Keresés

Részletes keresés

Pompiere Creative Commons License 2018.06.25 0 0 3118

Szerinted az EPS ragasztóval történő felületkiegyenlítés jó megoldás?

Attól függ, hogy milyen mértékű az az egyenetlenség. Mint írtam én tettem fel hálós élvédőket. Ezekhez húztam le a felületeket. Ezek az élvédők kb. 4-5 mm-t tartanak el. Tehát ilyen vastagságban van az oszlopzsalukon az EPS ragasztó.

Előzmény: iimi (3117)
iimi Creative Commons License 2018.06.21 0 0 3117

Szia.

Köszönöm a választ.

Szerinted az EPS ragasztóval történő felületkiegyenlítés jó megoldás?

(személyes tapasztalat hogy a nálunk beszerezhető kültéri csemperegaszók, és cement alapú glettek sokkal rosszabúl bírják a fagyot mint az EPS ragasztók) - valószínű, hogy ahol a hálózást láttam ott a mester is tapasztalta már a csemperegasztók cementa alapú kültéri glettek "viselkedését" fagyok idején.

Előzmény: Pompiere (3116)
Pompiere Creative Commons License 2018.06.21 0 0 3116

Milyen nemesvakolatot ajánlotok?

Van néhány gyártó akitől lehet választani. Én Baumitot tennék rá.

A nemesvakolattal mehet egyből a zsalukőre?

Szerintem nem, meg gazdaságtalan lenne azzal kiegyenlíteni a felületi egyenetlenségeket.

-Láttam olyat ahol a nemesvakolat alá tesznek hálót, ez kell?... ajánlott?

Valószínűleg EPS ragasztóval lett "vakolva" a felület és tettek fel hálót is.

Egyébként én a 40x40-es oszlopzsaluimra tettem hálós élvédőt és minden oldalon az illesztéseket lehálóztam egy 30x10 centis darabbal. Az élvédők kiegyenlítik a méretbeli pontatlanságokat és egy hatvan centis simítóval szép felületet lehet létrehozni.

Ha valamikor évek múlva majd találok egy megfelelő burkolókövet az a nemesvakolatra felragasztható?

Erre megint csak azt tudom mondani, hogy a nemesvakolat technológiai utasítását kell megnézni.

Előzmény: iimi (3113)
iimi Creative Commons License 2018.06.21 0 0 3115

Eddig nem ismertem ezt a terméket, nem tűnik rosznak, kérdés hogy hosszútávon hogy bírja. Meg ahogy nézem csak egy cég forgalmazza nálunk (RO) és futárral küldik.

Előzmény: cinyoka (3114)
cinyoka Creative Commons License 2018.06.21 0 0 3114

DELAP-ra nem gondoltál? Nagyon könnyű vele dolgozni, 0 (nulla) közeli a hulladék!!! Árban sem vészes, persze jól körül kell nézni a neten ;)

Előzmény: iimi (3113)
iimi Creative Commons License 2018.06.21 0 0 3113

Szaisztok.

Zsalukő burkolásról kérdezném a véleményeteket.

Viszonylag egyenes, csak annyi benne a hiba ami a zsalukő gyártásából adódik, itt-ott kb. 3mm. Egyelőre nem találtam általam megfizethető áron kő, vagy műkő burkolatot, ezért gondoltqm be kellene húzni nemesvakolattal.

A kérdések:

-Milyen nemesvakolatot ajánlotok?

-A nemesvakolattal mehetvegyből a zsalukőre?

-Láttam olyat ahol a nemesvakolat alá tesznek hálót, ez kell?... ajánlott?

-Ha valamikor évek múlva majd találok egy megfelelő burkolőkövet az a nemesvakolatra felragasztható? 

Pompiere Creative Commons License 2018.06.18 0 0 3112

Sajnos annál többet nem tudok nem tudok "tanácsolni", mint amit előzőleg írtam.

Előzmény: Nelson71 (3110)
csipsz7 Creative Commons License 2018.06.18 0 0 3111

Maradt a 100x100, 80centi széles és mély pontalappal, és kb 40x40 sávalappal összekötve, a zártszelvény pedig bebetonozva. Hétvégén megy rá a kapu, írok majd, kibírta-e.

Előzmény: csipsz7 (3103)
Nelson71 Creative Commons License 2018.06.17 0 0 3110

Azt kell tudni, kogy az alsó két soron nagyon szépen van rakva a zsalukő, az teljesen tökéletes. A fölötte levő 5 sor a nem szép.
Agyaltam rajta és felvetődött ez a lehetőség:
A felső 5 sor le lenne vakolva. Erre Delap kerülne, mert vékony. Az alsó 2 sorban meg egyenetlen felületű (2-4 cm vastagságú) kőlapok lennének ragasztva közvetlenül a zsalukőre. Így esztétikailag is jó lenne, meg talán kisebb esély lenne a vakolat esetleges lepotyogására, mivel nem közvetlenül a kerítés alján kezdődne.
De kérdés az is: valóban kell-e tartanom a felvizesedéstől? Mivel itt, ha 2 métert leások még porzik a homok.

