Nagyobb nyomást és fordulatot bír ,és az anyaga is más a simához képest. Ne kérdezd miben külömbözik a sima vitonhoz képest az anyaga. Ipari és kész :) Mindenesetre a kidolgozása egy kcsit más ,mint a sima vitonnak. Az áráról nem is beszélve :)
Ipari főtengelycsapágy meg szimmering? Az milyen? Miért jó az forgattyús tengelyhez? Ha nagyon jót akartál, akkor miért nem direkt fogattyústengelyhez valót vettél bele? Pl. viton anyagú szimmering, vagy v. melyik japán motor méretazonos gyári szimmeringje...
A kajaba beszallast meg ugy gondoltam, hogyha valahol osszeroffen a brigad, es en is epp otthon vagyok, akkor elfogok menni. Ez esetben a kaja koltseget en allom..:)
Piat nem...... ismerve 1-2 muveltebb alkoholistat, ki csak Jager tol tud komaba esniŹŹ :DD
Mindenképp szeretnék valamikor összehozni egy topiktalit. Én elöször arra gondoltam ,hogy valahol Bp környékén összejönni ,túrázni+kajálni egyet (mint az elsö Fejér megyei Simson klub tali csak senki ne járjon úgy ,mint az egyik sportrobis. Szerintem az többet nem jön Simsonok közelébe :)) )
Visszatérve a Ts-emre : készen van a blokk ,már csak be kell rakni a vázba. Alig várom ,hogy akár a gyári csövel ,de mehessek vele. Nem szeretném ,ha nem lenne kihasználva a 13,5-ös kompresszió :P (mielött megjegyzed :) japán versenyhajtókar ,ipari főtengelycsapágy és szimering van benne :) )
Létezett jobbos tükör a kormányvégre, de ritka volt, mint a fehér holló. Én még az NDK-ból hoztam '83-ban. Szerintem nagyon széles lett a gép a két tükör miatt, meg nem is lehetett nagyon látni benne semmit. Sajnos a költözések során a tükör elkallódott, most nincs tükör a Trophyn.
Most esztet nem értem. Ha kimegyünk hozzád akkor állod a dolgokat vagy ha hazajössz?:) Amugy meg még 1 honap kb amig meglessz a supermoto szettem aztán neki esek gyakorokni..meg felkerül a "redi tu rész" matrica :D
Én erre nem mondanék semmit... A miénket most adtuk el.. kicsit olcsobban 20e ért :D De 1,5M :S hát azért abbol már sztem nem ilyet kapsz..vagy ha veszel egy lepukkanatat és full megcsinálod se kerül ennyibe. Na de kinek mi a heppyje, nekem 10e-t se érne. De nyilván én nem értékelem ezt :)
:DDDDD Hát bazze, ez nagyon komoly! :D Egyrészt az ötlet, hogy hogy lehet kurva kanyargós helyen menni, és gyakorolni, másrészt, hogy szanaszét karistolja az aszfaltot! :D Én kurvára nem tudok/merek így kanyarodni! :D Se TZ-vel nem ment, se csibefossal! :o :)
Jofej volt a srác irt is vissza egyböl. Azt mondta az én motoromat (a zöldet) látta Kunmadarason és az motiválta hogy ilyenre megcsinálja. Küldött egy vidit is: http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/onboard/?vi=14729&o=m&t=onboard
Ma elmotoztam PSc_TS250/1 kollégához. Sikerült levizuálnom az eper szinü MZ-t. Hát tényleg egyedi megoldás.-))) Hazafele Baracska és Váll között szembe jött egy Etz-s, biztos fontos dolga lehetett mert huzta neki mint állat. Sikerült 130 km-t gurulnom-)))
Mindenki megy koncertre, csakis mi, fórumosok MZ-sek, MZ-vel (kivéve aki nem :D ), együtt, bebaszva (de csak ott :)))) )---kinek hogyesik jól XD
Utazótáskák telis tele felfújható gumibabákkal, hogy elriasszuk a tömeget elől, fejünkön maszk--hogy ne lehessen mellátni hogy kikazok a őrültek akik ott a szinpad előtt tombolnak, és üvöltözve kézfenntartva őrjöngenek :D
Csak az ÖSSZES ALBUMUK MEVVAN--jobbat nemis mondhattál volna... :D
Na ők aztán a nosztalgia, a motoros szóhoz meg pont passzolnak (najó sok a szerelmes számuk) de többségében a mindennapi dolgokat hozzák előtérbe, és élvezik, mert hallani hogy törődéssel zenélnek, és énekelnek... ;))
". Illatfelhő közelít szemben az utcán Néhány napja látom őt, így délután. A szomszéd házba költözött úgy tizenhét lehet A baj csak az, hogy átnéz rajtam, észre se vesz."
Hát, igen, "Azok az éjszakák"....dehát ezek a "Változó idők"... Jól jönne most " Öt lány" , de egynek is örülnék, akár, a "Hűtlen"-nek is. Még, jó, hogy a "Barátok" azt mondogatják, "Csak bírdd ki", mert "a szerlem keresi a szerelemet". "Egyszer egy szép napon", " Az egek felé kiálltottam" , "Ebből elég!" . Mivel nem volt "Egy éppen aktuális szerelem" sem, ezért megkeresetem, megszólítottam az "Éjszaka lányá"-t, "Hé lány!" Majd az volt az "Érzés"-em, "Ez más". Beteljesülni látszódott minden "Férfivágy". "Könnyű préda" volt, egy "Kirakatváros" éjszakájában, egyzsrre "Menedékhely" lett egy "Fémszívű fiú"-nak. "Az enyém is volt [és még néhány arcé]". Reggel, "A kör"-ből kiszálltam, "A játék véget ér"-t. Elindult hát "Hazafelé" az "Isten az úton", közben megállapítva, hogy a "Rock ízéhez" semmi sem fogható, még "Szeretkezni minden mennyiségben"-sem.
Az akkora Edda buzik mint én, biztos értik majd :D :P
Szép vagy gépkedvesem, átölel a lábam, Elnyújtott élvezet, rég csak rád vártam, Csillogó szállodák, szépen vetett ágyak, A szél süvít mellettünk, ránk hiába várnak.
