Keresés

Részletes keresés

névtelen Creative Commons License 2001.09.13 0 0 89
túlságosan elfogult vagy. Az arabok nem állatok, nem gyilkológépek, vedd észre! És sem Izrael, sem azt USA nem szent!

A "Bűnös"- "hiteles gyilkos" (megölheted mert bűnös) párosítás háborút, vért és szenvedést hoz. Ha ezt akarod, tedd, de ne uszíts háborúra!

Pont egy hozzád hasonló nemgondolkodó ült a becsapódott gépek kormányánál, és pont azt gondolta amerikáról, amit te az arabokról!

(csak a kultúrkör és a módszerek mások)

Előzmény: sin x (85)
ready Creative Commons License 2001.09.13 0 0 88
"Mégis, mi a fenével provokálta ki?!? Magadnál vagy te??!"

Szerintem nagyon is maganal van.Tudnek sorolni okokat, mivel provokalta ki.Legfokeppen talan azzal, hogy en vagyok isten , en megmondom mit csinaljatok, ha van zavargasotok , majd en helyre teszlek titeket, csak az a lenyeg , hogy vegyetek mindent mint a cukrot, hadd jojjon a zsebembe a penz.Ez sok embernek szemet szur am.

Ami most Amerikatol helyes lepes lenne:
-nem keresni a bunosoket.
-nem megtorlasokat igergetni.
-elengedni a szegeny orszagok adossagat(hiszen meg a boruk alatt is penz van, minek annyit zsebelni)
-visszafogni a termelest
-be nem avatkozas
-kornyezetkimelo megoldasok tervezese
-higgadtsag.

HA itt fogat fogert lesz, akkor qrva nagy gaz lesz.

Előzmény: sin x (85)
sin x Creative Commons License 2001.09.13 0 0 87
"érdekesség azt hiszem hogy az igazság és erő országa nem háborodik fel annak láttán amikor palesztín kisgyerekek fejéhez puskát fognak és meghúzzák a ravaszt. akkor nincs felháborodás... "

Na, ilyet hol láttál?, mesélj!
Tudod, a palesztinok _maguk_ szerveznek 8-10 éves gyerekeknek terrorista-kiképző tábort! Gyakorlatilag minden gyerek haláláért maguk a palesztinok felelősek! Azáltal, hogy katonásdit játszatnak velük, és csecsemő koruktól folyamatosan nyomatják beléjük a gyűlöletet.
Nem kéne ennyire demagógnak lenni!

Előzmény: Mosozerge (75)
catalyst Creative Commons License 2001.09.13 0 0 86
Micsoda "veletlen" egybeeses:
Amerikaban az un. "emergency number" a 911.
Mi volt a tamadas datuma honapra napra pontosan? Szeptember 11-e = 911. Cinikusnal is cinikusabb, fekete "humor"...
sin x Creative Commons License 2001.09.13 0 0 85
": egy ilyen terrortámadás kettőn áll. Oka van a támadásnak. Egyik fél sem jó, sem rossz. Emberek. És sajnos a reakciók sokszor nem emberiek. Azaz felelős a terrorista és felelős az, aki ezt kiprovokálta. "

Mégis, mi a fenével provokálta ki?!? Magadnál vagy te??!

"Beszélni kellene és nem ütni. "

Kivel kéne beszélni?? Rejtőzködő terrorista vezérekkel? Érdekelne, hogy képzeled. Amerika hivatalos meghívó levelet küld minden tetves gerilla-terrorista vezérnek, tárgyalóasztalhoz ülnek, és jól megvitatják, hogy ilyet nem szabad többé csinálni??? A minimum amit mondani tudok rád, hogy naív idealista vagy!

