regisztrálni (ingyen hívható telefonszámon) így az ügyfél még akkor is érvényesíteni tudja garanciális jogait, ha teszem azt, ahol vásárolta a készüléket, az a cég időközben eltűnik a jótékony magyar félhomályban. Ha csak számlával tudja valaki igazolni, hogy vásárolt egy Samsung készüléket, akkor egy év gari, amit a törvény előír, azták kakukk. Míg az, akinek Samsungos szerelő üzemeli be a klímáját, és le is regisztrálja, valamint az előírt karbantartásokat megcsináltatja, az gyakorlatilag három-öt évig nyugodt lehet, meghibásodás esetén lesz hova fordulnia.

Ott vannak problémás dolgok, ha valakire szürkeimportos készüléket sóznak rá, pláne, ha nem is tud róla. A magyarországi importőrnél nyilván van tartva minden készülék gyári száma, amit forgalomba hoz, nem könnyen fog más gépekre ingyen alkatrészt biztosítani. Az utóbbi egy-két nyáron bekerült jónéhány kinti elfekvő készletből klíma az országba (konkrétan sok LG-ről tudok), ezekhez olcsón hozzá lehetett jutni. Kérdés, hogy mi lesz, ha valami baj lesz velük.

Előzmény: Törölt nick (24356)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24356
Vettem egy generátort, nekem kellett szólni, hogy legalább valami azonosítót írjanak a számlára!

Senkinek nem a papír kell, hanem maga a garancia, amit alapvetően a törvény biztosít, a törvény ír elő.
Egyre inkább elterjed ez a módszer, ugyanis a garipapírnak van egy hátulütője.
Ha elveszik, tág teret biztosít a garanciális kötelezettségek alóli kibújásra.
Előzmény: .klímás. (24355)
.klímás. Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24355

Hát... Nem tudom milyen elektromos regisztrációt nem lehet másfél hónap alatt lebonyolítani... Na, mindegy, a te ügyfeled, úgy kezeled a dolgot, ahogy neked tetszik.

KK

Mi kapunk a Hitachihoz, a Samsunghoz, a Panához, a Daikinhoz, TeknoP-hoz, Haierhez papír alapú leírást és garlevelet. Ha a törvényben előírás, hogy adni kell, méghozzá kitöltve, akkor az ügyfél jogosan várja el, hogy megkapja.

Előzmény: dejódió (24351)
K K Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24354
Ahh!
K K Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24353
ŐőŐ biztosítja?

Ha néha egy Microsoft Word annak számít.

Én is egy wordot nyomtatok lebélyegzem összefirkálom mindenféle számokkal betűkkel.

De legyünk már egy kicsit Magyarországon kell ez ér ez valamit?

Talán a Samsung és Panasonic ad garancia levelet szépet nyomtatottat sorszámozottat.

De ki vállalja a munkát te vagy Ő?

Ergo mit ér az ügyfélnek ez így... egy kis nyugalmat...de ha baj van hívhatja a Panasonic-ot vagy Samsungot.

K.K.

Előzmény: .klímás. (24350)
dejódió Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24352
Átküldöm Neked a történetet mert ti is érintettek lehettek ha ilyesmire kerl sor.
Előzmény: K K (24347)
dejódió Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24351
A kedves ügyfél akiről szó volt eredetileg(KAti) teljeskörű tájékoztatást kapott még vásárlás előtt igen sokféle készülékrőlelektronikus és papír alapon is, használati útmutatót beleértve még a szervízkönyvet azaz a technikai dokumentációt is.

Garancialevelet nem kapott tekintettel arra, hogy speciális eset az övé, viszont egyéb szigorú elszámolású bizonylatot igen,(számla) mellyel vásárlói jogait minden további nélkül érvényesíteni tudja.

Jelen esetben a kiterjesztett jótállás-mely nem a közvetlen értékesítőtől függ- volt az ami a fennakadást okozta a garancialevél kiadásában, ennek ellenére a közvetlen értékesítő a kiterjesztett jótállást vállalja abban az esetben is, ha a forgalmazó-importőr ezt nem teszi meg, hiszen kötelezettséget vállalt rá.
garanciapapírt mely az alap és nem a kiterjesztett garanciát tartalmazza természetesen át lehetett volna adni a vásárlás pillanatában, de a vevő-jogosan nem ezt hanem a kiterjesztett gar papírt igényelte,. mely elektronikus regisztrálást követően tehető meg-nagyjából ennyi a történet.

Előzmény: .klímás. (24350)
.klímás. Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24350

Tehát szerinted tisztességes eljárás a kereskedő részéről a megrendelő felé, ha nem ad garanciapapírt? Ennyi erővel nem kell adni magyarnyelvű leírást sem, hiszen bár azt is kötelező, nem szankcionálja senki. Nekünk minden nagyker biztosítja a készülékhez a jótállási jegyet, a leírást, így nem fordulhat elő, hogy nem kapja meg az ügyfél a számlával együtt a neki járó iratokat. Az pedig, hogy az ügyfél hetek, hónapok után, úgy, hogy ráadásul jelzi is az igényét a jótállási jegyre, mégsem jut el hozzá, az senki másnak nem felelőssége, csak a kiskerekedőé, aki eladta a berendezést.

dejódió Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24349
átküldtem egy mélt.
Előzmény: KAti (24344)
dejódió Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24348
Nem lesz azzal gond, csak a szokásos huzakodás. A vevő ebből nem vesz és nem is vehet észre semmit.
K K Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24347
Erre Én is ... véleményem szerint sajtpapír.

http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95900004.TV

A jótállás

248. § (1) Aki a szerződés hibátlan teljesítéséért szerződés vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, ennek időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a jogosultnak a törvényből eredő jogait nem érinti.

(2) A jótállás a kötelezettet a jótállási kötelezettséget keletkeztető szerződésben vagy jogszabályban, továbbá a szolgáltatásra vonatkozó reklámban foglalt feltételek szerint terheli.

(3) Fogyasztói szerződés esetében a jótállási nyilatkozatnak tartalmaznia kell a jótállás kötelezettjének nevét és címét, a jótállás tartalmát, időtartamát, területi hatályát és a belőle eredő jogok érvényesítésének módját; utalnia kell továbbá arra, hogy a jótállás a fogyasztónak a törvényből eredő jogait nem érinti. A jótállási nyilatkozatot a fogyasztó kérésére írásban vagy más maradandó eszközzel rögzíteni kell, és a fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani. Jótállást kötelezően előíró jogszabály a jótállási nyilatkozatra vonatkozóan további követelményeket állapíthat meg. Az e bekezdésben meghatározott feltételek nemteljesülése nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét.

(4) A jogosult a jótállási határidő alatt bármikor közölheti kifogását a kötelezettel.

(5) A törvénynek a szavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályait a jótállási jogok gyakorlásánál megfelelően alkalmazni kell.

Tehát ha nem adsz papírt akkor is garanciát _kell_ vállalj semmilyen kár nem éri a vevő ha nincs. És semmivel sem kapott többet ha van Neki garancia írása.

Tudom a törvény azt mondja adni kell, és pont. (De azt mondja hogy mi van ha nem adsz. :-) )

K.K.

ps.: Mondjuk most nézem elsejétől valami változik ... na majd elolvassuk... http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95900004.TV×hift=1
Előzmény: .klímás. (24346)
.klímás. Creative Commons License 2009.12.15 0 0 24346
Csak a kíváncsiság kedvéért: Mi a gond a garilevéllel? Már vagy két hónapja is kérdezted, azóta nem kaptad meg?
dejódió Creative Commons License 2009.12.14 0 0 24345
Megírom priviben holnap, kacifántos és és érdekes.
KAti Creative Commons License 2009.12.14 0 0 24344
Jutsz eszembe - garancialevél?
Előzmény: dejódió (24343)
dejódió Creative Commons License 2009.12.14 0 0 24343
dejódió Creative Commons License 2009.12.14 0 0 24342
Jön a vidám kegyetlen klímagyilkos erős fagy. Aki ebben az időben is fűt vele ,vagy mint szakember találkozik ilyennel a gyakorlatban,(nem katalógusból) írja meg a tapasztalatait, az érdeklődőknek hasznos lehet!
Esetleg géptípussal együtt.
dejódió Creative Commons License 2009.12.13 0 0 24341
Átment az on-off ajánlat is mindkét címre 2 helyről.
Előzmény: badhool_16 (24339)
dejódió Creative Commons License 2009.12.12 0 0 24340
Mindkettőre küldtem, de most egy másik címről ismét megkísérlem.
Előzmény: badhool_16 (24339)
badhool_16 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 24339

Meg nem erkezett meg...

Ha a munkahelyire kuldted akkor csak Hetfon tudom megnezni.

Majd jelentkezem.

Előzmény: dejódió (24338)
dejódió Creative Commons License 2009.12.12 0 0 24338
Eément a levél. Ez igen sokféle megoldásra elég.
Előzmény: badhool_16 (24334)
sanyoka01 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 24337
Ez elegendő egy 2,5 kW és egy 3,5 kW SANYO berendezésre is, írj egy mailt, küldünk ajánlatot.
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.12.12 0 0 24336
Szia

Elvileg működik, mert kaptam mailt az éjszaka alatt.....

köszönöm az észrevételed

szia
doki

Van 1 db plazmaszűrős, inverteres fujitsu asyb 3,5 kW-os hűtő-fűtő split klíma.
Az árát még nem találtam ki, de akinek szüksége van rá, tegyen konkrét ajánlatot. (vegye figyelembe a listaárat) ......nevetséges összeggel ne keressetek, mert annyira nem azért nem eladó....
Előzmény: Törölt nick (24335)
badhool_16 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24334

Dunakeszi belefer?

windy!

Kuldok mailt kesobb.Koszi.

Előzmény: K K (24329)
windy12 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24332
Most néztem, hogy szűken még úgyis beleférhetünk a keretbe, ha a lapos kivitelű ezüst színű prémium Panasonic gépet választod a nagyobbik helyiségbe. Ha érdekel a konkrét ajánlat, akkor keress a pannonklima@pannonklima.hu mélcímen. Valószínű, hogy Mitsubishiből is tudunk hasonlóan előnyös összeállítást.
Előzmény: badhool_16 (24320)
badhool_16 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24331

Dunakeszire:)

Tipusszam publikus?Amugy jol hangzik.

Előzmény: windy12 (24330)
windy12 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24330

Szia!

Ha Panasonic inverteres érdekel, akkor a nagyobbik helyiségbe 3,5 kW-os gépet tudok ajánlani 164.900 forintért, a kisebbikbe 2,5 kW teljesítményűt 149.900 forintért. Így kényelmesen benne vagy a 350.000-es keretben. Amerikába kell? :)

K K Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24329
Szia!

Ha Szeged vagy Budapest Engem is kereshetsz.

K.K.
dejódió Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24328
OK várom.
Van megoldás a problémádra szerintem.
Előzmény: badhool_16 (24327)
badhool_16 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24327

Kuldok egy masik mail-t es lecci oda valaszolj.Ez a munkahelyi volt es hetvegen nem melozom:)

Koszi!

Előzmény: dejódió (24326)
dejódió Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24326
Köszönöm, holnap reggel tájékoztatlak egészen pontosan.
Előzmény: badhool_16 (24325)
badhool_16 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24325
Mail ment.
Előzmény: dejódió (24323)
badhool_16 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24324
Megnezem a honlapot.Koszi.
Előzmény: Klímaszerelő (24322)
dejódió Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24323
Írj egy mailt.
A 13 nm-re van megoldás, a 28 nm-el az a baj, hogy nagy hidegben amikor csökken a hatásfoka minden gépnek a külső hőmérséklet miatt akkor kell igazán teljesítmény.
De az is megoldható.

Összesen telepítéssel együtt van ennyi pénzed rá?
Gondolom.

Minőségi gépek közül Fujitsu , Hitachi, Panasonic, LG stb nálunk jelenleg igen kedvező árú.
Klímaszerelő Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24322
Szia

Nézz körül a honlapomon (nevemre kattintva betöltődik). Van néhány raktáron maradt klímánk, amelyet most rendkívül jó áron kínálunk. Találsz inverteres Daikint, Mitsubishit, fix fordulatúban Panasonicot és Samsungot. A akciós készlet korlátozott.
Ha ezek között nem találsz megfelelőt, természetesen akkor is tudunk segíteni.

Üdv: Klímaszerelő
badhool_16 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24320

Sziasztok!

Tudnatok ajanlani oldalfali inverteres split klimat 150-170 ezer/szett koruli aron kulso belso egyseggel egy 28nm-es es egy 13nm-es szobaba?

Nehogy felreertheto legyen van ra max 350 ezer forintom, de nem baj ha olcsobb mindenesetre minoseg legyen:)

Mitsubishi, Panasonic jo valasztas lenne?

Koszi az otleteket elore is!

dejódió Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24319
http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.mideaair.com.au/&ei=ATgiS5LpC4uanwPc1rTCDg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CA0Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.mideaair.com.au/%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official%26hs%3DdFk

Az ausztrálok szerint a jelenlegi legnagyobb gyártó a Midea.
Előzmény: K K (24317)
dejódió Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24318
Milyen jü lenne ha panel is lenne így rendelhető az én bajomhoz, mint a linkeken található távkapcsoló....
Előzmény: Törölt nick (24316)
K K Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24317
A MIDEA OEM vagyis gyártó, a kereskedelem eddig nem az Ő asztala volt. Én adom olcsón a terméket Te meg add a termék támogatást.

De ez már kezd múlt idő lenni, kezdik felismerni hogy jobb ha Ő raktároz a közelben és nem csak konténer mennyiségben gondolkozik.

Érdekes szezon elé nézünk szerintem.
Előzmény: .klímás. (24315)
.klímás. Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24315

Senki nem mondta, hogy a Midea kicsi gyártó lenne. Még azt sem, hogy kicsi brand. Kicsit próbáld figyelmesebben olvasni, amit írok, és az alapján megállapítani, hogy "helyénvaló" vagy sem. Az én nézetem szerint egyébként gyárthat bármennyit, akkor sem lesz nagy brand, ha a minőség, innováció, terméktámogatás, stb. nem ér el egy bizonyos szintet. A brand azt jelenti márka, ami nem gyártókapacitást, hanem minőséget fémjelez.

Előzmény: dejódió (24314)
dejódió Creative Commons License 2009.12.11 0 0 24314
Hát nem tudom mennyire kicsi a Midea, állításuk szerint a globális 2. legnagyobb gyártó.
Főleg, hogy a Midea Holding igen sok céget kapcsol egybe.

Mindenesetre nagyon nagy, tehát a kis brand nem állja meg a helyét, nézetem szerint inkább a hazai állapotokkal van baj a dologban.

De az én hirtelen alkatrészigényemre ez természetesen nem gyógyír.

http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.mechdir.com/press/catalog/1106/index.html&ei=3YghS_XgCqLmnAPd67DVBw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=6&ved=0CCAQ7gEwBQ&prev=/search%3Fq%3DMidea%2Bthe%2Blargest%2Bchinese%26hl%3Dhu
Előzmény: .klímás. (24310)
K K Creative Commons License 2009.12.10 0 0 24313
Manufactuers list érdekes. Léteznek ezek a cégek. :-) Nem GREE hanem GEER ... nem MIDEA MD a többi ...

De jók ezek a kínai mesterek, komplett vezérlés van távirányítóval huszonezerért.

Dupla ennyiért állítólag inverteres is. Még csak láttam olyan embert aki látott olyan embert aki mondta hogy van. :-)

Előzmény: Törölt nick (24311)
K K Creative Commons License 2009.12.10 0 0 24312
OK!

Panasonic, Daikinhoz még csak műanyag alkatrészt.
Fujitsuhoz semmit (igaz most egyet megutaztattunk nem működött, vissza a feladónak, az meg azt mondja működik, és tényleg megy azóta is)
Samsunghoz garanciás panelt.

De ifjú koromban, MIDEA, GREE, Galanz OEM-ekhez kerestünk alkatrészt, de új gép lett vagy elálltak a javítástól. (Galanz -ot meg sem közelítem már. :-) )

K.K.
Előzmény: .klímás. (24310)
.klímás. Creative Commons License 2009.12.10 0 0 24310
Nem csak az LG-nél. Ez inkább az kisebb brand-ekre jellemző hozzáállás. Rendeltünk már alkatrészt, távirányítót, fődarabot, stb. a Panasonic, Hitachi, Daikin, Fujitsu, Samsung, gépekhez, és mindnél teljesen tisztességes, normál árakkal találkoztunk. Ezzel szemben a Roca beltérihez a 27.900 forint+Áfás távirányítóár már eléggé kiverte a biztosítékot.
Előzmény: K K (24309)
K K Creative Commons License 2009.12.10 0 0 24309
Nekem sincs!

A törvény azt mondja 8 évig alkatrészt kell biztosítani. Na már most akkor 69.999,- Ft egy komplett gép. Bármi romlik benne azt mondja az importőr 69.998,- Ft.

Van alkatrész?
Van, igaz be van csomagolva és úgy hívják komplett kültéri. :-)

Valaki még csodálkozik ezen?

Tudjuk az LG -nél nem így van (még)!

K.K.
Előzmény: dejódió (24308)
dejódió Creative Commons License 2009.12.10 0 0 24308
Viricsi!
Neked köszönet, mert segítő szándékkal állsz hozzá. Sajnos az a helyzet, hogy a panelt megtaláltam Kínában. M.o-n is, ugyanis az Aircool MSH-09HRDN 1 született svéd gépében is u.a van, azonnal hozzá lehet jutni, ma kiderült de egyszem panel 33600 FT+Áfa.
Sokallom.

A Mideának márkaképviselete nincs több importőr eredeti és fatázianéven is forgalmaz rengeteg verziót.
A benne lévő DSP proc halt meg meg meg még valami a panelra ráállt ismerősöm aki elektronikával foglalkozik még szalad vele egy kört. Mert gyorsan kell. Egyébként Mideaként hozzá tudok jutni kb jan. végén, kb nettó 23000 FT-os áron gondoltam ezt nem várom meg.
Mint tudjuk kicsi a világ és a Midea nagy, nagyon nagy cég lett azaz sok márkanév alatt fut u.a, csak ez valahogy vackor közöttük a scroll kopival. De jó gép ennek ellenére.
Ezért kerestem itt is, hátha valakinek van ilyen.

Ugyanis a többi Midea alapú DC inverteres gépek( Teknopoint Corolla. Fisher,IGN Corona, Midea Vertu stb szerintem az Indesit is már a Toshiba kompresszoros változat. Aminek nem egyezik a kültéri elektronikája.

Dr Klíma!

A válaszoddal kapcsolatban nekem nincs olyan érzésem, hogy nem tetszik, vagy tetszik, ez számomra jelen esetben irreleváns. Nem tudsz segíteni és ez a lényeges, a többi azért pont a nagyon nagy szériákat gyártó Midea esetében egy kicsit marketing.

Mint látod van hozzá alkatrész, nem ez a gond, a Mideák alkatrészellátásával semmilyen probléma nincs, csak ez az egy a benne lévő holmik miatt kicsit hosszadalmas.
A meglévő panel javítása kétséges.

.klímás:
--------

Oda fordultam első ízben, de nem tudtak segíteni, pont amiatt mert nem ez a széria amit behoztak. Pedig Fisher felirat van rajta.. Tekintettel arra, hogy a készülék garancialapja nem került elő így alkatrészellátási kötelezettségük sincs. Ha garos lenne minden további nélkül adtak volna komplett kültérit.
Így is adnak, csak pénzért.
Azzal működne is, mert a beltéri panellel kommunikál euz az újabb kültéri is de az meg a kedves ügyfélnek sok(kb br 62-63 FT. Ha belegondolok, hogy a panel meg br 40 körül akkor nem is annyira.
Viszont ő működő gépet szeretne minél kisebb költséggel.

Ennyi a történet.

Mondjuk talán egy LG-hez gyorsabb a beérkezés vagy a Fujitsuhoz esetleg, de az sem minden esetben.
Daikin esetében nem nyilatkozom, volt ami nagyon gyorsan, volt ami lassan érkezett.
És még sok márkát említhetnék.

Továbbra is várom, hátha valakinek van hozzá panelja.
Addig meg harcol vele a barátom, hátha lábra állítható.

Előzmény: Dr. Klíma (24306)
.klímás. Creative Commons License 2009.12.10 0 0 24307
Csatlakozom. Igazából nem is értem, miért nem a Columbushoz fordultál, ők biztos tudnak adni, hisz ők forgalmazzák.
Előzmény: Dr. Klíma (24306)
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.12.10 0 0 24306
Tudom, hogy nem fog tetszeni a válaszom......
Ezért kell csak olyan gépekkel foglalkozni amihez 5 év múlva is lehet alkatrészt rendelni....... szerencsére tél van, s ráér a javítás (szerintem), de mi lenne most nyár közepén 40 fokban... ????

No ezért szajkózom állandóan, hogy olyan géppel érdemes foglalkozni amihez előreláthatólag alkatrész is lesz.......

üdv
doki

Előzmény: dejódió (24304)
viricsi Creative Commons License 2009.12.10 0 0 24305
Tudom, hogy nem tanácsot, hanem segítséget kértél, azért megkérdezem, hogy paneljavítás nem lehetséges? (akár a márkaképviselet szervizében)
Előzmény: dejódió (24303)
dejódió Creative Commons License 2009.12.10 0 0 24304
...senki sincsen aki segiccsen?:-(
Előzmény: dejódió (24303)
dejódió Creative Commons License 2009.12.09 0 0 24303
DC inverteres panelt keresek .
Én Fisherben találtam de ki tudja....Úgy tűnik már kifutott a gar, időből, tehát a kültéri komplett csere nem játszik.
MSH-09HRDN1 az eredeti típus.
Sokféle márkanéven lehetséges.
Sajnos nem egyezik a most és régebben futott Fisher és Midea verziókkal ami kellene.
Talán az Indesittel egyezik. Vagy az Aircoollal.

Kompresszor: Scroll ,Matsushita 5C090XCC Dc motor DC 220V V0000245

CEKFR26W/BP2N1-120

Nyákon:
KFR-26GW/BP2Y
A Nyák 2004-es évjáratú.

Ha valaki segíteni tudna örülnék neki.
a lelke:
ADMCF328BR FLASH DSP MOTOR CONTROLLER/CURRENT SENSE
E1 kódon áll.
SzaboZE Creative Commons License 2009.12.05 0 0 24302
Küldtem levelet, nocria OK. :)
Előzmény: dejódió (24300)
peterch Creative Commons License 2009.12.03 0 0 24301
Szia !

Ahogyan irtam, probaltam automatikaval. Mukodik, nem all le E3-al. Majd ha felmelegszik az ido es kisebbek lesznek a homersekletkulonbsegek, majd akkor kiderul.

Udv , Peter.
Előzmény: dejódió (24300)
dejódió Creative Commons License 2009.12.03 0 0 24300
MNem jön össze ma Esztergom, mivel ugyanazon cégnél Pesten kell mást csinálni, szombaton vagy vasárnap elszaladok érte.
A beltéri venti fordulatban értél el változást?
Előzmény: peterch (24299)
peterch Creative Commons License 2009.12.03 0 0 24299
Szia Dejodio!

Postagalamb vinne a klimat!
A felszerelt mukodik folyamatosan 350W-tal -0,3C fokban szepen kifuti a hazat, 23,3C fokon tartja a homersekletet.

Udv , Peter.
boomerhu Creative Commons License 2009.12.03 0 0 24298
Ha idézel valamit, akkor tedd idézőjelbe, akkor nem lesz félreérthető, ha viszont használsz bizonyos kifejezéseket, akkor ne tagadd le, mert akkor megkérdőjelezhető a szavahihetőséged. Tényleg nem fontos tovább kommentelned.
Előzmény: dejódió (24296)
dejódió Creative Commons License 2009.12.03 0 0 24297
Ez tetszik:)
Minket is kereshet !
És még sokakat szerintem.
Előzmény: K K (24295)
dejódió Creative Commons License 2009.12.03 0 0 24296
Idézem mi után használtam ugyanazokat a szavakat, azaz nem használtam pusztán idéztem és logikai kapcsolatként említettem:

windy12 válasz | megnéz | könyvjelző 2009.11.28 21:29:50 Š (24257)

Nos, ha ez a topik légtisztítós topik lenne, akkor légtisztító berendezésekről ollóztam volna ide cikket. Ezzel szemben, mivel klímás topik, bátorkodtam egy, a klíma témához szorosan kapcsolódó írást ide betenni, ami akár érdekelheti az olvasóközönséget. Teljesen mindegy, hogy ezen kívül még milyen írások jelentek meg azon a honlapon régebben, ez a poszt aktuális, jó, és hasznos, tehát helye van itt, nemúgy, mint egy olyan linknek, ami egy színvonaltalan és félrevezető cikkre mutat.

dejódió válasz | megnéz | könyvjelző 2009.11.28 21:58:02 Š (24260)
Mely színvonaltalan és félrevezető cikk ugyanannak az elektronikus sajtóorgánumnak a közlése....
Nos, ha ez a topik a légkondi topik és ebben szó esik a H1N1-ről, abban az esetben az ezzel kapcsolatos egyéb dolgokról is eshet nézetem szerint szó.
Ugyanis a H1N1 kapcsán lett egy cég terméke marketingelve....
De nyilván a plazmaszűrős gépek, az UV generátoros és még jó párróll elmondható, hogy csökkenti a levegőben lévő virulens pici kis élőlények mennyiségét.
Az olvasóközönség meg eldönti, hogy mi érdekli, szerintem ebben nem kell tanácsot adni.
Előzmény: windy12 (24257)

Ha nem haragszol nem kommentelném tovább.
Előzmény: boomerhu (24290)
K K Creative Commons License 2009.12.03 0 0 24295
ha nem, akkor keresd windy mestert :)

Feltéve hogy talált "napocska ikon" vagy HEAT feliratot a MODE-k között.