Ragyog a nap, forró tüze kábít, Nem érdekel, hogy jobb, aki nem fázik, Ne fogjon körbe semmi, ami megvéd, Testemet a vad szél hadd tépje szét!
Ref.: Szélvihar, ami támad utánunk, Szélvihar, mi motorra vágyunk, Szélvihar, már nem kell bocsánat, Szélvihar, engem és téged csak holnapra vártak.
Nehéz a csizmám, könnyen félrelépek, A kezed vedd el, mert még rád lépek, Benzinszagú felhőt hoz felém a szél, Felforr a vérem, indulnék, mehetnék.
A mi csapatunk megy, a motorunk lángol, Aki velünk tart, ma ezer fokon táncol, Ha minden nap félni kell, mondd, minek is élünk? Te sápadt ördög, mi senkitől sem félünk.
Senki se magyarázza, mi a jó, Hogy beleharapok magam, És ha kihullanak is a fogaim, Legalább magamnak csináltam, Így akarom, így akarom.
És hogy a piros tilos, tudom, És hogy lehet fekete is, De a színeket had keverjem én, Ettől még nem leszek kétszínű, Így akarom, így akarom.
...
Velem mindennap történhet valami Ez azt hiszem természetes De hogy a véletlenek rácsa, végleg be ne zárjon Szilánkokra fogom törni Így akarom, így akarom Így akarom, így akarom
Így akarom, így akarom Így akarom, így akarom Így akarom, így akarom Így akarom, így akarom
Egyik ismerősöm a 250-es ETS-ére megcsinálta a gyári tuningleírás alapján (megvan nekem is) a hengert, asszem már írtam is. 400-as Bandittal eresztették össze, gyorsulásban simán ott volt, végsebi pedig 180 körül, 170-től még gyorsult a Bandit órája szerint.
A friss fúrás látszik, meg a szívó oldalon is van valami reszelés... De a felömlőkből meg a kipuffból csak az aljuk látszik, ahol nem látok reszelést! :)
Srácok (főleg Trophy Sprint kolléga)! Meg tudnátok mondani, hogy a Standart TS lámpabúrájából mennyire áll ki a kilóméteróra? Tudnátok egy oldalnézeti képpel is illusztrálni? Köszi!
Jól körbefotóztad! :D Végülis csak az nem látszik, hogy mit csináltál vele! :) Vagy legalábbis én úgy látom, hogy a csatornák gyáriak, legalábbis nem egy frissen munkált felület... :o
A henger egy kcsit körbefotózva. A képeken sajna nemigazán látszik a csatronák valódi magassága :( Bár aki már látott gyári Ts 125 hengert ,annak fel fognak tünni a külömbségek.
Egy haverom vállalna komoly heggesztési munkákat, nem kifejezetten csak motorok terén, bármit meg tud heggeszteni, elég komoly cucca van hozzá! Akit érdekel írjon emilt: simson11@msn.com , adom a srác számát! Egyéb nyalámságokat is tud csinálni MZ-khez ;)
"Ha Olaszba' jártok, akkor meg a lápavillogtatással vigyázzatok, mert ha egy olasz rádvillant az nem azt jelenti hogy: "Mehetsz haver, elengedlek!" hanem: "Vigyázat, jövök!" :-)"
Ez biztos is. De én az mz-vel is mindig ugy jártam haza 11kor hogy 5 házzal arrébb leállitottam és csak gurultam, direkt az ilyen kedves szomszéd vén asszonyok miatt.
De ez akkor se divat hanem eccerüen nekem meg még "pár" embernek igy teccik. Szépen szol és ennyi.
Na, volt szó múltkor a kameratartókról... Én ilyet csináltam a csibefosra. Ez a tanksapka 3 csavarjába kapaszkodik. MZ-re is akartam anno, de nem valósult meg, ott egy bilincset akartam gyártani a kör alakú tanksapira, hasonló felső résszel! :)
Néha a mentő, vagy tűzoltó szirénáját sem hallják.... Vagy sokszor az ember hallja, de eccerűen a városban nem tudod a sok visszhang miatt eldönteni, hogy merről jön... Gondolod, hogy egy hangos mocit majd figyelgetnek, hogy merről jön? Szerintem ez egy olyan álbiztonság, amibe sok motoros beleringatja magát, hogy majd hallanak, és ez meg is véd... Szerintem ez az esetek nagyon kis %-ban működik így... Az exibicionista divatmajmoknak viszont ez egy nagyszerű magyarázat, hogy mért rakják fel, pedig nagyrészt valszeg csajozós mivolta miatt... Egyébként szerintem sokszor még meg is ijeszti az autósokat egy hirtelen eldübörgő motor, ami lehet, hogy olyan reakciót vált ki, hogy mondjuk rádhúzza a kormányt pont! :S Szerintem a rutinos és körültekintő vezetés az életmentő, és nem a refi, meg a hangos kipuff! Szerintem! :) Nekem 4 szezonra elég volt legalábbis! :)
Igen ez az érem egyik oldala, de szerintem létezik arany középút (bár a "hangosság" elég szubjektív), mindenesetre az tény hogy a szemből kis felületű motorjainkat az éjjel-nappal bekapcsolt tompított fény ellenére sem nagyon veszik észre az autósok...és ez egy kis plusz ennek érdekében...
