Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.15 -1 1 2735

"Majd akkor tessék reklamálni, ha Magyarországon is a 10 / 90 % közelébe kerül az arány."

 

Itt azon megy a vita hogy milyen eséllyel halsz meg hogy ha megfertőz a vírus? Ezt a magyarországi adatokból nem lehet kiszámolni, feltehetően azok kerülnek kórházba ahol már súlyos esetről van szó, és otthon nem élnéd túl, idős, eleve beteg emberek. Mennyien is vannak hivatalos karaknténban, feltehetően azért mert potenciálisan elkapták a vírust? 13ezer körül? És mennyien vannak azok akiket megfertőződtek és nem tudnak róla? Mennyien vannak azok akiken már korábban átment a vírus, és ezért negatív mintát adtak? Vagy téves negatívot.

 

Ezeket össze kell adni mind, feltehetően valahol 15ezer és 150ezer közötti szám, és ezekhez kell hasonlítani a haláleseteket, időben kicsit eltolva.

 

De amíg a mortalitást számoljátok, itthon minden egyes órában 160 ember veszti el a munkáját, a vírus okozta hisztéria következtében.

Előzmény: construct (2732)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.15 -3 1 2734

Egyébként pedig az európai országok között legfeljebb néhány hetes fáziskülönbségek lehetnek,

 

Az jó. Akkor viszont egyáltalán nem értem, miért szidod habzó szájjal a magyar járványügyi intézkedéseknek minden aspektusát. A szent németországodban már egy hónappal ezelőtt is 2000 fölött volt a napi megbetegedések száma, ami bőven napi 6000(!!!) fölött tetőzött.

Ott már hetekkel ezelőtt is 100.000(!!!) fölött jártak megbetegedésekben.

Ott már hetekkel ezelőtt is százas nagyságrendben haltak meg naponta!!!

Ott bizony már hetekkel ezelőtt is többezer halottnál tartottak!

 

 

Tehát egyáltalán nem érthető, hogy a magyar intézkedéseket miért kell habzó pofával szidnod, annak minden részletére kiterjedően, amikor a szent németország 1 hónappal ezelőtti számaitól és fényévekkel jobbak vagyunk.

 

De pontosan tudom, miért csinálod ezt. Elborult agyú vágyvezérelt gondolkodású vagy, azért.

 

Előzmény: construct (2732)
pk1 Creative Commons License 2020.04.15 -1 1 2733

No, családunkban megjelent. Unokatesó unokatesója távolságban. Mire megtudtam, már ki is gyógyult belőle. Tesóm (más város, más megye) viszont karanténban, mert látott egy embert, aki Ausztriában járt.

construct Creative Commons License 2020.04.15 0 2 2732

Nem akartam én pontosan meghatározni a végső mortalitási százalékot, annál is inkább, mivel a járvány lezárulása csak sok hónap vagy évek múlva várható. Egyébként pedig az európai országok között legfeljebb néhány hetes fáziskülönbségek lehetnek, úgyhogy a pillanatnyi állapotok összehasonlítása is jellemző, különösen ha nem apró különbségek, hanem hatalmasak vannak közöttük a mortalitási arányokban.

Magyarország esetén ez a 59 / 41% arány mindenesetre sokkal jellemzőbb adat, mint a ma hivatalosan elmondott félrevezető mondat, hogy: "Sokkal magasabb a gyógyultak száma, mint az elhunytaké" Különösen azután, hogy tegnap, még 50 / 50% volt 122 halottal és 122 túlélővel.

 

Majd akkor tessék reklamálni, ha Magyarországon is a 10 / 90 % közelébe kerül az arány. Aminél rosszabb Németországban csak március 11.-23. között volt. A legrosszabb napon 29 / 71 %. Előtte és utána is sokkal jobb, szinte mindvégig  0 / 100% és 5 / 95%  között.

Előzmény: Pacemaker (2731)
Pacemaker Creative Commons License 2020.04.15 0 0 2731

Köszönjük, megint a csodás statisztikát,

Ennek az osszehasonlitasnak a járvány különböző stádiumában lévő országok közötti összehasonlításának semmi értelme.

 

A mortalitási adatokat a járvány után tudod pontosan meghatározni, egyrészt nepessegaranyosan, másrészt az antitesttel felmert tünetmentesek becslése alapján. 