"felhagynának a "mi vagyunk a királyok" mentalitással és együttműködőbb, valódi békepárti hangnemet vennének fel. Akkor talán nem lenne "oka" senkinek robbantani. "

Elképesztő vagy! Robbantani mindig lesz oka valakinek, mert olyat nem lehet csinálni, úgy nem lehet viselkedni, hogy az mindenkinek tetszen. Terroristák mindig is voltak, vannak, és lesznek!
És az arabok nem békét akarnak, fogja már fel mindenki! A zsidó államot akarják eltüntetni a Föld színéről, és ehhez sosem fognak támogatást kapni Amerikától. Amerika már x-szer javasolt különböző "békepárti" egyezményt. Soha nem volt jó nekik semelyik sem. Csak akkor nyugodnának le (talán), ha Izrael megszünne létezni. Vagy ezt nevezed te békének és békepárti hangnemnek???

Előzmény: névtelen (63)
névtelen Creative Commons License 2001.09.13 0 0 84
Szerintem nem egyre gondolunk.
Előzmény: Crassus (77)
névtelen Creative Commons License 2001.09.13 0 0 83
A "programozott agyú lények" = agymosás, erre végeztek kísérleteket Oroszországban, s az amerikaiak is Kanadában. Volt róla szó a spektrumon. A tecnika az, hogy először porba alázzák a pácienst, elbizonytalanítják teljesen, majd elkezdik az agyát sulykolni keményen valami baromsággal. Az agymostottak áldozatok. Bárki lehet az, Te is én is.:-(((

Én nem merném ráfogni az arabokra a támadást: túl egyértelmű ÉS túl nagyot veszíthetnek rajta. Egy elmebeteg az max. hazájában egy amerikai céget robbant fel, vagy amerikait öl, de nem tud megszervezni egy ilyen akciót.

Egyszerűen: szerintem nem lehet egyenlőre -és talán soha sem megállapítani, hogy ki az igazi felelős.:-(

Előzmény: micacska (65)
névtelen Creative Commons License 2001.09.13 0 0 82
nem vagyok a haverod!
Különben is a fikázásod nem, de az eseteleges ellenvélemény érdekelt vona. De erre ezek szerint nem vagy alkalmas.

Most a hős amerika épp a háborúját tervezi és ez nekem baromira nem tetszik. Azontúl, ha háborút akartak volna a terroristák, akkor atomot vittek volna a gépeken..

Előzmény: Gai-luron (64)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.13 0 0 81
Ha a sejtésem, nem csal, akkor tökmind1, kit találnak ellenségnek...
Ha nem csak a terroristákra vadásznak, hanem valóban megtorló háborút inditanak valamely állam ellen, akkor már nem lesz olyan nagy egyetértés világszerte. Akkor bizony lesz, aki a megtámadott államot fogja védeni... És hogy is kezdődik egy világháború? :-(
Persze én örök pesszimista vagyok, de azt hiszem, ha valóban hadba lép az USA, akkor az már nem csak az ő háborújuk lesz, hanem a NATO-é is... Nem részletezem...
Előzmény: andras (73)
Crassus Creative Commons License 2001.09.13 0 0 80
besser gesagt, ugy csinaljak, hogy ramutatnak.
Előzmény: RudY (79)
RudY Creative Commons License 2001.09.13 0 0 79
Az ellenséget nem csinálják, hanem rámutatnak.
Crassus Creative Commons License 2001.09.13 0 0 78
Egyebkent meg Bush egy dyslexias marionettbab, 80as IQval. A mogotte allo korok most szepen felhasznaljak ezt az incidenst arra, hogy fanatizaljak a nepet, allig felfegyverezzek magukat, es totalis lehallgatasi engedelyt adjanak a kormanyhivataloknak. George Orwell, bocsasd meg a hitetlensegunket.
Crassus Creative Commons License 2001.09.13 0 0 77
Bin Laden megmondta: "Szamomra minden amerikai bunos, aki akaar csak az adojat befizeti" Na akkor most ulj le targyalni egy ilyen emberrel. Sok sikert.
Előzmény: névtelen (63)
morningnews Creative Commons License 2001.09.13 0 0 76
Andras!