Ha nem talált akkor Minket is kereshet, és szerelünk Neki egy szép új hűtő-fűtő klímát. :-)

K.K.
Előzmény: Dr. Klíma (24294)
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.12.02 0 0 24294
szia

Én nem ismerem ezeket a gépeket részletesen, de gondolom nem nagy kedved van most kimenni és adattáblát olvasgatni. Javaslom, hogy a távszabályzón nyomogasd a "mode" vagy valami erre utaló gombot. Elvileg ilyenkor az összes üzemmód egymás után meg fog jelenni..... auto-hűtés-páramentesítés-fűtés-vent- ......valami hasonló.
Nyomkodd addig , míg a fűtés üzemre utaló jel (napocska ikon) nem jelenik meg. Állítsd a legnagyobbra a hőmérsékletet. Nyomj egy ki-bekapcsolást. Ha a beltériben a lamella kinyílik, akkor elvileg rendben lesz......várj pár percet (közben ne nyomkodj semmi), s elvileg 5-10 perc múlva meleg levegőt kell hogy fújjon.....
ha nem, akkor keresd windy mestert :)

üdv
Előzmény: come on stone (24291)
windy12 Creative Commons License 2009.12.02 0 0 24293
Régebben forgalmaztuk a Toyo-kat, akkor a tipusjelzés kb. így nézett ki TA-09 vagy TA-12 a 2,5 és a 3,5 kWteljesítmény jelölésére, és a végén CS vagy CHS karakterek, amiből a CHS volt a fűtésre is képes tipus (H  =  heating) Meg kéne nézned az adattábláján, hogy mi áll, és akkor kiderül, hogy tud-e fűteni a berendezésed.
Előzmény: come on stone (24291)
come on stone Creative Commons License 2009.12.02 0 0 24291
Sziasztok!
A napokban elromlott a gázkazánunk,napokig fagyoskodtunk,míg egy barátunk szólt h lehet klímával is fűteni..
nem nagyon vagyok otthon a légkondi témában,a lakás is albérlet,anniyt tudok a készülékről, amennyi rá van írva.ez pedig: TOYO aircom
ha a távirányítójával beállítok egy hőfokot ,megjelenik a hőmérséklet mellett egy hópihe ,akár 31'C beállításánál is és hűvös levegőt fúj be.
van tippetek,hogy ez a készülék is alkalmas-e fűtésre,amíg meg nem csinálják a gázkazánunk?
ha ismeri vki ezt a típusú rendszert,vagy csak ált. a ért hozzá, kérlek segítsetek!köszönöm
boomerhu Creative Commons License 2009.12.02 0 0 24290
dejódió válasz | megnéz 2009.11.28 21:58:02 Š (24260)

Mely színvonaltalan és félrevezető cikk ugyanannak az elektronikus sajtóorgánumnak a közlése....

Ennyit a korrektségedről. Tényleg nem használtad ezeket a szavakat.....

Előzmény: dejódió (24289)
dejódió Creative Commons License 2009.12.02 0 0 24289
Köszönöm "válaszod". Ha nem haragszol ennek ellenére teszem ahogy jónak látom, mint ahogy minden felnőtt ember ugyanígy cselekszik.
A "sunyin","csóka" "színvonaltalan, félrevezető" stb kifejezéseket nem én használtam és nem is használom, igyekszem viszonylag civilizáltan viselkedni.
Ez azonban nem azt jelenti nem lehet eszmét cserélni, vitatkozni, ráadásul a fórum illetve a topik gondolom egyik topiklakó magántulajdonát sem képezi, hogy meghatározhassa ki mit ír.
Max vitatkozhat de hasonló stílusban, mint amire reagált illetve ha az eredeti szöveg nem üt meg egy mércét , moderálják mint tapasztalhattuk eddig is.
Egyébként éppen az a gond, hogy nem írtam le pontosan az MPI szűrő működését , a betett marketing és tájékoztató anyagból(forrással, vagy anélkül) nem derül ki ezek a hidrogén és oxigén molekulák milyen vegyértékűek, állapotúak , hogyan keletkeznek és mi történik velük a levegőben amikor pl néhány féle szennyeződééssel, vízpárával stb találkoznak. talán ez a kérdés lényeges és érdemi a többi az adott témában nem annyira.

Hatásosnak valóban hatásos tapasztalom magam is.
De az a plazmaszűrő és a tűs ionizátor is, azt is tapasztalom.

Hogy melyik a jobb vagy hatásosabb szubjektív érzékeinkkel nehéz pontosan meghatározni.

Ha valahol lehetne ezekről pl egy összehasonlító tesztet elérni objektív vizsgálati módszerekkel az lenne a legjobb.
Előzmény: boomerhu (24288)
boomerhu Creative Commons License 2009.12.02 0 0 24288
Senki nem helytelenítette azt, hogy pontosan leírtál valamit. Két dolgot helytelenítettünk, az egyik, hogy más írását sunyin próbálod lejáratni, a másik, hogy bemásolsz más cég honlapjáról hosszú oldalakat, mintha a te tudásod volna. Ha nem vennéd észre több hónapja a kutya nem szólt hozzád, egész addig, amíg megint el nem kezdted a kavarást. Ne csináld ezt, és akkor senki nem fog rádszólni.
Előzmény: dejódió (24285)
dejódió Creative Commons License 2009.12.02 0 0 24287
Azon nem csodálkozom. De miért is gondoltad úgy , hogy ez Rád vonatkozik?
Előzmény: Törölt nick (24286)
dejódió Creative Commons License 2009.12.02 0 0 24285
Számításaim szerint még legalább 5 különböző nicknév lesz aki helyteleníti azt, ha valaki pontos leírást szeretne kapni , esetleg fél oldalnyi szöveget ír.
De az alapkérdés megmarad.
boomerhu Creative Commons License 2009.12.02 0 0 24284

Picit olvass visszafele, és láthatod, hogy Windy betett egy aktuális írást az MPI szűrőről (megjelölve a szerzőt és a forrást), mire dejódió szokásához híven azonnal belekötött, hogy idézem: "Ettől persze az MPI szűrő jó a Samsungban, de hivatkozásnak nem biztos, hogy a legjobb .", meg  "Mely színvonaltalan és félrevezető cikk ugyanannak az elektronikus sajtóorgánumnak a közlése...."

És még lehetne idézni. Tehát egyszerűen magát a szóbanforgó dolgot ő is méltatja, csak ne már, hogy a Windytől származzon az info, mert az eredendően rossz, mert miért is arra a forrásra hivatkozik. Átlátszó a dolog, megint arra megy ki, hogy kötözködjön. Persze ő meg bemásol egy cég honlapjáról több oldalt, mintha a sajátja lenne.

Előzmény: Zolcsa (24283)
Zolcsa Creative Commons License 2009.12.02 0 0 24283
Nekem pl. új volt, el is olvastam végig. Ha valakit nem érdekel, ne olvassa el. Ennyire egyszerű. Most sem ő kötött bele másba, ha jól látom...
Előzmény: Törölt nick (24280)
boomerhu Creative Commons License 2009.12.02 0 0 24282
Hja, meg a bizonyos topiktársba való mindenáron való belekötéstől. Ez a madár már nem változik meg.
dejódió Creative Commons License 2009.12.02 0 0 24281
Egy friss reggel első hsz-ként tökéletes.....
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.01 0 0 24280

:))

Nem tud  a csóka elszakadni a féloldalas bemásolásoktól... pedig hányszor kértük már!

Előzmény: .klímás. (24268)
dejódió Creative Commons License 2009.12.01 0 0 24279
Így igaz, nekünk már nincs belőle az importőri készlet ennyi.
Holnap kiderül a teljes igazság, de jelenleg ez az info.
Előzmény: Dr. Klíma (24278)
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.12.01 0 0 24278
Azt tedd hozzá, hogy a friss infó az importőr raktárkészletére vonatkozik.

Nem kizárt, hogy van egy pár darab ( 3 db biztosan) az országban a különböző cégek ratárában.

dr klíma
Előzmény: dejódió (24277)
dejódió Creative Commons License 2009.12.01 0 0 24277
Remélem tudtam segíteni a konkrétumokkal.
A Fujitsu ASYA14LGC csak januárben lesz elérhető, ez friss info.
Előzmény: Törölt nick (24276)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.01 0 0 24276
Köszönöm a hozzászólásokat és emileket párátlanító vs. klíma ügyben.
Azt hiszem, hogy marad a klíma+párátlanító páros, az Ururu azért sem lenne jó nekem mert elő van készítve a klíma helye és nem ururura lett előkészítve.
dejódió Creative Commons License 2009.11.30 0 0 24275
Egy sima iongenerátor is ekkora mely koronakisülés elvűés elég sok MPI szűrőt isláttam. Köszönöm a bíztató szavaid.

De a lényegre semmit sem mondtál.
Előzmény: .klímás. (24274)
.klímás. Creative Commons License 2009.11.30 0 0 24274

Azt látom, hogy szerinted nem szükséges a forrást megemlíteni, vsz. ezért nem is tetted. Véleményem szerint meg illő dolog feltüntetni, ha betűről betűre bemásolunk valamit, mert ellenkező esetben azt hiendő, hogy saját kútfőből származik az információ. Vagy, esetleg elég betenni a linket...

Továbbra sem érted, hogy az MPI hatásmechanizmusa nem egyezik meg a szűrőkével. Ha közelébe kerülsz egy Samsung klímának, amiben van MPI, akkor láthatod, hogy egy nagyon kicsi szerkezetről van szó, kb. 60 * 40 mm az egész. Ez a klímákban lévő alapszűrő, de még a szűrőbetétek felületének is a töredéke. Semmi köze ennek a felületének a szűrők felületéhez, mivel, mint említettem, más az elv.

Persze, hogy a világon először bemutatott technológia. A klímákban. Merthogy arról szól a cikk. Ha egy autógyár a világon először beépít egy addig még autóban nem lévő berendezést, akkor hiába volt az már űrhajókban használatos és ismert, az autóiparban akkor is új technológia lesz. Ez olyan egyszerű és érthető dolog.

Előzmény: dejódió (24272)
dejódió Creative Commons License 2009.11.30 0 0 24273
Ehhez kapcsolódik:
http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert42/VizNagyfValtak.html
Előzmény: dejódió (24272)
dejódió Creative Commons License 2009.11.30 0 0 24272
Szerintem jelen esetben nem szükséges a forrást megemlíteni a tájékoztató jellege volt a lényeg. Ugyanis ennek forrásnak az anyaga a különboző gyártók tájékoztató anyaga, így már ezen forrás is más forrásból dolgozott, egészen a latin betűk és az arab számok keletkezéséig teljesen értelmetlen mindíg egy újabb forrásra hivatkozni.

nem nem kevertem semmit, egy MPI generátornak is kell ugyanúgy valamilyen felület.
Ugyanis ha nem is felületen dolgozik csak de valamilyen a hőmérsékletből eredő fajsúlykülönbségen(sűrűségen) kívül valahogy kell mozgatnia a levegőt, hogy tisztítsa. A belinkelt tanulmányt illetve ppt dokumentumot javasolom ezügyben áttanulmányozásra.

Az MPI is kénytelen a légtömeggel/légtérfogattal vagyis a bizonyos keresztmetszen áthaladó molekulák összmennyiségével és az abban található egyéb szennyező és tisztító részecskékkel dolgozni.(hidrolízis?)
Ugyanis ha a kifújt levegővel jutnak a z aktív hidrogén és negatív töltésű oxigén ionok a légtérbe akkor nem lehet passzív légáramlásról beszélni. Azzal a tisztítás lassabb lenne.
Legalábbis a promóciós anyag illetve a cikk szerint.
Pl itt:
http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=35469

Egyébként az MPI-re ezt írják: A világon először bemutatott technológia..
Te meg ezt:
Egyébként meg nem is beszélt itt senki új felfedezésről, egyszerűen csak arról, hogy belekerült több Samsung klímába ez a légtisztító rendszer.

A 2008-as hivatalos magyar Samsung katalógusban ez szerepel róla:
Generátor
Az MPI-ben létrejött hidrogén-ionok hozzátapadnak az
elektronokhoz és aktív hidrogént alkotnak, miközben a levegőben
lévő oxigénmolekulák szintén hozzátapadnak az elektronokhoz,
ezáltal oxigén-ionok jönnek létre. Ezután a légkondicionálóból kifújt
levegővel aktív hidrogén- és oxigén-ionok jutnak a térbe.
MPI
A világon elsôként bemutatott tehnológia révén a légkondicionáló aktív hidrogénés
oxigén-ionokat generál a levegô minôségének feljavításáért, és ezzel a veszélyes
részecskék és vírusok ellen is fokozottabb védelmet nyújt.

Itt viszont talán pontos technikai infót lehet kérni és ez sok vitát megelőzhet:

http://209.85.135.132/search?q=cache:o2yXnfhpleoJ:www.proidea.hu/termekhir-1/mpi-uj-samsung-technologia-167.shtml+mpi&cd=7&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_hu&client=firefox-a
Előzmény: .klímás. (24268)
dejódió Creative Commons License 2009.11.30 0 0 24271
Lényeges még a cseréje bizonyos időközönként amikor már nem regenerálódik.
Előzmény: Jóstikácska (24270)
Jóstikácska Creative Commons License 2009.11.30 0 0 24270
Köszönöm.
Előzmény: .klímás. (24269)
.klímás. Creative Commons License 2009.11.30 0 0 24269
A Daikin nem arról híres, hogy a klímáiba bezsúfolja a különböző szűrőket. Az általad említett berendezésben van a titán apatit fotokatalitikus légtisztító szűrő az alapszűrőn kívül, ez hatásos lehet a szűrőn áthaladó levegőben lévő bacik és vírusok ellen. Itt viszont tényleg fontos tényező a szűrőbetét felületének nagysága.
Előzmény: Jóstikácska (24267)
.klímás. Creative Commons License 2009.11.30 0 0 24268

Látom, most egy kicsit jobban utánanéztél a dolognak. A link, ahonnan ollóztad az egész "promóciós anyagot": http://www.azurklima.hu/cikkek_szurok.php, ilyenkor azért etikus megjelölni a forrást...

Nem értetted, amit írtam. Persze, hogy kell valamennyi felületnek lenni a koronakisülés esetében, de te az MPI-t keverted a plazmaszűrővel és az egyéb szűrőkkel, téged idézlek: "... Valószínűleg a Daikin légtisztítőja még hatásosabb mert teljes keresztmetszetet szűr a légáramban.", valamint "... klíma amelyben azért a szűrő nem akkora, nem a teljes keresztmetszetű légáramot tisztítja."

Tehát itt tévedtél, az MPI nem szűrő, nem egy bizonyos keresztmetszeten áthaladó levegőt tisztít, tehát nem lehet a kettő teljesen különböző dolgot összehasonlítani, pláne nem keresztmetszet szempontjából.

Egyébként meg nem is beszélt itt senki új felfedezésről, egyszerűen csak arról, hogy belekerült több Samsung klímába ez a légtisztító rendszer.

Előzmény: dejódió (24265)
Jóstikácska Creative Commons License 2009.11.30 0 0 24267
Sziasztok!

H1N1 témában, kérdés DAIKIN FTXS25 van, mennyire gyilkolássza a bacikat, vírusokat?
Mert ha igen sűrűbben járatom :)
dejódió Creative Commons License 2009.11.30 0 0 24266
Bocsánat a Sanyot kifelejtettem, de itt és most pótolom.
Előzmény: dejódió (24265)
dejódió Creative Commons License 2009.11.30 0 0 24265
Bocsánat, de tisztában vagyok a koronakisülés fogalmával és azzal is, hogy az MPI szűrő hogyan működik.
De természetesen azzal is, hogy ezen az elven nem csak a Samsung berendezései, hanem sok más cég szerkezetei is működnek kissebb -nagyobb eltéréssel.
(Midea, Panasonic, Toshiba, Sharp, Daikin, LG stb, hogy csak a klímaberendezésekről ill az ahhoz kapcsolódó légtisztítókról beszéljünk)

részletesebben itt lehet a koronakisülésről olvasni:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Koronakis%C3%BCl%C3%A9s
vagy
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_6315.html
http://www.vet.bme.hu/okt/korny/nt/ltvd/tananyag/levtisztved.pdf
stb

Amit a méretről írtam nem irreleváns, ugyanis nem csak a részecskekibocsájtás a lényeges. hanem az is egységnyi töltött részecske mekkora légáramban mennyire tud keveredni. Azaz a valamilyen felületnek kell lennie ahol a koronakisülés keletkezik, az ott keletkező"dolgoknak " fizikailag is találkozniuk kell a szennyezett levegő nagyobb térfogatával és keverednie is kell még ha fizikai szempontból esetleg nem is látható nagyon a töltéseket előállító felület..
A felületet ha a tűionizátort vesszük alapul a koronakisülést produkáló tű végek mennyisége, felülete határozza meg természetesen az azt létrehozó egyenáramú töltöttség és a befektetett energia függvényében.

Azaz egyik esetben sem beszélhetünk új felfedezésekről, hanem az eddig megismert és kísérletezett sok esetben az ipari felhasználásban már létező megoldások háztartási berendezésbe applikálásáról van szó.
Hogy melyik a jobb az igen szubjektív, mindegyik cég tud egy-egy egyetemet hozni ahol lemérték és az volt a hatásos.
sokféle fantázianéven hasonló működési szisztémával.
Valószínűleg mindegyik hatásos.

És egy kis promóciós anyag:

Alapszűrő: szinte minden klímaberendezés tartozéka. A durvább, nagyobb méretű szennyeződéseket szűri, a levegőben található porokat, szőröket, pihéket, stb., köti meg. Többnyire mosható szűrő, cseréjére nincs szükség a klíma élettartama alatt. Ezek általában szűrőrácsok, néha szövetes szerkezetű rácsok, vagy szivacsos szerkezetű rácsok.

Aktív szenes szűrők: szagok, illatok, füst megkötésére alkalmas szűrőbetét. Telítődését követően cserélni kell, tisztítása, regenerálása nem megoldható.

Bioszűrő: általában enzimekkel bevont filter anyag, amelyek baktériumsemlegesítő hatásukkal tisztítják a levegőt.

Plazmaszűrő: ez a szűrőtípus nagyfeszültségű elektromos töltést juttat a levegővel áthaladó szilárd részecskékre, a levegő áthalad egy fémhálóm, amely a levegőben lévő szilárd részecskéket pozitív töltésűre változtatja. Ha ezután ezek a részecskék egy ellentétes töltésű felület mellett haladnak el, az odavonzza a pozitív töltöttségű szennyeződéseket, megköti őket a levegő tisztán halad tovább.

Katalizátoros szűrők: katalitikus anyaggal bevont filter, amely katalizátorhatás segítségével – azaz kémiai úton - köti meg a szag, baktérium és vírus jellegű szennyeződéseket. Cseréjét 1-3 év után meg kell oldani.

Foto katalitikus szagtalanító, antibakteriális szűrő

A foto katalitikus szűrő eltávolítja a penészgomba-spórákat és a baktériumokat, elpusztítja a vírusokat. Bizonyított, legalább 99,99%-os hatás.
A szennyezett levegőben számtalan kórokozó baktériumot (penészgomba, mikroba, vírus) találunk. A foto katalitikus szűrő az említett organizmusok 99,99 százalékát eltávolítja, így a berendezésből kiáramló levegő mindig tiszta. Valamint kiszűri a kellemetlen szagokat, dohány füst, ételszagok, stb.
Hogyan szagtalanít a foto katalitikus szűrő, hogyan távolítja el és semmisíti meg a baktériumokat és vírusokat?
Amikor a titánium-oxidot fény éri, hidrogén-peroxid (H2O2) és hidroxil gyökök (OH) keletkeznek. Mindkét anyag igen erős oxidáns, és a köztük lévő kölcsönhatás révén
Szagtalan szén-dioxiddá és vízzé bontják a szagló anyagokat. Ezek az oxidánsok a baktériumokat is kiszűrik és megölik a vírusokat.

Pollenszűrők: Általában klasszikus filterek, melyek olyan sűrű szövésű szűrőanyagból készülnek, amelyek a pollenméretű szennyeződéseket nem engedik át. Többnyire mosható, tisztítható szűrők.

Kémiai szűrők: A kémiai szűrők - vagy a mostanában divatosabb kifejezéssel élve bioszűrők - esetében a mechanikus szűrőkre egy olyan anyag kerül, amely valamely kémiai folyamat révén képes baktériumok vagy más légszennyező elemek megkötésére.
Az egyik legközismertebb formája az aktív szenes szűrő, amelyet előszeretettel alkalmaznak pl. konyhai légtisztítók esetében.
Megfelelő minőségű rendszer esetén igen jó eredményt biztosítanak, viszont az elhasználódásuk, kifulladásuk után csak cserével oldható meg a szűrőképesség helyreállítása.

Csírátlanító megoldások: A levegőben található mikroorganizmusok egy része bizonyos hatások ellen védtelen. Az egyik legközismertebb ilyen hatás az UV sugárzás. Ezt a jelenséget sokan kissé félve emlegetik, miközben kontrollált módon szinte naponta találkozunk alkalmazásával. UV fényt használnak a bankjegyvizsgálók, a szolárium berendezések is kontrollált és korlátozott módon bocsátanak ki UV sugarakat, és a szórakozóhelyek kedvelt fényelemei közt is igen sokszor megtalálható UV lámpa.
Nos, a légtisztításban is lehetőség van ennek a technikának a használatára, mindössze a megfelelő kontrollt kell biztosítani. Ez pedig nem jelent nehézséget, mivel az itt használt UV lámpa teljesítmény sok százszorosan alulmarad a káros limit alatt.

Legújabb - kisüléses szennyeződésromboló rendszer: Mint az eddigiekből látható volt, a levegőben lévő szennyezőanyagok eltávolításának alapvetően két alapmódszere áll rendelkezésünkre.
Az egyik, hogy "elcsípjük" a szennyezőanyagokat, és azokat a szűrővel együtt kidobjuk, vagy a szűrőkből kimossuk.
A másik, hogy felbontjuk semleges részelemeire, azaz gyakorlatilag szétrobbantjuk a szennyező részecskéket kémiai vagy mechanikus úton.
A kémiai utat a katalizátorok jelentik, amelyek a katalitikus folyamat segítségével bontják részelemeikre a szennyeződéseket.
A "mechanikus" technika legújabb fejlesztése a kisüléses szennyeződésromboló rendszer. Ennél a megoldásnál egy folyamatos elektromos kisülés "falon" halad át a levegő, ahol a kisülések hatására - a villám romboló erejének kicsinyített és megszelídített módszerét alkalmazva - a szennyezőanyagok elemi, ártalmatlan részelemeikre hullanak.

Légminőség javító eljárások: A légkezelés mai szintje már nem csak azt teszi lehetővé, hogy az oda nem illő anyagokat, baktériumokat és szennyeződéseket kivonjuk a levegőből, hanem arra is képes, hogy légminőség javító elemeket juttasson oda.
Az egyik legjobban -érezhető- ilyen elemek a negatív ionok. Az igazi természetben ezek járulnak hozzá ahhoz az érzéshez, amelyet a friss, természetes levegő belélegzése jelenthet.
Az erdei levegő kb. 2500 negatív iont tartalmaz légköbméterenként, de egy vízesés mellett ez a szám felmehet 10 000 - 18 000 ion/m3 mennyiségig is.
A légkezelés mai technikái akár ezt az ionszámot is produkálni tudják zárt térben is.

