Keresés

Részletes keresés

golic Creative Commons License 2002.10.18 0 0 19
de nincs ám!!:))
bár nekem sajna nincs túl nagy gyűjteményem tőle...
Előzmény: Szigi101 (14)
golic Creative Commons License 2002.10.18 0 0 18
ki nem sz*rja le mit mond eminem?:)))
Előzmény: e_dora (10)
golic Creative Commons License 2002.10.18 0 0 17
a kedvenc klipem tőle amiben christina ricci angyalkát játszik.
ehh, de kár, hogy az ausztriai koncertre nem tudok menni...:((((((((
golic Creative Commons License 2002.10.18 0 0 16
ja. láttam. sajna nem vettem fel.:( én is már későn kapcsolódtam be. de jó koncert volt. a koncerten éneklő vokalista hölgy (nem tudom a nevét) a 90-es évek elején vmi zenekarban volt.
Előzmény: e_dora (11)
golic Creative Commons License 2002.10.18 0 0 15
szeretjük mobyt.
(bár az új dolgai annyira nem jönnek be.)
Szigi101 Creative Commons License 2002.10.18 0 0 14
Nahát, ezt a topicot én akartam megindítani, csak meg voltam róla győződve, hogy engem, meg pár haveromat leszámítva senkit sem érdekelne. Örülök, hogy nincs így! :-)))

Moby-t én is nagyon kedvelem, kedvencem nekem is az Everything Is Wrong (szorosan második a Play, de király a 18 is). Kedvenc számaim (időrendben): Go, Hymn, Feeling So Real, First Cool Hive, God Moving Over The Face Of The Waters, James Bond Theme (remix), Honey, Porcelain, Why Does..., Sky Is Broken, My Weakness, One Of These Mornings, Great Escape. Nem ismerek néhány albumot, pl. az Animal Rightsot.

Mit szóltok az új maxihoz? (Extreme Ways). Elég jó lett szerintem! És jók a B oldalasok! :-)

Előzmény: ubulx (13)
ubulx Creative Commons License 2002.10.18 0 0 13
Amugy nagyon latszik hogy a csavo meg nem tud mit
kezdeni a hirtelen sikerrel. Par eve meg nem volt ennyire ismert. A tegnapi koncerten tobbszor lattam rajta, hogy megallt, nezte a tomeget, es nem birta felfogni hogy ennyi ember nezi. De tetszett neki...

Amugy Eminem egy masik lemezen is beszol valamit. Ez Xzibit uj albuma, az egyik szam pedig "feturing Eminem"... na ott valamit mond hogy "I got my ass kicked by Moby..." de nem ertem tovabb.

Moby rulez!

Slint Creative Commons License 2002.10.18 0 0 12
Én nem láttam.

Volt asszem electronic beats fesztivál a Viván még régebben, ott is játszott Moby, a koncertjét néha még ma is, ismétlésképpen egy az egyben le szokta adni a viva, mondjuk nem is csoda, mert iszonyatosan jó buli volt, az biztos.

Előzmény: e_dora (11)
e_dora Creative Commons License 2002.10.18 0 0 11
allitolag a koppenhagai koncertet leadta az MTV Europe.. Vki latta? esetleg felvette? Ismetles?!
e_dora Creative Commons License 2002.10.18 0 0 10
kivancsi lennék a buta amerikában mennyire sikeres.. mert az viszont érdekes, hogy emlitve van az uj eminem klipben, marmint a without me-ben.. akkor csak nagy arc :) o csak nevetett rajta.. "And Moby, you can get stomped by Obie,
You 36 year old bald headed fag blow me
You don't know me, you're too old
Let go, it's over, nobody listens to techno"
Szőrös Creative Commons License 2002.10.18 0 0 9
Istennn volt az a koncert, én is megnyomkodhattam a színpadon szétzúzott szintit
A Play és a 18 már öreges nekem, egy két jobb darab van csak rajta szvsz. Everything is wrong a legjobb albuma
voltam a James Bond korszakban tartott pesti dj-szetjén is, ahol csak saját számokat volt hajlandó játszani. Nem is volt valami izgalmas este
Előzmény: bivisz (8)
bivisz Creative Commons License 2002.10.18 0 0 8
Kedvelem. Amúgy pár éve a Mute feszivál keretében volt a PeCsában Moby mester, de mivel tumultuózus jelenetekre (szintitördelés, satöbbi) került sor, nem igazán léphet fel-ez az, amit én másodkézből hallottam...
Előzmény: e_dora (-)
Slint Creative Commons License 2002.10.18 0 0 7
Sziasztok.

Én is nagyon szeretem Mobyt, egy időben a Playt naponta háromszor meghallgattam, mas lecsillapodpott már a dolog egy kicsit. Az új lemezt még nem vettem meg, de ami késik, nem múlik.
Annyit tennék hozzá az elmondottakhoz, hogy idén úgy volt, hogy jön Moby a Szigetre. Sajnos nem tudtak megegyezni asszem. Vagy valami msáik fellépése volt, nem tom, a lényeg, hogy talán van rá esély jövőre. Mindenesetre a Szigeten húzónév lenne, az biztos, berakhatnák mondjuk a Toten HOsen helyére...
Nausea: A klipben meg állítólag valamelyik Nsynces pöcsarc is benne van, mondjuk én azt nem vettem észre, mert nem tudom hogy néz ki...:-))
Egyébként a régebbiek közül simán a legjobb száma a Feelinmg So real, a punk érából meg a That's When I Reach for my revolver. Szerintem.

Előzmény: e_dora (-)
jamamura szadakó Creative Commons License 2002.10.18 0 0 6
szasztok.

moby szerintem is egy zeneisten, csak kissé felületes. maga se tudja, melyik hangzáshoz ért a legjobban, s sikerül neki olyan területekre tévednie, ahol nem sok keresni valója van, mégha még ott sem hasal arcpirítóan. az animal rights és a 18 szerintem ilyen albumok, az előbbi punkos hangzása olyan erős, mint az h-blocx-é, magyarán egy vicc, az utóbbi szeressük-egymást-gyerekek-és-fogjuk-egymás-kezét hangulat pedig már kissé fáraszó. az én kedvenc moby albumom [amit anno a SPIN is az év albumának választott] az everything is wrong. ebből még átjön némi underground rave moby [next is the e!], van benne húzós gitárriff, yönyörű ambient, sz'al egy eszenciális darab. a play reto hangzása is bejövős, habár ott is az apache dobra íródott machete. amúgy a play: the dvd az egyik leggyakrabban megforduló lemez a lejátszómban: a 2o perces "give an idiot a camcorder" kisfilm, ami a play turnén készült iszonyú mókás darab. a lemez pedig fantasztikusan gazdag - összes play klip, 8o perces megamix, live felvételek, egyebek. sz'al moby egy isten, csak néha mellényúl.

Nausea Creative Commons License 2002.10.18 0 0 5
Az mekkora! Egyébként felfedeztétek a We All Are Made Of Stars klipjében Dave Navarro-t, és Ron Jeremy-t?
Előzmény: svlyes (4)
svlyes Creative Commons License 2002.10.18 0 0 4
Pont eltaláltad a kedvenc lemezem: bizony ezen van a ...revolver is! :)
Előzmény: Nausea (3)
Nausea Creative Commons License 2002.10.18 0 0 3
Bár nem élek-halok az elektronikus zenékért, de Moby egy zseni. Személyes kedvencem az Animal Rights lemez. Én is szívesen megnézném, ha máshova nem, remélem a Szigetre legalább meghívják.
svlyes Creative Commons License 2002.10.18 0 0 2
Üdv!

