Keresés

Részletes keresés

Andocsek Creative Commons License 2001.12.15 0 0 668
Megtörtént.

Az új javítókészlet tartalmazza az IE6 (ill. az IE5.5 SP2) megjelenése óta kiadott összes hibajavítást. Oldalunkról letölthető mind az IE6-hoz, mind az IE5.5 SP2-höz tartozó magyar, angol ill. német változat.

A hibajavításokat azért tükrözzük, mert egyrészt könnyebb így megtalálni a megfelelő patch-et, másrészt a letöltés is gyorsabb, mint közvetlenül a Microsofttól.

üdv:
A.C.

Előzmény: Andocsek (667)
Andocsek Creative Commons License 2001.12.15 0 0 667
Felteszem a Centrumba is.

A.C.

Előzmény: Nemrossz (665)
Andocsek Creative Commons License 2001.12.15 0 0 666
:-)
Előzmény: Capt Nemo (664)
Nemrossz Creative Commons License 2001.12.15 0 0 665
Hahó!
Most találtam: IE5.5, IE6.0 security update!
Capt Nemo Creative Commons License 2001.12.15 0 0 664
Nagyon tapintatos volt a rendreutasítás, én ezt olvastam ki belőle: Szeretném felhívni a hozzászólók figyelmét - úgyis, mint a fórum alapítója - a fórum témája a következő...
Értettem!
Jóéjt: N
Előzmény: Andocsek (663)
Andocsek Creative Commons License 2001.12.15 0 0 663

Antivírus Centrum

Capt Nemo Creative Commons License 2001.12.15 0 0 662
Bóklászgatunk,bóklászgatunk?
Eddig majd minden szolg.val (Matáv,Édász,KábelTV,stb)el kellett játszanom a NagyBalhéLesz c. jelenetet, hogy tegyék, amiért fizetek. Azóta nincs panasz, Axel.re sem. Asszem küldöm a megrendelőt: poz. vélemények, 1éves szerz,1.számla márc.ban jön, majd 20% engedm. Írhatnék már v.mi idevágót is, csak épp ma volt Spektrumon, hogy ffiaknak éjjel nem az agytevékenység a legaktívabb funkciójuk :)
Bye
Előzmény: VZsu (661)
VZsu Creative Commons License 2001.12.15 0 0 661
Nekem régen Datanetes dialupos előfizetésem volt. Egy rossz szót nem szólhatok rájuk, maximálisan elégedett voltam. ADSL-ről sajna nem tudok nyilatkozni, mert nálunk nem hajlandó a kedves Matáv fejleszteni. :-(( A Datanet előtt egy egész hónapig volt Matávnetes előfizetésem, de kritikán aluli volt a szolgáltatás minősége és a support is.
Előzmény: Capt Nemo (660)
Capt Nemo Creative Commons License 2001.12.14 0 0 660
Épp a DataNet fórumról jövök. Sajna nem helyi tapasztalatok, de találtam városi fórumot!
"UPC Chello-t csak éjjel szoktam letöltésre használni, mert napközben és este néha minősíthetetlenül lassú" Olvastam a "Nyilt levél az UPC-hez" címűt is. :( Az már bizton nem lesz. Valóban itt off. Sorry.
Előzmény: Andocsek (659)
Andocsek Creative Commons License 2001.12.14 0 0 659
A Datanet ADSL tényleg olcsó. Nézz utána a Törzsasztalon, hogy mi a felhasználók véleménye a különböző ADSL szolgáltatókról. A pár ezer Ft különbség néha kevésbé érdekes mint az, hogyha gagyi a szolgáltatás. Én pl. a UPC Chello-t csak éjjel szoktam letöltésre használni, mert napközben és este néha minősíthetetlenül lassú, főleg a külföld (lassabb, mint az ISDN volt). Nagyon számít, hogy melyik ISP-nek milyen (egy felhasználóra eső!) sávszélessége van a BIX felé ill. külföldre. Hiába tudod elérni a szolgáltatód 512 kbps-sel, ha általában amerikából tölteszt le nagy adatállományokat, amik viszont csak 50 kbps-sel vánszorognak le... De ez itt OFF, vannak rá célfórumok.