LG Neo-plasma légtisztító rendszer

A Plazmaszűrő Működési Elve

A Plazmaszűrő egy teljesen más alapokra helyezett légtisztítási módot használ a levegőben lévő szennyeződések eltávolítására. A módszer lényege, hogy a levegőt egy nagyfeszültségű, elektromosan töltött téren vezetik keresztül, mely egy irányba polarizálja azt,pozitiv töltésűvé alakítja át a benne lévő szennyezőanyagokat. Ez a polarizált levegő utána egy másik, ellentétes polaritású téren halad keresztül(a klímában található negatív töltésű rácsozaton) ami az előzőleg feltöltött szennyeződéseket magához vonzza.
Az LG Plazmaszűrő robbantott ábrája

Ez a módszer lehetőséget ad, hogy a legapróbb szennyeződéseket, akár a vírusokat és baktériumokat is eltávolítsuk a levegőből. A Plazmaszűrő hatékonyságát jól mutatja, hogy valós sterilizáló hatása miatt előszeretettel alkalmazzák orvosi műtőkben és rendelőkben egyaránt.
Az LG plasma szűrő felépítése:

1. Előszűrő: Az antibakteriális előszűrő, mely a nagyobb porszemeket, penészgombákat és a paplan szöszeit fogja fel.
2. Nano Carbon szűrő: A nanométer méretű aktívszén-szemcsés szűrő a szagmolekulákat köti meg, így távolítva el a háztartási szagokata levegőből.
3. Háromszoros szagszűrő: Szervesanyag tartalmú szűrőbetéteket tartalmaz, melyek megkötik a rossz közérzetet, a szem, ill. nyakfájást kiváltó levegő komponenseket. Van közöttük formaldehidet megkötő szűrőbetét is (a formaldehid felelős az ún. "új ház" szindrómáért, de okozhat bőrgyulladást, hányingert, és tüdőgyulladást is).
4. Nano Bio Fúziós szűrő: Nanométer átmérőjű bio enzimeket tartalmaz, melyet a baktérium sejtfalára irányítva lebontja azt, majd elpusztítja a baktérium sejtmagját. Míg a hagyományos megoldások csak inaktiválják a sejt külső falát, addig ez a sterilizáló módszer tökéletesen elpusztítja a baktériumokat.
5. Plazmaszűrő: Eltávolítja a mikroszkopikus szennyezőanyagokat, a füstöt, állati szőrt, házi atkákat, polleneket, baktériumokat, és még a vírusokat is. Ezzel a légszűrő módszerrel megakadályozhatóak az asztmatikus és allergiás megbetegedések.
Az LG szinte minden típusánál ez a Neo-plasma légtisztító rendszer található

SAMSUNG MPI

A Samsung Electronics is kifejlesztette valamint bemutatta a lakossági komfort klímaberendezéseibe épített MPI (Micro Plazma Ion) légtisztító rendszerét. Az egyedülálló megoldás segítségével a klímaberendezés képes semlegesíteni a légtérben lévő influenzavírusokat, akár fűtés, akár hűtés közben.
A innovatív technológia révén az MPI a levegő páratartalmát aktív hidrogén és negatív töltésű oxigén ionokra bontja, melyeket a kifújt légárammal együtt juttat a levegőbe. Az aktív hidrogén ionok a vírusok, baktériumok felszínéhez kapcsolódva szétroncsolják azok antigénjeit és nukleinsavait így elpusztítják azokat.
A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézete által elvégzett kísérletek szerint az MPI berendezés használatával 10 perc működtetés után az Influenza A vírusa a kísérleti kamrában nem volt kimutatható.
Az európai uniós akkreditációval rendelkező szegedi intézet a kapott eredményekről hivatalos tanúsítványt állított ki, melynek értelmében ,,A folyamatos MPI működéssel a fertőzési lánc megszakítható''.
MPI rendszer az allergia ellen
Az MPI használata révén nem csak a vírusokat, és bizonyos baktériumokat tudunk elpusztítani. A British Allergy Foundation vizsgálatai szerint, 1 óra működést követően egy 19,16m3-es kísérleti kamrában, az allergizáló anyagok 99.9%-át megszüntette. Egy átlagos 50-70 m3-es, magyar hálószobát alapul véve megállapíthatjuk, hogy az eszköz 3-4 órás működését követően a hálószoba allergizáló anyagoktól mentessé válhat.
MPI rendszer a bőr védelmében
Bármennyire is fontos a testnek az aktív oxigén, annak túltengése rákot illetve a bőr gyors öregedését okozhatja. Az MPI használatának harmadik kedvező tulajdonsága, hogy az aktív oxigén gyökök mennyiségének szabályozásával bőrének optimális környezetet teremt.
Az MPI légtisztító berendezés a Samsung Mont Blanc, Vivace, Crystal és Konzol légkondicionáló családjaiba került beépítésre.

Az 5 lépcsős szűrő rendszer:

MPI - új Samsung technológia az egészség védelemben

A nagy mennyiségben generált hidrogén és oxigén ionok elpusztítják a levegőben lévő vírusokat és az allergiát okozó mikrobákat.
A Samsung Electronics 2006. második felében csatlakozott az amerikai kormány által meghirdetett ACER (Airliner Cabin Environment Research) projekthez, mely a repülés biztonságának fokozását tűzte ki célul. A Samsung által szabadalmaztatott MPI (Micro-Plasma Ion) technológia nagy mennyiségben generál hidrogén és oxigén ionokat, melyek elpusztítják a levegőben lévő vírusokat és az allergiát okozó mikrobákat. Az eljárás teljes mértékben ártalmatlan emberekre, ugyanakkor segít a fertőző betegségek és vírusok terjedésének megelőzésében.

Sokak számára köztudott, hogy amikor repülünk, az utastér belsejében csökken a nyomás és a páratartalom, míg az ózon és a széndioxid-szint emelkedik. Ahogy az utasok lélegeznek a repülőgép utasterében, a levegőben lévő vírusok továbbterjednek, így a levegő minősége jelentősen romlik. A repülőgépek utasai szűk térben vannak bezárva így nagy az esélye annak, hogy elkapjanak egy levegőn keresztül terjedő betegséget. Néhány ország, köztük az Amerikai Egyesült Államok is, komoly lépéseket fontolgat, hogy a fedélzeti levegő minőségét javítsák

Az amerikai kormányzat eddig 8 különböző kutatási projektet engedélyezett, ezek közül az egyiket kifejezetten arra dolgozták ki, hogy miként lehetne csökkenteni a repülőgépek utasterében a szennyezettséget. Az amerikai kormányzat döntése alapján a Samsung MPI technológiáját fogják alkalmazni ebben a projektben.

A Samsung az általa kifejlesztett MPI technológiát már alkalmazza a légkondicionáló és légtisztító berendezésekben is. Magyarországon a 2007. első felétől elérhető Samsung klímaberendezések már tartalmazni fogják ezt az egészség védelmi megoldást. A készülékek az MPI segítségével 20 m3 levegőből 1 óra alatt az influenza vírus 99.6% -át, a madárinfluenza és a SARS vírus 99,9% -át pusztítják el!
Előzmény: .klímás. (24264)
.klímás. Creative Commons License 2009.11.30 0 0 24264

Lehet, hogy te nem vagy tisztában az MPI-al. Ez nem szűrő, tehát, amit írtál a szűrő méretéről, az ebben az esetben teljesen irreleváns. Ez egy ionizátor, ami anionokat állít elő negatív koronakisüléssel, ezzel tisztítva a helyiség levegőjét. Tehát más, mint a különböző méretű "lyukakkal" működő szűrőbetétek, és kicsit más, mint az LG által kifejlesztett plazmaszűrő.

A klímát senki nem azért veszi, hogy ne kapjon el egy betegséget, hanem a választást segítheti, ha felhívják a kevéssé hozzáértő vásárlók figyelmét egy ilyen készülékre. Ez a cikk pedig erre alkalmas, és bár marketinget szolgál, itt nem egy konkrét cég öncélú reklámjáról van szó, hanem általánosságban az MPI-al rendelkező Samsung klímákról, amit bárki saját belátása szerint dönt el, hogy hol vásárol meg.

Előzmény: dejódió (24255)
sanyoka01 Creative Commons License 2009.11.29 0 0 24263

Ha valakit esetleg komolyabban érdekel, itt van pontosan minden a SANYO vírusmosójairól.

http://sanyovw.sitespirit.net/p/1/70

Bocs, nekem április már az év eleje:)

Előzmény: windy12 (24258)
dejódió Creative Commons License 2009.11.28 0 0 24262
http://www.sg.hu/cikkek/67039/terjed_a_mexikoi_sertesinfluenza

Az első eseteket fedezték fel 2009 áprilisban, nyilván azelőtt kellett "keletkeznie" a vírusnak, akkor már készen volt és fertőzött.

http://www.eletestudomany.hu/content/aktualis_20090612_Uj_tipusu__avagy_sertesinfluenza___se_felni__se_megijedni
Előzmény: windy12 (24258)
dejódió Creative Commons License 2009.11.28 0 0 24261
rég jártam ott benézek.
Előzmény: K K (24259)
dejódió Creative Commons License 2009.11.28 0 0 24260
Nos, ha ez a topik a légkondi topik és ebben szó esik a H1N1-ről, abban az esetben az ezzel kapcsolatos egyéb dolgokról is eshet nézetem szerint szó.
Ugyanis a H1N1 kapcsán lett egy cég terméke marketingelve....
De nyilván a plazmaszűrős gépek, az UV generátoros és még jó párróll elmondható, hogy csökkenti a levegőben lévő virulens pici kis élőlények mennyiségét.
Az olvasóközönség meg eldönti, hogy mi érdekli, szerintem ebben nem kell tanácsot adni.
Előzmény: windy12 (24257)
K K Creative Commons License 2009.11.28 0 0 24259
Az Én fórumomban is belekérdeztek ebbe a vírus szűrésbe.
http://klima.forum.hu/viewtopic.php?f=4&t=137

Az egyszerű eszemmel az mondom ... kérdezem ... egy elektromos elven működő szűrő hogyan válogatja ki hogy a H1N1 meg H5N1 megfogom, szezonális influenza nem fogom.

Meg fog az minden ami feltölthető elektromosan vagy még se?
windy12 Creative Commons License 2009.11.28 0 0 24258
Melyik H1N1 vírusra tesztelte le már év elején? Az "újinfluenza" A(H1N1) vírus 2009 áprilisában tűnt fel Mexikóban.......
Előzmény: sanyoka01 (24254)
windy12 Creative Commons License 2009.11.28 0 0 24257

Nos, ha ez a topik légtisztítós topik lenne, akkor légtisztító berendezésekről ollóztam volna ide cikket. Ezzel szemben, mivel klímás topik, bátorkodtam egy, a  klíma témához szorosan kapcsolódó írást ide betenni, ami akár érdekelheti az olvasóközönséget. Teljesen mindegy, hogy ezen kívül még milyen írások jelentek meg azon a honlapon régebben, ez a poszt aktuális, jó, és hasznos, tehát helye van itt, nemúgy, mint egy olyan linknek, ami egy színvonaltalan és félrevezető cikkre mutat.

dejódió Creative Commons License 2009.11.28 0 0 24256
Ez az eredeti cikk:

http://www.technet.hu/techtud/20091127/az_uj_legkondi_megoli_a_h1n1-et/

A színvonal melyen a cikkek mozognak ugyaninnen:

http://www.technet.hu/techtud/20090706/husito_klimakorkep_a_forro_napokra/

Itt ebben a cikkben 20 ezerért splitet és 63000 FT-ért bruttóban inverteres splitet lehet kapni.

És az ahhoz kapcsolódó fórum:
http://www.technet.hu/forum/kozossegi-elet/hozzaszolasok-hirekhez-cikkekhez/husito_klimakorkep_a_forro_nyari_napokra/

Ettől persze az MPI szűrő jó a Samsungban, de hivatkozásnak nem biztos, hogy a legjobb .
Előzmény: windy12 (24251)
dejódió Creative Commons License 2009.11.28 0 0 24255
Igazad van, most néztem utána!

Mindenesetre az biztos, hogy a kifejezetten légtisztító profilú szerkezetek a H1N1 ellen többet érnek, mint a klíma amelyben azért a szűrő nem akkora, nem a teljes keresztmetszetű légáramot tisztítja.
De a legaktívabb védelem talán az oltás, bár ezzel kapcsolatban is sok a dilemma.

Egyébként én sem vennék csak azért egy klímát, hogy ne kapjam meg az influenzát, ezt bizosabban meg lehet oldani bármelyik oltóponton 3000 FT-ért.
Igaz ennek is megvan mint minden beavatkozásnak a kockázata, de egyénileg mérlegel úgyis mindenki.
És politikamentesen, mert a betegségek sem ez alapján terjednek.
Egyébként a Samsung esetében jó reklám és marketing fogás ezt el kell ismerni, de a konkurrencia is lép nyilvánvalóan.
Előzmény: sanyoka01 (24254)
sanyoka01 Creative Commons License 2009.11.28 0 0 24254
A SANYO, a  H1N1 ellen már az év elején leteszteltette a Vírusmosó készülékeit. Ennek eredményeként már vannak olyan mozik a világon, ahol SANYO vírusmosó technológiával tisztítják a levegőt.
Előzmény: dejódió (24253)
dejódió Creative Commons License 2009.11.28 0 0 24253
http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.livemint.com/2009/09/15151118/Daikin-says-air-purifier-halts.html&ei=uj8RS7SCJY3kmgPFgbnUAg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CAcQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.livemint.com/2009/09/15151118/Daikin-says-air-purifier-halts.html%26hl%3Dhu%26sa%3DG
Előzmény: dejódió (24252)
dejódió Creative Commons License 2009.11.28 0 0 24252
Azért az oltás sem árthat.....

és a dolog az összes plazmaszűrés elvén működő dologra igaz. Valószínűleg a Daikin légtisztítőja még hatásosabb mert teljes keresztmetszetet szűr a légáramban.
Előzmény: windy12 (24251)
windy12 Creative Commons License 2009.11.28 0 0 24251

Légkondi, ami megöli a H1N1-et

Külföldi és hazai vizsgálatok igazolták, hogy a Micro Plasma Ion (MPI) technológiával működő légkondicionáló berendezések 20 perc alatt a levegőben terjedő H1N1 vírusok 99,99 százalékát elpusztítják.

Az európai, kínai és japán piacon forgalmazott egyes Samsung légkondicionálókba MPI technológiát építettek. A technológia segíthet megakadályozni a H1N1 terjedését, mivel a levegőben található vírusok jelentős részét elpusztítja. Az MPI - hydroperoxi-gyök kizárási módszerével - nem csupán a H1N1 vírust pusztítja el: a baktériumokat, a penészt, a gombát és az allergéneket is deaktiválja.                       

A innovatív technológia révén az MPI a levegő páratartalmát aktív hidrogén és negatív töltésű oxigén ionokra bontja, melyeket a kifújt légárammal együtt juttat a levegőbe. Az aktív hidrogén ionok a vírusok, baktériumok felszínéhez kapcsolódva szétroncsolják azok fehérjeburkát, így elpusztítják azokat.

"A teszt eredményei szerint a Samsung MPI technológiával rendelkező klímaberendezései hatásosan csökkentik a levegőben található H1N1 vírusok számát" - jelentette be Dr. Sang-hee Suh professzor, a Dél-Koreai Nemzeti Egyetem Influenza Vírus Kutató Intézetének vezetője, a tanulmány szerzője, a H1N1 vírus első vakcinájának egyik kifejlesztője.

A Samsung és a Chungnam Nemzeti Egyetem 2009. júliusa és szeptembere között készítette közös felmérését. A vizsgálatok során a hagyományos tesztekhez képest magasabb víruskoncentrációt használtak egy szoba légkörét szimulálva. Az eredmények szerint az MPI technológiával légkondicionált helyiségekben a H1N1 vírus-koncentráció már rövid idő után jelentős mértékben csökkent.

A Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az új H1N1 vírustörzs által kirobbantott járvány a világ népességének egyharmadát, vagyis közel 2 milliárd embert érinthet. A vírus a levegőben, cseppfertőzés útján terjed és a légutakon keresztül fertőz. 2009. november 8-ig 206 országban jelent meg világszerte, és 6250 halálos áldozatot követelt.

A 21. század légtisztítói és légkondicionálói tehát nem csak hűtenek vagy fűtenek: azt is biztosítják, hogy az oxigén, amit belélegzünk, tiszta legyen, ezáltal háztartásunk, munkahelyünk is biztonságosabbá váljon. A tesztek szerint az MPI technológia sem szem, vagy bőr irritációt, sem más egészségi problémát nem okoz, és éppúgy használható kórházakban, iskolákban, középületekben, mint otthonunkban. A kutatások szerint a technológia olyan vírusokat is elpusztít, melyek a SARS-t és a közönséges meghűlést okozzák, sőt, az asztmás rohamok gyakoriságát is csökkenti.

A Samsung technológiáját hazánkban is tesztelték. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézete által elvégzett kísérletek szerint az MPI berendezés használatával 10 perc működtetés után az influenza A vírusa a kísérleti kamrában nem volt kimutatható.

Az európai uniós akreditációval rendelkező szegedi intézet a kapott eredményekről hivatalos tanúsítványt állított ki, melynek értelmében „A folyamatos MPI működéssel a fertőzési lánc megszakítható".

Forrás: technet.hu

Szerző: Radics Boglárka

sanyoka01 Creative Commons License 2009.11.28 0 0 24250

Szia

Minden SANYO klímában van párátlanító funkció és jól is működik. Nálam is otthon.

Én ajánlom.

Üdv

Előzmény: Törölt nick (24245)
K K Creative Commons License 2009.11.27 0 0 24249
Opsz, gyakrabban kék használatit olvasnom. Ott a pont!
Csak +10°C -ig jó az ururu-sarara.

Akkor marad a párátlanító, klímát Én nem ajánlok párátlanításra csak nyáron. Akkor is csak akkor ha Ön szárítós a klíma.
Előzmény: formatc (24247)
K K Creative Commons License 2009.11.27 0 0 24248
<OFF>

Meddig fűtsünk villannyal...
http://www.delmagyar.hu/vilagvevo/elfogyhat_az_uran/2127660

</OFF>
formatc Creative Commons License 2009.11.26 0 0 24247
az ururu-sarara használatijában a párátlanítás üzemi tartománynak a +10 és +42 fok közötti intervallumot jelöli meg. hidegebb időben nem tudom mit csinál...
egyszer próbáltuk este amikor nagyon hideg volt, de akkor először hideget fújt, aztán nagyon sokáig nem csinált semmit, aztán meleget fújt aztán megint semmit.
10 fok felett kiszippantott vagy fél vödör vizet egy délelőtt...
K K Creative Commons License 2009.11.26 0 0 24246
Szia!

Van.
Ururu-sarara
http://www.alfa-klima.hu/klima/daikin/video/
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 24245
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne a klíma gurukhoz.
Gondolokodk egy Midea párátlanító vásárlásán (MDF3-20DEN3), viszont egy klímát is szeretnék majd venni. Van olyan klíma (3,5) ami hasonló teljesítménnyel tudna párátlanítani mint a fent említett Midea (télen is)? Egyáltalán érdemes összekeverni a két funkciót vagy legyen klíma és párátlanító külön?
K K Creative Commons License 2009.11.25 0 0 24244
A ház egy kisebb felújításon esett át ... kb. 50milla ... (Csak 6db ururu-sarara lett részünkről.)

És egy fából készült terasz is készült a gépek alá. Arról már nincs képem, valami rejtélyes okból mi mentünk előbb és a gépek alá építkeztek ...

Szóval lett funkciója.
Előzmény: SammyJR (24243)
SammyJR Creative Commons License 2009.11.24 0 0 24243
Csak érdekességképpen elárulod, hogy mi az az ajtó a két ablak között? :-)
Előzmény: K K (24242)
K K Creative Commons License 2009.11.24 0 0 24242
Szia!

Egész biztos kiírja ... szerencsére Én még nem találkoztam ilyennel.

Ezért vettél inverterest hogy csak annyi fűtsön amennyit szükséges .... ne KI-BE kapcsolgasson.

Majd ha hidegebb lesz akkor melegebbet fúj, amíg annyi fok van amennyit beállítottál no para.

Előzmény: szepi111 (24241)
szepi111 Creative Commons License 2009.11.24 0 0 24241

Hello szakik!

Egy Ururu gép kiírja hibakódként ha esetlegesen kevés a gáz a rendszerben?

Csak azért mert nekem úgy tűnik hogy a 2,8-as Ururu melegebb levegőt fúj mint az 5,0 -ás...

De lehet hogy csak paranoia, mert azért befűti a helyiséget, csak kézre mérve hidegebbnek tűnik a levegő... :)

üdv

dejódió Creative Commons License 2009.11.22 0 0 24240
Az 5 kw vagy annál nagyobb gépeknél gyakori tudomásom szerint.
Inverteres és on offos gépeknél egyaránt tapasztalható a jelenség, kb 2 éves koráig kiugrik használattól függően a dolog.

A Plazma szűrő természetesen jó, de nem éri el egy légtisztító hatékonyságát, ahol a légmozgás útjába teljes felületen van plazma vagy hasonló szűrő, finomszűrő stb.
Előzmény: balazzss02 (24239)
balazzss02 Creative Commons License 2009.11.22 0 0 24239
és ez minden LG-nél előjön, vagy csak a nagyobb invertereseknél? Lenne még egy kérdésem, ami az, hogy a neo-plasmában a plazmaszűrő azért ér is valamit vagy csak jól hangzik, h van benne. Meg, hogy a javítás akkor teljesen garanciális?

Üdv:b.
Előzmény: dejódió (24238)
dejódió Creative Commons License 2009.11.22 0 0 24238
A kompresszorból kijövő nyomócső a hosszoránti húzás irányában megreped valahol közvetlenül a kompresszor felett. Gázvesztés. Kopi üresen megy egy ideig és kO.
Aki saját maga üzemelteti észreveszi, közületnél gond ahol nem figyelnek rá. Sajnos szívóóoldali nyomáskapcsoló nincs rajta, nem védi meg.

Előzmény: balazzss02 (24237)
balazzss02 Creative Commons License 2009.11.21 0 0 24237
T. Dejódió!

Megkérdezhetném, hogy LG-nél mit értessz hiba alatt ami a gariban kijön?
A választ előre is köszönöm!

B.
Előzmény: dejódió (24227)
asstor75 Creative Commons License 2009.11.21 0 0 24236

Szívesen! Üdv.

Előzmény: windy12 (24235)
windy12 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 24235
Köszönöm a gyorsaságot, sokat segítettél a Daikinnal. Üdv.
Előzmény: asstor75 (24233)
dejódió Creative Commons License 2009.11.19 0 0 24234
A Daikinra írhatnál egy privátot.
Köszi
Előzmény: asstor75 (24233)
asstor75 Creative Commons License 2009.11.18 0 0 24233

Ha valakit érint, maradt két klímám "elég jó" áron:

Daikin FTYN/RYN50, Midea MCA-18HRN2.

Esetleg csere is érdekel 2,6 KW-os inverteres Daikin, vagy LG ART COOL.

dejódió Creative Commons License 2009.11.18 0 0 24232
Köszö9nöm , igyekszünk , még akkor is, ha néha botlunk.
Előzmény: dokeee (24231)
dokeee Creative Commons License 2009.11.18 0 0 24231
Nekem is van két Hitachim, tényleg jók, de az a Fisher, amit most felraktatok legalább olyan kultúráltan működik, pedig eggyel nagyobb mint a Hitachik, hogy élettartamban milyen lesz, majd kiderül, de eddig bevált, az ára meg sokkal jobb volt.
Előzmény: dejódió (24225)
dejódió Creative Commons License 2009.11.18 0 0 24230
Annyit még szerintem érdemes lenne megtenni, hogy lefényképezed a kül és beltéri egységet a környezetével együtt, hátha látszik valami ami a hibára utal.
Előzmény: micimacho (24226)
dejódió Creative Commons License 2009.11.18 0 0 24229
Kétségtelen a készülékeknek halkaknak kell lenniük függetlenül attól, ki szerelte.
Ez nem egy emberhez köthető dolog. Továbbra is azt mondom aki telepítette annak kellene első körben megnéznie.

Előzmény: Zoliiii (24228)
Zoliiii Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24228

"Egy Daikin FTX35GV-t üzemeltettem be ... 'hangos' lehet a kültéri fűtéskor?"

Nekem ftx25-ös, és ftx35-ösöm is van. Az tény, hogy hangosabb fűtéskor, DE az én készülékeimnél ez azt jelenti, hogy hűtéskor szinte semmi, fűtéskor meg szól valami minimálisan.

Ja, az 1ik készülék csak 1 felülről nyitott 2X3-as világító udvarban van. Kézelheted milyen hangos lenne a viszhangzó falak miatt, ha alapból nem lenne irtózatosan halk...

windy12 szerelte nálam, és ahogy írta: vagy készülék, vagy telepítési problémák lehetnek Nálad.

Előzmény: TgY (24199)
dejódió Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24227
Magas fordulaton már mindegyik nagyobb gép hangos. Saját tapasztalatom, hogy az LG halk , 5 és 7 kw-os invertereseket jó párat láttam üzemelni és halkak voltak.
Jellemző hibájuk 1 van, az előjön garanciában.
Előzmény: micimacho (24226)
micimacho Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24226
Ok, igazad van ... bár az LG pont nem épp halk.

Az infó a hitachival nem ismerőstőpl van ... hanem nekem van 3 ilyenem ... csak azok 2,5kw-osok. tehát saját tapasztalat. Miként előtt a sanyo is saját tapasztalat volt, és panasonic is ...
Előzmény: dejódió (24225)
dejódió Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24225
Hát azért megér egy próbát az ár is.
Van olyan ügyfelünk aki csalódott az ismerősében.
Nagyon halk gépek az LG, Hitachi, Daikin, Fujitsu, Panasonic, Toshiba és a Samsung gépei is azok közül amit leírtam. A Midea pedig elfogadható, ára viszont kedvező DC inverteresben.
Előzmény: micimacho (24224)
micimacho Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24224
Hát ez az ... lenne még nagyker ismerős is, aki ideadná pár (1-2%)on, de még az is horribilis pénz. (mármint most nekem erre a kevésbé lényeges elemre).

Azért köszönöm.

Egyébként azért hitachi, mert a kül és beltérije annak tűnik a legcsöndesebbnek papírforma szerint ... bár ez egy nappali, itt a beltéri zaj nem annyira fájdalmas ... de pl. hálóba ... frenetikusan jó a hitachi. nekünk nagyon bevált. nulla hangja van a legalacsonyabb fordulaton. A takarékosság más kérdés ... nyilván a 100 és 300 közötti ár sose térülne meg. De a midea zaja azért nem kevés. Nekem ez volt a legfontosabb kérdés korábbi tapasztalatok alapján. És hát ennek meg ára van.
Előzmény: dejódió (24223)
dejódió Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24223

Néhány DC inverteres gép ha már éppen ilyen ajánlatban vagyok benne, a kedvezmények természetesen ha igényeled privátban.

Ha nagyon olcsót szeretnél akkor a heti akciós Midea on-off igaz nem takarékos, de megbízható, MSG-18-HRN2 bőven 100000 FT alatt.