Ellenséget a legkönnyebb csinálni. Emlékezzünk csak arra, hogy ez a kis Bush nem csak a konkrét elkövetôket, vagy a terv kieszelôjét tekinti bűnösnek, hanem minden olyan országot, aki ebben, ill. a bújkálásban segítette-segíti. Ha nem találnak tettest, majd találnak egy országot. Ez a Bush csávó most meg akarja mutatni, ha már egyszer elcseszte. És ez a baj. Azt nem értem, ezt mért nem látja senki? Bosszú helyett gondolkodni kéne.,,

Arról pedig, hogy milyük van az araboknak és milyük nincs, legjobb nem találgatni. Lehet, hogy nincs nukleáris arzenáljuk, de lehet, hogy van valamilyen biológiai fegyverük. És ôk elég fanatikusak ahhoz, hogy használják. Ha van. Ezt persze nem lehet tudni, de én jobban örülnék, ha ez nem is derülne ki. Legalább is nem a gyakorlatban.

Üdv.
___
MN

Mosozerge Creative Commons License 2001.09.13 0 0 75
Einstein egyszer azt mondta, hogy ő nem tudja hogy a 3. világháborút mivel fogják megvívni, de a 4.-et kővel és bottal...
ez a koma tudott valamit. egyszerűen nem törhet ki 3. vil.háb. mert akkor itt minden eltűnik. 2-3 hidrogénbomba és csókolom.
engem is az bánt hogy ez a majom Bush úgy veszi mint egy háborút...
érdekesség azt hiszem hogy az igazság és erő országa nem háborodik fel annak láttán amikor palesztín kisgyerekek fejéhez puskát fognak és meghúzzák a ravaszt. akkor nincs felháborodás...
és különben ezek az igazságpárti királyok a 2. világháborúban játékokba, tollakba rejtett bombákat dobáltak le a gyerekeknek, a nagyapám szerencsés volt, neki "csak" a fél szemét vitte ki.
Barsony Creative Commons License 2001.09.13 0 0 74
Ez megnyugtató gondololat, a bátyám is hasonlón van, de it és amott lehet erről temérdek olvasni. Mindenkiben benne van a kisördög. Bush azt mondta, ezt a támadást háborúként fogja fel.
Eszméletlen, hogy egy terorista igy romba döltheti a világ napjait, békéjét,boldogságát, vagy ugymond illúzióját.Miért kell ezt hagyni...
Gondold el, mi csak itt vagyunk Magyarországon, de mégis ennyire megviselt. Mi lehet azokkal a szerencsétlen emberekkel.
Előzmény: andras (73)
andras Creative Commons License 2001.09.12 0 0 73
SZVSZ nem lesz (most legalábbis) III. világháború. Ugyanis nincs ellenség. Lehet, hogy majd megnevezik az ellenséget, de az nem Kína és nem Oroszország lesz, sem olyan állam, amely atomfegyvert birtokol. Lesznek légicsapások... De az még nem világháború. Az Öböl-háború sem számított annak, a Szerbia elleni offenzíva sem. A 21. század nem világháborúkról, hanem helyi háborúk sokaságáról szól majd minden bizonnyal.
Mosozerge Creative Commons License 2001.09.12 0 0 72
bevallom nagyon sajnálom ezt a kb 50.000 embert de ezt az USA megérdemelte. túl nagy az arcuk és most kicsit belegondolnak hogy a világ Isteneit 4-5 elszánt maki simán megalázza. csak azt a sok ártatlant sajnálom az egészben.
RudY Creative Commons License 2001.09.12 0 0 71
"Az egyik legnagyobb amerikai napilap, a Washington Post közlése szerint a megkérdezettek több mint 80 százaléka azt mondta, akkor is támogatna egy fegyveres ellencsapást, ha az háborúba sodorná az Egyesült Államokat."
blekpúder Creative Commons License 2001.09.12 0 0 70
FUSSON KI MERRE LÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RudY Creative Commons License 2001.09.12 0 0 69
"ready: ...barmikor hatra birnam hagyni es kimenni az erdobe..."
Érdekes, egyre több ilyen felfogású emberkével találkozom, lehet, hogy találkozunk...valahol, valamikor...
Előzmény: ready (57)
zsunya Creative Commons License 2001.09.12 0 0 68
Kanadai Sonka Hadművelet. Kicsit ilyen fíling van, nem gondoljátok?