"Erről hol találok leírást?" -- Sehol. Ehhez kell a tapasztalat :-) Hogy azért válaszoljak is: a különböző vírusok kódját elemezve, a róluk szóló leírásokat olvasgatva előbb-utóbb felfedezhetők jellegzetességek. Az pl. ránézésre megállapítható egy kódról, hogy a fájl egy képet, egy hangfájlt vagy egy végrehajtható állományt stb. tartalmaz. Finomabb részletek már nem mindig, főként akkor nem, ha tömörített vagy titkosított a kód. Én inkább ajánlom a víruskeresőket, mert azok is hasonlóan dolgoznak, csak profibban :-)

"És ott mit?" -- Az alapkönyvtárat és a System-et mindig, a többit kicsit ritkábban. Ui. a vírusok általában ebbe a két könyvtárba szoktak belepiszkítani.

üdv:
A.C.

Előzmény: Capt Nemo (656)
Capt Nemo Creative Commons License 2001.12.14 0 0 658
Kösz a megerősítést. Épp az ő jelentk. lapjukat tőőőttögetem :) Kiváncsi volnék a Home-ra adnak-e céges számlát, az Interware-s csaj rögtön próbált átterelni a Businessre. Havi20e+fa. Elköszöntem. Enternet szórólap birtokában beballagtam az egyik (2 van) helyi képviseletre, mutattam, hogy ajánlanak 1 havi ADSL-t kipróbálásra. Mondja a tag persze, ha leperkálom a 48e Ft telepítési díjat. Mondom ja ezér taposták egymást az emberek a bót előtt... Már vagy 4 szerződésük volt akciós ADSL-re. Ezek után tapasztalatokról nem kérdeztem :) On
Előzmény: VZsu (657)
VZsu Creative Commons License 2001.12.14 0 0 657
A Datanetnél faxon is meg lehet rendelni az ADSL-t. És sokkal olcsóbb, mint az Axelero.
Előzmény: Capt Nemo (656)
Capt Nemo Creative Commons License 2001.12.14 0 0 656
Üdv Andocsek!
Természetesen olvastam a válaszod, egyenlőre csak este jutok nethez. Remélem hamarosan változik a helyzet, e hétvégét szánom rá, hogy ADSL szolg.t válasszak. Nextráról nem hallottam a környéken. Axelero, Enternet helyben, a többi levélben, v. Bp.en intézhető... :(
"Minden nap ellenőrzöm a Windows könyvtárat"
És ott mit? Új keltezésű fájlokat? A többi (Temp,Cookies,stb)O.K.
Vírus:Inoculatel Real Time (a héten már a 4. update, vannak új mocskok úgy tűnik)
PopUp-okat NetCaptor intézi, mindenkinek ajánlani tudom (többfülessé alakítja a böngészőt, nem kell új IE-t nyitni, ha v.kinek ismeretlen)
"Ha megbízhatatlan helyről kapok anyagokat, akkor először egy másik gépen szoktam kipróbálni, vagy egyszerűen belenézek a kódjába, és ha gyanus valami (pl. meghivogatja a winsock-ot)" Erről hol találok leírást?
Üdv:N
Előzmény: Andocsek (645)
Capt Nemo Creative Commons License 2001.12.14 0 0 655
Amennyiben a "bulinak" egyéb káros mellékhatásai is lennének, mint pl. JIMBEAM általi egyensúlyvesztéses állapot, lehet, hogy kipróbálnám :) Szigorúan gyógyászati céllal ld:fagyveszélyelhárítás, ill. bizonyos vírusok irtására. (Hogy ne legyek kirívóan off)
Előzmény: VZsu (654)
VZsu Creative Commons License 2001.12.14 0 0 654
Igen, az új vírus neve buli és távol tartja a netezőket az Index fórumtól :-)
Előzmény: Capt Nemo (653)
Capt Nemo Creative Commons License 2001.12.14 0 0 653
Jah, ha lusta lamerek ütődött kérdéseire akarsz válaszolni még péntek este is, akkor vagyok. Buli? Az meg mit jelent? Már rég hallottam ezt a szót, nemigen emlékszem, mit jelent. V.mi új vírus?
Előzmény: VZsu (652)
VZsu Creative Commons License 2001.12.14 0 0 652
Sziasztok!
Ma mindenki bulizik? Mi ez a nagy csend? :-)
VZsu Creative Commons License 2001.12.14 0 0 651
Újabb windowsos vírus ütötte fel fejét

Az elsőként ma megjelent Gokar vírus egyfajta ötvözete az e-mail, az IRC és az IIS webférgeknek.

A Gokar a Microsoft Outlook segítségével továbbítja magát, és akkor fertőzi meg a gépet, amikor a felhasználó megnyitja a kártékony töltetet tartalmazó levélmellékletet.