HITACHI Summit FRAME-FLAT ROTARY RAS-50 FH6 / RAC-50 YH6 Inverter oldalfali berendezés listaár:352200FT

HITACHI Summit SCROLL RAS-60 YH5 / RAC-60 YH5 Inverter oldalfali berendezés
listaár:515300FTű

Hitachi RAS 50 WX8 (Ezüst) RAC 50 WX8 A/A R410a 0,9-5,2/0,9-7,5
listaár:379 900 Ft

Ozone Eco digit kijelzős DC inverteres KFR-5010 G 5,1 kw nominál
listaár: nettó 185000FT

Fisher FSIArt-180HFD 5,3(1,8~6,45) 5,3(1,88~6,74) R 410A
listaár 263 000 Ft

Midea MSV1-18HRDN1 Art Cool Design 5,3(1,8~6,45) 5,3(1,88~6,74) R410 A listaár 239 990 Ft

Midea MSR1-18HRDN1 5,3(1,8~6,45) 5,3(1,88~6,74) R 410 A listaár:219 990 Ft

Fujitsu ASYA 14LCC / AOYR 14LCC 4,2 (0,9-5,3) 5,6 (0,9-8,4) R410A
listaár 235 000 Ft
ASYA 18LEC / AOYR 18LEC 5,2 (0,9-5,7) 6,3 (0,9-9,1) R410A
listaár 321 000 Ft

ASYB 18 LDC / AOYS 18 LDC 5,2 (0,9-5,7) 6,2 (0,9-9,1) R410A
listaár 364 000 Ft plazmaszűrős
Minden Fujitsu akcióban és ajándékkal

Panasonic CS-RE18JKX/CU-RE18JKX 5,30 (0,9-6,0) 6,60 (0,9-8,0) R410A Standard Wide listaár 329 990 Ft
CS-E18JKEW/CU-E18JKE 5,00 (0,9-6,0) 5,80 (0,9-8,0) R410A Deluxe E
listaár 379 900 Ft

Daikin FTXS50G/RXS50G 5,0 (0,9-5,8) 5,8(0,9-7,5) R 410A Professzionál listaár452800 Ft
FTYN50F/RYN50E 5 5,8 R 410A listaár 233600 Ft-ez on-off de lágyindítású alacsony hőfokig tud fűteni

LG S18AT 5,3 5,3 R 410 A Plasmaszűrő listaár 309 990 Ft
Art Cool:
C18AWR 5,3 6,1 R 410 A mirror listaár 379 990 Ft
C18AWV 5,3 6,1 R 410 A ezüst 379 990 Ft

Mcquay:
M5WMX020GR/M5LCX020CR 5,28 5,57 R 410 A listaár 303 600 Ft

Toshiba:
RAS 18 SKV-E / RAS 18 SAV-E 5 (1,1-6,0) 5,8 (0,8-6,3) R 410A
listaár 312 420 Ft

RAS-18S-KVR-E 5,0 (1,1-6,0) 5,8 (0,8-6,3) 320/1050/228 1158,02 plazmaszűrővel listaár 341616

Samsung:
AQV18VBCN/AQV18VBCX 5,1 (1,6-6,0) 5,8 (1,5-7,7) R 410A INVERTER / Akció! art-cool kivitel Micro Plasma Ion szűrő listaár 285 000 Ft

A teljesség igénye nélkül.
Előzmény: micimacho (24222)
micimacho Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24222
RAS50YH5   vagy RAS 60YH5 de ez meg még drágább...
Előzmény: dejódió (24220)
dejódió Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24221
Megjegyzem a felrakott gép esetén pont ott lehet a 90 fonál szűkület amikor a beltéri a helyére került.
Előzmény: micimacho (24219)
dejódió Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24220
Hát 250-nél azért van sokkal kedvezőbb árú gép is 5 kw-osban. Szerintem írd be az ajánlott géptípust és akkor kapsz ajánlatokat eórá illeve ezzel egyenértékű gépekre.
Ez nem kötelez nyilvánvalóan semmire, de jó támpont.
Előzmény: micimacho (24219)
micimacho Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24219
Klímás csinálta, és a második képen látható másikra már fel is rakták (még annó) a beltérit. Szóval nem gond. Most levakolva is derékszögben áll ki ...
a felszerelés, mivel ők csövezték 10 körül lenne. ... de ugye ahhoz kéne a 250e-es gép is. Úgy már kicsit drágább...

A két cső külön csőhéjban van, és a cseppvíz merev vastagfalú szürke műanyag cső ... (igen, ez gond lesz a behajtásnál ... mert ha levágom, akkor nem érdemes nagyon rövidre ...

Ja, és az egész már 2 éve el van vakolva ... így a cseppvíz nem kérdéses, ámbár a pókcsaládot én értem, de a ház közepéről nem lehet sima ejtősen sehova kivezetni, és a pók abba is beköltözhet ...

A segítséget köszönöm...
Előzmény: dejódió (24217)
dejódió Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24218
a 4. téglasoron mintha szifont látnék. Az be lesz vakolva? Mert nem javasolnám, imnkább lefolyótól teljesen külön kellene megoldani a cseppvízkivezetést a szabadba, mert mintha kertes ház lenne.
Sok kellemetlenséget elkerülhetsz vele, ráadásul ha nuincs lefolyóban szifon sem kkell, nincs szag sem. legfeljebb pókcsalád akik beköltöznek a végébe.
Előzmény: micimacho (24216)
dejódió Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24217
Ha felszereltetsz egy készüléket azért az közel sem annyi mint mondjuk egy 3-6e FT közötti kiszállás.
Ennyiért viszont szakszerűen végignézi egy hozzáértő.
Esetleg ha nincs géped javasolni is tud.
A cső fala elvileg ha nem silány anyagból dolgoztak 1 mm és lágyított vegytiszta hűtéstechnikai rézcső. 22mm-ig általános ez a falvastagság.
Mondjuk így 90fokban nemigen szokták a csövet rögzíteni ha jól látom, inkább a beltéri alá ívben behajlítani célszerű-mivel elég ügyes tornamutatvány rátenni a beltérit amikor már le van vakolva.
Ha klímás csinálta akkor tudnia kellett volna.
Nem látom a cseppvizet és mintha a két hűtőközeges cső egy csőhéjban lenne.
Az sem a legjobb.
Gyorsbilincs sem igazán praktikus amikor nagyon szűk a hely.
Előzmény: micimacho (24215)
micimacho Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24216
Ááááá, a másik képet elszúrtam ... szóval itt a másik:
hátulról
Előzmény: micimacho (24215)
micimacho Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24215

Az én meglévő készülékeim halkak mint a sír ... (3 hitachi) de ez egy kiállás, amiről

azt gondoltuk, hogy hamarosan rátesszük majd a 6kWos hűtő-fűtőt ... de az elmúlt két nyár nem igazolta a szükségességét ... így hosszabb időszakra rendezkednénk be, amikor nem lesz ott klíma. Ezért nem a csövezéskor takartattam el, merthogy akkor úgy tűnt, hamarosan telepítés is lesz.

Előröl  Előről, a szoba felől, így nézki (első kép)

Előröl Hátulról (második kép) meg így. Ennél azt kell tudni, hogy az álmenyezet szintje természetesen a csőátmenet alatt van.

Végülis persze hívhatnék szerelőt egy hajlításért ... de ahhoz otthon is kell lenni. Nehéz összeegyeztetni... plusz annyi a kiszállás, mint ha felszereltetnék egy komplett készüléket... ezért csinálnám meg magam.

A kérdésem leginkább arra vonatkozik, hogy milyen vastag a cső fala ami egy 6kWos beltérihez megy, mennyire "puha", elviseli-e a hajlítást. Nyilván nem derékszögbe hajlítanám le ... de hogy van-e valami trükk, amivel megakadályozható hogy megtörjön.

Feltételezem a klímások se csőhajlítóval hajtogatják (mert nem igen láttam olyan kütyüt náluk. Viszont nem akarom elbarmolni se, ha egyszer mégis felszerelnénk rá valamit ... (mondjuk az átmeneti fűtés miatt - bár az érdemben sose megtérülő beruházás figyelembe véve ergy 6kW-os hűtőfűtő árát (250+e))

mm

Előzmény: dejódió (24210)
dejódió Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24214
Amíg a hot startot nem éri el lehet hangosabb, mert nő a nyomás a venti indulásáig elég durván, a venti beindulása után lényegesen csökken a zaja. Ugyanis ebben az esetben még a venti indulás előtt akár a következő nyomások is lehetnek:kültéri 4 bar körül, beltéri 35 bar körül!

Hűtésben azért halkabb, mert -főleg ebben az időben-nincs nagy nyomáskülönbség
kültéri 23 bar körül beltéri 7-10 bar körül ahogy az invertere szabályozgat.

Azaz egyik esetben 30 bar körüli nyomáskülönbség és a másik esetben 13 bar körüli különbség illetve az ehhez kapcsolódó munkavégző képesség illetve ezzel párhuzamosan a szivattyúzáshoz befektetett energia is különbözik. Ráadásiul fűtésben a meleg oldal felülete és térfogata is kissebb.

De nagyon hangosnak azért nem szabad lenni, nem a Lenin művek terméke.
Előzmény: TgY (24213)
TgY Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24213

Olyan a kültéri hangja, mint egy lestarpált orosz hűtő kompresszoráé, csak sokkal erősebb és 'érdesebb'.

nem tudom mennyire mérvadó a kísérletem, de felfűtöttem vele a helységet kb. 20 fokra, majd kikapcs, s úra bekapcs hűtés üzemmódban (18 fokra állítva). Gondolom ez nem túl megerőltető feladat volt a készüléknek, de ekkor sokkal halkabb volt a kültéri, nem volt zavaró a hangja.

Előzmény: windy12 (24205)
.klímás. Creative Commons License 2009.11.17 0 0 24212

Ha nyomást, szorítást nem érzel, akkor tényleg nincs nagy baj.... :)

Előzmény: micimacho (24208)
dejódió Creative Commons License 2009.11.16 0 0 24211
És még egy: esetleg ezt annak kellene csinálnia aki telepítette szerintem.
dejódió Creative Commons License 2009.11.16 0 0 24210
Látatlanban ezt nem lehet megmondani abben teljesen igaza van Windynek.

Miért nem teszel fel egy képet a hajlítani kívánt részről illetve egy kicsit nagyobbat ahol a környezetét is látni ennek a területnek?
dejódió Creative Commons License 2009.11.16 0 0 24209
Pedig egyszerű: Te panaszoltad, hogy hangos.
3 évente kontroll ez azt jelenti karbantartás? nem évente vagy 6 havonta ha fűtesz vele?
micimacho Creative Commons License 2009.11.16 0 0 24208
orvos azt mondta, jól elkülöníthető zörej ... de nem kell jelenleg kezelni ... 3 évente kontroll ...

persze nem értem, hogy jön ez most ide ... :-))

Én csak azt szeretném tudni, hogy a falból kiálló csövet tudom-e hajlítani annak kockázata nélkül, hogy megtörjön. Merthogy hajtogatnám bele a kábelcsatornába...

Előzmény: dejódió (24207)
dejódió Creative Commons License 2009.11.16 0 0 24207
Éles hallható elkülöníthető zörej? Vagy csak hangosan morog? Minden fordulatszám tartományban?

Esetleg nem Gree gyárból származik?
Előzmény: micimacho (24204)
dejódió Creative Commons License 2009.11.16 0 0 24206
Éles elkülöníthető rezgő hang?
Előzmény: micimacho (24204)
windy12 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 24205
Nem normális, ha hangos. A Daikin kültérik egészen csendesek, tehát vagy az ön készülékében van a hiba, vagy a telepítéssel van a baj. Lehet, hogy valami olyan rezonancia, amit egyszerűen meg lehet oldani. Ezt sajnos látatlanban nehéz megmondani.
micimacho Creative Commons License 2009.11.16 0 0 24204
Dehiszenhát segítettél ... azért is neked válaszoltam ...
csak még a csőhajlítással nem akarnám elbaltázni... vagy mit nem értek?
Előzmény: K K (24203)
K K Creative Commons License 2009.11.16 0 0 24203
Pedig már azt hittem hogy segítettem .... :-)
Előzmény: micimacho (24201)
dokeee Creative Commons License 2009.11.16 0 0 24202
-15 fokon igen, de most még nagyon csendben kéne lennie szerintem.
micimacho Creative Commons License 2009.11.16 0 0 24201
bocsánat, dr.klima... (nem klímakirály)
Előzmény: micimacho (24200)
micimacho Creative Commons License 2009.11.16 0 0 24200
Windy, dejódió, klímakirály is ...

Köszönöm a tippet, meg a képet is. Asszem így csinálom meg.
A cső elvisel óvatos hajlítást? nem törik meg? (Most derékszögbe kiáll a falból...)

Kösz,
mm.
Előzmény: K K (24140)
TgY Creative Commons License 2009.11.16 0 0 24199

Egy Daikin FTX35GV-t üzemeltettem be a múlt héten jelenleg természetesen fűtési céllal, mivel új lakásunkban késik a kazán beüzemelése (a készüléket még nyár elején vettem web-en rendelve), akkor még nem tudva az itt a forum-on meghirdetett még jobb akciókról).  A problémám az, hogy fogalmam sincs milyen a normális zajszintje e tipus kültéri egységének, de viszonylag erős zavaró zúgó hangja van.  Testvéremnél hasonló céllal szintén be lett üzemelve egy Samsung készülék, annak alig hallható hangja van a Daikin-hoz képest.  A szerelő szerint (nem tőle vettem a gépet) fűtési üzemmódban normális lehet ez a megnövekedett zajszint.  Funkcionálisan rendben működik a készülék, nem gondoltam volna hogy ilyen hatékonyan képes meleget csinálni s jóval kevesebb energiafelhasználással mint pl. egy több Kw-os elektromos radiátor.

Tényleg 'hangos' lehet a kültéri fűtéskor ? (bár gyanús az ellenpélda Samsung ami alig észlelhető zajjal jár csak)

Dr. Klíma Creative Commons License 2009.11.13 0 0 24198
Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált LG C12AW-s készülék beszerzésében! Nem is gondoltam volna, hogy ennyien a segítségemre lesztek....meglepett!!!
Sajnos bemutató termi készülék nem jöhet szóba.

jó éjt mindenkinek

Dr. Klíma
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.11.13 0 0 24197
Szia!

Köszönöm a segítséget!

doki
Előzmény: K K (24196)
K K Creative Commons License 2009.11.12 0 0 24196
Szia!

Van, 1db.

K.K.
Előzmény: Dr. Klíma (24194)
dejódió Creative Commons License 2009.11.12 0 0 24195
Csak C09AWR van 1 db de az kellemes áron.
Előzmény: Dr. Klíma (24194)
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.11.12 0 0 24194
Üdv
Van valakinek eladó LG C12AWV berendezése?

a nevem alatti mailban várom a választ

doki
dejódió Creative Commons License 2009.11.11 0 0 24193
Bárkit is tisztelsz meg a bizalmaddal, biztos vagyok benne, hogy korrekt lesz.

Gondolatodhoz hozzátéve azért érdekes, hogy a bankszektor nyeresége nem csökkent...
Előzmény: Alpári Gnác (24192)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.11.11 0 0 24192

Köszönöm a válaszokat.

Sajnos a 40-50%-ot én is meg tudom erősíteni, bár nem klímás vagyok, de technológiai vonalon utaztam, amíg léteztek a világon vásárlók, hogy egy kedvelt sorozatot idézzek...

Nyilván a megcsappant forgalomhoz a kiadás is kisebb, ezért létezünk még egyáltalán.

De azt azért jó tudni, hogy mondjuk 10% GDP-csökkenés az úgy jön össze, hogy azért a villanyt-vizet-gázt az emberek hellyel-közzel kifizetik.

És a maradékot sajnos mi bukjuk be, klímások, ablakosok, telefonosok, taxisok, akik eddig dolgozásból kerestük a kenyerünket...

Ezzel együtt keresni foglak benneteket, mert azért annyira rosszul még nem megy, hogy a régi klímámat ne cseréljem le és azért ez is valami...:)))

.klímás. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24191
Akikkel én kapcsolatban vagyok általában 40-50 százalékot mondanak a tavalyi forgalomhoz képest. Általános még az, hogy a forgalom csökkenése mellett a realizált nyereség is alacsonyabb százalékos. Nálunk is kb. hasonló a helyzet, sajnos kénytelenek vagyunk árakban menni a webáruházak után, mert ellenkező esetben a kiadott  árajánlataink válasz nélkül maradnak. Nap mint nap belefutunk nulla százalékos árréssel számoló árajánlatba, amit magánvállalkozók adnak az ügyfeleknek, valószínű, hogy a munkadíjból származó néhány ezer forintos összeget elégnek vélik, hogy túléljék ezt az időszakot.
Előzmény: vip lg klíma dealer (24189)
.klímás. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24190
Akikkel én kapcsolatban vagyok általában 40-50 százalékot mondanak a tavalyi forgalomhoz képest. Általános még az, hogy a forgalom csökkenése mellett a realizált nyereség is alacsonyabb százalékos. Nálunk is kb. hasonló a helyzet, sajnos kénytelenek vagyunk árakban menni a webáruházak után, mert ellenkező esetben a kiadott  árajánlataink válasz nélkül maradnak. Nap mint nap belefutunk nulla százalékos árréssel számoló árajánlatba, amit magánvállalkozók adnak az ügyfeleknek, valószínű, hogy a munkadíjból származó néhány ezer forintos összeget elégnek vélik, hogy túléljék ezt az időszakot.
Előzmény: vip lg klíma dealer (24189)
vip lg klíma dealer Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24189
Kínai meg visszaigazolta Novemberre a terméket, most meg azt mondja nem majd Januárban érkezik ...

Kiérti ezt most akkor több fogy vagy kevesebb?

Más meg ugye árat emel ...

Most a tavalyi 40%-ánál tartok .... és folyamatosan romlik a múlt hónap kb 1%- volt a tavalyinak. Ti? (Ha nem nagy Titok!)
Előzmény: .klímás. (24187)
dejódió Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24188
Szabadpiac, sok gyártó, sok importőr. A fő vonulata nagyjából a tavaszi akció és a szezonvég utáni forgalomnövelés elsősorban. Mivel egyéni kezdeményezés mindíg van és a piac nem nagy M.o-ról beszélünk u.i tehát fő vonulatok tendenciák egyre inkább nincsenek. Törvényszerűségek vannak, részben helytállóak is, de egyedi döntések állnak mögötte.
Előzmény: .klímás. (24187)
.klímás. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24187
Az idei év tényleg nem mérvadó az akciók szempontjából, nagyon nagy raktárkészletek vannak bizonyos cégeknél, tehát nem lehet alapul venni. A normál szezonokban nyár elején jönnek ki a gyártói, importőri akciók, és a normál szezonokban el is fogy a raktárkészlet őszre, tehát akkor már nem nagyon akcióznak. Persze mindig vannak egyéni kezdeményezések, de ezek soha nem országosak, általában lokális és raktárkészletfüggő. Megszűnő cégek, felszámolás, profilváltás, stb. ezek lehetnek még okai egy-egy egyedi akciónak.
Előzmény: dejódió (24183)
szepi111 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24186
khm... kerestem benne :) de konkrétan ilyet hogy milyen fesz mehet rajta és mikor, nem találtam...
Előzmény: dejódió (24185)
dejódió Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24185
Kaptál egy szervízkönyvet tőlem még anno, abban benne van az adat.
Előzmény: szepi111 (24184)
szepi111 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24184

Egy olyan ötletem támadt hogy a kültéritől a beltéri felé visszamenő plusz érre, egy feszültségfigyelő relét rakni, ami kapcsolja a fűtést?

Milyen értékek között változhat azon az éren a feszültség? Gondolom azon kommunikál stbstb...

Köszi!

Előzmény: windy12 (24174)
dejódió Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24183
Szinte mindegy, csak alaposan körbe kell nézni és megtalálod amit keresel árban, minőségben szolgáltatásban.
Jellemzően a nagy gyártók termékei évi 2 alkalommal nyomott árúak: klíma szezon előtt és után a készletek miatt. Van persze kivételes év is mit pl 2009, amikor szinte egész évben kiszámíthatatlan, hiszen a finanszírozási háttér drasztikus változása miatt a meglévő készletekkel a cégeknek alapvetően másképp kell gazdálkodniuk.
Nem hiszem , hogy ebben a helyzetben egy 20-30%.os emelést le lehet a piac torkán küldeni.

Az, hogy neked 1-2 éven belül bárki is meg tudja jósolni mikor érdemes klímát venni , gyakorlatilag reménytelen.
Sok egyéb gazdasági folyamat is a szaktudományokban jártasoknak is modellezhetetlen, ezzel így van ez is.

Tehát marad a hsz első mondata az a legjobb, amit tehetsz.
Előzmény: Alpári Gnác (24176)
dejódió Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24182
Az is DC
Előzmény: payagyerek (24178)
dejódió Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24181
Hát nem tudom, a világ egyéb részein meglévő defláció és a nyersanyagáresés meg az értékesítési nehézségek ismeretében reális-e a 20-30%-os emelés....
Meg osztán ott van a többi cég is akik gyártanak japán, koreai kínai stb. Legfeljebb nem tudnak eladni, csak az lesz az eredmény.

Arról nem is beszélek, hogy ha az alapmodellek megközelítik más cégek prémium modelljeinek árát mi történik. Vesznek mást.

Előzmény: Törölt nick (24179)
windy12 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24180
Nekem is ez az érzésem. Pláne, hogy egyszerű gépekre is heteket kell várni, van olyan rendelésünk, amelyik hat hét alatt sem realizálódik. Még, ha nyáron csúcsszezonban lennénk, akkor sem lenne ez elfogadható, de most, szezonon kívül, érthetetlen.
Előzmény: Törölt nick (24179)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24179
mert november közepétől brutális, 20-30 százalékos áremelés lesz az alap modelleknél.

Még az meglehet, hogy már nem is lesz eladó nekik, úgy bekeményítenek..:))
Előzmény: windy12 (24177)
payagyerek Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24178
Bár nem ösmerem, de esetleg a gázfordító 4utas m.szelep 230V-ját megcélozni?
Előzmény: szepi111 (24173)
windy12 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24177

Az utóbbi években az volt a gyakorlat, hogy nyár elején, nyáron akcióztak a nagykerek, és őszre kifutottak az akciók, visszaálltak a listaárak. Ezévben viszont annyi a beragadt gép a raktárakban, hogy gyakorlatilag egész évben akció volt, nem beszélve a webáruházakról, ahol nagyker áron, vagy ahhoz nagyon közeli szinten lehetett, lehet megvenni a légkondikat. Ehhez hozzájárult még sok kisebb cég éhhalál közeli állapota, akik szintén inkább odaadták nulla haszonnal a gépet, csak hogy a telepítésen keressenek pár forintot az életbenmaradáshoz. Ezt hozta a válság, és a gyenge nyári szezon.

Egyébként, aki pl Daikint akar vásárolni, az jobb, ha még most megteszi, mert november közepétől brutális, 20-30 százalékos áremelés lesz az alap modelleknél.

A szerelők természetesen nyáron jobban leterheltek, ezt mindig hangsúlyozzuk, hogy szezonon kívül érdemes telepíttetni, hiszen jobban ráér mindenki, nincs rohanás, precízebb a munka.

Előzmény: Alpári Gnác (24176)
Alpári Gnác Creative Commons License 2009.11.10 0 0 24176

Tulajdonképpen mikor érdemes klímát venni?

Télen, vagy inkább nyáron?

Mert ha most is van akció, az árakat nem követem napi szinten, de akkor szinte mindegy?

Csak azért kérdezem, mert lassan, 1-2 éven belül aktuális lesz a csere, de mivel a jelenlegi is működik, az időpont nem érdekes, annál inkább az ár, illetve a szakemberek leterheltsége...:)

Előzmény: .klímás. (24146)
dejódió Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24175
Már leírtam nincs 230 V olyan rendszerben amire online lehetne cstakozni, ezért a kapcsoltüzem jöhet szóba, ami akár gar vesztés is lehet. Vagy hurokárammal is lehetne vezéérelni ha nagyon szeretsz barkácsoni.
Mindenképp munka és nem kevés, mert eléggé összerakott szerkezet.
windy12 Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24174
Ennél a készüléknél ezt kétséges megoldani, mivel a betáp a vezérlőpanelre csatlakozik, amelynek nincs lineár 230 voltos kimenete. Biztosan meg lehet hekkelni valamilyen módon, de az nem kizárt, hogy ennek a drága gépnek a garanciavesztéséhez vezetne.
szepi111 Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24173

Még valaki esetleg Ururu Sarara cseppvízjégtelenítés témakörben?

Nem szerelt még senki ilyet olyanra hogy csak akkor fűtsön a fűtőkábel ha bekapcsolom a beltérit?

Köszi!