zsunya

gerof Creative Commons License 2001.09.12 0 0 67
Az, hogy mikor melyik halottra gondolj, és ezzel a lélekkel dönts, akkor bizony csak szórni lehet az átkot minden erőszakos cselekedetre. Ebben pedig senki sem patyolattiszta. Vagyis inkább azzal kellene foglalkozni, hogy mint szimbólum, a WTC lerombolása (most a rengeteg áldozattal és szenvedőkkel való létező együttérzésemet kivonva) egy olyan "gesztus", ami kellő alapot kéne adjon a dolgok átgondolására. De a fanatizmus éppúgy az amerikaiakban is benne van: BOSSZÚ, EZT NEM HAGYHATJUK! stb. Ez épp olyan egység, mint az iszlámban. A dolog ettől kezdve valóban reménytelen. Még valamit: Amerika jó? Mire?
"A jó fog győzni a gonosz felett: igaza van Bushnak " Amerikai Egyesült Álmok... mesevilág. Remélem, a WTC zajok nem ébresztettek fel :-)
Előzmény: micacska (62)
RudY Creative Commons License 2001.09.12 0 0 66
Az újabb világháború kezdete elhúzható, de elkerülhetetlen. Minden földrészen, országban vannak olyan csoportok, szervezetek, amelyek ugrásra készen várnak, ezt nem lehet nem észerevenni. Magának a Föld bolygónak sincs pozitív jövője, így értelemszerűen a fanatizmus által gerjesztett köd nem is láttat vesztenivalót. A vallások közötti szakadékok, a gazdasági különbségek, a múltból maradt ellentétek és a többi "kisebb" ok már olyan forrásban tartja a vizet, hogy nagyon pici kell már csak ahhoz, hogy kifusson.

"Élj úgy, mintha minden nap az utolsó lenne!"

micacska Creative Commons License 2001.09.12 0 0 65
Kedves Névtelen,az okokat sokan keresik.
SZVSZ egy fanatikus csoport célja az USA tönkretétele volt.Nem megalázása, nem meggyengítése, hanem megsemmisítése.
Bármi áron!
Azok számomra nem emberek - legalábbis a szó filozófiai értelmében nem - hanem programozott agyú lények, akik ártatlan áldozatok ezreit-tízezreit is habozás nélkül képesek feláldozni.
/Hiába hivatkoznak esetleg a Koránra, gyilkolni akkor is bűn. SZVSZ minden kultúrkörben./
Nagyon sajnálom az USA-ban élő arabokat - iszlám szervezetek weboldalait tegnap bezárták a fenyegető üzenetek miatt.Hová meneküljenek?:-((
És mind ez pár szörnyszülött miatt!
Üdv. mic.
Előzmény: névtelen (63)
Gai-luron Creative Commons License 2001.09.12 0 0 64
Haver, szerinted annyira jót írtál, hogy most mindenhova be kell másolnod ugyanazt?
Előzmény: névtelen (63)
névtelen Creative Commons License 2001.09.12 0 0 63
"A jó fog győzni a gonosz felett: igaza van Bushnak "

Kedves Miacacska, ez csak mítosz, nincsenek jók és rosszak. Bush épp most akarja belevonni az egészbe a NATOT, azzal, hogy "harci cselekménynek" minősítették az esetet. Nincs kedvem háborúhoz!

Más: egy ilyen terrortámadás kettőn áll. Oka van a támadásnak. Egyik fél sem jó, sem rossz. Emberek. És sajnos a reakciók sokszor nem emberiek. Azaz felelős a terrorista és felelős az, aki ezt kiprovokálta.

Sajnos ártatlanok haltak meg. Sajnos fognak is meghalni. Amerikában, Afganisztánban, Palesztínában, Izraelben. Nincs különbség, hogy hol, mind 1-1 emberélet. Beszélni kellene és nem ütni. Ez a véleményem.

