Keresés

Részletes keresés

fukisunni Creative Commons License 2008.09.17 0 0 1323

Engem is jobban zavar a szovjet, bocs orosz garázs pusztuló épülete, csak az adott ház és az környező házak lakóit sajnálom piszkosul.

 

A garázsra visszatérve. Nem tudom, lehet hogy diplomáciai zűr támadna abból, ha  szóvá tenné az önkormi, hogy télen nem takarítják el az épület előtt a havat, nyáron nem takarítják fel a lehullott eperfa termést, amitől olyan cefreszag terjeng a környéken, hogy csuda, hogy az előkertjükben a macskásnénik jóvoltából csirkebőrtől kezve a konzervmaradékig rohad a szemét. Szerintem patkány is van. A társasházakat keményen büntetik, ha nem takarítják el a havat, de én még ott a garázs előtt soha nem tapasztaltam, hogy eltakarították volna. Pedig 15 éve járok arra naponta több alalommal.

 

Az "okádék, korrupt, undorító vezetőink" meg biztos valamiféle ősi átok, mert sajnos tényleg, a rendszerváltás óta nem volt egy olyan éra sem, amikor ne történt volna valami botrány. Balettintézet elkótyavetye, vagyonkezelő sikkasztás, andrássy úti paloták kótyavetye, korrupciógyanú, hunyadi tér, és még folytathatnánk a felsorolást.

 

Most azon gondolkozom, hogy értékelhető fejlődést is tudjak mondani...hmmm, segítsetek már!

Előzmény: Nannics (1320)
fukisunni Creative Commons License 2008.09.17 0 0 1322

Hát, ha van ilyen az örömteli, akkor már csak az a baj, hogy nem kommunikálják, hogy van. A honlapon - ami szép, de egyáltalán nem informaítív, ami a célja lenne ugyebár - nem találtam erre még utalást sem.

Az azért megtudtam a portálról, hogy lesz ki-mit-tud, hogy volt sikeres infopultunk, hogy lesz autómentesnap, hogy megkezdődött a tanév, hogy van és sikeres a terézvárosi kabaré, meg sok hasonló kis színes hírt olvashattam, de hogy pl. milyen pályázati lehetőségek vannak...

Egyszer egy online fogadóórán - amikor még azt hittem érdemes ott részt venni - megkérdeztem a polgármesterünket, hogy milyen önkormányzati fejlesztéseket terveznek az elkövetkező egy-két évben külső-Terézvárosban. Erre felhozta nekem a kormányzati negyedet. Az meg mióta önkormányzati fejlesztés?? kérdem én. Válaszul sajnálkozását fejezte ki, hogy úgy érzem itt nincs fejlődés, pedig milyen szépen felújítják minden évben(!!!) a Podmaniczky rézsű játszóterét és kutyafuttatóját, és részéről lezárta a témát.

Nem kell messze menni egy kis jó példáért. Itt van mindját Erzsébetváros, ahol sorra megújulnak a régi házak, díszburkolatot kapott a gyalogjárdák jelentős része, a Rózsa utcán öröm sétálni, vagy a Rózsák terén, felújították a Garay teret a piaccal együtt, hogy csak néhányat említsek. Persze ott is vannak gázos ügyek, de legalább történik némi jó is. Nálunk, csak gázos ügyek vannak.:(

 

Előzmény: kambekk (1319)
kambekk Creative Commons License 2008.09.17 0 0 1321
Nannics Creative Commons License 2008.09.16 0 0 1320
Ohhh, mar ertem, h mi van a szondi utcaval. Mindig ott megyek el es soha nem ertem, h miert mindig ugyanolyan az epulet. Baaar, a mellette levo volt szovjet garazs allapota jobban zavar....


Es itt kerlek azert nem valtozik semmi, mer nekunk partallastol tok fuggetlenul okadek undorito bunko korrupt vezetoink vannak.
Előzmény: fukisunni (1316)
kambekk Creative Commons License 2008.09.16 0 0 1319

Elvileg van az önkormányzatoknál jogi segítségnyújtás hetente. Meg társasházi tanácsadás is. Bár bevallom, én még életemben voltam ilyenen. Lehet hogy erőt kéne vennem magamon...