.klímás. Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24172
A garanciapapírt a Samsung és a Hitachi esetében is az importőrnek kell visszaküldeni, ez azért van, hogy leregisztrálják a készülékedet, és alkalomadtán ne szürkeimportos géphez adjanak gariban alkatrészt. Viszont javítani akkor sem fogják ingyen, hiszen nem ők adták el neked. Egyébként meg igen jó gépet választottál, szerintem jobb, mint a Fujitsu hasonló modellje, bár ez az én magánvéleményem, és igazából igen kis különbségek vannak ebben a kategóriában.
Előzmény: Hooti (24167)
Hooti Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24171
Májusba lett feltéve, tavasszal lesz időszerű a karbantartása a kezelési szerint, természetesen szakemberrel végeztetem, na meg volt már az ismeretségemben légiós betegséggel küszködő ember, aki a légkondi miatt kapta el, majdnem feldobta a pacskerát és ez komoly.
Előzmény: dejódió (24170)
dejódió Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24170
És a karbantartásokat is elvégezték? Mert anélkül a gar nem érvényesíthető.
Azaz nincs. Nem baj, mert tényleg jó gép de érzetre a Fujitsu szerintem kicsivel jobb, ugyanilyen halk és kategóriákkal olcsóbb jelenleg , de az sem szép ,a japánok kissé funkcionalisták.
Előzmény: Hooti (24167)
dejódió Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24169
Az is.De ha megnézed a szervízkönyvét nem egyszerű művelet a fűtés bekötése.
De mondjuk valamelyik kompresszorüzemben fix dc vezérlésre ami pl 12 V körüli lehet relét tenni
Előzmény: szepi111 (24166)
Hooti Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24168
Nem egy szépségideal

Nos ez a fajtám van, hangjáról annyit, hogy üzem közben még a tv-t sem kell hangosabbra vennem, sőt a számitógépem hangosabb nála.
De ezt szerintem a szakik is megerősítik.

ui.: tényleg nézz szét, mert ez azért kinézetben küszködik egy kis kihívással, ha a "szépség" is fontos.

üdv.:Hooti.
Előzmény: balazzss02 (24156)
Hooti Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24167
Ugyanugy eltünhet bárki, mint szürke szamár a ködben ebben a szép országban, akár Te is mondhatod jövőre, hogy kész ennyi volt :)

Garipapírt meg nem a webáruháznak kellett visszaküldenem, hanem a Hitachi egyik magyarországi forgalmazójának a Klíma Áruház KFT-nek.

Előzmény: .klímás. (24155)
szepi111 Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24166

Magyarul a bevett szokás hogy a termosztát fix tápról megy?

Azaz ha nem használom a klímát fél napig, és nem nyomom le a biztosítékot, akkor megy a fűtőszál a hidegben?

Ez eléggé pocsékolásnak hangzik :):):)

üdv

Előzmény: dejódió (24165)
dejódió Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24165
Ha bekapcsolod a klímát akkor is kell fűtés , de a cseppvízet nem csak akkor kell olvasztani, hogy ne fagyjon a csőbe, hanem leállás alatt is folydogálhat amikor a kompresszor nincs üzemben . Mivel itt a kopin nem 230V van de a 4 utas szelep is dc táplálású ahogy nézem, javasolom egy kicsit olvasgasd amár átküldött technikai infót. Talán abban van hasznosítható dolog ehhez. , de a garanciára is gondolni kellene, nehogy megvonják!
Előzmény: szepi111 (24163)
dejódió Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24164
Ehhez, hogy legalább informálódj egy mailt kellene irni..... és akkor baki sem valószínű, hogy lesz.

Azért azt kétlem, hogy a Hitachi esetében 25000 FT-os díj után mondjuk 8 év múlva ingyen javítják a gépet. És a 10 éves garancia is csak karbantartással érvényes, mely Hooti topiktárs esetében évi 2x minimum, mivel hűt és fűt vele.
Az is költség, és ha garanciára kerül a sor ebben az esetben is kénytelen az importőrhöz fordulni.
Adja Isten, hogy ne legyn baja a gépének, mert nem rossz a Hitachi, de minden elromolhat.
Ezért egyszerűbb olyan vállakozástól venni akinek kapcsolata van a telepítővel azaz nincs gar vita, vagy eleve a forgalmazó telepíti is.
így a gar időre kivetített összköltség szerintem kedvezőbb is.
szepi111 Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24163

Sziasztok!

Köszi a téli cseppvízelvezetéshez a Watt infókat.

Még egy kérdés:

Ururu-nál van valakinek tapasztalata hogy honnan lehet kapcsolt áramot venni a cseppvízfűtéshez?

Jelenleg fix áramra van bekötve egy termosztát6tal és kész.

Az lenne a jó ha csak akkor kapna áramot a fűtés, ha bekapcsolom a klímát...

A kültéritől a beltéri felé visszamenő plusz éren változó feszültség megy 180-230V-ig...  :(

Köszi!

K K Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24162
Persze alkotni azt ott is tudnak ...
Előzmény: K K (24161)
K K Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24161
Miért?
Japán, Tokió.
Előre felszerelt konzol, és cseppvíz elvezetés szobánként.

Bár mi is itt tartanánk, gondolom nem utca felőli oldal.

A technika mai állása szerint kell kültéri.
Előzmény: balazzss02 (24158)
K K Creative Commons License 2009.11.09 0 0 24160
Szia!

Ha még a Hitachi a téma, nálunk van kiállítva. Lásd. adatlapom.
(LG és Midea inverter is van, no meg persze Samsung is. Hogy Fujitsu miért nincs ... na azt magam sem tudom, talán lustaság.)
dejódió Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24159
Ez viszont 100%-ban igaz!!!!
Előzmény: .klímás. (24155)
balazzss02 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24158
Jézusom, ez hol van?
K K Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24157
http://www.fotolia.com/id/3625390
balazzss02 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24156
Szi Hooti!

Én is azért gondoltam a hitachira, mert még a fujitsunál is halkabb és japán, csak így nehéz dönteni mert hiszek a felhasználónak mert nem lenne érdeke mást állítani, viszont hiszek a szakiknak is mert róluk meg nem feltételezem. Én nem panelban lakom, de a magánház tetőterében nyáron betoncserepek alatt elhihetitek milyen meleg van... megmondom őszintén itt volt olyan, hogy 3 hétig éjjel - nappal ment a klíma, ki se volt kapcsolva. Amúgy köszönöm mindenkinek az ajánlatokat, egyenlőre tényéeg csak nézelődöm, most nem leszek lusta és nagyon alaposan körüjárom ezt a témát, a 3. légkondival nem akarok bevásárolni. Annyit kérdeznék még, hogy a klímádnak nagyon brutálisan halk a 20 dBA- je? mert elég érzékeny vagyok a zajokra alvás közben :S Előre is köszi!

Amúgy valaki az általatok említett bel és kültérikről tudna képeket küldeni? mert a design sem utolsó... Ja és ha lehetek pofátlan távokról is kérhetnék mellé? mert sok helyen sokféle van feltéve internetre és szeretném látni, hogy valóban milyen jár hozzá. hoozi, legalább Te nem jártad - vagy legalább is nem írtad- meg a berendezéssel, én 1 szer nagyon, másodjára kicsit, harmadjára nem akarok semmi bakit bele. Legyen szép, nagyon brutálhalk, ne rezegjen, csak hűtsön és észre se vegyem h ott van. És persze vhogy nézzen is ki, legyen megbízható, legyen hozzá alaktrész, jó paraméterek, légkezelés... Vagy nekem iylen sok az elvárásom?

Üdv:B.
Előzmény: Hooti (24154)
.klímás. Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24155

Mit értesz azon, hogy fényezik magukat az itteni klímások?

Természetesen mindenkinek szíve-joga, hogy ott vásároljon, ahol akar, csak bizonyos dolgokkal nem árt tisztában lenni.

Vásároltál egy webáruházban egy műszaki terméket, ami bármennyire is japán és jó minőségű, a tíz év alatt, amíg tart a garanciaidő, bizony igenis meghibásodhat. Akkor kihez fogsz fordulni? Aki felszerelte biztos nem fog garit vállalni a meghibásodott gépedre, a webáruház meg két-három év múlva, amikor már nem nagy biznisz a klíma, úgy eltűnik, mintha sose lett volna. De, ha nem így lesz, akkor is jó esetben legfeljebb az alkatrészt fogja biztosítani, a javítás költsége a tied lesz, és ez bizony tízezrekre rúghat. Ez elkerülhető, ha azzal szerelteted fel, akitől vetted, mint láthatod, sokszor olcsóbb, mint ha webáruházban vennéd, és teljeskörű a garancia rá.

Előzmény: Hooti (24154)
Hooti Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24154
Én tavasszal rendeltem webáruházból Hitachi RAS 18 YH6 / RAC 18 YH6 klímát, helybeli szerelők fel is tették 25ezerért (zöld kari, gari papir pecsét) és mind fogyasztásilag, mind zajszintben nincs benne hiba. Panelbe vettem, tehát volt járatva becsülettel.
Nem is írtam volna ezt a hozzászólást meg, ha nem fényezik magukat itt (kivétel persze mindig van) a klímás cégek, tehát hallgass a felhasználóra is, japán (nekem a Hitachi) márka már magába is garancia, ha meg azt irják mellé a felhasználók is, akkor meg tuti jó.
Hja jelenleg fűtök vele és olcsóbban, mint a gáz :)
Jövőre a kisszobába is ilyet tervezek...
Előzmény: balazzss02 (24151)
dejódió Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24153
Írj egy mailt és a már említett árakkal igen versenyképes ajánlatot kapsz.(A Hitachra is) Megjegyzem az említett gépek közül egik sem plazmaszűrős, hanem a Hitachi és a Fujitsu adott típusa titánium apatit szűrős mindegyik.
Ráadásul a Fujitsu energiahatékonysága jelentősen jobb, sokkal szélesebb tartományban szabályoz és érzetre halk, halkabb, mint a Hitachi.
Ez egy hálószobában igen fontos lehet.
Plazmaszűrős modellekben az LG erős.De van más elérhető árú gép is.
Ezek között -hiába plazmaszűrős- a Daikin és a Toshiba drága, igaz jó.
Elérhető árú halk gépek inverteres plazmaszűrős modellekben:
LG s09AT akcióban
LG S12AA valódi öntisztítás, nem szárítás! akcióban
Fujitsu ASYB 9 LDC / AOYS 9 LDC akcióban+ajándék
Samsung AQV09VBCN/AQV09VBCX Vivace akcióban MPIszűrő
Samsung AQV09ASAN/AQV09ASAX Mont Blanc akcióban MPI szűrő

Drágább gépek:
ToshibaRAS-10SKVR-E / RAS-10SAVR-E
Azért ez sem 3x drágább. a listaára nettó 216 960 Ft

Érdekes, hogy a szabályozási tartományban a Fujitsu a legjobb, igen széles a skála.

.klímás. Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24152
A tíz év garancia a Hitachinál is egy kicsit félrevezető, mert a gyártó ott is csak 3 évet ad, a tizet a forgalmazó adja, ezt a Daikinnál is és a Toshibánál is megkaphatod. Ha a csendesség a fő szempont, akkor a Daikin verhetetlen, mind kültéri, mind beltéri vonatkozásában. A plazmaszűrő is lehet szempont, de ez olyan mintha egy autót azért vásárolnál meg, mert van benne gps. Jó dolog, de nem helyettesít egy légtisztítót. Egy dolog bizonyos, ne webáruházban vásárolj, hanem szakembertől, aki fel is szereli neked, ezzel komoly problémáktól kímélheted meg magad, és ahogy látod, nem is a webáruházak a legolcsóbbak. Küldj mélt, és részletesen tájékoztatlak.
balazzss02 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24151
Köszönöm a válaszaitokat!

Igen, azt értem alatta, hogy szárítsa le magát és rettentő halk legyen a beltérie mert hálóba kell. Amúgy azért tetszik, mert a márka is igen megbízhatónak bizonyult. Meg hát a 10év teljeskörű gari sem rossz, utal valamire.. hiába daikin, toshiba, azok sem adnak ennyit még ha 3 szor drágábbak is... (toshibát értem alatta) Viszont sajna a hitachiban nincsen plazmaszűrő, ami meg van a fujitsuba, szóval elég nehéz dönteni. Amúgy mosz egy ozone-om van, kicsit hangos de tűrhető, bár a kültérie is elég zajos, hiába inverteres, amúgy a nyáron jól elvoltam vele, csak aludni nem jó mellette.

balazzss02 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24150
Köszönöm a válaszaitokat!

Igen, azt értem alatta, hogy szárítsa le a beltéri hőcserélőjét. Amúgy azért tetszik nagyon a hitachi, mert egyrészt igen megbízható márkának tűnik, és az a 10 év teljeskörű garancia is utal azért a megbízhatóságra, mert se egy daikin, sem egy toshiba nem ad ennyi garanciát, legyen az akár háromszor ilyen drága is.Én egyébként internetes webáruházban jóval drágábbért láttam, mint amiket mondtatok. 200 e. felett is. (nem a légcserélős)

Üdv:b
.klímás. Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24149
Nem kerül sokkal kevesebbe. Ráadásul bizonyos paraméterekben a Fujitsu a jobb, bizonyos paraméterekben a Hitachi. Mindkettő nagyon megbízható jó készülék, nem mondanám egyiket sem jobbnak a másiknál. Persze nem Toshiba vagy Daikin, de árban is lejjebb vannak. Egyébként az inverteres Panasonic is szóba kerülhet még, az is brutto 149.900 forintba kerül. A Panasonic egyébként is most 80.000 forint körül megvehető fix fordulatos változatban, ennél még a kínai Midea is többe kerül.
Előzmény: dejódió (24148)
dejódió Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24148

Az általad adott árnál a Fujitsu sokkal kevesebbe kerül jobb paraméterekkel ajándékkal.
Ha már leírtad ide nyilvánosan az árat ezt mindenképpen hozzá kell tenni.
Előzmény: .klímás. (24146)
dejódió Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24147
A kérdés az, mit értesz öntisztító funkción.
Ha azt, hogy a gép leálláskor a nedves hőátadó felületeket megtisztítja azaz száradásig átszellőzteti elvileg akkor van az általad említett gépen ilyen.

Ha azt érted ezalatt, hogy aktívan valamilyen módon letakarítja-e a beltéri szűrőit akkor nem Egyébként én most a helyedben nem ezt választanám, mert van jobb hatásfokú és az igen nagyon akciós is héfőtől. 2,1 kw japán inverteres Fujitsu Asya07LGC 4,47EER és 4,55 COP értékkel(jobb mint a Hitachi Air exchanger értékei) NAGYON JÓ ÁRON AJÁNDÉKKAL(3,1 hanggal erősítővel dvd lejátszó).
a KÉT GÉP(HitachiFRAME FLAT SUMMIT RAS 18 FH6 és Fujitsu ASYA07LGC) listaára gyakorlatilag azonos. Csak most a Fujitsunak jóval kedvezőbb az akciója.

Adatok:
Hitachi RAS 18 FH6
Hűtő teljesítmény (KW) 2.0(0,9-2,5)
Fűtő teljesítmény (KW) 2.5(0,9-3,2)
Javasolt helyiség méret (m2) 15-25
Hűtési hatékonyság EER 3.64
Fűtési hatékonyság COP 4.31
Fogyasztás:550W
Energia osztály hűtés/fűtés A,A
Zajszint beltéri Max/közepes/min (dbA) 35/32/26/20
Zajszint kültéri (dbA) 44.0
Beltéri méretei szélesség/magasság/mélység (mm) 780.0/280.0/210.0
Kültéri méretei szélesség/magasság/mélység (mm) 700.0/505.0/258.0
Listaára:149900 akcióban

Fujitsu ASYA07LGC
Hűtő teljesítmény (KW) 2.1(0,5-3)
Fűtő teljesítmény (KW) 3.0(05-4,6)
Javasolt helyiség méret (m2) 10-25
Hűtési hatékonyság EER 4.47
Fűtési hatékonyság COP 4.55
Fogyasztás:470W
Zajszint beltéri Max/közepes/min (dbA) 38/32/26/21
Zajszint kültéri (dbA) 45.0
Beltéri méretei szélesség/magasság/mélység (mm) 790.0/198.0/260.0
Kültéri méretei szélesség/magasság/mélység (mm) 540.0/660.0/260.0
Listaára:148200 FT - dec 31-ig + kedvezmény+ajándék

Hitachi RAS 35 JX5 Air exchanger(csak ez elérhető)
Hűtő teljesítmény (KW) 2.0(0,9-2,5)
Fűtő teljesítmény (KW) 2.5(09-5,0)
Javasolt helyiség méret (m2) 15-35
Hűtési hatékonyság EER 3.54
Fűtési hatékonyság COP 4.04
Fogyasztás:990W
Zajszint beltéri Max/közepes/min (dbA) 43/37/32/25
Zajszint kültéri (dbA) 47.0
Beltéri méretei szélesség/magasság/mélység (mm) 298.0/298.0/210.0
Kültéri méretei szélesség/magasság/mélység (mm) 750.0/540.0/288.0

Listaára:228000FT akcióban
Előzmény: balazzss02 (24144)
.klímás. Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24146

Szia!

Jó választás az a Hitachi, nálunk most akciósan brutto 154.900 forintért kapható. Szerintm a légcserélős nem éri meg az árkülönbözetet. Ennél olcsóbban Samsung inverterest kapsz brutto 134.900-ért, vagy kicsit drágábbat brutto 159.900-ért Daikint.  Mindegyik megéri az árát. A telepítésben is tudok segíteni, profi, becsületes szakemberként, tiszteséges áron vállalom. 

Előzmény: balazzss02 (24144)
dejódió Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24145
SAMSUNG FREE JOINT MH052FMEA mini 4 utas kazettás beltériegység (5,2 kW)(INV)(R410a) méretei kellenének-mármint a plafonbarögzítéshez szükséges akasztófülek egymástól való távolsága. Sajnos nem lehet vele variálni, mert 22 cm magasságú álmennyezetbe kellene tenni ezért pontos méret kell.
Ha valaki tudja megköszönném.
Gép még nincs de előtte kell kiépíteni a tartókat.

Köszönöm akárki is legyen a segítség.
balazzss02 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24144
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ami nem más: a jövőben tervezem lecserélni régi légkondimat egy HITACHI FRAME FLAT SUMMIT RAS 18 FH6 -os készülékre. A baj csak az, hogy szerintem nincs benne öntisztító funkció. vagy még is van? Amúgy mennyire jó ez a berendezés? És ugyanettől a gyártótól a légcserélős változat? tudnátok ezekről mondani vagy ajánlani valamit? A válaszokat előre is köszönöm!

dejódió Creative Commons License 2009.11.08 0 0 24143
35W/m bőven elég.Kell hozzá valamilyen vezérlés is ami ki-bekapcsolgatja.
A klíma kompresszorára sem árt ha nincs rajta gyárilag, hosszabb állásidő után jól jöhet. De vannak modellek ahol direkt a szoftver tartalmazza a programot, hogy a hűtőközeg elnyelődést megakadályozza, vagy kivédje a komp. indításakor, jellemzően az inverteres modelleknél.
Még lényeges a kültéri egység alaplemezének jégtelenítése is.
Előzmény: szepi111 (24141)
windy12 Creative Commons License 2009.11.07 0 0 24142
Szerintem elég kb. a fele teljesítmény
Előzmény: szepi111 (24141)
szepi111 Creative Commons License 2009.11.07 0 0 24141

Hi!

Ma raktunk fűtőkábelt a téli cseppvízelvezetéshez...

Kérdés: oké az 50W / méter teljesítmény, vagy túl sok?

Köszi!

K K Creative Commons License 2009.11.07 0 0 24140
Beltéri alatt egyes modelleknél még annyi hely sincs hogy szépen fellehessen szerelni.

Inkább kábel csatorna, Mi így szokjuk.

Előzmény: micimacho (24134)
dejódió Creative Commons License 2009.11.06 0 0 24139
Adok üzemképtelen szép beltéri egységet ingyen is, de nincs értelme.... Jobb a csatorna, esetleg vésésben is el lehet süllyeszteni.
Előzmény: micimacho (24132)
windy12 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 24138

Így szoktuk megoldani ezt a kérdést.

Előzmény: micimacho (24136)
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.11.06 0 0 24137
hidd el, jobban jársz egy csatornával.....kisebb is, szebb is...és igény szerint le is festheted, virágot futtathatsz rá.....

adj magadról bővebb infót (város, kerület), s talán lesznek itt olyanok akik segítenek rajtad korrekt áron, akár én is....

dr klíma
Előzmény: micimacho (24136)
micimacho Creative Commons License 2009.11.06 0 0 24136
Megnézem, köszi. (persze, alapjával gondoltam én is, csak a belseje nem lenne benne.)
Előzmény: Dr. Klíma (24135)
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.11.06 0 0 24135
szia

Ha rossz, vagy kapott beltéri egységgel akarod eltakarni a csöveket, akkor az szerintem butaság. A beltéri egység alatt kevesebb hely van, mint egy dekor csatornában..... A beltéri egység borítását (műanyag házát) önnmagában nem is lehet felszerelni, mert ahhoz kell a beltéri alaplapja is...

Szerintem a dekor csatornás megoldás a legesztétikusabb és ha "normális" szerelő készítette el az előszerelést, akkor még műszakilag is kifogástalan.

A képes topikban vannak fényképek arról, hogy másnál milyen megoldások születtek erre a célra.

index: klíma, klímaszerelés képei topik

üdv
dr. klíma
Előzmény: micimacho (24134)
micimacho Creative Commons License 2009.11.06 0 0 24134
Azért az már nagyon erős lenne... :-) Főleg, hogy a beltéri dobozában sok hely van
a sok hosszú csőnek, nem kell kis sugárban hajlítgatni.
Előzmény: Mud Rider (24133)
Mud Rider Creative Commons License 2009.11.06 0 0 24133
Erre kiváló megoldást tettek fel az urak korábban kábelcsatorna formájában!
Előzmény: micimacho (24132)
micimacho Creative Commons License 2009.11.06 0 0 24132
Üdv mindenkinek,

Keresnék egy akár rossz (de esztétikailag jó állapotú) beltéri egységet. Igazából a műanyag ház is elég lenne ... merthogy arra kéne, hogy amíg a klíma beszerelsére kerül, valami eltakarja a szobában éktelenkedő csöveket.

Kösz előre is.
K K Creative Commons License 2009.11.01 0 0 24131
OFF

Érdekes cikk ... vagyis a szokásos ...
Igaz, Közép-Magyarországon nem jár támogatás a fejlesztésekre.

Gondolom a Dunántúlon (Budapesten?) meg ez miatt dupla ...

Miért nem egy országban élünk, vagy miért ilyen feltűnően csinálják?
Előzmény: dejódió (24130)
dejódió Creative Commons License 2009.11.01 0 0 24130
Csak olvasgatok:
http://www.nol.hu/lap/gazdasag/20091030-draga__de_megterul_a_geotermikus_energia
dejódió Creative Commons License 2009.10.31 0 0 24129
Ez van....:(
Előzmény: viricsi (24127)
Klímaszerelő Creative Commons License 2009.10.30 0 0 24128
Na akkor erről lekéstem. :(
Előzmény: viricsi (24127)
viricsi Creative Commons License 2009.10.30 0 0 24127

Bocsi, időközben egy régi fórumtárs megkeresett és megvette a cuccokat.

Azért köszi az érdeklődést.

Előzmény: dejódió (24126)
dejódió Creative Commons License 2009.10.30 0 0 24126
ESte hívlak ezzel kapcsolatban.
Előzmény: viricsi (24125)
viricsi Creative Commons License 2009.10.30 0 0 24125

Szeretném eladni kisméretű (90 cm) üres nitrogénpalackomat (200 bar-os) és a hozzá tartozó 300 baros reduktort 12.000 jó magyar forintért. Eladó lenne még egy ugyanekkora üres oxigénpalack is 3.000 forintért.

A magánéletem megváltozása miatt kényszerülök a szerény privátiparom további karcsúsítására, mert egy XVIII. kerületi negyedik emeleti kis lakásba nem tudom áttelepíteni minden motyómat.

Telefonon bármikor elérhető vagyok: 06-húsz-322-tizenhat-16

dejódió Creative Commons License 2009.10.30 0 0 24124
Odáig rendben van hogy nagyon szeretnél eladni ezzel vannak még egy páran így, de a logika nem világos nekem, hogy mi az alapja annak, hogy a légkondikhoz csempe is szükséges....

Ezen kívül ha eladni szeretne valaki legalább kapcsolódjon az adott fórum témájához.
Előzmény: Törölt nick (24122)
boomerhu Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24120
A fejlődés csak azért látványos, mert a béka segge alól indultak. Most, hogy már közel kerültek a fejlett technológiákhoz, ez az ütem jelentősen lelassul, és csak néznek a vágott szemükkel, hogy hova kéne továbblépni. Mivel saját fejlesztésük a puskapor óta nem létezik, a mérnökeik arra vannak kondícionálva, hogy egy darab beszerzett készterméket visszafejtsenek és reprodukáljanak olcsó alapanyagokból és a gyártás lehetőleg minél nagyobb hányada emberi manuális tevékenység legyen (mivel töménytelen olcsó humán erőforrás áll rendelkezésre). Mivel fejlesztésre nem költenek, és gyakorlatilag végtelen mennyiségű az olcsó munkaerő, ezért egy termék előállítása sokkal kevesebbe kerü nekik, mint a világon bárkinek. Egy komoly műszaki termék kifejlesztése a találmánytól a sorozatgyártásig, és piacra való bevezetésig dollárszázmilliókba kerülhet, ezt ők megspórolják a sima lopással, márkahamisítással, szabadalmak semmibevételével, stb.
Előzmény: K K (24118)
dejódió Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24119
mindkettő.
Előzmény: K K (24118)
K K Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24118
... fejlődő?

... termelő

Addig amíg megfelel nekik fizetségül az amerikai állam kötvény, addig olcsó is lesz. Majd ha készpénzért kell eladjanak na akkor majd fordul a kocka valamerre.
Előzmény: dejódió (24117)
dejódió Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24117
Nem hinném,hogy a rakétasebességgel fejlődő kínaikat megállítja a piacon, vagy a Japán esetleg a koreai gyártóknál jobb lesz.
Hiába kezdik meg a gyártást a telített piaccal és az azon lévő versenytársakkal azonnal meg kell küzdeniük. Az is kérdés mennyire hazai termék, mert ha versenyképes árú terméket akarnak akkor távol keletről származnak az alkatrészek.
A Daikin is Gree kooperációval gyárt kis inverteres gépeket, pedig valószínúleg nagyobbak a beruházásai, mégis kénytelen gazdaságoói megfontolásra.
Előzmény: Törölt nick (24116)
peterch Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24115
Szia !