Én se vagyok híve az ordító kipuffnak! Itt a környékemen lakik egy doktorZ-s faszvirág, olyan csővel, hogy szerintem nincs is rajta, és állandóan itt jaszkarizik fel-le... Na, azt eccer felrúgom egy elborultabb pillanatomban! :) :DDD
Sajnos ezt idehaza azért nem mindenki érti meg ilyen egyöntetűen :-) Főleg ahol van kisgyerekes család a szomszédban......., vagy unatkozó öregasszony aki feljelent :-)
Ha Olaszba' jártok, akkor meg a lápavillogtatással vigyázzatok, mert ha egy olasz rádvillant az nem azt jelenti hogy: "Mehetsz haver, elengedlek!" hanem: "Vigyázat, jövök!" :-)
Ez a spray-dobálás csak a szar kencékre jellemző. Nekem van egy bevált láncspray-m, ami úgy ragad, hogy se a felnin, se egyéb helyeken nincs belőle, csak eldugott helyeken rakódik le... Pl. a kislánckerekem házát már kitölti! :D És olyan, mint a rágógumi! :) Egyébként szerintem a tokozás valami hasonló miatt tűnhetett el a nagyobb mocikról, mint a patentszem... Vagy a fordulatszám, vagy a teljesítmény, vagy tényleg csak a biznisz miatt! :)
Hogyne lenne már hasznos dolog a tokozott lánc. Én év elején jól meghagyítom féltengelycsuklózsírral, és nem kell vele többet foglalkoznom az évben.
Nem beszélve arról, hogy nem bassza össze a hátsó kereket és környékét.
A lánckerekeim is túl vannak már 40000 km-en és kopás csak alig-alig figyelhető meg rajtuk. Igen, a mostani láncok is elmennek ennyit, de az anyagminőségük sem éppen
olyan mint a 30 évvel ezelőttieké. (és retkes a motor a láncsprétől)
Nagyon le tud lombozni, mikor az amúgy gyönyörű Marauderen, GSX1400, XJR1300, stb..-n gubicsokban áll a láncsprés dzsuva.
Személy szerint láncos motort soha nem vennék, csak tokozott láncosat, ami már sajnos nem divat.
Éljen a léghűtés és a kardán!! :) Na jó, talán még a fogasszíj. :)
Senki se magyarázza, mi a jó, Hogy beleharapok magam, És ha kihullanak is a fogaim, Legalább magamnak csináltam, Így akarom, így akarom.
És hogy a piros tilos, tudom, És hogy lehet fekete is, De a színeket had keverjem én, Ettől még nem leszek kétszínű, Így akarom, így akarom.
...
Velem mindennap történhet valami Ez azt hiszem természetes De hogy a véletlenek rácsa, végleg be ne zárjon Szilánkokra fogom törni Így akarom, így akarom Így akarom, így akarom
Így akarom, így akarom Így akarom, így akarom Így akarom, így akarom Így akarom, így akarom
aztán ottvan a feleségének a kis 1,4 16V clio? vagy mi a fasz aminek olyan ocsmány a háta. nyáron hallottam hogy torkaszakadtából üvölt a csaj, hogy a fasz kivan ezzel a szarral, két napja jött el a szervízből, és már megint rángat, ráadásul a kurva bal ablak megint lenmaradt, nemtudom felhúzni! :P
legrosszabb, ha egy s51-el mész ersősebb emelkedőn huzamosabb ideig, felérsz és megállsz, mert mondjuk ott laksz. leállítod, elégé nem teszi neki jót, hogy a tűzforró blokk így hül ki. a turbóst hagyod egy picit alapjáraton, és szépen lehűl. (a vizesről ne is beszéljünk) aztán ottvan még a meleg nyári napokon a városi poroszkálások...
Lehet, de azért az a turbós hűtés nem hazudott...főleg hegymenetben! A lánctok? Már megéri hogy van, ha másért nem, akkor azért mert soha nem lánc-spray-zek (ami nélkül a tokozatlan akár 5-6000 km alatt is megeheti a láncot, pláne egy gyors masinán...).
Azt akkor bisztosssh hétfőn gyártották...:-) Mieink már jóval túl a 200E km-en, de tudtommal még senkit sem hagytak a semmi közepén. Ezek szerint erősen ingadozik a minőség...
kivéve a robogók, ott kell a turbó. olyan túl sok MAI (nem tizenévvel ezelőtti japán) motor meg nemigen jön ki menetszélhűtéssel. Sztem csak arra jöttek rá, hogy ha nem használják, több a profit.
OFF: szomszéd jumperezik. 2éves, újonnan vette. 190e km van benne. egyik hidegebb reggel indította be, nagynehezen beindult, (legalább 20mp indítózás után) nagy fekete füst, leállt. azon a héten nem is tudott menni melózni. hf megadta magát. (kürtűskalácsokat készít) de ne menjünk bele, mert cam meglátja, és Ő is hozzá(d) szól :P
Hááát... Jó nagyon a tokozás, de nem esküdnék meg rá, hogy a lánc tartósabb tőle! Mert ha belegondolsz, egy nagyobb ccm-s gépen is elmegy egy (ugyan erősebb) lánc 30-40e km-t... nem tom, hogy egy TZ-n mennyit megy el, de nem hiszem, hogy sokkal többet! :o A sima bordás léghűtés meg minden mai léghűtésés mocin simán a menetszéllél működik, és bevált dolog... Ha nagyon ki akarnám fordítani, lehet, hogy ebben a két dologban annyira meghaladták a korukat, hogy rájöttek, hogy tök felesleges! :D :P
OFF: Hát, ha AUTÓ-t nem is de autó-t talán gyártottak...de ennek több mint 30 éve..:-)....Azóta viszont legfeljebb jó haszonjárműveket gyártanak, legalábbis a cégnél rengeteg Jumper és Berlingo van, már vagy 7 éve mennek nem éppen kíméletes üzemmódban. Ennek ellenére nagyon hálásak és a szervízköltségek is elfogadhatóan alacsonyak. ...de lehet hogy csak egy jó széria lett kifogva amit ZsanPierre-ék nem hétfőn gyártottak :-)
....vagy később sem lett általános más gyártmányoknál, példának okádék ott van a műanyag+gumi láncburkolás. Hamar rájöttek a többiek hogy túlságosan jól megóvható vele a lánc, és az már nem biznic :-) Másik kedvenc példám a Simson Star-ok, első Schwalbe-k turbóhűtése: túl tartós lett a blokk, jöttek is az 50-esek, 51-esek...menetszél hűtéssel, bár azért azokat sem sikerült annyira "elrontani" :-) A globalista álmot ma már jól megtestesítik a kínai műanyagipari hulladékok sokszázezerér'.
