Éppen akartam kérdezni, az idén senki nem panaszkodott atkára, pedig voltak jó melegek! Vajon valami bajuk van, vagy már túl jók a permetezőszereink?
Én is cserébe ezekkel a kis pimasz üvegháziakkal küzdök, pedig nincs is sétányrózsám, a leandereken élősködnek. Úgy tűnik a szomszéd néni kelbimbótenyészetének következményei begyűrűztek a fóliasátorba. Én úgy gondolom, hogy biztos jó lenne a Chess, a molytetvek ellenszere ugyanaz általában, mint a tetveké. Csodálom, hogy eddig még nem próbáltad.
Mert amire először gondoltam...:-D...elmorfondíroztam rajta, hogyan is cipelgetném ide-oda a hatalmassá nőtt gyermekeimet, akik csak helyZETváltoztató mozgásra képesek, ahogyan azt bioszórán tanultuk. :-)))
A CHESS-t tetű ellen már én is használtam, itt tanultam, tuti, és nagyon egyszerű, kényelmes. De már tavaly sem kellett. Most hogy olvasom, eszembe jutott valami. Monnyátok már meg, hogy ezeket az átok üvegházi molytetveket nem lehetne azzal kiirtani? Permetezéssel egyszerűen képtelenek vagyunk. Ezzel meg jól belocsolnék nekik, oszt annyi!
Ja, és a teleltetéshez még annyit. A leandert inkább hidegen, mint melegen teleltessétek. A mi garázsunkban télen szokott olyan hodeg is lenni, hogy befagy a víz a próbaedényben. Néha tartósan. A leanderek élnek, virulnak. De a hűvös előszoba szerintem túl meleg neki. Elszaporodnak a kártevők és nem fog virágozni.
Utoljára valamikor 16 éves koromban voltam ÖTYE tag, akkor elég jó mókának tűnt:-))) Most már maga a realitás, sajnos:-(
Mint kiderült, Krampuszka a korelnök, úgyhogy készíthetné az alapszabályt! De kellene valami kitétel, mely szerint a harminc év köröliek is részt vehetnek a csapatban, igaz, azért valami hátrányos helyzetet kellene ellenük teremteni a szemtelen fiatalságuk miatt:-)))
A fűtés tényleg csak extrém hidegben kellene és azért megéri! Csakhát ahhoz egy leanderkedvlő férj is kelletik, hogy az ilyen plussz dolgokat tolerálják!
Így van. Csak elkapirgálom körülöttük a földet, mint afféle tyúkanyó, aztán vizet neki.
Annyira elhúzódó hatású hogy a balatoni homokon, -ahol nem tudok mindíg locsolni, és a fiatalság nem nagyon érti miért kéne- idén tavasszal találtam feloldatlan szemeket a rózsa körül. Kicsit elhültem hogy ennyire rosszul bánok a növényeimmel...:-(
Ha veszel bármit, ami hungarocell-el van csomagolva, a nagyobb lapokat ne dobd el!
Ezeket a faház falához támasztod télen vagy máshogy körbeveszed velük a leándereket. A hullámpapír csomagolás is jó, meg a hólyagfólia. A sajátmaguk termelte hőt fogod így vissza, az is sokat ér.Meg jó szorosan egymásmellé teszed őket. Esetleg csak a cserepeket csomagolod be, ha nincs több anyag. Ez mind néhány fokot emel a környezetük hőmérsékletén.
CHESS!!!
Por alakban árusított felszívódó rovarölő. Környezet,ember és növénybarát. A szívókártevők ellen hat. Főleg levéltetű(atkánál még nem tapasztaltam a hatást, de az ugye pókszabású, s ilymódon egészen máshogy működ.
A Chess úgy hat, hogy a rovar(tetű) nem fogja szeretni a növény nedvét, ha abban fel van szívódva a szer, így szabályszerűen éhenhal. Úgy tudom természetes nem mérgező anyagokból készül. Zárt térben is permetezhető, a belocsolásról nem is beszélve. Felszívódik tehát levélről, gyökérről egyaránt. Rendszeres használata esetén állandó védelem alatt áll a növény.
Szerintem zseniális szer!!!
Köszönet Neked "Chess" bárhol is jársz! Remélem néha olvasol minket!
Ami a tápokat illeti!
Hadd bővítsem a kört! Én a rózsatáp granulátumot használom. Szintén elnyújtott hatású szer. Mindenféle cserjéknek.