Amerikában egyesek olyan hangnemet engedtek meg maguknak, amivel felbőszítettek embereket. (Erre a szakértő aszonta, hogy nem igaz, mert túl sokáig tart előkészíteni egy ilyen támadást. Igen, előkészíteni valóban sok idő, de végrehajtani nem.......).

Példa: Odaállok egy cigányember elé, s az mondom, "büdös cigány". Na két dolog van: vagy tűri és elmegy, vagy megkésel, s gyilkos lesz.
Ez az adott emberen múlik. S ha megkéselnek, áldozat vagyok, de az áldozattá válásról tehetek én is.

Nem biztos, hogy pontos a példa. Úgy is mondhattam volna, hogy adott cigényember magyar főnöke folyamatosan alázta, s egyszer, mikor pont én jövök szembe engem késel meg, pedig sosem látott.

Amerika akkor tenné szerintem magának a legjobbat, ha megkeresné a bűnöst, s csak a bűnösöket törvényesen megbüntetné, uténa a külpoitkában felhagynának a "mi vagyunk a királyok" mentalitással és együttműködőbb, valódi békepárti hangnemet vennének fel. Akkor talán nem lenne "oka" senkinek robbantani.

Más:lehet rendőrállamot, szuperhadsereget, iszonyatos biztonsági rendszert csinálni és félelemben élni is, ragaszkodva a megfakult sztereotípiákhoz.

Annak idején, amikor 1912-ben a Titanic elsüllyedt, az emberek tanulni tudtak belőle és visszavettek az önteltségükből (az is ilyen kor volt, olyan, ahol az embert mindenhatónak hitték). A Titanic elsüllyedése után nem az összes jéghegy kiírtását tűzték célul, hanem megalapozták a mai rendszer alapjait (pl. mentőcsónak mindenkinek, 24 órás rádiószolgálat)

Előzmény: micacska (62)
micacska Creative Commons License 2001.09.12 0 0 62
Ready, Hillary Clinton, kiemelte: a WTC dolgozóinak az volt a "bűnük", hogy egy szép szeptemberi reggelen elmentek dolgozni.
DOLGOZNI AKARTAK!!!
Hivatalos számok még mindig nincsenek- több ezer a halálos áldozat a legóvatosabb becslések szerint is.
Ha úgy gondolod, hogy az USA-NAK csak "LETÖRTÉK A SZARVÁT":-((((((((((, gondolj az ártatlan halálos áldozatokon túl pl. az örökre megnyomorítottakra, az életük végéig halálfélelemben élőkre.
Az árva gyerekekre...
Azokra a pilótákra, , és a személyzetre, és az utasokra, akiknek jóvoltából nem sikerült a harmadik merénylet.
Ezek hősök, akik életüket adták a hazájukért!!!
Amerika EGYSÉGES, sorban állnak a véradók,nemzeti zászló jelképezi az összetartozást.
A jó fog győzni a gonosz felett: igaza van Bushnak
mic.
Előzmény: ready (53)
névtelen Creative Commons License 2001.09.12 0 0 61
köszi.
Amúgy formailag én sem értek egyet magammal, de akkor amikor írtam elég ideges voltam.
Nincs szükség hangulatkeltésre és pánikra.
Előzmény: micacska (60)
micacska Creative Commons License 2001.09.12 0 0 60
Tartalmilag egyetértek mondanivalóddal, kedves Névtelen!
Tanítványaim rohantak meg, hogy mi a véleményem: mi, mint NATO-tagok részt veszünk-e bármilyen módon egy ellencsapásban/REptér, légiutak felszabítása, stb.../, és lesz-e III. világháború?
Azt is megfigyelték- 16/17 évesek!- hogy tegnap a délután otthon lévő felnőttek rohantak le lisztet, cukrot spájzolni.
Világháború pedig nem lesz, SZVSZ meg kell nyugtatni a gyermekeket, az öregeket- akik már sok mindent megtapasztaltak :-((( - és a felnőtteket!
Üdv. mic.
Előzmény: névtelen (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!