Előzmény: construct (2730)
construct Creative Commons License 2020.04.15 0 1 2730

"Sokkal magasabb a gyógyultak száma, mint az elhunytaké"

Az igazság ezzel szemben az, hogy a 326 lezárt eset 41%-a, azaz 134 halállal végződött,

és  59%-a, azaz 192 gyógyultan távozott.

Ami nagyon messze van attól, hogy sokkal magasabb szám legyen.

Összehasonlításképp a megfelelő százalékok:

Németország           5         95

Ausztria                  5         95

Irán                        9         91

Oroszország           10         90

Spanyolországban: 21         79

Franciaország        35         65

Olaszországban:    36         64

Belgium                38         62

USA                      40         60

Magyarország:       41         59

Svédország            76         24

Norvégia                82         18

 

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.15 -1 2 2729

"Én az igen rövid, de szinte totális karantént csinálnám. Munka se, csak pár kivétel."

 

Semmit sem érne. Mondjuk 4 hétig senki nem mehetne sehova. Az utcán élőket hova zárod? Ők nem terjesztik a vírust? A szomszéd erkélye 30cm-re van, a szomszéd nem fertőzhet meg karaktén alatt? Mindenki felhalmoz 30 napnyi kaját, gyógyszert? Nem viszed le a szemetet 30 napig? Nagyon hosszú lenne a poszt, ha felsorolnám mindazt hogy karantén alatt hogyan terjed a vírus csak sokkal lassabban.

 

Vége a karanténnak, és néhány ember sajnos megfertőződött alatta, mondjuk 10millió emberből 2 ember. Egyik aki levette a szemetet karantén alatt, másik aki lement gyógyszertárba. Ez a 2 ember a karantén feloldása után pár hét alatt megfertőz pár ezer embert. És újra jöhet a 4 hetes karantén.

 

Ez teljesen haszontalan megoldás, egy dologra jó, a gazdaság és társadalom megroppantására. De a vírus túléli. Mintha ez lenne az első vírus a föld törénetes során, és még nem tudja hogyan kell terjeszkedni :)

Előzmény: Látó 50 (2725)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.15 0 0 2728

A legfontosabb pont kimaradt...

0. Mindenhol, mindenkire veszélyes vírushordozó lehetsz és mindenki veszélyeztethet téged mint vírushordozó.......kivéve, ha profit és adótermelő tevékenységhez kapcsolódik.
Munkahelyre jövet/menet és a munkaidőd alatt úgy tűnik teljes immunitást élvezel...

Előzmény: Törölt nick (2727)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.15 0 6 2727

Na ha már senki nem tud semmit, nézzük meg humorosan, mit is tudunk .🤔🤔🤔

1. Elvileg nem hagyhatod el az otthonodat, de amikor el kell hagynod, akkor elhagyhatod.
2. Maszkot viselni teljesen értelmetlen, de talán jobb, ha hordod, mert megvédhet, de lehet, hogy csak kifelé akadályozza a vírust, de talán egy kicsit befelé is.
3. Az üzletek, szolgáltatók zárva vannak, kivéve, amelyik nyitva van.
4. Ne menj be a kórházba, szakrendelésre, kivéve, ha oda kell menned. Ugyanez érvényes az orvosi rendelőkre, oda is csak végszükség esetén menj, feltéve, ha nem vagy túlzottan beteg.
5. A mostani vírus halálos, de mégsem olyan félelmetes, de néha okozhat akár globális katasztrófát is.
6. Gumikesztyű nem segít, de mégis hasznos lehet.
7. Mindenki maradjon otthon, de fontos kimenni a friss levegőre.
8. Nincs áruhiány az üzletekben, de vannak dolgok, amiket nem lehet kapni, ha az ember este akarná azokat megvenni. Vagy reggel. Vagy napközben.
9. A vírus nem ártalmas a gyerekekre ill. fiatalokra, kivéve azokat, akik megbetegszenek tőle.
10. Ha megbetegszel, sokféle tüneted lehet, de tünetek nélkül is megbetegedhetsz. Lehetnek tüneteid anélkül, hogy megbetegednél.
11. Étterembe nem mehetsz, de rendelhetsz éttermi ételt otthonra, amit esetleg olyan személyek készítettek, akik nem viseltek szájmaszkot vagy gumikesztyűt. Vagy egyiket sem. Vagy mindkettőt, csak mielőtt felvették, ráköhögtek.
12. A vírus különböző felületeken 2 órán keresztül, nem, 3, 4, 6, 18 órán keresztül aktív marad. Vagy napokat mondtunk?
13. Számoljuk a halálesetek számát, sőt a halálozási arányt is, de fogalmunk sincs, mihez képest, mert nem tudjuk, mennyien betegedtek meg.
14. Nincs rá gyógyszer, kivéve azt, amelyik talán már van, amelyik esetleg nem veszélyes, persze csak ha nem vesz be túl sokat belőle az ember.
15. Addig otthon kell maradnunk, amíg el nem tűnik a vírus. De csak akkor fog eltűnni, ha meglesz a nyájimmunitás, azaz már körbejárt. Ehhez az kellene, hogy találkozzunk másokkal.