Előzmény: fukisunni (1318)
fukisunni Creative Commons License 2008.09.16 0 0 1318
Tuti szép lesz, ezt nem vitatom, csak ezeknek a tetőteres beruházásoknak nagy része, kényszerszülte dolog. A társasházközösség, más megoldást nem találván, kényszerül eladni a tetőteret, és keveredik ilyen és hasonló helyzetekbe. Ez nem tetszik nekem. Magáncégek kénye kedve szerint alakulnak a dolgok, akik nem igazán törődnek a már ottlakó tulajdonosok érdekeivel, nekik ez kőkemény üzlet.

Az önkormányzattól várnék több közreműködést, akár a tetőtérprojectek beruházóinak ellenőrzése terén. Néha napján egy hozzáértő, esetleg építészeti hozzáértéssel is rendelkező munkatárs ránézhetne a beruházók körmére, megnézhetné, hogy mi folyik egy ilyen építkezésen. Elképesztő szabálytalanságokat látok laikusként is.

De az sem ördögtől való gondolat szerintem, hogy alkalmanként nem cserbenhagyva a választópolgárokat, akár szakértelemmel, akár pályázattfigyeléssel, ne adj Isten kedvezményes hitellel támogatnák a kerületi társasházakban élőket.

Sok társasházban egyszerű emberek, idősek, vagy az élet más területén tevékenykedő népek élnek, így könnyű őket csőbehúzni, elhúzva a mézesmadzagot előttük, hogy nem kerül pénzükbe a tető- homlokzat- és egyéb felújítás, mert a padlásterükért cserébe ezt megkapják a beruházótól, és esetleg olyan szerződést kötnek, ami nem biztos, hogy az Ő érdekeiket maximálisan figyelembe véve íródik. Ebben is közreműködhetne az önkormi tanácsadással, szerződés átnézésével, odafigyeléssel. Ezt hiányolom!

Előzmény: kambekk (1317)
kambekk Creative Commons License 2008.09.16 0 0 1317

Ilyen tetőtérbalhé van egy a Rippl Rónai végében is. Ott hónapok óta beáznak a felső szint lakásai, a kivitelező meg cseszik megcsinálni. A nagy keservesen kialkudott cserealbérlet havi díjait is alig lehet bevasalni rajta. De ha elkészül, tuti szép lesz - se. http://www.ingatlanmerce.hu/10874

 

 

Előzmény: fukisunni (1316)
fukisunni Creative Commons License 2008.09.16 0 0 1316
Ez a topik is haldoklik. :( Ebből is látszik, mennyire nem történik Terézvárosban semmi. Ha mégis, az valamilyen panama, amin rágódhatunk mint a gumicsonton, de úgy sem történik előrelépés.
Tényleg, miért nem történik nálink semmi???
A régi, belső kerületek szépen fejlődnek, meg merem kockáztatni szépülnek. IX. kerület tömbrehab: öröm arra járva látni a változást. VIII. kerület: corvin project, ha elkészül, a nyólcker is szebb lesz.

Terézvárosban csak a pusztulást, rohadást látom. Példa erre a Kodály körönd, de az Andrássy úttól egy utcával beljebb már szinte minden második épület elképesztő állapotban van. Az önkorminál felújításra csak hatósági kötelezés birtokában lehet pályázni. pl. kémény, vagy gázcsőjavításra, komplett felújításra nem. Önerőből lehetetlen a felújítás. Bármibe is fogna egy lakóközösség, minden felújítási munka kiindulási ára hét számjegyű. Marad a tetőterek elkótyavetyélése.