Előzmény: Pompiere (3108)
korzo Creative Commons License 2018.06.17 0 0 3109

Most akarok Semmelrock Rivago kőből kerítést, és pont ez volt a legnagyobb bajom nekem is: találok-é olyan Mestert, aki ezt rendesen/szépen megépíti nékem, mert azon nagyon meglátszik, ha el lesz cseszve. Mert nem is egy görbét láttam belőle...

Előzmény: Pompiere (3108)
Pompiere Creative Commons License 2018.06.16 0 0 3108

Az az igazság, hogy ilyenkor már nagyon nehéz jó tanácsot adni amikor a szerkezet el van cseszve. Nem is értem azokat a "mestereket" akik nem képesek zsalutéglából egy normális lábazatot megépíteni anélkül, hogy ne lenne valahol betonkifolyás, kitüremkedés az előző téglához képest, stb. A szigetelésről meg nem is beszélek mert annak alapnak kellett volna lennie. Egy tekercs öt mm-es szigetelőanyag felcsíkozva, hatvan méter 15-ös zsalutéglából épült lábazathoz elég lett volna. Mennyi is egy tekercs? Olyan 5-6000 Ft?

Ha szépen rakták volna a lábazatot és szigetelés is lenne, akkor egy üvegháló + ragasztótapasszal pár milliméter vastagon, remekül le lehetett volna simítani a felületet, amely akár nemesvakolatnak, akár valamilyen burkolóanyagnak is remek alapot biztosított volna.

A fentiekkel szemben több variáció is van, csak az a baj, hogy lehet egyik sem tartós:

- le kell vakoltatni és az eltünteti az szintbeni egyenetlenségeket. Szigetelés hiányában nem tudni, hogy mennyire lesz tartós. A sókivirágzás biztosan megjelenik.

- leburkolni valami kővel és reménykedni, hogy jó sokáig fent maradnak. Lehetőség szerint valami természetes hatásút kell választani, amelyen a sókivirágzás nem annyira feltűnő.

A glettelést - a klasszikus beltéri gelettanyagokkal - felejts el, amint egy kis nedvesség éri már mállik is le. Még a homlokzati hőszigeteléshez használt simítótapaszok is képesek a folyamatos nedvesség hatására szétmállani, ha nincs rajtuk nemesvakolat.

Előzmény: Nelson71 (3106)
Topacsenkó Creative Commons License 2018.06.15 0 0 3107

A szárító vakolat, engedi kipárologni a kapillárisan felszívódó vizet, viszont akkor csak páraáteresztő díszítővakolatot adhatsz neki. (nem tudom ven-e ilyen) A glettelést is ledobja ha felvizesedik, és glettanyaggal meg nem is túl költséghatékony 1cm-t kidolgozni.

Előzmény: Nelson71 (3106)
Nelson71 Creative Commons License 2018.06.15 0 0 3106

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni a zsalukő kerítésemmel kapcsolatban.

Az eredeti terv szerint csak burkoltam volna kőlapokkal, mivel azonban a "szakik" nem rakták szépen, ezért úgy tűnik ez a megoldás elvetendő. Egyik részen van egy kis hasa, a másik oldalon meg hordó, van ahol 1 cm-el kintebb van a zsalukő a másiktól. Mondjuk 50 méterről egyöntetű a kinézete a kerítésnek :) de ez nem vigasztal.

A vakolást talán elvetném, mert nincs vízszigetelő anyag a beton és a zsalukő között. (Bár nem egy vizes helyen lakunk, a talajvíz nagyon lent van és nem föld, hanem homok.) Szóval ez nem tudom számít-e.

De nagyon nem szeretném, ha vizesedés miatt ledobná a kerítés a díszburkolatot vakolatostól mindenestől pár év után. A járda beton, ebbe nagyobb méretű lyukakat fúrok és rá megy majd a térkő, így a térkő közé beszivárgó víz el tudna folyni.

Esetleg többszöri glettelés lenne a jó megoldás?

Ha van valami ötletetek amivel a kerítés egyenetlenségét kiküszöbölhetném, megköszönném.

pgyafi Creative Commons License 2018.06.12 0 0 3105

Ez engem is érdekelne.

Jó pár éve vettem márkás, ajánlott, drága memóriás zárat. Az működött is 4-5 évig. Majd megszűnt a memóriája. Mindenki azt mondta, a zár ment tönkre, cseréljem ki. Vettem ugyanolyat, az kb. 2 hétig ment csak.

Előzmény: pingvin (3094)
zgLO Creative Commons License 2018.06.12 0 0 3104

"A beton akkor tart ha vasalva van és nem akkor ha vasban van. 
A betontól csak nehezebb lesz, akár a hőtágulástól is eltörhet és hamarabb korrodál."

Én minimum 25 cm szélességben és 85-90cm mélységben vasalt sávalapot készitenék bekötve a 100x100 zárszelvényt is, és egyszerre betonozva.

Előzmény: csipsz7 (3103)
csipsz7 Creative Commons License 2018.06.12 0 0 3103

Egy kapu súlya alatt nem hajlik meg ? Vagy be kell önteni a közepét betonnal ?

