sziasztok!
Nóri keresztelőjére kaptuk egy Concord Trimax 9-36kg ülést.nem igazán vagyok jártas gyerekülés terén, mivel még hordozót használunk. azt szeretném megkérdezni, hogy ez jó márka-e, megtartsuk vagy esetleg cseréljünk?
Féléves (kb. 7,5 kg.os) gyermekem kezdi kinőni az ülését. Vennénk neki egy nagyobbat, de olyan kellene, amelyiket kétpontos biztonságí övvel is lehet rögzíteni. Nem ismer valamelyikőtök ilyen ülést?
Sziasztok!
hat mi megvettük a forma1 ülest a gyerekülesek közül.8honapostol 12 evesig jo,a szek a gyerekkel együtt nö./hattamla/Ez bizony dönthetö is.
Ausztriaban a Forstinger boltokban lehet venni,több kiegeszitövel./fejtamaszto,labtamaszto.../Recaro aneve,igaz nagyon draga,/anno 6000,-Shilling volt/ez a ceg gyartja a rallyautokba es repülögepekbe az üleseket.Mi nagyon meg vagyunk elegedve,2 eve strapaljuk.
Akit erdekel rakja be a keresöbe,a kepek es a leiras magatol beszel.
Köszi a segítséget. Akkor valószinű, hogy 9-18 kg-ba tartozók közül fogok választani /ez hosszú ideig elég lesz.../. És azt nem is tudtam, hogy ezen túl már nem dönthetők az ülések!
A ti ülésetek huzatát ki lehet mosni?
Attól is függ mennyit akarsz rá költeni és hogy szeretnéd-e hogy emiatt az esetleg utcán álló autódat feltörjék.
Mi többek között e két ok miatt nem vettünk Römert (drága, és nekünk az utcán áll az autónk). Nekünk a hordozó utáni fokozat a 0-18-as Brevi Grandprix (kb. 20e) volt, aminek így utólag az a hátránya, hogy kevés a hely hátul, mert fémvázas és az én lányom pl. 20 hónapos koráig fért el benne úgy, hogy a lábával nem döfködte apa hátát (mondjuk nálunk párom elég hosszú és hátra kell tolni a vezetőülést és mi oda tettük az autósülést). Szóval többféle szempontot is kell mérlegelni. Barátnőméknek Bobo van 9-18kg-os, ez már kicsit drágább.
Dönthetőbe viszont csak 18 kgig vannak.
Mi lányunk már 7 hónaposan kinőtte hosszában a hordozót (súlyra ő se nehézsúlyú), és most 20 hónapos kora után egy Concord Fixmaxunk (9-25kg) van (lehet hozzá egy talpat venni ami megdönti az ülést, de akkor újra kell övfeszességet állítani), nem dönthető alapból, de a mi kocsink hátul elég döntött és kényelmesen tud aludni is benne.
Próbáltunk ilyen 9-36 kg-osat is, egyfajta volt a Lehel téren kb. 35e. Ami ekkora sávot fog át, az nem igazán tökéletes szerintem.
Sziasztok!
Én is autósülést szeretnék venni a hamarosan egy éves lányomnak. Eddig a hordozóját használtuk, de már kinőtte. Elég nagy a választék, ugy hogy nem igazán tudok dönteni. De az biztos, hogy dönthető támlásat, és kimosható huzatút szeretnék. Van valami tippetek? Ja, és a lányom 8 kiló, nem egy óriásbébi...
http://www.coscoinc.com/services/productrecall/recalls.html
Nincs kedvem linkelni, de itt talalod a cosco oldalan a termekvisszahivasokat. Van amit azert hivtak vissza mert lemaradt a figyelmezteto cimke hogy ne hasznaljak airbag mellett, de van ami konstrukcios hibas. Megneztem az ulest is amit venni akarsz. Nekem tetszik, de van meg egy szempont a kagyloules mellett. Azzal egyutt kikapod az alvo gyereket es nem kell az ulesbol kicibalni, arra tuti felebred.
szia nyócas.
mi is most vettünk ülést. elég sokat megnéztünk, a legszimpibb a bébé confort elios volt és a römer baby safe. ezek elég biztonságosak, mindenféle izék vannak benne, amik belül törnek az ülés helyett. ezeknek oldalsó ütés ellen is van védelmük. végüla bótban, hosszas rágódás utn a römert választottuk. nagyobb vádelmet nyújt (állítólag..), kényelmesebbnek tűnik, az alapfelszereltségben benne volt az újszülöttszűkítő is... de nem csak a feje köré, hanem a popsi alá is van egy cucc, párnácska. elég nagynak is néz ki, tehát szerintem hosszú ideig jó lesz. vannak olyan kagylóülések, amik egyszeren túl kicsinek tűnnek, el sem tudom képzelni, hgy egy 12 kilód gyreke hgoy férne bele. hát önnyi.
Hát én a Crashtest, Cosco szavakra kerestem, próbáld meg így. Volt valami, de nem igazán tudtam belőle használhatót kibogarászni.
Az viszont tény, hogy ezek az öszvérmegoldások sántítani fognak mindig a normálhoz.
A németek csináltak egyébként nagyon sok ilyen törésétesztet. Kindersitz, crashtest címszó alatt tudod keresni őket.
Köszönöm a gratulákat!
Letti lett a neve , akkor is.:)) A családban mindenkinek tetszik. A poén az , hogy fiunevünk egyáltalán nem volt. Mondtam is dokinak, úgy csinálja, hogy kislány legyen:)))
Köszi az infókat üléssel kapcsolatban, igen hasznosak. Megnéztem ezt a cosco 0-36-osat, van rajta E44/3, de a fej szerintem nincs eléggé védve oldalütközés esetén. SZERINTEM!.