A Szondi utcában egy ilyen tetőteres történet miatt kénytelenek az adott ház lakói egy romhalmazhoz hasonlító épületbe hazajárni nap, mint nap, és a beruházás már három éve húzódik, jelentős haladás nem tapasztalható. Arról nem beszélve, hogy a beruházó természetesen a lehetőségek határait súrolva igyekszik minél több lakást kialakítani, így az eddig mondjuk húsz lakásos társasházban, ha egyszer elkészül, 35 lakás lesz, plusz 15 parkolni vágyó autóval legalább. Jelentős különbség. Én speciel egy kisebb társasházban található hasonló méretű és adottságú lakást választanék inkább, ha lakást akarnék venni. Rossz megoldásnak tartom a tetőterek beépítését, az amúgy is zsúfolt kerületben.

A külső Terézváros lakossága mára nagymértékben cserélődött. Gettósodik. Tegnap a Bajza utcán haladva, az epreskert nemrég felújított kerítésének tövében, lumpen alakok hordájának egyik tagja éppen a negydolgát végezte du. 3 órakor. Ezek az arcok már minden nap ott tanyáznak, az ember gyorsan átszalad inkább a környéken, ha nem éppen ott él. A lepusztult, rohadó házakban található lakásokat "normális" embernek nehéz eladni, jönnek a lumpen, lecsúszott alakok. Miért nem tesz az önkormányzat semmit a folyamat megállításának, urambocsá megfordításának érdekében?? Mi, civilek, mit tudunk tenni ezért? Konstruktívan, nem feltétlenül tüntetésekre gondolok.

kambekk Creative Commons License 2008.06.26 0 0 1315

Csonközön az Andrássy úton - avagy érdekes favágás az Andrássy úton.

kambekk Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1314

Egy hangulatos brossúra a tér jövöjéről:

http://87.229.26.89/hunyaditer/hunyaditer.pdf

piacfelügyelő Creative Commons License 2008.06.19 0 0 1313
Egy hangulatos blogbejegyzés a Hunyadi pic őstermelőiről:
http://egigeropaszuly.blogspot.com/2008/06/stermelk-hunyadi-tri-piacon.html
szmájlinéni Creative Commons License 2008.06.08 0 0 1312

sziasztok, találtam egy friss blogot, úgy nézem, jobbára a 6. kerületről szól, Pest leamortizált világörökségéről.

http://nagyonelegemvan.blog.hu/

Nyuszog Creative Commons License 2008.06.08 0 0 1311
Ne, haragudjatok, nagyon off leszek, de keresek valakit:
Nannics, ha erre jársz, nézz be a topicomba is, várunk!
Előzmény: Nannics (1305)
Krepácsné Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1310

Üdv!

Tudja vki miért szedték fel a Király utcában a járda burkolatát?két napja folyamatosan dolgoznak,pedig ez a részleg néhány éve lett teljesen felújítva.

kambekk Creative Commons License 2008.05.20 0 0 1309

A civilek szerint, ha nincs mélygarázs, akkor nincs a térre érkező parkolni vágyó autós sem.

Naponta járok arra, és én úgy vélem, hogy ez az állítás nem fedi a valóságot. Más kérdés, hogy a megoldás nem olyan mélygarázs kell jelentse, amely veszélyt (kivágást) jelent a tér nagylombú fáira.

Előzmény: piacfelügyelő (1308)
piacfelügyelő Creative Commons License 2008.05.20 0 0 1308
Folytatódik a botrány a Hunyadi téren - nagyon kiakadtak a lakók

"Valószínű, hogy mégis lesz mélygarázs a Hunyadi téren, ugyanis az egyeztetési folyamattal megbízott cég szerint másképp nem oldható meg a tér forgalomcsillapítása. A civilek szerint, ha nincs mélygarázs, akkor nincs a térre érkező parkolni vágyó autós sem. Ráadásul a tér védelmében indult összefogás egyik fundamentuma volt a mélygarázs építésének elkerülése."
<a href="http://stop.hu/articles/article.php?id=325122" target="_blank">A Stop.hu cikke erről!</a>
A SM és a Kincsünk a sajtó előtt - fotó: Stop.hu
kambekk Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1307
Ződ pont - munkában a Nagyvárosi rezonőr
kambekk Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1306
Nannics Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1305
emlekszem, h irtal, meg arra is, hogy irtam en is egy csomot. :(
Előzmény: kambekk (1303)
vippa Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1304

