Hehe! Ezt is rosszul írtam? Pedig most unoka sincs. :D Köszönöm már alakulok, még a végén meggyógyulok. :) De már varrhatnékom van, az javulást jelent.
Szép napocskát mindenkinek! Örülők a számlálónak, mégha nem is haladt túl sokat előre. :))) Én is türelmesen várom a gurulósokat. :) Egyelőre senyvedek, de remélem szombatra jobban leszek és eljutok a talira. Egyelőre nem tudom mit viszek, ha egyáltalán megyek, de biztos nem érkezek majd üres kézzel. Szuper lett a "selyemfiú"-nak indult baba.
Én sem erre a végeredményre számítottam igazán, egész más volt az elképzelésem. Mondjuk piros vagy rózsaszin selyem ing, kinőtt kockás nadrág, lakkcipő, selyemsál, fehér zoni. :D De így is nagyon jó lett és épp ezért lett meglepi, mert másra számítottam. :)
A babaházhoz szeretném ajánlani a jó öreg felmosóronygyot merevítő bélésnek. :)
Aledi, úgy gondolom, holnapra megkapod az UFO-mat. Fotózd le, légyszíves, mert én elfelejtettem. Egy baba van nálam, a tied, a ruháját varrom. Várom a többit is.
(...és csöndben irigykedek a tali miatt. Biztosan jó lesz...)
Gratulálok a kerek számhoz.Én is hozzá járultam most,hogy hamarabb itt tartsunk:-))))) Jaj,de jó, hogy ott van a babám. Ahogy olvastam napokon belül a sajátod is megérkezik:-)) Nagyon jó lesz majd most is olvasni, hogy ki mire gondolt amikor a rá eső fázist csinálta.
:)) Ügyes vagy! :D Viszont akkor csökkent az aktivitás- az egy éves talira elértük a 10000-et, a második után nem sokkal a huszat.. Igaz, tavaly volt egy erős pangásos időszak..
Jajj, ezt elképzeltem! :DD IO igaziból fodrászolja Cameát, a teljes zsibvásár alatt! A művház meg lassan kényszerzubonyokkal készül vagy nekünk fognak fizetni a felhőtlen szórakoztatásuk miatt.
Mondjuk kitömetlen Ufokkal készülhetnének a profik, mert ilyen gombócra/keményre tömött fejeket igencsak megnéznék hogy készül. Meg ha Szarvasmici úgyis kocsival jössz, nem pakolhatnád be a Veritaszt?! Igencsak megnéznénk egy Mici féle rugalmas anyag varrást is többen.
NA, majd megérted... Az a röhej, hoyg már csak az apróságok vannak vissza, de most kb. annyi türelemre lenne szükségem hozzá, mintha kihajót akarnék üvegbe építeni..
Igen, abszolút konkrétumokat tudunk róla.. Megrekedtem vele, mert elképzeltem, csináltam, aztán elkezdett komplikálttá válni, összecsapni nem akarom, de Sárával való mizéria miatt őszintén szólva, nem volt türelmem hozzá.. Ezért csináltam inkább Alediét és Rékáét, azok nem ekkora kihívás...
EGYÉBKÉNT IS TE VAGY A HIBÁS!! Hogy lehetett neki pont ilyen hajat csinálni??? :PP
Dede!! Csak úgy kell csinálni, hogy lazán és egyenletesen megtömöd, aztán elkapod a baba nyakát, mint a libáét, csak fejjel lefelé, és szorítod, csak egy kis rést hagyva a közepén, ahol betolod a tömőanyagot, és csakis a középső részt szabad tömni- tehát az új anyag megy mindig középre, tolva kifelé a többit, ami egyenletesen van elosztva, így nem lesz sehol kidudorodó, göbös.. Ha a fejen túlvagy, a nyakat ugyanígy lehet merevre tömni, akkor már tényleg bejön a libatömős mozdulat is, tolni kell a tömőanyagot lefelé, simítani a vásznat vissza.
Én négy ikeás párnát kértem a férjemtől, de mindet lenyúlták tőlem.. :( Most viszont bekeményítek, és elveszem az egyiket legalább. A párnák azért jók, mert szilikonos szállal vannak töltve, sokkal rugalmasabb, ezért nem lesz göcsörtös a tömés.. A mosást is jobban bírja, kevésbé verődik össze.
Úg ylátom, kaptál már linkeket, ha valami esetleg érdekel a képtáramban vannak,a miket én csináltam- többségében fejből, néhányat szm-ról.. Nem egy nagy dolog, de ha érdekel valamelyik, szívesen segítek.. :D
CSak vigyázzatok vele, mert a megolvadt flíz össze is megy, a textilhez ragad és az gyűrött-olvadt hatású lesz... nem szép. Én - ha az lenne a szempont, hogy merevebb legyen, de ne törjön meg, és még mosható is legyen, polifoamot, vagy dekorgumit tennék bele..
Na jó, muszáj lemennem dolgozni. Pedig annyira szeretném látni a következő babát! Küldjetek majd telepatikus üzit, ha elkezdtétek felrakosgatni! Szép napot mindenkinek!
Réka a Yisk-es párnából semmit nem lehet "keményre" tömni!!! A babafejekbe vegyél steppelt vatelint, amit a steppelések mentén csíkokra vágsz, lefejted róla a papír borítást, és azt tekergeted gombóccá. Annak van egy kis tapadása, és azt lehet keményebbre "gyúrni". W-babához, legalább is a fejéhez ne használj párnatöltetet.
Köszi a párnára vonatkozó infókat... igazából teljesen meg vagyok elégedve az ikea-sal, viszont a w-babák fejét valahogy nem tudtam belőle jó keményre tömni, azért kérdeztem a jyskeset...
LBZS, ez a garázs nagyon jó ötlet, köszi!- kisfiam tutira imádná, nagyon autómániás.:-)))
Igen, Zsukka oldalán találtam a házat, ott van az eredeti belinkelve, ezért inkább azt raktam be, mert ott vannak a méretek is. Arra kíváncsi lennék, hogy az eredeti méretben csinálta-e meg, vagy változtatott a méreteken.
Illesreka: szerintem ilyen házat fiúnak is lehet csinálni, pl. garázsnak vagy farmnak.
Még tavaly csináltam egy pw dobozt, amiben vetex van meg vlies és az sem esik össze, szépen tartja a formáját. Még ötletelek, hogy hogy oldjam meg.
Én mindkét fajtát használom, és szeretem. Az Ikeás finomabb, még szebben eloszlik, viszont vigyázni kell, mert ha laza szövésű anyagba töltöd, a kis szálak kijönnek belőle. Úgyhogy nekem általában van mindkettőből. Az Ikeás talán olcsóbban jön ki, és azért is jobb mert vákuumcsomagolt, lehet venni belőle többet, nem foglal nagy helyet, kis lakásban fontos szempont.
Szerintem ugyanaz, vagy nagyon hasonló. Ikeást még én sem bontottam fel, viszont azon alszom. :) A hasonalvós párna ugyanolyan a külseje, szerintem belül is. Jó puhának néz ki. S amint levegő éri felpüffed, mint a Jyskes. :)