köszönjük. az építkezés augusztus 21-én kezdődött. november 20-án kezdjük a hurcolkodást, ha addig hajlandó lesz kijönni vki illetékes és nagy szakértelemmel bekapcsolni a kazánt. mert az bonyolult feladat, van egy kapcsoló, amit "0" állásról "1"-re kell fordítani.
Gratulálok a házhoz. Jó nektek, hogy már a használatbavétali engedélynél tartotok. Mikor is kezdtétek az építkezést?
Én sajnos már lemondtam a karácsony előtti költözködésről, bármennyire is szeretnénk ez már nem fog összejönni. Hátra van még a gépészet, aljzatbetonozás, burkolás és a belső festés.
Miután elmentek a burkolók 22 nap ottlét (munka) után, akár lehet is. Egyre közelebb a beköltözés!!! Most még egy kis gipszkarton festés, konyhabútor gyártás, kamrai, előszobai polcok készítése, padlócsiszolás és ..... A színekhez: pont az egyhangúság megtörésére mi is elég erős színeket választottunk oda, ahol nem lambéria van.
Srácok/Lányok: egy tv-s lakberendezési műsor gerenda- és rönkház tulajdonosokat keres, szeretnék ezt a technológiát/életstílust bemutatni. Lenne valakinek kedve hozzá, hogy részt vegyen ebben?
Ügyes helyi asztalos pici pénzből pont olyat csinál, amilyet kérsz. Most volt nálunk nyílászárókat állítgatni, konyhhai szegéseket (csempe-lambi között) felrakni. A fürdőn még gondolkozok, de szerintem azt is megcsináltatom vele.
Sejtettem én, hogy van, akinek ez szintén bejön... Szerintem a ház így ""autentikus"" (szép szó).
Van egy holland stílusú drabális fa ülőgarnitúrám, amit kb 7 éve túrtam, szépen felújítottam (azóta ismét kéne..) nem különösen kényelmes, de nem válnék meg tőle. Ezekre mondják, hogy akkor még tudtak BÚTOR-t készíteni, nem a farostlemez volt az úr.
De én igen - a szívemből beszéltél! :o) Én is imádom a fát és nekem sem sok belőle itthon! A bútorokkal kapcsolatban is a számban turkáltál: itt nyertek értelmet az előző, lakótelepi lakásból elhozott fa berendezési tárgyak és bútorok. Többek között két csillár (de főleg az egyik :o) + az étkezőgarnitúra a tálalószekrénnyel. A farostlemez szekrénysor meg elvan az alagsorban :o) Hiába, a tudatalatti...
Én úgy szokom, hogy a felteendő kép készítése előtt átállítom a gépet "legbutább" funkcióba. Azt még fel lehet ide tölteni, és még a minősége is egészen jó.
Ne fossz meg minket a zöld és narancs-tól!!
Ja, bútorokról akartam még: az én ízlésemnek az igazi fa bútorok felelnek meg, mi azt gyűjtöttünk magunk köré az elműlt kb 4-5 évben, talán tudat alatt már a gerendaház projektre készültünk... Szóval sztem nem lett túl sok a fa, még a hajópadlóval együtt sem. Én imádom: persze nem biztos, hogy mindenki így van ezzel..
Mostanság nincs sok időm hozzászólni, csak az események követésére van időm. Örülök, hogy már ilyen sokunk a belső berendezéssel, burkolással és színekkel foglalkozik, ami azt jelenti, hogy a nagyja már mögöttünk, és még egy nagy rész előttünk is. A tapasztalatom az, hogy a "szerkezetkész" házra még szépen lehet költeni, sőt...
Mi színeztük a falakat a Tik..la festékeivel, kívül belül. A mi színvilágunk is inkább a fa természetes árnyalatai felé mennek, ezalól a gyerekszoba a kivétel napsárga falával. A burkolás natúr színű padlólapokkal, természetes (csiszolt) kavicsokkal feldobva, kivétel a vizes helyiségek, ahol mennek a halványkék, bordó, zöld színek (külön-külön helyiségekben) valóban megtörik a fa "egyhangúságát"///// LEÍRNI IS VÉTEK!!!///.
Ízelitőül teszek egy kavicsos natúr padlóburkolati képet, fényhatások nem túl jók, de hátha látszik: