Sztem a harmadik teljes magabiztossággal vágta vagy fél méterrel fölé, ami nem arra utal, hogy elbizonytalanodott volna, hanem hogy kicsúszott a kezéből a labda. Van ez így.
Remélem ezt be fogják bizonyítani, bár én nem hiszek ebben. Ezt a román kettőst nem a nemzetiségük miatt emeltem ki (tök mindegy, hogy szlovák, szlovén, orosz stb.) hanem azért, mert számomra sem korábban, sem a vb-n, sem mostanában nem mutattak olyan meggyőző teljesítményt, ami meggyőzött volna arról, hogy velük ilyen álmokat lehetne szövögetni!
Szívből kívánom, hogy neked legyen igazad, mert a tv képernyője előtt az agyvérzés és szívroham kerülget amikor azt látom, hogy verik őket, mint szódás a lovát. Azt szeretném látni - azért ülök a tv elé - hogy ők vonulnak le győztesen a pályáról s legyen már megint esélyünk egy BL döntőben, mint volt a Fradival, illetve valamikor réges-régen, mint a mesében a Vasassal nyerjünk is!
A magyar bajnokról beszélsz ember! A világ második legerősebb bajnokságát veretlenül vezető együttesről, amelyiknek van egy veresége és egy döntetlene a bajnokságban. Egy olyan csapatról, amelyben szerepel 3 bronz és 3 ezüstérmes a VB-ről! Minden csapatnál van formahanyatlás, nem beszélve a sérülésekről. Anitát NEM TUDJÁK elvinni a dán csapatok! Mások meg főleg nem. Azt is mondták rólunk, soha nem leszünk bajnokok. Idén nem nyerünk BL-t és akkor mi van? Majd nyerünk jövőre egy megerősített csapattal. Márpedig bőven van esélye BL-t nyerni az ETO-val, nem idén ez tény, de jövőre odakerülhetünk, bár még az idén sincs veszve semmi!
Ez az "idegen zsoldosok" duma egy baromság! Gogirlánál csak Görbe kap több pofont mecccsenként. És kevesen hajtanak úgy mint Gogirla a pályán, még ha nem is ment neki.
Rosszul értettél! Sajnálom, hogy ilyen kvalitásokkal szenved egy ilyen csapatban, ahol szikrányi esélye sincs kupát (BL) nyerni, amikor a világ bármelyik együttesében tárt karokkal fogadnák. Ezt a helyzetet, no meg az anyagi javadalmazást előbb-utóbb csak figyelembe fogja venni. Meddig viseli el, hogy nemzetközileg egy középcsapatban szerepel, ha mindig győzni szeretne s csak rajta múlik, hogy olyan csapatba kerüljön, ahol ezt átélheti? Nem beszélve arról, hogy egy komolyabb csapatban sokkal jobban villoghatna, mert kevesebb teher hárulna rá, a társakra is jobban kell figyelni s több helye, lehetősége adódna. Akár a női kéziladba megkoronázott királynője lehet mindenki által elismerten. Erre az ETO-ban akárhogy is nézzük esélye sincs! Hazai viszonylatban jó kis csapat, de nem egy világklasszisnak való!
Ha emlékszel még, a vb alatt is azon szurkoltam, nehogy elvigyék a dánok stb. úgyhogy tévedésben vagy! Én nagyon ellene vagyok annak, hogy a magyar játékosok külföldre menjenek, mert azzal a mi bajnokságunk gyengül. Azt viszont megértem, hogy elmegy, ha 1 év alatt megkeresi idegenlégiósként azt a pénzt, amit itthon tíz év alatt kap.
Azért nem kellene temetni a csapatot két gyenge meccs után. A képességei alapján az ETO első sora esélyes bármelyik élcsapattal szemben. Azonban ha a két román lánynak nem megy, akkor nem igazán van mögöttük olyan ember aki megfelelően pótolni tudja őket. Komoly nemzetközi eredményekhez átlövő poszton erősíteni kell.
Gondolom a kihagyott hetes után az edző mondja meg ki lője a következőt, s szerintem azért küldi oda Görbét mert ha netán kihagyja, ő elintézi annyival, hogy majd a következőt bemegy, míg mást egy kihagyott hetes lehet elbizonytalanít. Nyilván a 3. (bár szvsz már a 2. után is lehetett volna) hiba után már váltani kellett, és szerencsére Temes gond nélkül belőtte őket kiélezett helyzetben is.
Az "idegen zsoldosok" ugyanúgy a csapat tagjai, ugyan nyerni akarnak, más kérdés hogy most nincsenek jó formában.
Tibi!
Azért nem volt válasz, mert mi nem tudjuk rá a választ! Anitától nagyon távol áll, hogy elbizonytalanodjon. Mona sérült volt, Reninek nem ment. Már csak Temesre lehetett bízni:-))
Ezt a hetes dolgot én is kérdeztem, de nem volt reakció rá. Nem azt, hogy miért ő lövi, hnem azt, hogyha 2-őt elront, akkor a 3.-at miért kellet neki lőni? szerintem érezhető volt, hogy ebben elbizonytalanodott. Vagy utólag magyarázom bele.
Volt némi vita a világbajnokság alatt, hogy melyik csapat milyen erős, milyenek a játékosok, ki mire képes. Aki még nem tudja, vagy nem látja, annak le kell vetíteni egy két mérkőzést újra. Egy dolog azért kezd nagyon zavarni, egy ilyen világklasszistól elvárná az ember, hogy a heteseket vagy másra bízza, vagy ha elvállalja, akkor sokkal jobb százalékkal lövi. Nagyon sokat hibázik a vb-t is beleértve, ami a mostani helyzetben már sorsdöntő lehet. Ezen feltétlenül változtatnia kellene. Egyébként meg le a kalappal előtte.
Ez a Győr a román ezüstérmesekkel sehol sem lenne a bronzos magyar lányok nélkül! Előre féltem, hogy nemzetközi téren hogy fognak szerepelni és sajnos félelmeim beigazolódtak, hiába van csodálatos vezéregyéniségük, idegen zsoldosok, nem tudnak olyan teljesítményt nyújtani, mint a többi BL-es csapat légiósai.
Görbe ezzel a csapattal soha sem fog BL-t nyerni, de még nemzetközi kupában sem mernék a győzelmükre fogadni. Ennél viszont többet érdemelne! Előbb-utóbb sor kerül rá, hogy klubcsere jöjjön, ha nem tudnak mellé egy igazán ütős csapatot keríteni. Számomra az is egyértelműnek tűnik, hogy ha itthon marad - amiben nagyon reménykedem - akkor főleg hazai húzóembereket kell mellé szerezni.
Nagy kár, hogy a tv nem közvetít sokkal több mérkőzést, biztos vagyok benne, hogy sok-sok kislánynak útmutatást, hogy mivel töltse el a szabadidejét s milyen sportot űzzön! Fantasztikus, amit tud!
A pályára lépve csak a játékkal foglalkozik s persze a győzelemmel
Görbicz Anita: "Elfeledem minden bajom"
Nemzeti Sport Napilap Havasréti Béla, Simon József, Szirmai György - 2006-01-16 01:05 Utolsó módosítás: 2006-01-16 01:29
Hatalmas csatát vívott a Graboplast ETO Győrött a Volgográddal, keservesen megszenvedett a két pontért (25–23).
Erősen fogadkoztak a győri lányok az orosz Volgográd elleni csata előtt, hogy a BL-csoportküzdelmek második fordulójában kiköszörülik az egy hete Szkopjében esett csorbát. Ha csupán a végeredményt tekintjük, azt mondhatjuk, Róth Kálmán edző tanítványai megvalósították a tervüket, vagyis a gyenge játékuk miatt elszenvedett fiaskót követően javítottak az orosz bajnoki ezüstérmes ellen.
A győri csata főszereplője, a kilenc gólt szerző Görbicz Anita nagyon örült a sikernek, hiszen őt köztudomásúan kizárólag a győzelmek teszik elégedetté. Ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy a Győr még nem szerezte vissza régi, kiemelkedő formáját.
– Honnan vette az erőt, hogy sérülten, lázasan is a mérkőzés főszereplője legyen? – kérdeztük Görbiczet. – Valamennyien tudtuk, hogy roppant fontos mérkőzés vár ránk a Volgográd ellen – válaszolta a válogatott irányító, akit a legutóbbi világbajnokságon beválasztottak a torna All Star-csapatába. – A pályára lépve elfeledem minden bajom, nem érzek mást, csak azt, hogy győzni kell.
Görbicz Anita krónikus megfázással bajlódva is vezéregyénisége volt a Győrnek a Volgográd ellen
– Miért botladozott a Győr az első félidőben, és mi változott a folytatásban? – Fiatal, gyors játékosokkal találtuk magunkat szembe, miközben a támadásaink csak elvétve sikerültek. Nagyon akartunk, mégsem voltak pontosak az akcióink, ráadásul a ziccereink is kimaradtak. Ugyanakkor a védekezésünkkel kevesebb gond volt. Változott a helyzet, amikor jobban figyeltünk a támadásaink befejezésére, pontosabban, eredményesebben lőttünk. Akkor már több góllal sikerült elhúznunk, végül pedig biztosan nyertünk.
– Lehetséges, hogy a világbajnokság túl sokat kivett a Szentpétervárott járó játékosokból, és ez az oka a fáradtságnak, a sorozatos sérüléseknek? – Nem hiszem, hogy létezne ilyen összefüggés. Persze elfáradtak a világbajnokságon a kerettagok, a sérüléseknek, illetve a hőemelkedésemnek viszont nem ez az oka. Valamennyiünknek vissza kellett állnunk a klubokban megszokott rendbe, ám ez sem nálunk, sem más klubokban nem okozhatott gondot.
– A Volgográd elleni győzelem egyben lépés a csoportból való továbbjutás felé. – Addig még rendkívül sok dolgunk lesz. Össze kell szedni magunkat, mert egyelőre nem egészen azt játsszuk, amit korábban, az őszi sikerek alkalmával. Szkopjében kimondottan rosszul kézilabdáztunk, nem volt kellően agresszív a védekezésünk. A Volgográd ellen már hatékonyan semlegesítettük az orosz támadókat, és közepes teljesítménnyel is sikerült nyernünk. Ugyanakkor tudjuk, a formánkat tovább kell javítanunk.
Emberfelettit nyújtott.
Ha nem játszik, már készülhetne az EHF-re az Eto..
De azt akkor se értem, hogyha kihagy 2 hetest egymás után, akkor miért ő lövi a 3.-at is? Az se ment be. A váltás után Temes 2/2 lőtt.