A fertőzött levél tárgyát egy meglehetősen hosszú listából választja ki véletlenszerűen, akárcsak a levél szövegét és a csatolt állomány nevét. (A csatolt állománynak .PIF, .SCR, .COM, .EXE vagy .BAT kiterjesztése lehet.) A féreg Visual Basic nyelven készült és az UPX programmal tömörítették.

A fertőzés elég könnyen diagnosztizálható, ha ugyanis a Windows könyvtárban megtalálható egy KAREN.EXE nevű állomány, a számítógépet minden bizonnyal megfertőzte a Gokar. (Ez egy rejtett attribútumú file, amely minden indításkor lefut.)

Ha a megfertőzött gép egy Microsoft IIS-t futtató webszerver, akkor a féreg módosítani fogja a rajta hostolt website kezdőlapját úgy, hogy az letöltésre kínál fel egy WEB.EXE állományt minden látogatónak. Ha Outlook levelező is van telepítve a számítógépre, akkor a Gokar az annak címlistájában lévő összes címre továbbítja magát.

A Gokar a mIRC chatkliens beállításait is módosítja, hogy a továbbiakban az IRC-n keresztül is tudjon terjedni. Lecseréli a mIRC chatkliens eredeti SCRIPT.INI állományát a sajátjára. Ez az új script engedélyezi számára a KAREN.EXE file elküldését minden, IRC csatornabeli partnernek.

Tanácsok a Gokar eltávolításához:

1. Töltsük le és futtassuk az alábbi REG állományt:
ftp://ftp.europe.f-secure.com/anti-virus/tools/gokardis.reg

2. Ezután indítsuk újra a számítógépet és a lehető legfrissebb vírusmintákat tartalmazó víruskeresővel vizsgájuk át az összes merevlemezt. Ha a kereső a Windows könyvtárban szereplő KAREN.EXE állományt jelzi, nyugodtan hagyjuk jóvá annak törlését.

3. Ha a Gokar féreg webszervert fertőzött meg, akkor törölni kell a WEB.EXE állományt a C:inetpubwwwroot könyvtárból és vissza kell nevezni a REDESI.HTM állományt DEFAULT.HTM-re.

[Forrás: http://www.terminal.hu/newsread.php?id=13200012011822]

VZsu Creative Commons License 2001.12.14 0 0 650
"A publikus leveleim a Nextra check-olja, náluk ez hozzá tartozik a szolgáltatáshoz"
Micsoda véletlen, én is Nextrás vagyok :-)
Előzmény: Andocsek (645)
VZsu Creative Commons License 2001.12.14 0 0 649
"a levél feladója biztos nem szándékosan küldte a csomagot,mi a teendő??"
Írj neki egy rövidke mailt, hogy Badtrans vírust küldött, és mik a teendői a kiirtásához

"a mappában ez maradt: news_doc(1).DOC.scr , ez mi??"
Ez a képernyővédőnek álcázott vírusos állomány.

Előzmény: csabor (647)
VZsu Creative Commons License 2001.12.14 0 0 648
"Kedves VZsu, kifúrja az oldalam a kiváncsiság, hogy Te Szapihoz hasonlóan a szűkebb szakmához tartozol, vagy egyszerűen csak érdekel ez a téma"

Kedves Andocsek, én az abszolút lelkes amatőr kategória vagyok. Minden az internetbiztonság.lappal kezdődött, előtte csak a tűzfalat és a vírusirtót használtam. Azóta "kénytelen vagyok" minden új vírusnál utána nézni a dolgoknak. :-)

Előzmény: Andocsek (644)
csabor Creative Commons License 2001.12.14 0 0 647
-Ja,a levél feladója biztos nem szándékosan küldte a csomagot,mi a teendő??
-A letöltés után a mappában ez maradt: news_doc(1).DOC.scr , ez mi??
Előzmény: csabor (646)
csabor Creative Commons License 2001.12.14 0 0 646
Sziasztok!

A freemail-es beérkező üzeneteimet nézegetve az egyiknél egyből egy fájl akart letöltődni.
A feladó ismerős,tárgy:Re ,méret:40,1k .
A "levélben" sem szöveg,sem csatolmány nincs!
Egy kis bátorságot gyűjtöttem,és a fájl letöltését választottam, a NAV egyből talált egy W32.Badtrans.B@mm vírust amit törölni nem tudott,de helyreállítáni igen!
KÖSZÖNET Andocseknek,ezt egy hónappal ezelőtt simán beszoptam volna :-)

KösziCS !!