Úgy látom már ketten vagyunk.
Egy magyarországi Moby-koncertről szerintem ne nagyon álmodj! Bár nem tudom (és lusta vagyok utánakeresni), hogy mennyi lemezt ad el itthon, de valószínű, hogy porrá alázza egy zenekar a Kozsó-féle síkos istállóból.
Az utolsó két album nagyon jó, főleg a 18 (ami a több száz darabos cd-gyűjteményemben az első 10-ben szerepel- a Play az első 20-ban). Az ezt megelőző anyagaiból nem minden tetszik, a hardcore Moby-t pedig abszolút nem csíptem (ez a ...revolvert is tartalmazó album).
Kedvencem a Why does my heart feel so bad. Az ehhez készült rajzfilm-klip nézésekor valahogy mindig összeszorul ott bent valami.Lehet, ahogy öregszem egyre szentimentálisabbá válok, de szívszorító látni a jóindulatú kisembert,akin mindenki átnéz. Mindenesetre passzol a dalhoz, ez az egyik legszomorúbb, amit ismerek.
Úgy két hete akadtam rá véletlenül az MTV-n a valamelyik skandináv országból közvetített koncertjére, aminek hatására rögtön előkerestem az itthon meglévő albumait újrahallgatás céljából.
Figyelemreméltóak azok a kis ambientek is, amik a dalok közé vannak szúrva. E stílusban az alap nálam a Szemtől szemben c. Al Pacino film stáblistája alatt szóló God Moving Over The Face Of The Waters. Egyszerűségében is zseniális!

Még valami:ha valamilyen zene tetszik, igyekszem Juventus rádión nevelkedett ismerőseimre is rátukmálni. Talán rádöbbennek, hogy van élet DJ Bobon túl is. A "18" eddig mindenkinek tetszett,így valamennyire talán én is hozzájárulok a zenei tucatáru-rajongók szemeinek felnyitásához. :-)
Ha lesz itt forgalom, még jövök.

svlyes

e_dora Creative Commons License 2002.10.17 0 0 1
moby: www.moby.com

ps
ja, aranyos volt még, mikor mondta, hogy bocsánatot kér, amiért ő amerikai, s ezért nem tud németül (de azért mondott pár szót..), és aztán ujra bocsánatot kért, amiért amerikai, és amiért 1 olyan elnökük van mint bush.. Ováció.

e_dora Creative Commons License 2002.10.17 0 0 0
addigis, ha vkit erdekel, a mai zürichi MOBY koncert FANTASZTIKUS VOLT, ÉLETEM LEGJOBBJA! HATALMAS BULI, HANGULAT.. Csodás szinpad, élő vonósok és 3 dobszerkó kongával egyszerre, fekete énekesnő atom hanggal, felszabadult bulizás, jó dumák. A fények is nagyon jók voltak, és 4 bazinagy piramis a háttérben.
Abszolut meglepődtem.. A lemez alapján nem tudtam elképzelni, egy ilyen szoba-zenész mit csinál odakint, majd áll és nyomogatja a gombokat, vagy mi? De nem, táncolt, énekelt, gitározott, és csomó zenész nyomta élőben.. És nemcsak technot, hanem mindent.
Volt Rage Against the Machine, Black Sabbath - Paranoid, Ramones, némi Queen és Vivaldi.. őrület.. A Rage huzós riffjei után pedig fergeteges volt a James Bond Theme!! Bárcsak nálunk is játszana! Ehhez kellenek a rajongók.
És abszolut nem volt elszállva magától. A végén lefotózta a közönséget.. Talán a weblapra.. Nagyon sokat ir webnaplot, minden nap, érdemes elolvasni!!
e_dora Creative Commons License 2002.10.17 0 0 topiknyitó
Most már kell egy rendes Moby forum ide, vagy mas nem ismeri, szereti? Pedig nagyon jo!! Es nem csak techno, hanem hiphop meg punk meg metál, és értelmes és hangulatos és uj lemez.. Na?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!