Szombaton nappalos vagyok, de a parom itthon lesz.

Udv , Peter
Előzmény: dejódió (24110)
K K Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24114
Hogy mondja?
http://www.privatbankar.hu/frisshir/hircentrum/atadtak_az_elso_magyar_klimagyarat_79590
Zolcsa Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24113
Köszönöm kérdésedet, a válaszom: igen, tökéletesen működik a berendezés. :)

Mostanában rendszeresen fűtünk vele, és hamar csinál meleget a lakásban.

Már csak arra kellene rájönnöm, hogy ez olcsóbb, vagy pedig a "távfűtés", amit azért tettem idézőjelbe, mert a háznak külön hőközpontja van. Csak az a baj, hogy hónapról hónapra változik a melegítés egységének a díja, mert függ a kinti hőmérséklettől is. Hogy miért, azt csak a közös képviselő tudná megmondani. Így sosem tudtunk előre kalkulálni, hiába láttuk a hőmennyiség mérőnkön, hogy mennyit fogyasztottunk...

(Az egyértelmű, hogy ha gyorsan akarok meleget csinálni, akkor a klíma a nyerő, én most itt pl. az éjszakai "temperálásra" gondolok. A radiátorok menjenek, vagy inkább a klíma...) De ez majd kiderül pár számla után. Amit eddig fűtöttünk a klímával, annak látható jele nincs a villanyórán.
Előzmény: dejódió (24112)
dejódió Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24112
Nálad minden ok?
Előzmény: Zolcsa (24111)
Zolcsa Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24111
Tényleg, ezt elfelejtettem...
Előzmény: dejódió (24108)
dejódió Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24110
Igen, de volt 1 db holmim amiről itthon kiderült, hogy nem jó ezért hallllgattam.
Kicsit lassan utazik az alkatrész, nem én tehetek róla. Remélem szombaton meg tudom oldani, ha más nem komplett gépből kiveszem.
Előzmény: peterch (24109)
peterch Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24109
Szia , Dejodio!

Postagalamb odaert?

Udv , Peter.
dejódió Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24108
Az is lehet megoldás, de vissza kell fejteni a hűtőközeget.

Általában ezeket ingatlannal együtt adják el érdemesebb egy kicsit alkudozni.
Előzmény: Zolcsa (24107)
Zolcsa Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24107
Az nem megoldás neki, hogy a csöveket benne hagyni a falakban (persze a végeket lezárva), lekötni a kültérit és a beltérit, majd az új helyre "csak" a csöveket kell megvenni, és szakemberrel felszereltetni?
Előzmény: dejódió (24105)
dejódió Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24106

off, de nagyon tetszik!

http://index.hu/belfold/2009/10/29/2_6_millios_unios_tamogatas_tiz_fatuskora/
dejódió Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24105
Valószínűleg a leszerelés és felszerelés költsége együttesen akkora összeg, amit ha rááldozol egy új, jobb paraméterű gépre jobban jársz, inverteres készülék minőségi jelenleg is elérhető már bőven nettó 100 alatt.
Ha valamennyit fel tudsz érte számítani a lakás eladásakor, jobban jársz.
Előzmény: Robaly27 (24102)
dejódió Creative Commons License 2009.10.28 0 0 24104
Írj egy mélt. Érdemes.
K K Creative Commons License 2009.10.28 0 0 24103
hívj szerelőt, ha utána még használni is akarod ... egy 10-20-ért leszedik ... de inkább add oda baráti áron mert szerint fel is 20-30-40 ezer lesz.

Robaly27 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 24102
Kellene egy kis segítség. Most adjuk el a lakásunkat és a légkondit vinnénk magunkkal. Le lehet ezt házilag is szerelni vagy inkább hívjunk szerelőt? köszi
dejódió Creative Commons License 2009.10.25 0 0 24101
http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/10/25/fenntarthato_telepules_es_allatsagos_korulmenyek/
dejódió Creative Commons License 2009.10.25 0 0 24100
Kaptál infót.
Előzmény: SzaboZE (24095)
dejódió Creative Commons License 2009.10.24 0 0 24099
http://www.eisz.hu/
Előzmény: Törölt nick (24098)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.24 0 0 24098
Valaki meg tudná mondani hogy a téli átlaghőmérsékleteket 10 évig visszamenőleg hol lehetne havi bontásban megnézni??
dejódió Creative Commons License 2009.10.22 0 0 24097
Egyetértek.
Előzmény: Jesu (24096)
Jesu Creative Commons License 2009.10.22 0 0 24096
A zsebbarat lenyeg: tul kell meretezni a rendszert es a napi csucshomerseklet kozeleben jaratni futescelbol.
Előzmény: digium (24094)
SzaboZE Creative Commons License 2009.10.22 0 0 24095
Így van napi minimumról beszéltem.
Előzmény: digium (24092)
digium Creative Commons License 2009.10.22 0 0 24094
1942.01.24 -20,6
1929.02.10 -19,2
1929.02.11 -19,1
1902.12.15 -17,6
1942.01.23 -17,3
1929.02.12 -16,6
1987.01.12 -16,5
1902.12.14 -16,4
1942.01.22 -16,1
1956.02.09 -15,7
1987.01.13 -15,4
1954.01.27 -15,3
1927.12.21 -15,2
1954.01.28 -14,7
1927.12.22 -14,6
1940.02.17 -14,3
Előzmény: szepi111 (24093)
szepi111 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 24093

Szerintem maximum a napi minimumhőmérsékletről beszélhet... :)

Napi átlag -20 szerintem sosem volt Magyarországon... :)

Előzmény: digium (24092)
digium Creative Commons License 2009.10.22 0 0 24092
Jah, tudom már, pont akkor esett a lila hó is... :)
Ajánlom Neked: idokep.hu archivum, akár 10 perces bontásban is megnézheted mo. hőmérséklettérképét.
Ha megtaláltad ezt a -20°C fokos átlaghőmérsékletű hetet, amire olyan "jól" emlékszel légyszíves jelezd a pontos időpontját, mert én nem találom sehol.
Előzmény: SzaboZE (24091)
SzaboZE Creative Commons License 2009.10.22 0 0 24091
Tavaly volt -20 egy hétig, akkor most 70 évig nem lesz :) Amúgy eddig olajradiátor meg konzerv ventilátor volt, szal ha a klíma valamiért nem megy, azért van hova nyúlni :)
Előzmény: digium (24087)
86c Creative Commons License 2009.10.22 0 0 24090
nem volt időm elmenni. este viszont találtam az almáriumomban egy VW hűtőgombát azt "beiktattam" plusz hőellenállásként és lőn Csoda. természetesen az időzítések nem tökéletesek de arra megfelelő volt hogy tudjam a gép le tudja olvasztani magát csak szólni kell neki hogy mostmár tényleg jeges a hőcserélő. ergo mostmár még valószínűbb a termisztor hiba.
Előzmény: dejódió (24089)
dejódió Creative Commons License 2009.10.21 0 0 24089
Sikerült megoldani?
Előzmény: 86c (24051)
dejódió Creative Commons License 2009.10.21 0 0 24088
Az LG FM25AH-val tavaly-és csak ezzel fűtöttek- 2 db 2,6 és 1 db 3,5-ös beltérivel-19-20 C fokban éjszaka vígan ment.
Én sem hittem el, de saját szememmel láttam és infra hőmérővel mértem , kifújt levegő -24C fokos volt. És alig jegesedett. Régi kisméretú téglából épült ház 25 cm fal hőszigetelés nélkül és tudta tartani a 22 C fokot benn.
Igaz az oldalfali beltérik miatt a hőérzet nem volt az igazi és a gépek nagy beltéri venti fokozaton mentek. Helyiségméretek:16 nm, 16 nm 24 nm, egyik fala utcára néz mindegyiknek az elsőnek mindkét fala egymással határosak és a folyosó fűtetlen volt.
Csak érdekesség.
Előzmény: Tejminátor (24086)
digium Creative Commons License 2009.10.21 0 0 24087
-15 °C-nál hidegebb átlag-hőmérsékletű nap 1901.01.01-2000.12.31-ig összesen 10 nap volt... Tehát átlag 10 évente egy... Amúgy valamilyen kiegészítő (villany?) fűtésről érdemes gondoskodni amúgy is, mert +7°-ban is érezheti magát rosszul, ha éppen nem megy a klímája valamilyen okból.
Előzmény: Tejminátor (24086)
Tejminátor Creative Commons License 2009.10.21 0 0 24086
Megoldható több típussal is, de azt ne várd, hogy -15C alatt is doromboljon. Általában a gyári speckók eddig szólnak.
Előzmény: SzaboZE (24050)
dejódió Creative Commons License 2009.10.21 0 0 24085
Csak tényleg ez legyen a baja.
Előzmény: 86c (24084)
86c Creative Commons License 2009.10.21 0 0 24084
megjött.

Köszönöm fáradozásodat

Előzmény: dejódió (24083)
dejódió Creative Commons License 2009.10.21 0 0 24083
Átküldtem mailban.
Előzmény: 86c (24082)
86c Creative Commons License 2009.10.21 0 0 24082
szevasz

tudnál ajánlani egy címet pesten ahol kaphatnék megfelelő termisztort

köszönöm
Előzmény: dejódió (24060)
Mud Rider Creative Commons License 2009.10.21 0 0 24081
Egy "kedves" klímás szösszenet a Homár blog -ról.
dejódió Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24080
bocsánat de azért ismételtem, mivel 20 perc alatt sem ment el egy üzenet, ill hsz.
dejódió Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24079
Én köszönöm a bizalmat!
Csak azindex is akarja átvinni amit írtam...
Előzmény: Jesu (24076)
dejódió Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24078
Megtisztelsz vele, köszönöm!
dejódió Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24077
Én köszönöm, ha megtisztelsz vele!
Jesu Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24076
Koszi! Szolok ha van vmi.
Előzmény: dejódió (24075)
dejódió Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24075
Átment ebben a Fisher is benne van.
Előzmény: Jesu (24073)
dejódió Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24074
A Fishert elfelejtettem ami e heti akciós a 2,6 kw-os inverter pótolom.
Előzmény: SzaboZE (24070)
Jesu Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24073
Szia!
Dobnal nekem is egy akcios arlistat ezekrol az inverteres gepekerol? Keresnek rajtam neha az ismerosok, hatha.
Előzmény: dejódió (24071)
dejódió Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24072
Ha folyamatos fűtésre hasznéálod, igen kell.
Előzmény: SzaboZE (24070)
dejódió Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24071
megpróbálom
Előzmény: SzaboZE (24069)
SzaboZE Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24070
És ezeknél is kell fűtőszálazni a kültérit? (korábban valami ilyen megoldást írtatok).
Előzmény: dejódió (24057)
SzaboZE Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24069
Szia, köszi a nickem @freemail.hu-ra jöhet :)
Előzmény: dejódió (24058)
payagyerek Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24068
"de nem ezért....."
Ezerszer tartósabb és jobb föld, mint a szonda.

Ettől függetlenül sok öreg állítja, hogy nem szív tőle vizet.
(azért hangsúlyozom az öregeket, mert eddig csak tőlük hallottam)
Azt persze nem igazolhatom, hogy valóban tény-e.
Előzmény: Lacivill (24067)
Lacivill Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24067
Szerintem csak vicceltek, a betonalapföldelést be szoktuk kötni a ház földelőrendszerére, de nem ezért.....
Előzmény: payagyerek (24066)
payagyerek Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24066
Nem tom. Az "öregmókus" villannyszerelők mondták. Állítólag valamilyen potenciálra húzza a nedves betont, miálltal az nem bír kapillárként felszívni.
Igazolni persze nem tudom. Nálam még tökéletes a lábazaton lévő nehézlemez. Azért persze összekötöttem én is.
Előzmény: dejódió (24065)
dejódió Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24065
Erről még nem hallottam, Biztos a dolog?
Mi lehet az elve?
Előzmény: payagyerek (24064)
payagyerek Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24064
Bár ez itt OFF, de segíthet:
Ha van a lábazat-betonban vas, akkor 1 helyen vésd meg, heggessz rá fület, majd kösd össze a villanyfölddel. Nem fog kapillárisként vizet felszívni.
Előzmény: gyattila (24062)
szepi111 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24063

Csak próbaképpen megéri...

Elég drasztikusan csökken a rel. páratartalom ha emelkedik a hőmérséklet...

http://www.oktoklima.hu/uploads/200412201400200.hx.JPG

2 fokos hőm. emeléssel lemegy kb. 10 %-ot a rel. pára...

A 60% már teljesen oké.

Előzmény: gyattila (24062)
gyattila Creative Commons License 2009.10.20 0 0 24062
21,5-22 fokot tartunk a lakásban. Ha kb másfél fokkal magasabbra fűtöm attól még a 70%-ból szerintem nem lesz 50, de még 60% sem.
Előzmény: szepi111 (24056)
86c Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24061
pesti gyerek vagyok. valahol megvolt a kapcsolási rajza a gépnek de olyan rég volt az már. mégegyszer köszönöm.
Előzmény: dejódió (24059)
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24060
Nem tudom hol laksz, de ha nekem nincs véletlenül akkor megírom hol szerezheted be Pesten.
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24059
Este utánanézek.
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24058
Próbáltam neked küldeni egy mailt, de visszajött.
Jelenleg nagyon spéci árakon tudjuk adni a neked való gépeket, ha érdekel írj egy mailt, de csak késő este olvasom.
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24057
FUJITSU ASYA14 LGC vagy Nocria de egyébbel is lehet . Sajnos a fűtési teljesítmény miatt kell ekkora. A Nocriának nagyon jó a hatásfoka, az ára még megfizethető.
szepi111 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24056

Fűtsrendesen :)

De komolyan, ha 23-24 fokra fűtesz, akkor nem szabadna olyan magasnak lennie...

Előzmény: gyattila (24055)
gyattila Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24055
Irigylem az előttem szólókat. nálunk 70% alatt ritkán van igy télen. És nem tudom, hogy mi lehet az oka. Napközben nem vagyunk otthon, nincs sok szobanövényünk, éppen emiatt még télen sem nagyon száritjuk a ruhát bent, szellőztetünk rendesen....és mégis, ilyenkor ált. 65-80 között van.
Előzmény: payagyerek (24054)
payagyerek Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24054
Gipszkartonnal vakoltam a téglafalat. A párásító nem ér 1 fabatkát sem.
Előzmény: Zolcsa (24052)
szepi111 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24053

Minél melegebbet csinálsz annál alacsonyabb lesz a relatív páratartalom...

üdv

Előzmény: payagyerek (24049)
Zolcsa Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24052
Akkor Neked meg egy párásítóra lenne szükséged. :))
Előzmény: payagyerek (24049)
86c Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24051
a hibajelenség belülről úgy tűnt föl hogy egyrész nincs a régebbről megszokott leolvasztási ütem illetve ahogy fokozatosan lefagyott a hőcserélő úgy csökkent a bent leadott hőmennyiség kimentem és láttam hogy tiszta jég. a beltéri egység amúgy rögtön jelzi a a megbontást/szakadást. tehát kontakt hiba kizárva. eddig hibátlanul működött vagyis tavaly télen, hűtő fokozat nyáron jól üzemelt. a 20 fokos ellenállással még adós vagyok mert csak helyben mértem. vezeték felcserélés eddig kizárva mert ezelőtt jól működött. ha tudnál mondani egy ohm értéket amihez tudnék hasonlítani megköszönném.

Előzmény: dejódió (24048)
SzaboZE Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24050

Sziasztok!

A szakértőkhöz lenne kérdésem. Vagy egy hétvégi házacskánk, amely téglából épült, szigetelt. Nincs fűtés megvalósítva, de szeretnénk télen is időnként használni. A ház 38nm, ebből max 32nm-t kell fűteni. Megoldható vajon valamilyen inverteres klímával?

payagyerek Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24049
Addig örüljetek, míg télen, bennt 55-60% a pára! Nálam csak 35-40. Azért is kell 26,5°-ra fűtenem. (persze fázós is vagyok)
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24048
Mi a hibajelenség? Eddig ment normálisan?
Nincs a két szál a szondán fordítva bekötve? beltéri panelomn nem kontakthibás a csatlakozó?
Mekkora ellenállást mértél 20 C fokon?
Előzmény: 86c (24046)
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24047
Továbbra is azt mondom egy olcsó páratartalom mérő kellene amivel megbízhatóan mérni lehet.-
Előzmény: Zolcsa (24045)
86c Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24046
hát rámértem és sajnos nincs szakadás. innentől valszeg meghaladja a képességeimet dolog.
Előzmény: dejódió (24004)
Zolcsa Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24045
Köszi az ajánlatot, de egy vasam sincs most ilyen célra. :))
Előzmény: szepi111 (24043)
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24044
Ha mér páratartalmat és szabályoz is ,akkor jó lehet neki.
Előzmény: szepi111 (24043)
szepi111 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24043

Vagy megveszed az én eladó mezei Midea párátlanító készülékemet, 35.000 Ft-ért :)

20 liter/24h teljesítményű gép, saját edényébe gyűjti a párát, onnan pedig kiöntöd...

De amúgy az 55-60 % még pont a tökéletes kategória... 70% felett lehet baj...

Előzmény: Zolcsa (24040)
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24042
nem szárítás, hanem szárító, párátlanító üzemmód ven megadva. Ebben az esetben a gép a lehető lekisebb venti fordulattal a beltériben sszakaszosan megy és a beltéri kaloriferen hűt harmatpont alatt ahány gyár annyi szotverrel.

Azaz ellentétben mint a párátlanító esetében(ahol hőveszteség minimális mégis eltávolítja a párát) itt a kivont hőmennyiséget nem adja vissza ,az a kültériből távozik hő formájában.

Nem erre találták ki legfőképp.
Előzmény: Zolcsa (24040)
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24041
2,6 kw-os DC inverteres Fisher gépek ezen e a héten rendkívüli akcióban!

MŰSZAKI ADATOK FSI-96HFD
Hűtőközeg tipusa R 410A
Hűtő teljesítmény W 2650 (900~3280)
Fűtő teljesítmény W 2930 (970~3600)
Üzemi áramfelvétel Hűtés A 2,9 (1,3 ~ 4,8)
Fűtés A 3,0 (1,4 ~ 5,0)
Teljesítményfelvétel Hűtés W 660 (300 ~ 1100)
Fűtés W 690 (310 ~ 1150)
EER - 4,02
COP - 4,25
Hálózati áram V/ f /Hz 230/1/50
Javasolt biztosíték típus A C 10A
Max. áramfelvétel A 8,0
Légszállítás max./közép/min. (m3/h 590/470/325
Zajszint max./közép/min. beltéri hangnyomásszint dB(A) 39/35/30
kültéri hangnyomásszint dB(A) <52
Kondenzvíz leválasztás l/óra 0,8
Súly (beltéri/kültéri) kg 9/40,5
Méret Beltéri (Szél.xMag.xMély.) mm 790x265x193
Kültéri (Szél.xMag.xMély.) mm 760x590x285
Talpméret (kültéri) mm 530x290
Csövezés max. össz. csőhossz m 20
max szintkülönbség m 8
csőméret mm 6,35/9,53
Hűtőközeg g R 410A 1230g
Extra freon-töltet igény 5 m felett 30 g/m
Elektromos vezeték kültéri - beltéri között x mm2 4x1,5
Hálózati bekötés x mm3 3x1,5
Üzemeltetési határok Hűtés °C 0 ~ 50
(külső hőm.) Fűtés °C -15 ~ 34
Belső hőmérséklet beállítási lehetőség °C 17-30
Kompresszor tipus rotációs (inveteres)
A gyártó fenntartja a műszaki adatok és a konstrukció megváltoztatásának jogát.

Jellemzők FSI-96HFD
UV sterilizáló egység ˇ
"BIO" ventilátor ˇ
"GOLDEN BIO" bevonatú hőcserélő ˇ
BIO szűrő ˇ
Aktivszenes elektrosztatikus szűrő ˇ
Időzítés 24 óra (idő intervallum)
Éjszakai üzemmód ˇ
Párátlanító üzemmód ˇ
Meleg indítás ˇ
TURBO üzemmód ˇ
Inverter DC inverter
Automatikus légterelés (Swing ) ˇ
Magyar feliratozású távirányító ˇ
Automatikus átváltás (hűtés-fűtés között) ˇ
Automatikus újraindulás áramkimaradás után ˇ
Cserélhető előlap ("EXTRAVAGANZA") opció
Zolcsa Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24040
Igen, jól emlékszel. :)

Nem is egyszerre szeretném a két funkciót használni. De amikor pl. a lakásban száradnak a ruhák, felmegy a benti páratartalom 55-60%-ra is. Ez meg már igen magas. (Régebben a fal is penészedett kicsit emiatt.)

(Megy a távfűtés, de az nem sokat befolyásol)

Ha jól értem, akkor csak hűtéssel lehet csökkenteni a páratartalmat. (Bár ebben az esetben nem értem, minek van hűtés és szárítás funkció külön megadva...)

Tehát, az lehetőség-e, hogy amikor nem vagyok otthon, a benti hőmérsékletnél kevesebbet állítok be a szárítás üzemmódhoz (ekkor ugye csökkentenie kellene a páratartalmat), amikor pedig hazaérek, befűtök vele? (Tudom, később nőni fog ismét a pára.)
Előzmény: dejódió (24039)
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24039
Leírtam: Ha fűteni szeretnél vele folyamatosan a készülék nem alkalmas rá, mivel más üzemmódban megy egyszerre kettőt nem tud. Kültéri leolvasztáskor ugyan egy kis pára kicsapódhat a beltéri kaloriferen, de légkeringtetés nélkül ez nem jelentős.
Hacsak nem Ururu Sarara a géped.
De úgy látom egy HAIER AMI ISMERŐSNEK TŰNIK NEKEM.... SZÓVAL SAJNOS NEM TUD EGYSZERRE KÉT DOLGOT.
Bár nem értem miért szeretnél párásítani amikor a fűtésnél inkább párásítani kellene a relatív páratartalom 40-60% közt kellene legyen valahol. Nem indult be még a távfűtés , vagy csak szeretnél ráfűteni?
Az alattad lakó nem fog szereni a víz miatt ammi a kültériből jön. Ha jól emlékszem nincs a kültériden cseppvízelvezetés.
a www. conrad.hu -nál vehetsz igen olcsó páratartalommérő készüléket 2-3 e FT-ért , először meg kellene nézni valójában mire van szükséged.Párásításra, párátlanításra, vagy úgy jó ahogy van.
Előzmény: Zolcsa (24038)
Zolcsa Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24038
Értem. És mi a helyzet ilyen időben a "sima" szárítás funkcióval?
Előzmény: dejódió (24037)
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24037
Mivel emeled e hűmérsékletet az ugyanabban a tömegű levegőbe ugyanaz a pátra töneg marad csak a relatív őáratartalom csökken. Azaz fűtésben csökken a reléatív de a tényleges páratartalom nem. Ebben az esetben páramentesítő készülék kell ami többféle elven van. Javasolom a Midea Coolx -et az viszonylag jó árú beállítható páratartalommal és hűtveszárítási elven működik és valóban kiveszi a párát a levegőből. Ára igen kedvező. Amennyiben a fal miatt párásodik a levegő lehet egyszerűbb-igaz költségesebb annak okát megszüntetni.. Egyszerre a géped nem tud párátlanítani meg fűteni.
Előzmény: Zolcsa (24035)
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24036
A fagyármentesítést mindenképpen érdeme ha folymatosan fűtesz megtenni, szilikonos erre a célra készített 30-40Wí/ m fogyasztású eszközzel ami a kültéri alaplapra is rögzítésre kell kerüljön. Célszerű addig betenni olyan fűtőszálat kiválasztani(1-2-3-4-5-6- m hosszig ami a nem fagyott részig leengedhető ahol már a kondenzátum távozhat. Ha alkalmi fűtésre használod és nem gond ha csepeg a kültéri akkor a dolog tárgytalan.

Költsége a fűtőszál hosszától függ elsőrorban de nem veszélyes.
Figyelem! A fűtőszálat egy szabályzóval(3000 FT Prodigy) vezérelni kell, hogy az energiát 0 fok felett ne zabálja.
Előzmény: szepi111 (24031)
Zolcsa Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24035
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy fűtés funkciónál is szárítja a klíma a levegőt? (Mert mindenhol csak hűtésnél olvastam ezt.)
Ha a szárítás funkciót állítottam be, akkor nem is nagyon indult el a beltéri...

Ezekkel csak ezt szeretném kérdezni, hogy kinti hideg esetén, hogyan tudom hatékonyan párátlanítani a benti levegőt. :)
windy12 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24034
Sajnos nálunk a klímák fűtés üzemmódban üzemidejük nagy részében pont abban a hőmérséklet-intervallumban működnek, amikor igen jelentős a külső levegő páratartalma, ezért sok a kondenzátum is. Ennek az elvezetése komoly odafigyelést igényel. Mindenképpen kell hely, ahova elfolyhat a víz, és persze a fagyásmentesítésre is oda kell figyelni.
Előzmény: szepi111 (24027)
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24033
1 óra időtartamra.
Előzmény: szepi111 (24031)
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24032
Pedig kár érte mert ugyan nem euroventes a minősítése, de az EER érték a 2,6 kw-os esetén 4 körüli és a COP 4,2-4.3 körüli, de van olyan spanyol katalógus, ahol 4,6.
És a Teknopointnak is van igen hasonló gépe ami álítólag más, de a táv a kültéri és a beltéri pl egyforma. Csak sokkal többe kerül.
A Teknopoint katalógusban a 2,6-os 3,7 EER és 4,0 COP értékű azért ez jobban hihető.