Mindig olvasom ezt a korát megelőző kifejezést, és mindig valahogy egy motoros közhelyszótár jut az eszembe! :DDD Ha akkor megcsinálták, alkalmazták, működött, akkor nem előzhette meg a korát! :) Szerintem! Merthogy akkori találmány! Éééérted? :D
Ne szerénykedjünk: Zschopau-ban kőbaltával csináltak csúcstechnikát...vagy legalábbis mostoha (bár komcsi országok közt azért nem olyan rossz, lévén az NDK "kirakatállam" volt) körülményeik figyelembevétele mellett meglepően sok, korát megelőző megoldásokat valósítottak meg.
....és ráadásul ott van az összes autó, amiknél szintén nem fordul.....vahhh :-) (...emlékeim szerint talán a Citroen-nél kísérleteztek a kanyarban szemforgatós lámpákkal.....de be is fejezem itt és most mert már jön Dzseri...és még megöl a "franciaautózás" miatt..:-)))
Formatervezőőőő....? Szerinted ezt ember tervezte? :D Ezt a formatervet az ufók hagyták itt nekünk mint a XXI. század előremutató aerodinamikai megoldását! :DD
áhá. rendszeresen járok hozzájuk, ismerem jól a gabit is, meg az ádámot is. egyszer csináltam nekik egy RD-t is, még nyáron. OLCSÓBBAK VAGYTOK MINT ŐK? :D :D :D :)))
Ja! Ez a napló nagyon komoly lehet! :D Én csak szervízkönyvet vezettem, felírva a km-eket, hogy mikor mi volt, de a te verziódhoz már én sem voltam elég megszállott! :DDD
Ahhoz képest, hogy vidék, nem is olyan olcsó! :o Én Bp. határában osan kútnál tankoltam ennyiért! :o És tudjátok, mi a disznóság? Hogy Shellnél nem messze 8 Ft-tal drágább! :o De volt is olyan sorbanállás a kútnál, hogy ihajj! :D Mindenki spejzolt! :D
Én például MZ ÜZEMI NAPLÓT VEZETEK a motoromról. (mit vettem rá-mikor, mennyit tankoltam mikor mennyié, mikor szerelgettem-mibaja lett-hogy oldottam meg-a hiba forrása, mi lett rajta állitva-és mikor... stb stb...)
Találtam oldalt ahol lesni lehet a benzinárak alakúlását :XD
EHUNE VÓÓT A LEGÓCSÓÓBB
Veszprém, Veszprém, Budapesti út 91.
ESSO
-
Aktuális
Benzin 95'
229.90.-
multkor kérdezte valaki, hogy vmi nyugati gép porlasztóját nem e lehet felszerelni egy MZ-re. Kezembe akadt egy DT125-ösé, kinézetre mintha jó lenne. Adatok: Gyártó: Mikuni. torokátmérő(henger oldali) 26-28mm (vonalzó volt csak nálam, bocsi) légszűrő oldali:40mm. fúvókák méretét nemtudom, saccra elég kicsik, olyan 80-asnak tippelem, vagy még annyál is kisebb. ihol van-e néhány kíííp: belülről nem csináltam képet, bocsi.
A Zemplent, foleg Sarospatak, Fuzer kornyeket ne hagyd ki, az orszag egyik legszebb videke. Ha eleg meresz vagy, hogy az orrod utan menj, akkor a Hutak kornyeken vannak olyan erdei utak (terkepen nincsenek jelolve!), hogy beszarsz (a latvanytol is, meg attol, hogy belecsuszol valamelyik szakadekba:) Az ocsem a nagy CB nyergeben ugy ult, mikor arrafele jartunk, hogy szerintem a zabszem nem fert volna a seggebe:) De megerte, mert rohadt szep hely. Ja igen, Kokapu mindenkeppen meger egy miset, van itt fent a helyek kozott egy tengerszem (asszem igy hivjak, az ilyen helyek kozott levo tavakat), az igy gyonyoru. En addig asszem 2 vagy 3 megyeben nem jartam meg motorral (az orszag legdelibb reszein)... remelem iden tudom potolni. Bevagom az oldalkocsiba a csaladot, aztan hadd szoljon, eltununk egesz hetvegekre.:)
Még a tőlünk keletebbre lévő tájegységeken nem nagyon eregettem 2T illatot, de ebben az évben nem maradhat ki a Zemplén és az Aggteleki-karszt vidéke, Debrecen-Békéscsaba-Szeged.
Habár, most jut eszembe, Tokajba már voltam, ez volt a legkeletebbi kalandozásom.
Az Őrség is csábító célpontnak ígérkezik, úgyhogy van még olyan hely ahol nem jártam! :))
Szerintem a keverék mindegy, hogy 1:40 vagy 1:50, amelyikben jobban hiszel! :) Kerüld a hosszú motorfékezést! Gázfröccsökkel sokszor öblögesd át, hadd kapja az olajat! Kerüld a kis fordulaton erőlködést! Szal 4e fölött nyugodtan, ha mondjuk emelkedő van, sokkal rosszabb, ha kis fordon erőlködik. Szoktasd fokozatosan a nagyobb fordulatszámokhoz is, szal mondjuk 5-600 km után már egy-egy rövidebb nagy fordulatú gyorsulást is iktass be. De egyébként semmi extra, csak használd ésszel! :)
Na, én is feldobtam egy csibefosos videót! :) Ez volt a kameratartóm első útja! Kicsit mozgott rajta a kamera, meg itt jöttem rá, hogy kell szivacs a mikire! :) Szóljatok, ha kértek még! :) Kb. 50 mega... :)
mostmár tudjuk nagyjából hogy kéne tartani a gépet meg rögzíteni, hogy élvezetes legyen. + lesz kintről készült felvétel, egy erős kanyar jónagy sárral, seggkibaszós pozitúrával.
Pénteken megnéztem, a mi EAN-unk a 100. Ipari Szakmunkásképző Intézet Diósgyőr terméke. Egy kis táblácskára van ráírva. Ezt én is elfogadnám, pont jó, "otthoni" méretű gép.