Szia Dzsokijuuing, hát el nem tudom neked mondani, mekkora örömet szereztél a linkeddel nekem, én a Terézvárosban nőttem fel, s megtaláltam a házat, hol!:-DDD

Az első emeleti erkélyes szoba volt az enyém, nagyon boldog vagyok! Majd még visszajövök, az utolsó bötűig kiolvaslak titeket. (Ha ismerne valaki, bajzás voltam, nem tini vagyok.)

 

 

Rudas L.u.77. (nekem)
Előzmény: Dzsokijuuing (1289)
kambekk Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1303
Ja, egyébként hazudik az összes nyilatkozó. Méghogy nem tudtak róla, hogy faszűkében van a fasor... Hát csak én vagy féltucat levéllel bombáztam őket (kerület, főváros, főkert) 2005 tavaszán...
Előzmény: kambekk (1302)
kambekk Creative Commons License 2008.04.10 0 0 1302

Hiába szépült meg az út, a zöldterületrõl elfeledkeztek a tervezők

 

A Városligeti fasort tavaly újították fel. A rehabilitáció azonban hagy kívánnivalót maga után. Új fákat azóta sem ültettek, és állandó a torlódás, mióta az utat a szerviz- úttal összekötõ átjárókból egyet megszüntettek.

 

(Helyi Téma)

Előzmény: kambekk (1115)
kambekk Creative Commons License 2008.03.21 0 0 1301
2-kor???? Ez jobb, mint a múltkori.
Előzmény: pária (1300)
pária Creative Commons License 2008.03.21 0 0 1300
MÉG EGY MEGHÍVÓ:
MA pénteken 2-kor a Gólyavárban (ELTE,Múzeum krt.4/a)
a BKV nyilvános fórumot tart az idei "paraméterkönyvről".
kambekk Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1299
Budapest főváros Terézváros Önkormányzat Képviselő-testülete KÖZMEGHALLGATÁST tart 2008. március 26-án (szerdán) 17 órakor.

 

HELYE:

Bp. VI., Benczúr u. 27.

(a Posta és Távközlési Művelődési Központ Díszterme)

 

 

 

Verók István, Terézváros Polgármestere on-line fogadóórát tart 2008. március 28-án 10.00-11.00 óra között!

Várjuk kérdéseiket a megadott időpontban!

kambekk Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1298

Verók István polgármester bérlőkről, átruházásokról, eladásokról, ellenzékről, vagyonról és egyebekről

 

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=143597

Dzsokijuuing Creative Commons License 2008.02.07 0 0 1297

http://index.hu/politika/belfold/kpeter6645/

Ismerve a magyar jogrendszert felfüggesztettnél komolyabb büntetésre nem számíthatnak.

Dzsokijuuing Creative Commons License 2008.02.05 0 0 1296

http://index.hu/politika/belfold/budapest/terezvaros02/

Én egyáltalán nem bánnám ha menesztenék a Verókot.

 

Visszatérve a Király utcás blogra, Verók itt is össze-vissza hazudozik, 1 éve az online fórumon ígéretet tett arra hogy a Király utcai kuplung/sirály/ceasars kocsmák által kivágott, eltolt utcabútorokat visszaállítják hogy ne tudjanak az autók 4 kerékkel a 'sétáló' utca járdáján parkolni. Azóta sem tettek semmit.

A VI. kerületi önkormányzat inkább kocsmakormányzat mert nem az itt lakók érdekeit nézi.

kambekk Creative Commons License 2008.02.04 0 0 1295
kambekk Creative Commons License 2008.01.30 0 0 1294
Ez már a mosakodás korszaka... Akkor higgy poltikusnak, ha l legel a sírján! És ez érvényes bárminemű köztisztviselőre is!
Előzmény: toloba (1293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!