Kárezért a panelos gyerekbetegségért mert az ára igen kedvező.
Előzmény: windy12 (24025)
szepi111 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24031

Köszi!

A fél liter és 3 liter milyen időtartamra? :)

üdv

Előzmény: dejódió (24029)
mr.Baker Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24030
Köszi!
Előzmény: K K (23993)
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24029
Függ a páratartalomtól a külső hőmérséklettől és mivel inverteres a berendezésed a használat módjától, magyarul mennyi levegőt szállít és azt milyen hűtőközeg térfogatáram, milyen venti fordulat és milyen beadagolási paraméterek szerint, mivel mnem mindegy a csőhőmérséklet szemponjtából. Azaz folyamatosan változik, ha azt a példát nézzük, hogy folymatosan megy akkor is.
Egyik ok a környezeti tényezők folyamatos változása, másik a vezérlés , mely ehhez igyekszik alkalmazkodni a legjobb leadható teljesítmény elérésének érdekében.

Megtemelt vít a kültériben ezért igen változó kb fél liter és 3 liter között lehet nagyjából.
Előzmény: szepi111 (24027)
dejódió Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24028
A cég magyar, de a klímaberendezések sokféle forrásból származnak, ugyanúgy, mint a többi nagy forgalmazó esetén. Csak Genex névre matricázzák és nem mindíg a prémium minőség.
A hőszivattyú gyártás amit beindítottak Magyarországon zajlik, derészben az is egyéb országokból származó dolgokból.
Előzmény: Törölt nick (24026)
szepi111 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24027

Szakik!

Egyszerű kérdés nektek, nagy hiányérzet nekem :)

Mennyi vizet termel egy kültéri (ha számít :5 kW Ururu) ilyen 0 fokos időben (vagy hidegebben) adott időtartam alatt?

Tudom hogy rengeteg dologtól függ, de átlagosan és csak hozzávetőlegesen...

Nem tudom hogy pl. 1 óra alatt 1 dl vagy 1 liter?

Vagy 10 óra alatt 1 liter vagy 26 liter?

Csak hogy tudjak készülni... :) még az elvezetés kérdéses :)

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24026
Ez a Genex magyar gyár, ha jó tudom.
Azzal is bajok voltak?
ész megáll.
Előzmény: windy12 (24025)
windy12 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 24025
Á, ne gondold. Igazából annyira marginális kérdés, hogy nem nagyon merülünk el benne. Pár éve még a Toyo és Genex gépek hibás paneljeit nekiálltunk javítgatni, de nem volt túl kifizetődő, így inkább nem erőltettük tovább. Ha az importőrnek nem éri meg vele foglalkozni, kideríteni a hiba valós okát, akkor mi mit tegyünk? Nem nagy durranás a gép, egyedül olcsóságával tudott hódítani. 
Előzmény: Törölt nick (24024)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24024
Hááát akkor ez a légkondisok púpja...:))
Előzmény: windy12 (24023)
windy12 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24023
Nem. Ez sajnos csak találgatás. Még az importőr műszakisa sem tudta pontosan megmondani mi a baj a panelekkel, egyszerűen adtak egy dobozzal, és azt mondták cserélgessük, ha baj van vele. Van olyan gép, amihez minket hívtak ki másodjára, nem panel baja volt, hanem felakadt a négyutas szelep. Viszont láttuk, hogy nincs rajta a vezérlőpanelen a hűtőborda, mégis vígan működött.
Előzmény: Törölt nick (24021)
dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24022
Nem tudjuk mi van vele pontosan, de ez a legvalószínűbb. Ez egy másik kínai gyártó teméke, bár ki tudja ma mi honnan kerül bele egy-egy gépbe?
Előzmény: Törölt nick (24021)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24021
Na, ez már valamivel pontosabb, minthogy az Ozonet semmiképpen ne vegyük meg fűtésre! :)

Vagyis hővezetési gondok vannak ezekkel.
Előzmény: dejódió (24020)
dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24020
OZONE ART X oldalfali inverteres készülékek
Beltéri egység típusa Kültéri egység típusa Energiaosztály Hűtőközeg Teljesítmény Hűtés/Fűtés (kW)
Crystal-blue fotokatalitikus szagtalanító szűrő + ezüst ion szűrő
CSD-09X/A2214 black CSD-09X/A2214X A / A R410a 2,7 / 3,5 kW
CSD-09X/A2214 mirror CSD-09X/A2214X A / A R410a 2,7 / 3,5 kW
CSD-09X/A2214 silver white (kép) CSD-09X/A2214X A / A R410a 2,7 / 3,5 kW
CSD-12X/A2214 black CSD-12X/A2214X A / A R410a 3,5 / 4,0 kW
CSD-12X/A2214 mirror CSD-12X/A2214X A / A R410a 3,5 / 4,0 kW
CSD-12X/A2214 silver white (kép) CSD-12X/A2214X A / A R410a 3,5 / 4,0 kW

OZONE ART Q oldalfali inverteres készülékek
Beltéri egység típusa Kültéri egység típusa Energiaosztály Hűtőközeg Teljesítmény Hűtés/Fűtés (kW)
OZONE ART X sorozat szűrőrendszere + egészséges negatív ion generátor
CSD-09Q/A2214 black CSD-09X/A2214X A / A R410a 2,7 / 3,5 kW
CSD-09Q/A2214 mirror CSD-09X/A2214X A / A R410a 2,7 / 3,5 kW
CSD-09Q/A2214 metal brush (kép) CSD-09X/A2214X A / A R410a 2,7 / 3,5 kW
CSD-12Q/A2214 black CSD-12X/A2214X A / A R410a 3,5 / 4,0 kW
CSD-12Q/A2214 mirror CSD-12X/A2214X A / A R410a 3,5 / 4,0 kW
CSD-12Q/A2214 metal brush (kép) CSD-12X/A2214X A / A R410a 3,5 / 4,0 kW

Ezekről van szó. A panel ugyanógy néz ki és ugyanaz van benne, csak sok esetben a fémlap 2 oldaláról hiányzik a hővezető paszta, vagy kevés illetve a fekete trutyival leöntött panelok jóval nagyobb arányban pusztulnak, ez a megfigyelés.
Elvileg víztaszító ez amivel a panelt leöntik, de nyilván itt nem tudnak azsmd forrasztású alkatrészek így nagy melegben hőt leadni. Meg a panel másik oldalán lévő nagyobb áramú alkatrészek sem mert ott meg paszta alig van ami vezetmé a hőt a fémlap felé amihez azok csavarral vannak rögzítve, míg a fémlap nem ér oda pontosan a hűtőbordához aközé is több paszta kellene, tehát nem elég a komplett alkatrész és a hőtőbordás rész sík feülete között pasztázni hanem a panelt is le kell bontani a dobozából és ott is kenni. AmasamT12 biztosított az importőr hozzá pasztaként, a 35 gr-os kiszerelést kb 1500 FT-ért 2 géphez elég.
Előzmény: Törölt nick (24019)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24019
Akkor az Ozone egyes inverteres berendezéseinek egyes sorozatáról (berendezéseiről) van szó?
Tavaly oké, az idén valami gagyit raktak bele?
Előzmény: windy12 (24013)
dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24018
átment.
Előzmény: Törölt nick (24016)
dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24017
Pontosítsunk, a mono ARTX és ARTQ Ozonékról van szó ebben az esetben, bár a működő panelt nem cseréljük ki már műhelyben működő panelra, aminek egyforma a meghibásodási valószínűsége, csak ha tényleg megadja magát. Igaz akkor nem öröm. A multi inverteres gépekkel nem volt ilyen probléma, azokban más a technika.
Előzmény: windy12 (24013)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24016
Várom mert érdekel.
Előzmény: dejódió (24006)
Hypo-100 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24015
Kösz, hát ez elég komoly és sokat tud. Gondolom az ára is ennek megfelelő. 1 és 2 millió között?
Előzmény: windy12 (24011)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24014
Ozonet nem is akartam venni csak érdekelt hogy milyen minőség, de panasonicra, daikinre, sanyora már nincs pénzem ezért választom a fujitsu gépét ami nekem bőven megfelel szerintem.
Előzmény: windy12 (24009)
windy12 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24013
Tvaly egyáltalán nem volt problémánk az Ozone-val. Ezért több helyre ajánlottuk, hisz a tapasztalat azt mutatta, hogy egy igen esztétikus, jó, inverteres gép, megfizethető áron. Idén viszont szinte az összes kültériben ki kellett cserélni az inverter-vezérlő panelt. Ezzel nem is lenne olyan nagyon nagy baj, mert már automatikusan, még benn a műhelyben kicseréltük a telepítésre váró gépekben az ominózus alkatrészt, de sajnos volt, hogy a már cserélt panel is behalt. Persze azt is lehet cserélni, csak nem biztos, hogy télen van kedve várni az ügyfélnek egy-két napot a szerelőre, míg hozza az alkatrészt. Tehát nyáron, amikor hűteni kell, kellemetlen a dolog, de télen amikor fűteni kellene vele, esetleg olyan helyiséget, ahol nincs más fűtés, már sokkal több, mint bosszantó.
Előzmény: Törölt nick (24012)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24012
Ozone klímát fűtésre semmiképpen ne vegyél. Elektronikájával rendszeresen probléma van,

Ez miben nyilvánul meg?
Előzmény: windy12 (24009)
windy12 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24011
A képen látható készülék Daikin VRV kültéri egység. Nem multi gép, mert azok ilyen kivitelben nem készülnek. A VRV-k nagy vonalakban a következőket tudják. Szemben a multi készülékekkel, akár 20-30, sőt több beltéri egységet is kezelhetnek, a kültéri egységek összefűzhetők, tehát teljesítményük összeadódhat. Egyszerűen mérhető beltéri egységenként a fogyasztás, tehát lakótömbök, társasházak, irodaházak, szállodák klimatizálására, hűtésére, fűtésére alkalmas, olyan esetben is, ahol a költségeket a fogyasztás arányában kell elosztani. Interneten keresztül vezérelhető, tehát a rendszergazda egy laptop és a kapcsoló szoftver segítségével akár otthonról is be tud avatkozni a rendszer működésébe. Központi légkezelők meghajtására is alkalmas. Tud fűteni és hűteni is egyidőben, ha ez szükséges. Több száz kW-nyi hűtésigényt és fűtésigényt ki tud szolgálni, ezért nagyon jelentős alternatívája a folyadékhűtős rendszereknek. Most ennyi jut eszembe, persze még oldalakat lehetne írni róla....
Előzmény: Hypo-100 (24007)
K K Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24010
Persze lehet Fujitsu és LG is.
Előzmény: Törölt nick (23999)
windy12 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24009

Szia!

Ozone klímát fűtésre semmiképpen ne vegyél. Elektronikájával rendszeresen probléma van, és míg ez nyáron csak bosszantó, télen, fűtésben komoly gond lehet. Csak jó minőségű japán készüléket válassz fűtésre, mert nagyon fontos a megbízhatóság. A Hitachi és Fujitsu nem rossz, de ennél vannak jobb, tartósabb gépek, úgymint Sanyo, Toshiba, Daikin. Az árkülönbség nem jelentős, sőt bizonyos esetekben nincs is. Ami még fontos lehet a készülék kiválasztásakor, az hogy legyen magyarországi képviselet. A későbbi garanciális és garancián túli javítások, esetleges alkatrészbeszerzés általában gördülékenyebb, ha van gyári képviselet. Ilyen a japánok közül a Panasonic, Sanyo, Daikin. Ezek közül egyikkel sem fogsz mellélőni, az biztos. Egy-két tizednyi COP érték-különbség sokkal kisebb jelentőséggel bír, mint az, hogy hosszú távon biztos lehetsz benne, hogy ha esetleg meg is hibásodik a készülék, van komoly terméktámogatása a gépednek.

dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24008
Daikin vrv vagy nagyobb multi kültéri. Hasonló van az LG-nek, Fujitsunak és sok más nagyobb gyártónak is. Többsége csoportba is tehető.
Előzmény: Hypo-100 (24007)
Hypo-100 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24007
Egy most épült szép új családi házon láttam ezt a számomra ismeretlen szerkezetet. Annyit sejtek,hogy klíma kültéri egység lehet. De nem olyan mint a szokásos split klímák kültérije. A ház kétszintes, cirka 400-450 nm-es. Belül nem voltam de biztos van 6-8 lakóhelyiség. Kivül csak ez az egy kültéri van. Csak kíváncsi laikusként kérdezem, pontosan mi ez? Miket tudhat stb?Mi ez?
dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24006
Részletes, kimerító választ küldök kb 20 perc múlva.
Előzmény: Törölt nick (24005)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24005
küldtem emailt
Előzmény: dejódió (23996)
dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24004
Ha van valamilyen hőszigetelő anyagod azzal még körbecsavarhatod.
Előzmény: 86c (24003)
86c Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24003
előre is köszönöm! nem hüvelyes, most próbaképpen hozzágyorskötözőztem a csőhöz. most próbüzem és mindenképpen jelentkezem hogy mire jutottam. persze a multiméterem is most merült le :(
Előzmény: dejódió (23994)
dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24002
annyi a tévedés, hogy ASYA07LGC nem LCC a típus.
dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24001
Én azt nem értem az a 4000 FT különbség miből adódott a Hitachi és a Fujitsu között.
Hatéásfokra(bár nem Eurovent minősített) az Ozone sem rossz, ha visszaolvasol itt a fórumban megtalálod, de a panel rész ami az inverterhez szükséges szokott hülyéskedni, erről Peterch tudnaík beszámolni.

Ha ez az egyetlen fűtésed akkor nem biztos, hogy ezt javasolnám.
Hanem a többit amit írtam és még persze van más is a piacon, de árban ezek érik meg és jók.
dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 24000
Kell téliesíteni, de az a fogalom nem a hűtésüzemre értendő téliesítés, azt ugyanis az inverteres gépek hűtési üzemben mind tudják -10C külső hőmérsékletig.

Van a Toshibának, Daikinnak, ilyen téliesített kültérijem, de házilag is meg lehet csinálni egészen kis befektetésből.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 23999
Azt hiszem meggyőztél :)
Hanme a fujitsunál kell téliesíteni a kültérit vagy ebben benne van már??
Amúgy az ozone klímák milyen minőségűek??
Előzmény: dejódió (23998)
dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 23998
a fUJITSU AZ OLCSÓBB!
Átküldöm az árat mailben.
Előzmény: Törölt nick (23997)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 23997
tetszik a fujitsu is de a hitachinak az ára kedvezőbb számomra (kb 40000rel kevesebbért tudom megvenni).Ezért is kérdeztem meg hogy jó e.
Előzmény: dejódió (23996)
dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 23996
ASYA07LGC vagy ASYA09LGC direkt fűtésre optimalizálva igen nagyon kedvező áron.
Jobb áron mint a Hitachi, de ha ragaszkodsz hozzá, van az is.
A Fujitsu direkt a fűtésre van kineccelve, -15C-ig üzemképes, mig a Hitachi -10-ig, bár jó gép az is.
A fűtési hatásfoka jobb a Fujitsunak. Igyaz a gar 2 év, míg a Hitachira 5(nem 10 az egyéb Hitachi gépek esetén érvényes.
A ras18yh6 EER(hűtési jósági fok) értéke 3,61 COP értéke 4,31
Az ASYA07LGC EER:4,47 COP:4,55
A skandináv országokban a Fujitsu ezen típusát (General vagy Fujitsu és u.a a típusjel) direkt hőszívattyúként árulják.
Jelenleg a Fujitsu kedvezőbb árú is.
tudja 1 gombnyomással a 10 C-fokos energiatakarékos hőmérséklettartást.-

Ha kéred pontosan tájékoztatlak mindenről.
Előzmény: Törölt nick (23995)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 23995
Helló most gondolkodom klimavásárláson és az lenne a kérdésem hogy fűteni is szeretnék vele télen amire egy hitachi ras18yh6-os gépet néztem ki. A lakás kb18-19 négyzetméter, ezt bírná e fűteni és kell e valami még hozzá (téliesítéshez)??
dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 23994
Futott etic és dimarson néven is. Szerintem elég menézni nem szakadt-e a szonda és egy kis húvezetőpasztával tedd vissza a fémhüvelybe a szondát.
Ha nem fémhüvelyes akkor meg szorítsd jobban a csőhöz.

Ha ezek után is u.a az eredmény kukázunk valami odavalót.
Előzmény: 86c (23992)
K K Creative Commons License 2009.10.18 0 0 23993
Katalógus 22 oldal.

Igen ennyi/annyi.
Előzmény: mr.Baker (23989)
86c Creative Commons License 2009.10.18 0 0 23992
köszi a gyors reagálást

homezone 12500005 ennyit találtam rajta. de ezt is a beltérin.
Előzmény: dejódió (23991)
dejódió Creative Commons License 2009.10.18 0 0 23991
Pontos típus kellene.
Előzmény: 86c (23990)
86c Creative Commons License 2009.10.18 0 0 23990
sziasztok

volna egy öreg noname kínai klímám aminél valszeg termisztor problem lépett fel /hűt - fűt viszont most a kültéri lefagy/. szeretném próbakép kicserélni a hőellenállást csak nem tudom milyen értékeket kellene tudnia az alkatrésznek. nézegettem a termisztort de semmit nem találtam rajta.
mr.Baker Creative Commons License 2009.10.17 0 0 23989
Sziasztok,

Samsung Mont Blanc klímámból hiányzott a szagtalanító, valamint a dna szűrő. (Elfelejtették berakni) Most küldték el. Létezik, hogy a szagtalanító egy sima fekete szűrő, és ami mellette volt egy picit vastagabb (0,5 cm) lukacsos pedig a dna szűrő? Vagy ez a kettő adja csak ki a szagtalanítót és a dna-t nem kaptam meg.

köszi!
K K Creative Commons License 2009.10.16 0 0 23988
Meg több a vihar és sok az az oszlop amit vissza kell állítani.
Meg felénk a tanyákon akác oszlopokra gányolt vezeték rendszer is adja meg magát ... és cserélik most őket betonra.

Gondolom soha nem fognak annyi villany számlát fizetni mint amibe kerül, de ""állampolgári jog"" az áram, kerül amibe kerül, és ezt mindenki fizeti.

Egy 40 lakásos panelbe könnyebb be vinni mint ugyan ezt itt az alföldön 10négyzet kilométeren van kb. ennyi lakás.

Előzmény: dejódió (23987)
dejódió Creative Commons License 2009.10.16 0 0 23987
Én csak azt nem értem ha emelkedik a fosszilis energiahordozók ára emelnek. Ha emelkekedik a megújulókból származó energia mennyisége emelnek. Ha csökken a fosszilis energiahordozók ára mégpedig nagyobb mértékben akkor is emelnek.
Előzmény: Törölt nick (23986)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.16 0 0 23986
Nem gondolom, hogy a kormány emelt.

Kormányrendeletet a kormány hozza.
Előzmény: K K (23985)
K K Creative Commons License 2009.10.16 0 0 23985
Nem gondolom, hogy a kormány emelt. Ha nem a MEH hagyta jóvá a meglévő szabályok alapján, hogy ki mennyit emelhet.
És persze választások közeledtével, nem annyit amennyit kellett volna.

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=122823

Az összehasonlító (benchmark) ár két elemet tartalmaz:

1. A piaci alapú beszerzési árat, amit a rendelet az 500 m3/h- nál nagyobb teljesítménylekötésű gázárak változása alapján alakít
2. A kötelező átvételből (KÁT) származó vásárlás, ami a hővel kapcsoltan, illetve a megújuló energiával termelt villamos energia árainak és termelési arányainak függvényében havonta változik.

Tehát ha megy a gázára akkor megy az áram is, és klímával is drágább lesz fűteni ... így is úgy is gázzal fűtünk.

(A szakmám a korrekt szabályozás miatt December 31.-én elveszik, úgy hogy nagyon nem zavar ha nem vesz tőlem senki hőszivattyút. Egy teljes évi fizetésem maradékát nem tudom rááldozni, fogalmam sincs mi lesz Január elsején...)
Előzmény: Törölt nick (23984)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.16 0 0 23984
Micsoda?
Előzmény: K K (23981)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.16 0 0 23983
Igen, ebben mélyen igazad van.
Előzmény: dejódió (23982)
dejódió Creative Commons License 2009.10.15 0 0 23982
Nagyon on és nagyon off egyszerre.
Előzmény: Törölt nick (23980)
K K Creative Commons License 2009.10.15 0 0 23981
A szolgáltatok kérésére, az energia hivatal jóváhagyásával.
Előzmény: Törölt nick (23980)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.15 0 0 23980
Ennek semmi köze ahhoz, hogy a kormány emel az áram árán.

Eddig is volt támogatott kötelező átvétel, csak most nem tudják mivol indokolni az áremelést, hát ráfogják erre.
Hadd köpködjék az emberek a szélerőműveket és a gázmotorokat.

De ugorjunk, mert ez itt így már nem ontopik.

Előzmény: dejódió (23979)
dejódió Creative Commons License 2009.10.15 0 0 23979
Hát ez az. Most a az árampiacon a cégek 32-35 FT bruttó/kwh veszik. 24 órában.
Előzmény: Törölt nick (23978)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.15 0 0 23978
Csökkennie kellene.
Januárban újból magasabb lesz a gáz ára, akkor megint emelkedik a villanyé is.
Azért, mert a gázé feljebb ment.
Előzmény: dejódió (23974)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.15 0 0 23977
Köszi, erről nem tudtam.
Miért nincsen a piacon nálunk?
Előzmény: digium (23976)
digium Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23976
Tévedsz, régóta van Sanyonak akár kisebb méretekben is:
http://www.sanyoairconditioning.com/generic_pages/productrange/ghp_ac/ghp_06_specs.html
Előzmény: Törölt nick (23970)
dejódió Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23975
emélem az E7 ehéten megoldódik, ha nem jövő hét elején. A grillpostagalamb ment.
Előzmény: peterch (23969)
dejódió Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23974
http://209.85.135.132/search?q=cache:MzMSZ-qzJkoJ:www.nol.hu/lap/gazdasag/20090928-csokkeno_ipari___novekvo_lakossagi_aramar+%C3%A1ram%C3%A1r&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

Emelkedik az áram ára a lakosságnak.
No comment
Előzmény: K K (23972)
dejódió Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23973
igaz
K K Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23972
Az elismert piaci átlagár mellett a hivatal figyelembe veszi a megújuló, valamint a távhőszolgáltatáshoz szükséges hővel kapcsolt áramtermelés támogatott árát (kát) is. Ennek a támogatásnak az összegét rendelet szabályozza, de azt nem a költségvetés állja, hanem a fogyasztó fizeti meg. Míg tavaly az áramnak, mint terméknek az árában az elismert piaci ár 82 százalékot képviselt, 2009 első felében az arány 76 százalékra csökkent, és a támogatott áram már 24 százalékot képviselt az egyetemes szolgáltatók által értékesített áramennyiségben.

http://magyarnemzet.hu/portal/669149

Olyan szívesen fizetek többet hogy a távszolgáltatós lakásban élők kevesebbet fizessenek ... el sem mondhatom .... és persze az új gazdagok ezzel az árammal fűtsenek ... Én meg még többet fizessek támogatást ... háhogyne ... huukkk
Előzmény: K K (23971)
K K Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23971
http://www.hirado.hu/Hirek/2009/10/14/07/Elter_aramarak_jonnek.aspx

Az eltéréseknek egyébként földrajzi okai is vannak, és ugyancsak befolyásolja az árat az, hogy hol, mekkora aránya van a kötelezően átvett villamos energiának, ami drágább.

sok kapcsolt energia az ami drágít ....
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23970
A távhőszolgáltatás nem azon a hőmérsékleten dolgozik, mint a hőszivattyúk.
Te a kapcsolt termelésű gázmotoros rendszerről beszélsz.

hanem pl a Sanyo

70-80 kw-on már minden van, kicsit eddig csak az Aisin produkált.
A legkisebb ott is 22 kw-os
Előzmény: dejódió (23968)
peterch Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23969
Szia !

Off.
Kuldtem egy postagalambot.
On.

Udv , Peter.
Előzmény: dejódió (23968)
dejódió Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23968
Nem tért át, de használja a gázmotor hőjét, elektromos áramot termel és hőszivattyúz a mechanikai meghajtással és a hőszívattyúval meg előfűtenek.
Akár a gőz előállítására is alkalmasak.
Ezek a kogenerációs megoldások egyre jobban elterjednek.

Nemcsak az Aisin/Toyota gázmotoros hőszivattyú létezik, hanem pl a Sanyo, vagy épített szerkezetek, Kína meg már ontja a sokszor kétséges minőségű, de nagyon olcsó szerkezeteket, Valahol olvastam is róla a hőszivattyú építése topikban.
Előzmény: Törölt nick (23962)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23967

Inkább.

Én is úgy voltam a Panával, ha nem megy el ennyiért sem, inkább megtartom.

Előzmény: Hompi1 (23965)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23966
"A SANYO gázmotoros hőszivattyú 71 kW-os hűtési és 80 kW fűtési teljesítmény nagyságig kapható nálunk."

Azt hiszem, nem az a kategória, ami a mi léptékünk.

Nagy méretben minden más.
Előzmény: digium (23964)
Hompi1 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23965

Annyiért nem eladó. Akkor inkább találok neki helyet a családban valakinél, aki örülni fog neki.