Nem találtam az adac.com-om teszteket, meg tudjátok mondani pontosan hol keressem?
Az autó nem túl biztonságos, legalább az ülés legyen az. Ezen nem fogok spórolni.
Nagy-nagy gratuláció!!! Ugye, nem Nagy Brittaniának hívják? :-))) Nekem az általad említett ülésről a Tesco gazdaságos pelenka jut eszembe, ami 4-14 kg-ig használható, tehát egy egyhónaposnak éppúgy jó, mint egy kétévesnek... Állítólag. :-) Én is arra voksolok, hogy először egy 0-10 kg autósülés, ami mellesleg otthon hintaszékként, etetőszékként is nagy szolgálatot tehet eleinte, aztán mikor már biztonságosan megül a baba, akkor egy szembe-ülést.
Gratula a babához :))) !
Az E nem elég, E44/03 a legutóbbi jelzés, ami mutatja, hogy megfelel az EuUirányelveknek az ülés.
Amúgy én is a kagylóülésre (Maxi Cosi) esküszöm a piciknek, utána nekünk egy 9-20 kg-os (Römer King)volt, most meg egy 15-36kg-s (Concord Lift). A Lifttel nem vagyok túl elégedett, mert ha elalszik a fiam, kilóg oldalra, lévén ez már nem saját öves és nem dönthető, de ebben a méretben nem találtam annak idején dönthetőt, sajnos. A kagylóülést amúgy nagyon jól ki lehet használni, elüldögél benne, ha már nagyon unja magát fekve - persze nem órákat -, jó etetni, mikor még az etetőszék túl nagy neki, stb. Én személy szerint ha most kezdeném, olyat vennék, ami a babakocsira csatlakoztatható, nekünk sokszor jól jött volna, ha nem kell áttenni a babakocsiba - de mikor mi kezdtük, még nem volt ekkora választék :)).
ELőször is gratula a babához:-))) Sok boldogságot!
A babáknak az életkorúknak megfelelő ülés a legjobb. A túl tágan összevont határok soha nem szerencsések.
Én a magam részéről a 0-13 kgig tartó kagylóülésre esküszöm, utána pedig 9-36-osra.
Az előbbiből a bébé comfort Elios-ra, az utóbbiból a Concordra. De ez csak az én véleményem. Én sok ADAC tesztet olvastam, és azok alapján választottunk.
Éjjel megszületett a kislányom.2 héttel korábban mint vártuk. 3kg, 49cm. Tittára örülök:))))
Na, tehát nem ajánljátok ezt az ülést. Mondjuk a cosco nagy márka ha jól tudom, repülőgép üléseket is csinálnak. Van hozzá ülésszűkítő is, dönthető is, kis korban menetiránynak háttal kell bekötni.
Hol lehet utána nézni ezeknek a visszahívott üléseknek?
Milyen jelzésnek kell rajt lenni, hogy tuti biztonságos legyen? Elég a "E" betü egy karikában?
Mi az elso 10 honapban egy 3 pontos oves kagylosat hasznaltunk (chicco) amit a menetiranynak hattal lehetett csak bekotni es ra lehetett tenni a babakocsira is. Na ezt a funkciot 3x hasznaltuk osszesen. Aztan jott egy 0-18 kilos ules 5 pontos ovvel, marka nelkuli, valami nagyaruhazbol, aztan 3 evesen (16 kilo/ 100cm) egy olyan ulesmagasito aminek hattamlaja van 5 pontos ovvel, de a hattamla kesobb leveheto es akkor csak ulesmagasito. Ez nem dontheto. Az elsoert nem emlekszem mennyit fizettunk, a masik kettonek 10e ft volt kb darabja. Nalunk van aki orokli is.
En sem vennek ujszulottnek 40 kiloig jo ulest(az talan 8 vagy 10 ev, nem?). Inkabb keresnek hasznaltan kagylosat, de nem bizomanyibol, mert biztosan balesetmentesnek kell lennie, hiszen balesetnel serulhetnek az ovek/csatok is. A mar egy evesnek vennek talan egy olyan kombinaltat. Nekem mindenkeppen szempont, hogy az ules dontheto legyen amig kicsi a baba, mert olyan nyomorultul osszecsuklik egy tul nagy ulesben ha elalszik, rossz nezni. Meg a kagylosba is vettunk utolag ujszulottparnat, pedig nekem nagy volt a fiam, de igy is nyaklott erre-arra a kis feje.
Ja es ha ma vennek, akkor utananeznek a neten hogy nem volt-e a termek visszahivas alatt. Hihetetlenul sok bebifelszerelest visszahivnak mert hibas. (recall)
A kérdés adott:)))
Mi a véleményetek a COSCO új üléséről, ami 0-36 kg.-ig használható. Ajánlottak egyet 40k-ért, ami vadi új, csak nem kell nekik. Boltban 54k-ért láttam. Megnéztem a honlapot, elég ígéretesnek tűnik, csak nem hagy nyugodni a dolog, vajon elegendő védelmet nyújt-e újszülött kortól is. Senki sem csinált még ennyire széles súlyhatárok között használható ülést. Általában úgy szokott lenni, ha valmi univerzális, sokoldalú, akkor az egyik vagy más tulajdonsága rovására megy. Pl.ilyen az 5 az egyben digitális fényképezőgép, gyakorlatilag mindenből van benne egy pici, de igazából semmire se jó:)