Szerintetek van valami haszna városi bringázás közben a különféle maszkoknak?
Nemrég átköltöztem egyik kerületből a másikba, és most már kénytelen vagyok reggelente és délutánonként egy szakaszon a Könyves Kálmán krt-Kőbányai út útvonalon tekerni, márpedig itt a "levegő" csak nyomokban tartalmaz oxigént.
Nyilván a maszktól nem lesz jobb a levegőminőség, de vajon van-e annyi por és korom a levegőben, ami miatt már érdemes beruházni egy Darth Veder-maszkba. Vagy az egész csak annyit ér, mint 200-as tempónál a biztonsági öv?
Szerintem csak ott vagy szabálytalan, ahol bringaút megy az út mellett. Bár azon már többször elgondolkodtam, hogy ilyen helyeken. pl. hogy lehet szabályosan felmenni a bringaútra?
Nagyon régen jártam az említett alsó rakparti részen. Éppen a forgalom és az akkor még kitett tiltó tábla miatt szoktam át a belső utcákra. Lehet, hogy fémgyűjtők áldozata lett a tábla?
Hát, jó, hogy átenged, de a dudálást nem támogatom, mert nem tudok nem arra gondolni, hogy megijedek, elesem, és átmennek a fejemen. És persze tiltja a KRESZ is.
Ha már Óbudáról és közlekedési kultúráról van szó, lenne egy kérdésem: többször előfordult, hogy nagyon siettem, és a K-hídtól az alsó rakparton mentem délnek. Ez "mennyire szabálytalan" szerintetek? Konkrét tábla nem tiltja, hogy rámenjek, és bár több helyen közvetlenül a bicikliút mellett haladok, lejönni veszélyes lenne.
(Amúgy magát a haladást különösebben nem érzem veszélyesnek, mert nincs semmi kereszteződés, de az tény, hogy lassítom kicsit a forgalmat.)
Tegnap tényleg rezgett a léc, tény és való, de adtam egy esélyt, mert már napok óta kényszer-punnyadtam. Bejött, az esőzóna elkerülte a szigetet, így végre tekerhettem egy jót, ledolgozva a hatalmas pizzát, melyet betoltam délben az arcom mögé.
Ma reggel pompás időre ébredtem frissen, üdén. Kilépve kellemes idő fogadott, nyoma sem volt a 8 fokos jóslatnak. Ez tetszett, mert utálok fázni. Jó volt megint hajlítgatni a vázat 2 órán keresztül, kis tracsparti is belefért az egyik csaparttárssammal.
Én is ritkán járok arra, max. egy fényévben egyszer:-). Tegnap úgy nézett ki, hogy leszakad az ég, azért hagytam ki a szigetet. A viharos pofaszél miatt meg nem akartam az Árpád fejedelem útján imbolyogni a kocsik között.
Érdekes... Lehet, hogy azért mert ritkán járok arra (is :-) ), de nekem úgy tűnik, mintha a Görzenálos átkelőnél valami változna. Pozitív irányban. Egyre gyakrabb ugyanis, hogy átengednek. Sőt, ha belegondolok az utóbbi időkben szinte(?) mindig. (Igaz, nem járok mindennap arra, ezért lehet, hogy a nagyon nagy számok törvénye alapján egyszerűen csak sikerül kifognom.)
Tegnap én is kaptam dudaszót, mikor a Görzenál járdájánál lassítottam. A második dudálásra már hátra is néztem és akkor láttam, hogy integet az autós, hogy menjek át. Ilyen is van.
Ma leálltam teli torokból ordibálni egy taxissal. Ez messze nem jellemző rám, de elkövette azt az egy dolgot, amivel ki lehet készíteni: csont feleslegesen nekiállt dudálni. (Többször ijedtem már meg nagyon ilyen szituban, ami ugye nem túl biztonságos biciklin, autók között.) Szerinte az út közepén bicikliztem, amiből annyi igaz volt, hogy elég korán kezdtem el besorolni a kicsit később keletkező balra kanyarodó sávba. Persze előttünk csont piros lámpák, tehát arról sem volt szó, hogy miattam kellett volna 3 km/órát lassítania. De a kellemes beszélgetésünkből úgy látszott, neki olyan homályos elképzelései vannak a saját szakmájáról, hogy én a biciklimmel el sem mozdulhatok az út jobb széléről. (Lehet, hogy a városon kívül főútvonalról balra dolog okozott zavart a fejében, vagy csak simán teljesen hülye volt, amire próbáltam is finoman rávezetni.)
Ez biztos unalmas nektek ezredszer, de nekem le kellett írnom a dolgot, hogy meg tudjak nyugodni.
Járdán "futtatom" bár ez túlzás:) Lépésben tekerek s hagyom ,hogy kb. a saját tempójában haladjon.10-15 perc után lefárad:) póráz nélkülaz útszélén ,járdán kóricál bár elég okos kutya és már 8 éves suóval nem az a szeleburdi:) Próbáld meg a hátsó kosarat! Bemész egy kerékpárboltba és felbróbálsz egy hátsókosarat ,hogy belefér -e a kutya.Nekem keresztben van felszerelve előre egy csomagtartóra.Ha belefér (s szerintem nem túl hosszú a kutyusod) akkor mindenképpen előre javasolnám.Vagy valami ismerőssel heggesztetni kellene egy kosarat.Kis kézügyesség s egy heggesztőnek ez gyerekjáték pár pálcából megfelelő méretű kosarat készíteni.Az alját szivaccsal bélelem ki ezért nem is kel túl apró rácsoknak lenni. Az utánfutós megoldás csk nyugodt kuytának való mert hátul nics szemed és bármikor meglóghat a dög hiába van ott is póráz ,meg zárható ajtó azért jobb ha az ember szeme a kutyán van:)
Köszi. Mondjuk nem vagyok egy súlymániás (általában tömött hátizsákkal bringázok). Csak arra nincs kapacitásom, hogy mindkettőt megvegyem majd, és próbálgassam.
Sztem ebben a kategóriában a Shadow XT jobb. Legalábbis, ha csak a súlyt nézzük (X9.0 kb 250-260 gr, XT 220 gr). A fölötti meg az alatti árkategóriában mindenki a Sramra próbál rábeszélni...
azta, ez nem semmi bringa :) ezt hol sikerült lőni? a műanyag agy olyan bmx-gyerekbringa feeling, sose hittem volna, hogy ilyet felnőttnek is mernek gyártani :))))
Egyébként felrakás után tényleg olyan érzés volt, mintha ellenállás nélkül tekernék. Valószínűleg a tiszta váltógörgők miatt volt ez. A korábbi váltómban 1 év 11 hónap és 8600 km dzsuvája volt már.