Az E3N-re azt mondta a szakoktató, hogy kőbányai gép. Ez viszont nekem nagyon kicsi.
héhéhé! amint mondtam, ez 2T. van hátra két hónapja, és mindenképpen menne a levesbe! én is sajnálom, meg a gazdája is, szeretjük nagyon. de mióta össze lett törve, azóta már le van szarva. Lesze helyette 4T arra mint a szeme fényére úgy fog vigyázni, aszfaltnál rosszabb utat nem fog látni. Ennek meg már mind1.
ezt haver vette 5 rugóér, megvolt egy pár hónapig aztán történt vele az eset,aztán állt kb még egy hónapig aztán haver eladta 5 pézé... de azért jót elszórakoztunk vele
van egy msik haverom, másik 4T trabival. deformált bölcsővel vettük, 50-el megpadkázták, 30 pénz volt. Most kijavítva, persze keveset futott, garázsbantartott nem volt törve blabla :D 100-at kínálnak érte :D előtte pár nap alatt kiharaptuk ketten a motort, beszereztük a Bonci Bontótból 5e ft-ért az "új" bölcsőt, +4e ft volt a futóműves, eddig ez 38 pénz :) e örö e bódottá, feltéva ha nem húzna még mindig el :@ a bal oldalt a korm gömbfej teljesen be van tekerve a jobb oldalt meg majdnem teljesen ki. a hézagok érdekes mindkét oldalon ugyan akkorák. Szeretném látni a futómű diagnosztikájáról a papírt, mert ötletem sincs mi baja lehet. (talán gólyaláb?!) szemre legalábbis semmi.
Na de ez már erősen off volt, még én is szégyenlem, elnézést. Cam, ha van ötleted, ötöszerelőn írdd már meg légyszi, vannak még képeim.
95" kornyeken vettem egy 89" es Trabit 10 penze..:))
Sracok valahonnan az orszag tulfelerol voltak kirandulni, es uccso nap elmentek dizsibe, ahol az utolso fillerig berugtak. dizsibol tavozaskor, jol ossze is tortek a trabit.
Se jegy, se kocsi.... de a jo nepper szereti az ilyet.:DDD
lementem haverral, 1 ora alatt bepusziltuk ala az "uj" hatsofutomuvet...
....... es 4 nap mulva mar vitte is valaki 60 papirert...:DDDDDDDDD
============================
Szombat van= vine,vine, vine!! ahogy okori latin szakoktatok mondanák!!
multkor kis patkázás volt, 4T vel, mehettünk futóműveshez, mert elhúzott... waresszal kétszer akkora sebességgel sziklaméretű kövek+árok 70-el bele, és mostsincs baja. Trabink futóművével azóta úgy bánunk mint a hímestojással. (úgy elállítódott a kerékösszetratás, ahogy volt. lengőkaroknak, bölcsőnek, kormányösszekötőknek semmi bajuk nem volt)
sztem az S700-ad is tud ilyet csinálni, feltéve hha a kamera beállításainál átállítod minőséget. Amúgy SE D750i 2.0 megapixeles.
Tetőre nem próbáltuk álítani, mert mindennapops használatban van, 2 hónap múlva megy a bontó lesz helyette egy 4T waresz, arra már vigyázni fogunk nagyon. Ennek szerencsétlennek meg már mindegy, két hónapja van, és megy a levesbe. Ahoz képest még nem lehet kinyírni. most van 75e-en az óra pöccre indul, megy mint állat, úton kormányt elengedve megy nyílegyenesen, pedig amit kap a futóműve, hááááát.... Egy biztos bontó előtt tele lesz tankolva közösen, és mindenki a maga benzinjét kiautózhatja a határba. Lesz videó, arról nem maradnék le semmmiképp... a kocsi másik fele meg szét lesz osztva.
ugyan nem MZ, de a megszakító legalább közös bennük. BEMUTAtJUK A WARTBURG 353W Tourist-ot...ill határvadász gííípet! (mellesleg megvannak a papírjai, minden van rajta, még két hónap műszaki, megy mint az állat, mindent kibír, minden nap ezzel jön haver suliba, [ :D:D:D ] és nemtudjuk mennyi a fogyasztása városban, hiszen vidékiek vagyunk :D [mellesleg eladó egy 20-ért :P])
http://www.youtube.com/watch?v=To0k8qxb8mQ
a végén a telefonom kapott egy rohadt nagy sárfröccsöt, igérem lesz sokkal sokkal jobb minőségű videó is, ha van rá igény. (ill akkor is lesz ha igény nincs, max nem teszem fel :) )
Én valami Misivel vettem hátul a mocit... Na az addig volt fent, míg egy olyan tipikus csúszós fehér aszfaltos utcasarkon tök kezdőként úgy fordultam kilinccsel előre, mint a szupermotyósok! :DDD Utána jött a Heidenau... :)
Heidenaut én nagyon szerettem! Hidegben, esőben, melegben, mindig jól tapadt! De ez meglepő, hogy csak 15e-t bír.... :ooo Nekem kb. 8000 km-esen még szinte gyáriak voltak! :o
Nagy melegben nekem soxor uezt csinálta az emzé. Volt hgy Pesten a dugóban félre kellett állnom mert már beesett a kuplungkar annyira nem emelt ki. Pedig bowdenes :-) Aztán ha kihült akkor teljesen jó volt minden paramétere. Télen nemcsinálta. Sosem jöttem rá mitől van ez. Gondolom Nálad nem erről van szó mert Dominátoros vagy :-)
Na, már lassan én is közelebb kerülök a motorozáshoz! :) Ma hívtam a zsarukat, és a döntés már megvan, a másik felet marasztalják el! :) Jövő héten, ha minden igaz, küldik a határozatot! :)
Nekem a TZ-m csinálta ezt! Hidegen nulla holtjáték, melegen már megvolt a karnál a 3 mm... Valahogy megnyúlt, vagy franc tudja mit csinált menet közben! :o Ha neked is csak ennyi, akkor melegen lődd be kb. jól a holtjátékot, hidegen meg szard le! :P
Ez a szar meg még csak nem is visít!! Fékezek, egy darabig fog, utána megcsúszik, - mintha hirtelen jégre érkeznék- úgy, hogy a fékerőt nem is növeltem!!
