hát igen, az enyémen jó kis kilós savas akksi van, lítiummal szépet lehetne faragni, de nagy kaland, csak a két bringáslakatom van kb. 5 kiló :) és akkor még a bringa súlyát nem is mertem megemlíteni :)
Nemozoli topiktársnak hála, egy ideje én is. Már bőven visszahozta az árát. És az sem mindegy, hogy én előbb fáradok el, minthogy a lámpa fénye csökkenne (és ekkor a lemerülés nagyon messze van). Mindehhez összesen fél kilogrammos tömeg párosul.
Elvileg szerszám nélkül rögzíthető. Gyakorlatilag ha esetleg megszorul, akkor csvarhúzóval le kell pattintani a kör alakú takaróelemet, aztán összerakva működik. Szerintem nem elég szoros (vagy én megyek olyan helyen, hogy sokat rázkódik a bringa). De elmegy, annyira nem vészes.
Hogy érted, hogy nem üzemel akkuról, csak elemről? Ceruzaelem méretű Ni-MH vagy Ni-Cd akkukról nem üzemel? Hogyhogy nem?
Néztem Cateye HL-EL210-es lámpát, de azt már nem árulják, csak a 220-ast, de annak meg ez az újszerű felfogatója van, amit sokan nem szeretnek, meg elég gyengének tűnik...
Nekem ilyenem volt. Lehet vele látni is, de olyan 1 óra üzem után kezd csökkenni a fényereje. Ennyi fény közvilágítás mellett nem számottevő. Rossz tulajdonsága ennek a lámpának, hogy a Halogén izzó zabálja az elemeket. Másik hibája, hogy csak elemről üzemel, akkuról nem.
Kis kézügyességgel viszont építhetsz magadnak teljesítményledből jó lámpát, ami azonos fényerő mellett, akkuról többszörös üzemidőt produkál. És néhány újratöltés után visszahozza az árkülönbözetet.
Csütörtöki Tájbringa Széria - Hatodik forduló részletei
Az edzés a május 24-25-i Szeged melletti Tájkerékpáros Középtávú OB-ra és Maccabi Kupára való felkészülés jegyében sík, városszéli terepen lesz.
A nyílt OB-ra, s a másnapi kupaversenyre, melyet a nagyon lelkes szegedi Maccabi csapat rendez, még lehet jelentkezni. Részletek a http://tajkerekpar.extra.hu/ oldalon találhatóak.
A tatai ideális alkalom mind a kezdőknek, hogy barárságos terepen ismerkedjenek a tájbringával, mind a komoly versenyzőknek, hogy új térképen gyakorolhassanak.
Dátum: 2007 május 15, csütörtök
Találkozó: Tata Fáklya utca végén lévő parkoló (1-es úton Tatabánya felől érkezve a MOL kút után 100m Fáklya utca, s azon további 500m)
Rajt: 17.00 Utolsó rajt: 19.00 Bontás: 19.30 indul
Ideális útvonal tekerve hosszú: 13 km (edző kategória) rövid: 6 km (népszerüsítő kategória)
Nevezés: Előnevezés nem kötelező - de nagyban segíti a Rendezőség munkáját.
Nevezési díj: Nincs - köszönet az önkéntes rendezők lelkesedésének!
Egyéb szolgáltatások: - Biciklis térképtartót korlátozott számban lehet kölcsönözni. - A Célban csomagmegörzést biztosítunk.
Biztonsági előírások: - Bukósisak használata kötelező. Akinek nincs sisakja, az nem kap térképet! - A pályák közúton is haladnak, ahol a KRESz előírásai kötelezőek!
További információk sandor_talas KUKAC yahoo.com
Mindenkit szeretettel várunk!
+++ +++ +++ +++ +++ +++
Nem tájbringás fórumozók véleményei
2008 KingA "Nagyon jól éreztem magam, és szuper, hogy minden csütörtökön alkalmam lesz egy jót bringázni, amihez az adja a motivációt, hogy pontokat kell megtalálnom az erdőben, és mérik az időmet. Mégse csak úgy összevissza a nagyvilágba... :-))"
2007 zfazék "Az év legjobb rendezvényei. [...] mindenkinek érdemes kipróbálni." pROF "Érdemes kipróbálni, szerintem nagyon érdekes és izgalmas!" phu "[...] nagyon tetszett a móka, ezen a héten is megyek, ha tudok."
Az lenne a kérdésem, hogy mit gondoltok erről a lámpáról? Cateye HL-500 II Most szeretnék venni valami lámpát, max. 3-4000 forintot szeretnék adni érte, és ezért az árért keresem a legjobb választást. Látni szeretnék vele, nem csak látszani. Erről a lámpáról mi a véleményetek, esetleg használt már valaki ilyet?
K jelzésen fel a reptérig, majd tovább S-ig, majd S helyett körbe egy jelzetlen ösvényen a reptér mellett Virágosnyeregig. Z, Z+, S Nagykovácsiig, onnan K, K+, kis aszfalt, P+, P (kivéve Fekete-fej, azt lehet balra terepen kerülni), Shop Stop felé megy úttal párhuzamosan egy ösvény. Majd át a sínen, egyenesen a földsáncig, ott jobbra fel (vagy korábban a S jelzésen), rá a Z+ jelzésre. Szépjuhásznétól P, S, S+, cél a János hegy kvázi tetején lévő parkoló.
Ez 32 km, és olyan 1120m szintemelkedés- a turistautak.hu szerint. Néhol meredek, de végig jól tekerhető.