Andocsek Creative Commons License 2001.12.14 0 0 645
Én itthon csak víruskeresőket szoktam futtatni, több fajtát is, friss adatállományokkal, de aktív védelem nélkül. Minden nap ellenőrzöm a Windows könyvtárat, az IE könyvtárát (itt vannak a temp. állományok is) és a Downloads könytárat, ahová a letöltött dolgokat teszem be (mindig ide, így egyszerúbb ellenőrizni). Globális ellenőrzést csak ritkábban végzek, viszont ha valami kicsit is gyanússá válik, akkor azonnal, és alaposat.

A publikus leveleim a Nextra check-olja, náluk ez hozzá tartozik a szolgáltatáshoz. Ha csatolva jön valami, akkor sohasem nyitom meg, hanem mindig kicopyzom a download könyvtárba, megnézem, hogy mi az, és csak ezután másolom a végleges helyére. Emellett használok egy csomó "csali" címet is, hogy lehetőleg gyorsan értesüljek arról, ha egy levélküldő vírus valamilyen rejtélyes módon mégis bejönne.

A tűzfal rendszerem szerintem home viszonylatban erős, egy előszűrést már végez a szolgáltatóm, aztán munkába van állítva egy Barricade router, és a végén még ott van egy Sygate PF. A log-okat rendszeresen nézem.

Más egyebet nem használok, a pop-up-okkal versenyezni szoktam, hogy melyikünk a gyorsabb :-) Ha ő, és tényleg nagyon agresszív, akkor simán kilövöm a taszkját, nincs mese :-)
A cookie-k különösebben nem zavarnak, néha benézek a cookies könyvtárba, dátum alapján berendezem, és megvizsgálok egy-két frisset.

Ha megbízhatatlan helyről kapok anyagokat, akkor először egy másik gépen szoktam kipróbálni, vagy egyszerűen belenézek a kódjába, és ha gyanus valami (pl. meghivogatja a winsock-ot), akkor legyalulom a gépről. Ehhez azonban kell némi rutin, csak annak ajánlom, aki tudja, hogy mit kell keresni.

üdv:
A.C.

Előzmény: Capt Nemo (639)
Andocsek Creative Commons License 2001.12.14 0 0 644
Kivétel, ha maga a tűzfal a trójai :-(
A ZA-val kapcsolatban egyszer már felmerült a kétely, ami úgy tudom, hogy nem igazolódott, de jobb az óvatosság...

Kedves VZsu, kifúrja az oldalam a kiváncsiság, hogy Te Szapihoz hasonlóan a szűkebb szakmához tartozol, vagy egyszerűen csak érdekel ez a téma, és segíteni szeretnél másoknak (én pl. ez utóbbi kategória vagyok). Nagy dolog azt látni, hogy előbb-utóbb azért összeverbuválódik itt egy kicsiny, de stabil és jó szándékú társaság.

üdv:
A.C.

Előzmény: VZsu (637)
szabika Creative Commons License 2001.12.14 0 0 643
Köszönöm a segítséget, s eddig semmi gyanus így remélem igazatok lesz s már ki lett végezve.
Andocsek Creative Commons License 2001.12.14 0 0 642
No ez jól hangzik. Szép kis tréfa lesz, ha erre a hibára komolyabban rámegy egy vírusirogató hülyegyerek a téli szünet unalmas óráiban... Lehet, hogy a Nimdára, Alizra, Badtransra úgy fogunk emlékezni, mint ártatlan tréfákra? Próbálok utánajárni és megtudni valami közelebbit tűz közeli forrásból.

A.C.

Előzmény: VZsu (631)
VZsu Creative Commons License 2001.12.13 0 0 641
"Spy-Blocker van, az a már települt spy progikat nem törli?"
Nem tudom, el kell olvasni a használati utasítást. :-)
VZsu Creative Commons License 2001.12.13 0 0 640
Csak vírusirtó és a tűzfal fusson állandóan, a többit alkalmanként te futtasd le alkalmanként. (Paranoiások naponta :-)) Én nem használok spyblockert, és popup-killert, nem tudom mennyi erőforrást használnak. A ténylegesen árulkodós programok ellen megvéd a tűzfal, mert szól, ha valami a netre akar menni. A popup ablakok nem zavarnak annyira, hogy külön irtsam őket, de ez egyéni ízlés kérdése. :-)
Capt Nemo Creative Commons License 2001.12.13 0 0 639
Spy-Blocker van, az a már települt spy progikat nem törli? ZA észrevétel mailben ment.
Tűzfal,vírusírtó,Cookie-washer,Pop-Up cleaner,spyblocker...stb. Mennyi proc.idő, mem. marad a ténylegesen használt progikra? :)
Előzmény: VZsu (637)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!