A Heidenau az nagyon faja volt, de nem bírt csak 15000 km-et, nyáron mint a rágó, rendesen tapadtak bele az apró kavicsok. Csak egy 3.50x16-os 10 rúpia az a baj!
Masszív ez a kézbentartós teknika! :DD Viszont jó a váltód, hogy kuplung nélkül is ment az üres! ;) Jöhetnek még ilyenek, ha megoldottad a rögzítést! :)
Hát egy ilyenre tuti magömlésem lenne! :DDD Én ilyesmit nem tanultam abszolúte, csak annyit tok, amiket fatertól hallottam, láttam, neki volt ez szakmája... Jó lenne, ha még életében átadná a tudását! :D Nem tudsz valami irányárat mondani egy ilyen szintű gépre? Ezek osztályok egyébként, vagy konkrét gyártó típusai? Van valami forrásod esetleg, ahonnan hozzá lehetne jutni valami épebb géphez... Amin mondjuk nem egy tusírozással kéne indítani, meg tokmánycserével? :D
A sárga cuccok a Bavariák, nem? :o Mert spéci a fúró-vésőnk sárga, mintha Bavaria lenne, és tökre bírja! :o Én kisgépnél maradok a Boschnál! :) Bár az új nem elektronikus gombos dekopír egy rémálom... :S Fater kár, hogy inkább nem kért egy kis pénzt tőlem pluszba, mert az egy kicsit elkapkodott volt! :(
A "púpos"on dolgoztam, a kockát is ismerem de csak képről. Szívem szerint egy E400-ast, vagy vörös prolit (ifjabbak nem röhögni, ez is egy típus volt) is elfogadnék, de otthonra kicsit nagyok...
Valaki a jo multkor rakott be egy linket egy ilyen "party fotokrol" ahol tiszta bugyuta emberek voltak...frodoék... Most elö akartam keresni a linket de már a 85. oldalt tartok és még nem találtam meg :s szal ha valamelyikötök volt az és tudja is még a cimét akkor dobjátok már fel lécci mégeccer, köcce.. :)
Bizony, bár jól dolgozik így is, de ideje lesz szétszedni...valaha volt olaj benne de elfolyt mind.
A sokat említett trophy-s szomszédom pont fordítva cselekedett: egy időszakában (amikor inkább az ETZ-t használta) a TZ-jére átrakta a Trophy karburátorát és esküdött rá hogy jobb lett a megfelelő beállítás után......
Utálom amikor - főként - rövidebb lejtőn lejövet 2-ben, 3-ban alig tudok motorfékezni az alapjárat miatt és inkább ki kell rúgnom üresbe. Na ezért vettem visszább. Pirosnál meg mindíg "fogom" a gázt egy kicsit. Ez sohsem zavart...
Ez is BELEFÉR. :)) Az MZ-re és a Simsonra is esztergáltam már egy csomó apró kütyüt alumíniumból. :) Ma meg egy szívócsonkot akarok 2mm-rel felbővíteni az ETZ karbihoz. Mondjuk azt még nem tudom, hogy hogyan fogatom meg tokmányban, de majd kisakkozom.
Na akkor Ti is EAN-on nyomjátok? :-) Igazi tanulóeszterga volt. Azt tudtad hogy egy győri ipari suliban gyártották az EAN-okat? Pontosan ezt rühelltem én is: a fogaskerék cserélgetését...szerencsére az ipari suli utolsó évében már kint voltam cégnél, ahol E400-ason dolgozhattam...na az a gép mindent überelt :-)
Na, béfejezem, mert a végén átlibbenünk esztergályos fórummá (tényleg, van olyan?)
Nem volt fokozatnélküli, csak pólusváltós (ú.n.: "dalander" kapcsolású) volt a motorja, azaz egy bizonyos áttétel beállítása után felezni illetve kétszerezni lehetett a főorsó fordulatát és persze az átkapcsoláshoz ekkor nem kellett leállítani.
Fasza kis gépek ezek, soha nem kéne jobb otthonra...csak a gépágy ne negyen kopott.....
Johh lett ez a vidi..megnéztem egymás után vagy 3x... :) Egy felfogatás az valoban kell majd mert kuplung nélkül lehet menni de azért a hegyekben nemtom mennyire ajánlott :D vagy egy pesti forgalomba délután 5kor.. :D Teccik a gépedbe hogy még kuplunk nélkül is ilyen könnyen megvolt az ürse...nekem idáig a 3 MZ-mböl 3 volt olyan ogy még kuplungal is 1 élet volt mig megtaláltam... :S Na de hajrá jo uton jársz :)
A léjjnyég.: A "cucc" egy eccerű Konica-Minolta 5.0 megapixeles digit fényképezővel lett készitve aminek van saját kisképernyője amin nyomon tuttam követni hogy valójában mit is kéne főővenni....
láthattad hogy elmaradtak a kuplungolások :))) szal, tát, eccerűen a kacsómban fogtam "próóbáára" hogy hogyanis birom kezelni a dolgokat.
Mint kiderült szarul
nem erre számítottam
de nembaj
eccer élünk
vagyok olyan hülye hogy lesz legközelebb...
De sajna a gép nem fér a számba...
a felvételt a KÖÁL, a NEMZETBIZTONSÁGI HIVATAL, szomszéd FERIBÁCSI, a NEMMUTIBAKÉSZÜLT K.F.T. , és a NAGYMAMÁM védi ;) tát nem lehet ellopni... XD
denyemááám, mer kimondalak anyukámnak !!!
A másik kérdésedre a válaszom.: A univéérzáálijjs motorthhömiitőőkenőcs :) amivel belett kenve a 2 kartér, az szépen kinyomódott összeszereléskor, és eccerűén, elfelejtettem lecsapni szikével a kiálló maradék cuccost. De mutatós mert jól megy amotor szinéhez nem ?? :))) vagy mégsem?? :((
mégsem... :(( ;(
Najó rossz vicc volt, most megsértődtem magamon ;( buta én, brühüm brühüm
:-D
A pirosról jutott eszembe egy vicc.:
Télapó megy karácsony napján ossza szét a karácsonyi meglepi ajándékokat, mig nem elér etiópiába. Leszáll a főődre a szánjával, és a szarvasaival, ránéz a gyermekekre, és láttya hogy olyan vékonyak mint az evőpálcika...