Előzmény: zgLO (3102)
zgLO Creative Commons License 2018.06.11 0 0 3102

100x100-as zártszelvény.

Előzmény: csipsz7 (3101)
csipsz7 Creative Commons License 2018.06.11 0 0 3101

Sziasztok!

Nem egészen ide tartozik, de hátha. 

Van egy 3,4m-es részem a ház mellett, ahol egy nagykapura lenne szükségem. Nincs más bejárási lehetőség, viszont nem nagyon szeretném leszűkíteni a helyet.

Miből lenne célszerű tartó oszlopot készíteni neki ? 20-as zsalukő túl sok helyet elvenne belőle. 10-es válaszfal elemre gondoltam,ez jó megoldás lenne , vagy túl kis keresztmetszetű lenne a közepe ?

Vagy inkább ki kellene zsaluzni és kiönteni egybe ?

Vas oszlop kilőve, mert elhajlik.

Köszönöm előre is.

Cengő Creative Commons License 2018.06.10 0 0 3100

Üdv!

Kerítés jó állapotú, de régi, szürke, festetlen betonoszlopait szeretném szépíteni. Mi lenne a legjobb megoldás? Nemesvakolatot ajánlott valaki, ez lehet a tuti? Tud valaki tanácsot adni, hogy milyent, hogyan? 

Köszi

Zoltán

Topacsenkó Creative Commons License 2018.06.06 0 0 3099

Ja igen szögvas, most latom, az kicsit más tészta, kevesbe massziv mint a zártszelvény.

Előzmény: Topacsenkó (3098)
Topacsenkó Creative Commons License 2018.06.06 0 0 3098

Az acel pedig ennyire nem nyúlós anyag. Nincs a kapunak masik összetevője, ami elmozdulhat? Oszlop nem dől pl? Lehet hogy a zsanéroknál kellene alátétezni, mert a vasból sokat nem lehet csiszolni, 2-3mm a falvastagság.

Előzmény: pingvin (3097)
pingvin Creative Commons License 2018.06.06 0 0 3097

Igen, próbáljuk modernizálni a kaput, több-kevesebb sikerrel.

Topacsenkó Creative Commons License 2018.06.06 0 0 3096

Gondolom, hogy a kapu szorul, nem a kerítés. Arról van szó amiről az első hsz-ban a képet feltetted?

Előzmény: pingvin (3095)
pingvin Creative Commons License 2018.06.06 0 0 3095

Sziasztok,

Adott egy vaskerítés, ami a hűtágulás miatt nyáron szépen beszorulgat.

Mit szokás ezzel csinálni? Párszor már flexel egy kicsit csiszolgatták, de valahogy pár nap múlva mindig kitölti a rendelkezésre álló teret.

pingvin Creative Commons License 2018.06.01 0 0 3094

A napokban szerelték a kapunkra a memóriás elektromos zárat, viszont egykét nap alatt elvesztette a "memóriáját". 

Azaz csak addig nyitható, amíg nyomjuk a kiengedő gombot és a zár berreg. Amikor felszerelték, akkor egy rövid gombnyomás után addig nyitott állapotban maradt a zár, amíg újra be nem csukták.

Tudja esetleg valaki, hogy mit/hogy lehet állítani a záron, hogy ismét memóriás legyen?

Mr O Creative Commons License 2018.06.01 0 0 3093

Köszönöm!

Ezekkel a dolgokkal nem vagyok tisztába...Ami a kapuhoz volt abból nem is lehetett kivenni és így a másik feléből vágtunk.
Köszi!

Előzmény: halaloszto (3092)
halaloszto Creative Commons License 2018.05.31 0 0 3092

nem azonos. a négyszögtengelyt ki lehet venni, és méretre lehet vágni. általában kell rövidíteni. spéci esetben kell venni extra hosszút, lehet kapni külön. van 6-7-8-9-10es vastagságban, még hézagolólemezt is árulnak, amivel mondjuk a 7-es tengelyre fel lehet tenni a 8as lukú kilincset

Előzmény: Mr O (3091)
Mr O Creative Commons License 2018.05.31 0 0 3091

Még egy kérdésem lenne.
Ez a hossz mindegyik kilincsnél azonos?
Ha veszek egy másik kilincset akkor az vajon jó lesz bele?
Semmi leírást nem találtam...

Köszönöm!

Előzmény: Topacsenkó (3090)
Topacsenkó Creative Commons License 2018.05.31 0 0 3090

Gondolom a kilincset nem ők gyártották, hanem az jött a kínaiaktól, aztán lehet, hogy mást kaptak mint szoktak. Ilyen dolgok előfordulnak, meg kell oldani, ahogy tetted is.

Előzmény: Mr O (3087)
Mr O Creative Commons License 2018.05.30 0 0 3089

Annyi kimaradt,hogy van benne egy műanyaglapka amibe belefúrja magát a hernyócsavar.De ugye hogy most levágtuk a végét nem tartja benne semmi szinte.
Azt csináltuk fúróval megfúrtuk és csavartunk a végébe egy pici csavart és most fogja a lapkát és a hernyócsavart ameddig tudtam becsavartam.

Előzmény: korzo (3088)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!