Előzmény: Törölt nick (23963)
digium Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23964
Azért másoknak is van GHP-je, pl. a Sanyonak akár áramgenerátoros is...
Előzmény: Törölt nick (23962)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23963

Ne álmodozz.

120-ért alig tudtam eladni egy új, dobozos, inverteres Panasonic Deluxe Slim klímát.

Annak új ára 200 netto.

Talán 50-ért találsz rá vevőt.

Előzmény: Hompi1 (23961)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23962
A gázmotoros hőszivattyúk is kezdenek terjedni a Főtávnál is van már nem egy.

A Főtáv áttért az alacsony hőmérsékletű fűtésre? :)
A gázmotoros hőszivattyú is hőszivattyú, távfűtésre alkalmatlan.
Amúgy eddig egyetlen cég csinált ilyet, az Aisin.
Előzmény: dejódió (23957)
Hompi1 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23961

Köszönöm a türelmet, internet gondjaim voltak.

100.000Ft-ot szeretnék kapni érte.

Anno újan 145.000-be került, talán még elő tudom kaparni az eredeti számláját.

Előzmény: dejódió (23958)
dejódió Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23960
Azt azért hozzá kell tenni, ha hűtési szezon után állítottad le akkor anélkül hofgy befúts vele a szezon végén 10 percre, vagy nem szárítottad ki teljesen( a szárítás funkció nem tökéletes ezért a fűtést szoktuk javasolni) a víztálcában maradhatott ebben az esetben egy kis ez-az.
Ezt első befűtéskor be is küldi a gép a légtérbe, ezért a legjobb prevenció ha már nem kell hűteni egy kis befűtés az nem csak a levegőt húzza át a kaloriferen, hanem aktívan el is párologtatja az összes kondenzátumot.
Utána már fűtésnél nem lesz gond.

Inkább a kültéri vízelvezetése lehet még probléma tartós használat esetén illetve annak fagyása 0 fok alatt.
Előzmény: Jroux (23959)
Jroux Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23959
Köszönöm.
Előzmény: windy12 (23956)
dejódió Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23958
Már kérdeztem ,ha publikus az ár, megköszönném.
Előzmény: Hompi1 (23946)
dejódió Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23957
Az a baj, hogy csak papíron szép az eredmény, mivel az áramtermelésesetén a fosszilis alapú termelés télen a fogyasztási csúcsnál rendben ha van eszköz a z elvezetésére, hiszen el lehet adni a meleget távfűtőnek stb(vagy a távfűtő adja el az elektromosoknak a kapcsolt termelésű áramot, hiszen ott a hő a fő árúcikk télen)
Nyáron azonban a fogyasztási csúcs esetén a megtermelt ára ok, de a hő megy a levesbe. az a veszteség. És ez nem kevés hónapon keresztül, hacsak nincs máshová piaca.

A gázmotoros hőszivattyúk is kezdenek terjedni a Főtávnál is van már nem egy.
(hőenergia hlladékhő+hőszivattyú, elektromos energia hálózati visszatáplálása)
Előzmény: K K (23952)
windy12 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 23956
Mivel fűtésüzemben a beltéri egységben nem keletkezik kondnzvíz, sőt, meleg, ötven fokC körüli levegőt fúj ki, ezért esély sincs a gombásodásra, így nem szükséges a szárítás.
Előzmény: Jroux (23949)
dejódió Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23955
Még nem kaptam meg én sem, de nyugalom, sínen van. Nyilvánosan is leírom 5 év.
Előzmény: KAti (23950)
dejódió Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23954
Ebben az esetben teljesen szükségtelen.
Előzmény: Jroux (23949)
K K Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23953
ahh -60%
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?feed=1&k=2&i=122693

Valamit tudnak az USA-ban.
Előzmény: K K (23951)
K K Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23952
Tehát ha kocsimban fűtök télen akkor 100% közeli a diesel üzemanyag felhasználás. Nyáron meg mikor klímázok akkor 10% ....

Mikor is kell az a hulladék hő ... 1-2%? max. nincs adatom csak tipp.
Előzmény: Törölt nick (23942)
K K Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23951
Elvileg küzdenek, kevés eredménnyel.
http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/repesztik_a_kozetet_ofoldeak_alatt/2116508/

De ezt mindeni tudta hogy nehéz menet lesz, eddig sok milla ment el ... klímára meg Midea. :-)

Előzmény: dejódió (23937)
KAti Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23950

Csatlakozom az előttem szólóhoz - egy irányár segítené az érdeklődés felkeltését :-)

(dejódió, garanciapapírom?)

Előzmény: dejódió (23948)
Jroux Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23949

Kipróbálom a fűtés üzemmódot is. A kapott infók szerint ez most még gazdaságos lesz.

Kérdés: a fűtő funkció használata után is ugyanúgy indokolt a száritás funkció használata a gombásodás elkerüléséhez?

Jroux

Előzmény: windy12 (23923)
dejódió Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23948
Ára?
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23947
Köszi!
Hompi1 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23946

Samsung

beltéri: AQV09FAN

teljesítmény: 2,5/3,3 hűtő/fűtő

Áram felvétel: 3,5/4,4A

gáz töltet: R410A

735/910W

kültéri:

AQV09FAX

Előzmény: Törölt nick (23933)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23945
A kérdés azt a hőenergia moikor és hogyan értékesíthető..

Pontosan.
A kapott villamos energia bekerülési költsége ennek függvényében dinamikusan változik.

az elektromos energiára érvényes ugyanez.

Logikailag igen, de a gyakorlatban azt mindig felhasználjuk teljesen, amit megtermelünk.
Könnyen, olcsón és nagy távolságokra szállítható.
Ha nem lehet sehová sem tenni, akkor leáll a termelése is, mert nem tudod kiereszteni a levegőbe, mint a hőt, tárolni pedig nem lehet nagy mennyiséget.
Előzmény: dejódió (23944)
dejódió Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23944
Igaz. A kérdés azt a hőenergia moikor és hogyan értékesíthető és az elektromos energiára érvényes ugyanez. Ami a csúcstermelésnél veszteség nyilván azt is kell számolni költségek szempontjából.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23943
Ezt úgy kell értelmezni, hogy a hasonló hatásfokú gázkazánnal előállított hőenergia költségével.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23942
Amennyiben a hőenergiát is felhasználjuk, a kapcsolt energiatermeléssel előállított villamos energia előállítási költsége megegyezik a hőenergia előállítási költségével.
Előzmény: dejódió (23941)
dejódió Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23941
A kapcsolt üzemű erőművekben a hőenergia is eladásra kerül és az együttes ár- bekerülési költség eredményezi azt az áramárat, hasonló az eladott hőenergia ára is persze más mértékegységre vetítve..
Előzmény: Törölt nick (23940)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.13 0 0 23940
Földgázból gyártott áram árára kérdeztél rá.
Előzmény: K K (23936)
dejódió Creative Commons License 2009.10.12 0 0 23939
Legalábbis az olvasott infók alapján. De elkövetkezik az a pillanat, ha a z alternatív energia nem kerül előtérbe, hogy megérje.
NEM BIZTOS, HOGY AZ SZÉP PILLANAT LESZ.
Előzmény: Törölt nick (23938)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.12 0 0 23938
Azt még sokáig nem éri meg kitermelni.
Előzmény: dejódió (23937)
dejódió Creative Commons License 2009.10.12 0 0 23937
Mi a helyzet a Makó környéki gázmezőkkel?
Előzmény: K K (23936)
K K Creative Commons License 2009.10.12 0 0 23936
Kondenzációs kazán, falfűtés. Sokkal kevesebb mozgó és elektromos alkatrész. És a gáz tárolható ... lásd Algyő. (by Alfa-Klíma aircon)
Előzmény: Törölt nick (23935)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.12 0 0 23935
Gázmotor, gázturbina.
Előzmény: K K (23932)
K K Creative Commons License 2009.10.12 0 0 23934
Nem engem fogtak el. (még) :-) csak ugye az igazi nickem.

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/elfogta_a_szegedi_rendorseg_k_k-t/2119680/
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.12 0 0 23933
Mi  a tipusa?
Előzmény: Hompi1 (23931)
K K Creative Commons License 2009.10.12 0 0 23932
Szia!

Nem nagyon értem miről írsz.
De O.K.

(Ha már itt vagyok ma megkaptuk a ThermaV mérnöki könyvét.)
Előzmény: Törölt nick (23930)
Hompi1 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 23931

Nem tudom illő-e ide betennem?! Van egy eladó klímám:

Samsung Inverteres klíma. Teljesítménye valahol 2-3kW körüli.

2007-ben vásárolt (a melegrekord után :(, használva kb 15 napot)

2008 májusában leszerelve, azóta pihen.

Hőszivattyús hűtés lesz az új házban, így a klíma feleslegessé vált.

Ha érdekel valakit, kérem írja be ide, aztán majd litaláljuk, hogy vegyük fel a kapcsolatot. A gép Kiskunfélegyházán található, de sokat mozgok az orszában, szinte bárhová el tudnám vinni.

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.12 0 0 23930
És mit mutat a földgázból gyártott árammal mennyi megtakarítás érhető el?

Amennyiben a hőt is felhasználod, akkor a villamos energia ugyanannyiba kerül, mint a hő.
15 forint valamennyi kilowattórája.
Előzmény: K K (23927)
Jroux Creative Commons License 2009.10.11 0 0 23929
Köszönöm mindenkinek, hogy reagált a kérdésemre.
K K Creative Commons License 2009.10.11 0 0 23928
Ugye milyen egyszerű, rakd át a csövet és kész. Azt mondanám egyszerű és nagyszerű, kérdés importálja-e majd valaki, ergo olcsóbb lesz-e mint a négyjáratú-szelepes változatok.
Előzmény: dejódió (23919)
K K Creative Commons License 2009.10.11 0 0 23927
Szia!

<OFF>
És mit mutat a földgázból gyártott árammal mennyi megtakarítás érhető el?
Persze az atom, víz, szél, nap az más tészta de kis hazánkban ez előző a gyakoribb.
</OFF>
Előzmény: digium (23926)
digium Creative Commons License 2009.10.11 0 0 23926
Használd egészséggel...
Előzmény: Dr. Klíma (23925)
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.10.11 0 0 23925
jó kis táblázat....
Előzmény: digium (23924)
digium Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23924
Ha vannak aránylag pontos paramétereid és valamennyire értesz az energetikai számításokhoz, akkor innen letölthetsz egy számolótáblát abban lehet modellezni ilyeneket.
http://digium.uw.hu
Előzmény: Jroux (23916)
windy12 Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23923

Nézd meg ezt a táblázatot, kb ezek az adatok aktuálisak, vagy, ha nem arányaiban át lehet számolni:

peterch Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23922
Szia !

Igy igaz. A telen fog kiderulni, hogy mennyit lehet megsporolni a gazbol egy klima segitsegevel a futesnel. Fogyasztasmero mar aktivalva, csak hala a fentieknek es a haz szigetelesenek, meg nem kell futeni/ 23,4 C fokon all a homero most is/. Pedig a szellozteto is dolgozgat.

Udv , Peter.
Előzmény: dejódió (23920)
dejódió Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23921
Valóban jó lenne pár adat. esetleg hulladékhút a kültérihez(by peterch) de ennyi adat kevés. Javasolom nézz be a hőszivattyú topicba.
Előzmény: Klímaszerelő (23915)
dejódió Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23920
most jön a puding próbája.
Előzmény: peterch (23914)
dejódió Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23919
semmiképp tekintettel a rajzra.
Előzmény: K K (23912)
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23918
inkább a klímád típusától, a telepítés helyétől, helyességétől és ez után jön a külső hőmérséklettől és páratartalomtól való "függés"

peterch Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23917
En szlovakiaban elek, ezert csak a sajat tarifak ismereteben tudok erteket mondani. Nalunk ,ha 1kWh elektromos energia segitsegevel 2kWh meleget keszit a klima, akkor van egy ar szinten a meleg a gazzal. Amennyiben ennel tobbet tud, akkor mar olcsobb. Nem tudom a Daikin josagfoka / COP / mikor romlik le erre az ertekre , milyen kulso homersekletnel. Valamint nem tudom neked 1kWh villany mennyibe kerul es 1m3 gaz mennyibe. Ezek ismereteben lehet csak kiszamolni, hogy meddig olcsobb a klimaval valo futes.
Jroux Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23916

Ezt úgy kell értenem, hogy a klíma kvázi fordított hűtőszekrényként működik?

És a megadott külső hőhatárig vajon hány %-al olcsóbb lehet ez a fajta fűtés, mint a gázkazánnal való fűtés?

(Nálam hagyományos FÉG kazán működik)

Előzmény: peterch (23914)
Klímaszerelő Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23915
Szia

Átmeneti időben mindenképp gazdaságosabb. Hogy hány fokig, azt ennyi adatból nem lehet megmondani. Függ a gép COP értékétől, függ attól hogy milyen fűtés van vele kiváltva, függ a kiváltott fűtés hatásfokától, függ az energiahordozók aktuális árától, stb.

Üdv: Klímaszerelő
Előzmény: Jroux (23913)
peterch Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23914
Szia !

Igen, lehetseges, de csak kb.+2C fokos kinti levego homersekletig. Nalam nem, Daikin van erre a celra, csak egy OZONE DC inverteres.

Udv , Peter.
Előzmény: Jroux (23913)
Jroux Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23913

Sziasztok!

Daikin tipusú inverteres klímám van. Eredetileg csak hűtésre akartam használni, de a karbantartó javasolja a fűtő funkció használatát is.

Állítása szerint jóval gazdaságosabb, mint a gázfűtés.

Lehetséges ez?

Jroux

K K Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23912
Akkor másképp ... kell így a mobil klímába négyjáratú váltó szelep?
Előzmény: dejódió (23908)
Scroll-comp Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23911
Az angolt letöltöttem, csak azt nem tudom normális olvasható méretben kinyomtatni, csak apró részletekben. És nem tudom átállítani a belső levegő érzékelést a gépről a vezetékes távra. Meg az automata újra indulást is be kellene kapcsolni. Lehet hogy csak bénázok, de az angolom szinte nulla.

Minden segítséget megköszönök.
Előzmény: dejódió (23910)
dejódió Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23910
csak angol nyelvűm van. Hétfőn meg tudom nézni egy másik gépen, hátha ott van ilyen. H aaz angol kell azt elküldöm, de le is tölthető a netről, könnyen megtalálható.
Előzmény: Scroll-comp (23909)
Scroll-comp Creative Commons License 2009.10.10 0 0 23909
Valakinek meg van a Mitsubishi PAR-21MAA vezetékes táv magyar nyelvű leírása?
dejódió Creative Commons License 2009.10.09 0 0 23908
Több mosolyogtató is van a rajzon!
Ennek alapján a kedves felhasználó biztosan el tud igazodni és rendeltetésszerűen használni is tudja a készüléket...
Előzmény: K K (23907)
K K Creative Commons License 2009.10.09 0 0 23907
Hello

Van ezen képe valami furcsa...

Sírtam mikor leesett....
dejódió Creative Commons License 2009.10.08 0 0 23906
Ennél sajnos a helyzet sokkal bonyolultabb!
A tulajdonjoggal és a sok egyéb joggal aki fizet annak nagyon sok mindenre joga van.
Igaz a gyártónak is, ez az örök dilemma mire feloldható lesz-nos addig szeretnék élni....-
Előzmény: boomerhu (23902)
Dr. Klíma Creative Commons License 2009.10.08 0 0 23905
szia

ez annyira jó kép, hogy simán beteheted a képes topikba is elrettentő képnek...

dr klíma
klíma klímaszerelés képei topik
Előzmény: Mercutio_ (23904)
Mercutio_ Creative Commons License 2009.10.08 0 0 23904

Ez mennyire szakszerű?:)

KAti Creative Commons License 2009.10.08 0 0 23903

Inverter, szabályzás, akkuk, ....nagyon olcsó cserép kell, hogy legyen az épeszű megtérüléshez.

3 éve építkeztem, akkor persze elgondolkodtam "alternatív" fűtés, melegvíz témakörben. Abban maradtam akkor - még jelentős gáz, villany áremeléssel kalkulálva is - hogy egyszerűen nem térül meg egy egylakásos családi háznál.

Többlakásos ház, panzió más tészta lehet persze.

Előzmény: dejódió (23900)
boomerhu Creative Commons License 2009.10.08 0 0 23902
Már hogyne tarthatna vissza információt a gyártó. Pláne a végfelhasználótól. Pontosan meg van határozva, hogy egy termékbe milyen szinten nyúlhat bele az user, milyen szinten a forgalmazó, a szervízes, és így tovább. Persze a netről sokmindent le lehet tölteni, meg oda fel is -törvényesen, vagy sem - de egy forgalmazó semmiképpen nem köteles a szervízmanuálokat, szervízkódokat a usernek átadni.
Előzmény: Mud Rider (23901)
Mud Rider Creative Commons License 2009.10.08 0 0 23901
Van olyan törvény az USA-ban és az EUban is, ami az információ szabadságát előírja.
E szerint nagyon kevés olyan info van,. amit visszatarthat a gyártó.
Aki kicsit beszél angolul és van neki net elérése, sok mindenhez hozzáférhet.
Legálisan.
Előzmény: randomly (23854)
dejódió Creative Commons License 2009.10.08 0 0 23900
Nem annyira off. mint gondolod. mert egy jó EER COP értékű klímának lehetséges alternatív áramforrása lehetne, ha a bekerülési költség ezt lehetővé teszi.
Mint minden sora holmi.
Szerintem annyira off, mint a napenergia topicban a klíma.

Adott esetben a két eszköz függhet egymásól.

Sőt egy visszatáplálós rendszer inverteres hőszivattyúval egy aktív termelő jellegű épülettel együtt(ami hőszigetelésben és épületgépészetben passzív ház szerű) reális alternatíva, szerintem erről Peterch topiktárs hosszasan és használhatóan tudna referálni.
Előzmény: K K (23899)
K K Creative Commons License 2009.10.08 0 0 23899
2 m2-es táblákban is eszeveszett drága, majd sok kis cserépben megfizethető lesz?

A rengeteg csatlakozási pont fent a tetőn hónak esőnek kitéve vezetni fog 3év múlva is? Mikor a nagy-táblásoknál se mindig sikerül ez a mutatvány.

Kívánok neki sok sikert, de hinni nem hiszek benne.

Igaz OFF topic, de ha már ide került...
Előzmény: dejódió (23898)
dejódió Creative Commons License 2009.10.07 0 0 23898
Az a baj, hoyg semmi paraméter. Hiába magyar a dolog, ha nincs adat.
Előzmény: Törölt nick (23896)
dokeee Creative Commons License 2009.10.07 0 0 23897
Baszod, 1 percet interneteztem.
http://shop.idokep.hu/index.php?mod=product&id=nap1
Erre fizetünk 46 millát.
Előzmény: Törölt nick (23896)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.07 0 0 23896
Ha nem tesznek neki keresztbe, eből is igen jó dolog sülhet ki....
Előzmény: dejódió (23893)
dejódió Creative Commons License 2009.10.07 0 0 23895
46598134 FT

A kifejlesztés több millió , ha mégsem életképes a dolog akkor mi a helyzet?
Ha valóban hasznosítható és gazdaságilag indokolt(azaz megvehető árú a tömegtermelés miatt és széles vásárlói körnek elérhető akkor ok.

De legalább nem végkielégítés.
Előzmény: dokeee (23894)
dokeee Creative Commons License 2009.10.07 0 0 23894
Óbazmeg, nekem is ki kell találnom valami ilyen faszságot :)). Mikor tanulom már meg, hogy idióták bírálják el a pályázatokat.
Előzmény: dejódió (23893)
dejódió Creative Commons License 2009.10.07 0 0 23893
http://ingatlanmenedzser.hu/hirek/20091007_zsenialis_magyar_talalmany_hamarosan_gyar.aspx
dejódió Creative Commons License 2009.10.07 0 0 23892
http://www.youtube.com/watch?v=wF9NMDqw8QQ

Daikin swing kompresszorról video
dejódió Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23891
Hozzáteszem tényleg marha jó gép, csajk drága a nagyközönségnek. Ha neked nem akkor ez jó és ennek örülök, bár mindenki így lenne ezzel.
Aki viszont nem engedheti meg magának annak is valamilyen módon megoldást kell találnia.
Előzmény: szepi111 (23887)
dejódió Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23890
Nem találom az EW-s leporellót.
Levették a modik?

Ez még mindíg kérdés...
dejódió Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23889
A kedves felhasználó nem jogvédett anyagot kapott!
Előzmény: randomly (23886)
dejódió Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23888
No comment. Egy vadidegen helyről megkapni a kért infót ennyi pénz kifizetése után.
Akinek ráadásul semmilyen érdeke nem fűződik a dologhoz.

Most fényeztem magam...
Előzmény: szepi111 (23887)
szepi111 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23887

:):):)

De!

Vannak benne fűtési diagramok, és minden más... :)

Előzmény: randomly (23886)
randomly Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23886
És kaptál választ a kérdésedre a dokumentációból?

Én úgy gondolom nem.

Ellenben van a kezedben egy olyan dokumentáció ami elvileg a szerződött (tehát írásos szerződés alapján juthat el hozzánk) Daikin partnerekhez juthat el. Hiba megoldás és tervezés céljából.
Előzmény: szepi111 (23879)
dejódió Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23885
Nem találom az EW-s leporellót.
Levették a modik?
dejódió Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23884
A hot start általában olyan csőhőmérsékletnél induló lefúvás ami kellemes hőérzetet biztosít, mindenképpebn a kifújt levegőnek 30 fok felett kell lennie a cső ekkor 40-80 C fok között van kb. Innen a légsebesség függvényében és a visszahűlés szerint már a készülék szabályozza a saját szoftvere szerint, gyártónként kissé eltérő beállításokkal.
Esetedben max 40 fok ha jól tudom a kifújt levegőhőmérséklet az előírt paraméterek szerint mérve.
Előzmény: payagyerek (23882)
dejódió Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23883
Pontosítok: Nem a gyári oldalakon, hanem a klímás szakcégek oldalain akik hivatalos forgalmazók illetve szervizek. Nyilvánosan, hozzáférési kód nélkül.
Előzmény: dejódió (23880)
payagyerek Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23882
45-47-50° is tud lenni. Persze aktuális üzemmódfüggő.
dejódió Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23881
A kifújt meleg levegő meg ugye nincs a sima kezelésiben hány fokos intervallumban, hot startban van-e, milyen ciklusokban és feltételekkel teljesül e paraméter. Pedig ez is hozzátartozik a termék tulajdonságaihoz.
Ebben az esetben honnan tudhatná meg ha csak a service manual tartalmaz rá adatokat?
Meg lehet tagadni az infot erre hivatkozással: Nyugodjon meg fűt!
Nem hiszem.
Ez az többek között amire az előző hsz-emben is utaltam.

dejódió Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23880
Az angliai gyári oldalakon fenn van szinte minden LG service manual legálisan.

Pedig Unió , ha jól tudom.

Az átlag felhasználót a termék érdekli és annak tulajdonságai és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások és költségek azért ez a jellemző. Aki mélyebbre megy a dologban ott érdekes dolog és kérdéses, hogy meddig van joga. PL megtudhatja-e a működési elvet technikai részleteket arra való hivatkozással, hogy ez káros-e az egészségre stb?
Igen. De ez maga a service manual a valóságban illetve nagyon hasonlít ahhoz.

A te logikád követve az élelmiszerek összetételét sem kellene ráírni a termékekre, hiszen mindegyik alkalmas a gyártó szerint az emberi fogyasztásra, van amelyik jobban van amelyik kevésbé,. Válassza a drágább terméket a vevő az jobban.
Sajnos a dolog mechanizmusa nem egészen ilyen.

Részben igazad van abban, hogy a saját termékét , piacát ügyfélkörét stb minden piaci szereplő védi.
De nagyon határterület mihez van joga az átlag felhasználónak, illetve milyen adatot kell közreadnia a termék előállítójának, ez nincs igazán pontosan a szabályozókban behatárolbva.
Megjegyzem ritka aki kér ilyesmit mint a service manual.

szepi111 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23879

Nem kértem... annyira nem volt fontos, nem akartam buzerálni, belenyúlni stb.

Csak a kifújt meleg levegő hőmérséklete érdekelt, attól jutottunk idáig a Rollsokig meg kalapácsokig... :)

Előzmény: dejódió (23877)
payagyerek Creative Commons License 2009.10.06 0 0 23878
Van itt 1 kis félreértés!
A gyár azért készít 1 terméket, azért ír rá szoftvert, azért fejleszt, hogy legyen mit eladni nekem!

"És fel vagy háborodva.
Hülyeség, de lelked rajta."

Bár nem ideillő a hangnem, de mégis válaszolok.
A terméket a teljes valójában, a teljes egészében megvettem!

De másképp mondom:
Régen voltak funkcionális, analóg IC-k. Ma már önmagában működésképtelen IC a lelke. Ez azt jelenti, hogy írni kell rá 1 programot. Máskülönben az az IC halott.
Tehát nem értem, miért kell külön magánkincsként kezelni ezeket a szoftokat?

Olyan érdekes, hogy annó pl. az 555-ös timer IC-nél senkinek nem jutott eszébe ilyen dolog. Igaz az funkcionális IC, de azt valakinek meg kellett tervezni.
Namármost én ezt a tervezési "befektetést" megvettem az IC-vel.
Miért más az, ha fogok 1 új "halott" procit, írok rá 1 timer programot, és akkor már azt mondom, hogy az magántulajdon? Miért?
Nem lehet más! Ugyanis a szoft nélkül el sem tudnám adni!
Előzmény: Törölt nick (23873)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!