Szal miután rájuknézett megszólal.: gyerekek addig nem kaptok ajándékot mig nem esztek rendesen!!!
Stimulánsan bemutatkozik a szekerem menetteljesitése közben.
Csakis Felrázva, nem keverve!!! --mert utak minősége mindig kiváló, és sosem DÁRÁBOS. /elméletben/
Egyébként sosem megszokvásom gyilkolni a masine, de most a zeccer nem kiméltem szágííny fogaskerekeket... ;(
Mindent az akció sikerének érdekében, mert szolgálunk és félünk.--főleg a földutaktól, de leginkábbbb a Rááz-zz-z-zz-z-zzz ó-ó-óó-ó ss-sss utaktól...!!!
Nesztek, de mellesleg ez nem cseh remek. NöDöKö speciel, antituninggal , aus házivideó ;))
Az első sárvédőre nem érdemes tenni kamerát mert ott marad meg a legnehezebben! Leesik az első kátyú után.
Nekem egy utángyártott órakonzolra van felfúrva egy háromszögre hajtott lemez, annak a vízszintes részére csavaroztam fel a digitkamerát az állványcsavarjával. Az optika elé meg tettem egy kis plexit, ennyi.
Jeee, ilyenen meg en is tanultam!:)) (Igaz sosem ertettem, hogy informatikai szakon kozepsuliban miert kellett esztergalni tanulni, de vegulis nem bantam meg.:)
Jo a vidi. Elég tartalmas :P Azt hittem motorozol is vele. :) Vegyél robogot és akkor nem kell kuplungolni :P A viccet férretéve ha ezzel akarsz nagyon foglalkozni és áldozol rá akkor lehet kapni ilyen 15 - 20 körül olyan kamerát ami kb 2x3 cm-es...lényegébe azt már oda rakod ahova akarod, tán még 2 ujjad közt is lefér :D Na szal lehet olyat kapni és abba van már olyan ami madzag nélküli és a sebedba van a cucc vagyis a memoria kártya és oda veszi. Ha meg nem merülsz bele ennyire akkor sztem az elsö sárvédöre is rá tudod "tikszozni" alá meg szivacs és annyi.
EAN-t vegyél, vagy E2N-t. Előbbin tanultam a szakmát, utóbbin meg rengeteget dolgoztam később...otthonra, általános célra ezek teljesen megfelelnek. Nekem is kéne már egy pad, volna mit maszekolgatni....
Itt van a legelső nappal készült motoros felvételem, amely a mátrában készült egy csipős --asszem--csütörtöki délután.
Menet közben még nem próbáltam ki, ugyanis tervezek egy felfogatást késziteni a tankra, vagy a 3szög konzolra hogy odabiggyesszem a digit fényképezőt...
Menet közben nem nagyon élmény dolog fogni a kamerát meg kuplungolni, meg gázkart huzni eccerre... :((
A szivacsos dolgot kipróbálom a mikrofonra, de itt már ügyelnem kéne a sulyos rezonanciára is amit akkor okoz ha a gépet közvetlen "tapasztom" rá a motorra.
Nem tudom hogy hogyan fogom még kivitelezni, de kell hozzá egy kis technikai móccer...
Étkező és etető tálcákat kéretetik felhajtani, utazásra felkészülni!!!
A felvételen hallani lehet a tolattyú-tönk izgalmas csörgését is... :)
Nem mindegy, hogy Einhell Bavaria, Global, vagy más egyéb. A Bavaria a legalja (barkács), de még a Global köszörűjükön is volt érdekesség, amikor újkorában szétkaptam (porszáraz nyitott csapágyak, alátétek rossz helyen, egyik oldalon hiányzó tárcsatávtartó...) Mindezek ellenére pozitív az öszképem az Einhell márkáról. Van saroköszörűm, fúróm, köszörűm, minidrillem, csiszológépem, csapos köszörűm, stb, mind tőlük. Ár/értékben verhetetlen SZVSZ
nekünk az oszloposfúró is einhell...4 éve bírja! esztergán nem látszik semmi külsőre ami minőségileg kifogáslható lenne szemre. (igaz nincs is sokműanyag rajta, amit szerul fröccsönthettek volna...) ja, és 3 év garanciát adtak rá.
Akkor sejtem, kb. milyen! Egy ilyennek én is örülnék! :) Bár az einhellekről nagyon vegyes a tapasztalatom! :o Van egy fúró-véső gépünk, eszméletlen bika! Majdnem egy éve kapja az ívet, fúrtunk, véstünk is vele sokat, koronamaróztam is már vele, és bírja, leszámítva a szar minőségű kábelből adódó bibiket. Aztán volt egy dekopírunk egy délutánig, olyan fos volt. Meg van egy akkus csavarozónk, aminek a kapcsolója csípőből fos volt, de egy régiből átrakva a kapcsolót, kurva jó lett! :) Kíváncsi vagyok az esztergájuk milyen! :D Ja, és nemrég oszlopos fúrót néztünk einhellt, de az sem volt bizalomgerjesztő... :S
inkább csak hobby szintű felhasználásra van sztem, (én SAJNOS nem értek hozzá EGYELŐRE, viszont ki fogom tanulni a szakmát!) kisgép, einhell, de ígyis 99e ft volt! eddig hibátlan. majd csin róla képet, lehet még ma.
Nekem egy kaukázusim van, de ő is már nagyon öreg szegény! :( Csak azért sejtettem, hogy az, mert egy időben csodálkoztam, milyen sok kaukázusi van, aztán kiderült, hogy csak nagyon hasonlóak! :D
Én is vágyom rá már egy ideje! :D Az igaz, hogy nem 20 éve! :D És ilyen kis obis, praktikeres kis órás pad? Vagy valami más? Küldesz róla képet, árat, tapasztalatot? :)
Egyébként én írtam végülis hülyeséget, mert valamiért az volt bennem, hogy a sebességmérés a főtengelyről megy... :D Pedig nem! :D Régen MZ-ztem már! :(
Kösz. Amúgy a menetvágást úgy gondoltam, hogy ha vékonyabb a Simson küllő, akkor annak a menetét rá lehet vágni a vastagabb MZ küllőre (igaz az is elég macerás lenne), de egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem így van. De ha van készen ilyen küllő az a legjobb. Kösz mégegyszer.