+1: Még valami: Németországban be kellett zárni a fodrászatokat, fogorvoshoz viszont szabad menni. Nálunk fogorvoshoz nem szabad, de fodrászhoz igen.

özvi Creative Commons License 2020.04.15 0 0 2726

Ezzel az erővel utcára se menj -

Lehet túlzott óvatosságban élni, de érdemes?

Előzmény: taszi6975 (2722)
Látó 50 Creative Commons License 2020.04.15 0 0 2725

Nem értek azzal se egyet, hogy te hagynád a hullahegyeket növekedni, de brutálisan, se azzal amit most a kórházak kiürítésével csinálnak. Én az igen rövid, de szinte totális karantént csinálnám. Munka se, csak pár kivétel. Utána ők a kivétel két három csoportba totális karantén. Már rég túl lennénk rajta. Lehet, hogy simán a népszerűségük ezt követeli, mint a migránsoknál. A politikai haszonszerzés ezt az őrületet követeli. Nem politizálok, mert kibacnak, de ez amit itt csinálnak ebben vastagon benne van. 

Előzmény: Törölt nick (2723)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.15 -4 2 2724

De értelme akkor se volt, csak lózungja.

 

Lózungokat vehemensen és agresszíven csak te puffogtatsz itt folyamatosan. Ő érvel. Te meg elborult aggyal, fröcsögő nyállal politizálsz.

 

 

 

Előzmény: construct (2720)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.15 0 7 2723

Ez amiről beszélek régóta, nem a koronavírus okozza itt az igazán nagy veszélyt, hanem a hisztéria körülötte. 36ezer beteget hazaküldenek, ahelyett hogy ütemezetten, ésszerűen tennék ezt. Most lehet hogy 36 ezer üres ágy lesz hónapokig. Inkább haljanak meg az emberek máshogy, ne koronavírusban. Egyébként a hazaküldött betegeket letesztelik koronavírusra?

 

Mindenki maradjon otthon az is szélsőséges megoldás. Inkább haljanak éhen az emberek majd év végére vagy jövőre.

 

Ezek az intézkedések nem a halásetek számát csökkentik, csak annyi hogy minél kevesebb olyan ember haljon meg akiben a szervezetében kimutatható a koronavírus. És sikeresnek mondható a vírus elleni harc. A vírust nem győzik le az intézkedések, de az emberek meghalnak ugyanúgy.

 

Mi is a koncepció? Nem látom.

Előzmény: Látó 50 (2716)
taszi6975 Creative Commons License 2020.04.15 -1 0 2722

Ebben az esetben a túlzott óvatosság nagyon helyes! Ha nem jön be kisebb a baj, mintha nem készülnek és bejön.

Előzmény: Pacemaker (2715)
taszi6975 Creative Commons License 2020.04.15 0 0 2721

Mivel 250mg tabletta ráadásul kilóra lebontva egy 60kg személy csak minden másnap 1 tabletta vagyis más nagyságrend, mint a kísérletben ráadásul ott szedtek egy olyan antibiotikumot, ami hajlamosít a szívritmus zavarra

Előzmény: Pacemaker (2711)
construct Creative Commons License 2020.04.15 0 2 2720

"Már el lett mondva ."

De értelme akkor se volt, csak lózungja.

Előzmény: Pacemaker (2715)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.04.15 -1 0 2719

Mult szombaton, tehát ápr. 4-én voltak felelőtlen csoportok sokan a városi tereken, plusz a Balatonnál. Ennek káros hatását ma v. holnap lehetne számokkal mérni? Figyelném, ha tudnám.