Az áttételmódosításnál csak a mezei részére gondoltam, h elől cserélgetek a kislánckereket. Attól nagyon sokat tud csalni a simson óra, remélem ezt te is belátod.
ETZ-nél annyival jobb, h azt a kisfogaskereket büntetlenül cserélgeteted, az órahajtás hátul van, így "reális" értéket mutat.
Az áttételmódosításnál nem voltam egyértelmű bocsi!
Mondjuk még annyi szerencsém lehetne, hogy a Simson küllő vékonyabb, ebben az esetben megvagdosnám az MZ küllőket, rávágnám a menetet és Simson küllőanyával összeraknám. De ez nem tudom így van-e, majd ezt is ellenőrzöm. Amúgy TS dobbal már nem egy Simson felnit láttam összefűzve, tehát egyéb kompatibilitási probléma nincs (csak a küllőhossz).
Gyomaendrődön akkor konkrétan olyan küllőt árulnak, ami MZ tárcsás agy 16-os felnivel való összerakásához kell? Pontosan hol? Van ott ismerősöm, vele tudnék vetetni.
A kiosztást átvariálni max úgy tudom, hogy hajlítgatom a küllőket, mivel az MZ agy igencsak meghatározza a helyzetüket :S. Ilyet meg nem szívesen csinálnék.
Na nekem pont ez a levágós dolog furcsa, mert elvileg a menet mángorolt. Az akkor hogy kerül rá? Simson felni amúgy tudtommal csak annyiban más, hogy keskenyebb. De ha hazamegyek, akkor pontosan lemérek mindent, és ha nem gond utána megkereslek privátban. Ehhez szeretnék kérni egy e-mail címet (ha itt nem akarod megadni, dobj egy mailt légyszi :)). Kösz.
Én levágattam a 18as felniböl kiszedett küllöket méretre. Ezt Békésen csinálják. De Gyomaendrödön is lehet kapni..bár ez MZ hez van.. nemtom mennyi külömbség van a simson és az MZ ráf között.... Ez 120ft / db + anya.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy azok max. papíron voltak ennyi lovasok... Valahogy kiátlagolták! :D De hogy gyakorlatban alatta és fölötte is voltak, az tuti! :P Szal szép dolog ez a matekozás, csak értelme nincs sok... :D
Hello! Segítséget szeretnék kérni küllővel kapcsolatban. 16-os felnibe szeretnék tárcsás MZ agyat fűzni (nem MZ-be megy, légyszi ne akarjatok lebeszélni róla :D). Még a régi mzklubos fórumon olvastam, hogy ehhez a megoldáshoz gyártatni kell küllőt. Valaki írta is, hogy Békéscsabán csináltatott, ez végülis nem lenne rossz, mert hozzám közel van. Viszont most megkérdeztem egy embert e-mailben, akinek van ilyen kereke, ő azt mondta, hogy Pesten vette egy motorosboltban a küllőt, valaki rendelte, de nem kellett neki, így ő vitte el, és nem sima MZ küllő. Harmadszor hallottam olyanról is, hogy valamelyik MZ küllővel is meg lehet oldani, csak nem épp a legtutibb megoldás. Légyszi, akinek bármelyik megoldással (vagy egyébbel :)) van tapasztalata, válaszoljon. Köszönöm.
:))) Örülök h beláttad h van jövője a dolognak! A lóerőről meg annyit, h az egy hozzávetőleges adatot ad, ugyanúgy mint a fékpad, az is számítógéppel működik, ahány fékpad annyi adat. Ezt csak két motor gyakorlatban való összehasonlításával lehet eldönteni melyik megy jobban.
Kis Ts-re az egyhengeres Pancsik karbija megy rá. A Pancsi karbihoz a hozzátartozó gyári szívócsonkot raktam fel ,a tőcsavarfuratokból kellett kimarni ,mert a furatok a túl távol voltak egymástól.
Igazándiból a felni határozza meg, hogy mekkora gumi mehet rá... Egy keskeny felnin egy széles gumi nem tudja felvenni a normális alakját, és egy kalap szar! :)
De konyorgom, amit a gep kiad adatot a loerorol, legalabb azt nevegyetek keszpenznek...:)) ... mert EZ az elmeleti szamitast, nem hiszem hogy 100%ban lehet ultetni at az gyakorlatba...:))
Én sem hiszem, hogy a nem megfelelő használat miatt történt, ami történt. Kínosan ügyelek a bemelegítésre, főleg hidegben, meg aztán köztudott, hogy hideg dízelt nem ütünk. Szerintem csak fárad az anyag, nem mai autó már, meg 260000 km van benne. Előbb utóbb mindenképpen le akartam venni a hengerfejet, hogy a dugyattyúk is lássanak 1 kis napfényt :), és ha már így adódott, akkor már szelepszárszimeringeket is cserélek, meg a szelepeket is becsiszolom. Persze csak akkor, ha nem eldobós az egész.
Nekem van autóreszelő szakmám és közlekedésgépészeti technikus, közútijármű-gépész végzettségem. Az már más kérdés, hogy autószerelőnek még hipertúlzásokkal sem nevezném magam! :)) Főleg, hogy még B-s jogsim sincs! :))
Fiat 1.9 Td, valószínű, hogy hengerfejes. A vizet nem forralja, viszont akkora nyomás van a vízkörben, hogy a gumicsövek olyanok, mint a beton. Levettem tegnap a kiegyenlítő tartálytól a sapkát, és úgy jött a víz, mit a gejzír, pedig már vissza volt hűlve kb 50 fokosra. Beindítottam, és habosodik a hűtővíz. Úgyhogy minimun tömítés, rosszabb esetben gátrepedt.