Látó 50 Creative Commons License 2020.04.15 0 0 2718

Igen, csak eszméletlenül feküdt, nyitott szemekkel. Nem lehet neki szőlőcukrot adni, mert megfulladhat. A mentősök adtak neki infúziót, benne cukrot. Ez az egész azért volt mert semmit nem evett, ha evett is valamit kihányta. Beadta magának, evett, utána kihányta, cukor meg a béka feneke alá, eszmélet vesztés. Normálisan jól kezeli a dolgot, de most, hogy nem eszik borult a rendszer.  

Előzmény: Pacemaker (2717)
Pacemaker Creative Commons License 2020.04.15 0 0 2717

Hypoglicemia ilyen esetben  az egyik leggyorsabban kezelhető állapot, minden inzulinosnál szokott lenni kockacukor ilyen esetre, és kórházi kezelés nélkül is megoldható. 

Előzmény: Látó 50 (2716)
Látó 50 Creative Commons License 2020.04.15 0 0 2716

"De akkor mire ez a pánikszerű kapkodás, kórházkiürítés, igazgatók kirúgása és bűnbakká nyilvánítása? Talán nem hisznek saját maguknak?"

 

Ez az ami zavaros dolog. Átéltem most. Anyámat alacsony cukros eszmélet vesztéssel bevitték, meg hetek óta hány. Beadta magának az inzulint utána hányás. Semmi kajára inzulin. Az leviszi rendesen a cukrot. 81 éves.  Azt mondták vagy beteszik a  szürke zónába az esetleges koronások közé vagy hazaviszik. A koronásak közé kizárt, mondtuk, hazahozták. Éjjel 11 órakor. Elmebetegek. Ordítottunk velük.

Előzmény: construct (2713)
Pacemaker Creative Commons License 2020.04.15 -1 0 2715

Már el lett mondva . 

Előzmény: construct (2713)
Látó 50 Creative Commons License 2020.04.15 -1 0 2714

"túlzott az óvatosság"

 

A túlzott óvatosság a legjobb. Akkor talán nem lesznek halott hegyek, mint a többi nyugati országban. Inkább százszor kiabálja az ellenzék vagy bárki, hogy "felesleges" óvatosság, meg gazdasági kár és hasonlók.

Előzmény: Pacemaker (2708)
construct Creative Commons License 2020.04.15 0 2 2713

"Kicsit körbenézel a világban . . . "

 

Én körbenéztem, és körbenézek jelenleg is minden nap. De épp tőled hallottam az imént, hogy nálunk sokkal jobb a helyzet, mint máshol Európában. Mert időben elfojtották, és ezért kell ennyire keveset tesztelni, amit dicsérnünk illene, s nem kekeckednünk.

De akkor mire ez a pánikszerű kapkodás, kórházkiürítés, igazgatók kirúgása és bűnbakká nyilvánítása? Talán nem hisznek saját maguknak?

Előzmény: Pacemaker (2708)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.15 0 0 2712

Minden gyógyszernek vannak hasonló mellékhatásai, ha nagy mintán nézzük. Nemrég a diclofenacot akarták hasonló miatt betiltani. Ilyen alapon mindet be kéne tiltani.

Előzmény: construct (2710)
Pacemaker Creative Commons License 2020.04.15 0 0 2711
Előzmény: construct (2710)
construct Creative Commons License 2020.04.15 0 0 2710
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.15 -2 0 2709

Mit személyeskedsz és majmozol te szerencsétlen? Talán ezzel igazolod magad előtt a vélt erkölcsi fölényedet?

 

Előzmény: Törölt nick (2707)
Pacemaker Creative Commons License 2020.04.15 0 0 2708

Kicsit körbenézel a világban, akkor lathatod mire képes ez a vírus, New Yorkban hetek alatt összeomlott az egezsegugy., de több nyugati országban is hasonló helyzetet teremtett. 

 

Amit ott látsz az a legrosszabb sceranio, erre is fel kell készülni, amúgy reméljük túlzott az óvatosság és nem alakul a jarvanyhelyzet ebbe az irányban. 

Előzmény: construct (2704)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.15 0 2 2707

Moderátor: Nem vágnád ki innen ezt a politizáló majmot !!!!

Előzmény: Törölt nick (2705)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.15 0 0 2706

100 + :-)))

Előzmény: Törölt nick (2705)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!