Na majd az új live dvd....:) Az lesz ám a királyság! Állítólag az első negyedévben megjelenik. De ezt csak akkor hiszem el, ha a kezemben lesz. Látta valaki a trailert? Gyönyörű.
Ebben igazad van én is voltam szerencsére jó pár koncerten viszont akkor sem értem mit nem lehet szeretni egy zenekaron.Nem hinném hogy budha mintájú selyempapírral kellene kibélelni az öltözőt és mirhát égetni közben v.mi imát mormolni.Ez is csak egy zenekar igaz nem akármilyen nem emiatt meg nem általánosítani szeretnék csak amilyen kis ország vagyunk annyi világsztár lépett már fel itt.Biztos vagyok még a járókeretes oxigénpalackos vastüdős darkok is eljönnének egy McCoy szeánszra azért.S mint említetted lengyel sem drágább tehát mi a konkrét ok?Gondolom ott is managerrel tárgyalnak időpont egyeztetés akkor mit nem lehet megoldani?Nem egy bizőboys a kozsó garászból na mindegy nem idegesítem magam.
Amúgy jól elvagyok itt magammal! :-) Az, ahol a dalokat úgy írják At The Gates, Summerland, Watchmen, kizárt, hogy ez egy hivatalos FOTN kiadvány legyen!!! Szegényt Carl-t mindenki csak kihasználja...
Közben megtaláltam: gyakorlatilag azok a dalok vannak rajta, mint a VH-n csak a Blue Water helyett a Trees Come Down van rajta. Már csak a minősége érdekel, mert bár DVD, de elég régi felvétel és azt se tudom, hogy ez egy hivatalos FOTN kiadás vagy ezt is McCoy háta mögött adták ki?!
Tud valaki valamit a '91-es düsseldorfi koncert dvd-ről? Paradise Regained néven fut, de nem tudom, milyen minőségben ill mely dalok vannak rajta. A Sumerland-ot már láttam a youtube-on, de azon is alig láthatóak, mint a Visionary Heads-en. Szóval, nem tudom, érdemes-e erre (sok) pénzt áldozni....??
Mindenki volt már itt Mo.-n többször is.(Sisters, Cure, New Model Army, Christian Death...) És ez gáz... Valószinűleg az lehet a gond, hogy a koncertszervezők nem szeretik a Nephilimet. Például a Hajós koncerttel kapcsolatban ezt hallottam. Meg hogy EU-s pénzekből megy a dolog. Úgyhogy nem annyira anyagi természetű az ok. Ha Varsóban elmentek egy kis külvárosi klubba és teltház volt mindkét este....Nem hiszem hogy a lengyelektől kevesebb pénzt kérnének a fellépésért.
Ez kb olyan mint gyerekkoromban a mikulásnak írt levél...írni írhatnánk meg szép és jó de nem hinném hogy ezzel különösebben befolyásolnánk a döntéshozókat.Csak azt nem értem Wayne is ill Mission meg fene tudja egy csomó zenekar is volt már a hajón nem hiszem hogy ne ismernék a Nephit.Nem esetleg anyagi jellegűek a problémák?Esetleg v.kinek nincs benfentes ismeretsége a hajón némi infomorzsáért?
Úgy emlékszem, mintha ma történt volna: '91 nyara volt, amikor a(z) (akkori) kedvesemmel épp a Cure-ra élveztük egymást, amikor az egyik haverom beállított egy kazáttával. A Celebrate volt a legelső dal , amit hallottam tőlük és egyből megszerettem! Azóta a kedves és a haver is elment már, de a Nephilim megmaradt! Azt hiszem örökre... Tényleg nagyon jó lenne elmenni egy koncertre, de külföldre nem tudok menni, mivel a család miatt nem vagyok annyira mobilis! De egy Pesti koncertet biztos nem hagynék ki!!!
nem nagyon kovetem mostanaban h mit jatszanak, de ha jol emlekszem az Elizium-rol az utobbi par evben tobbszor is volt a Wail of Sumer / And There Will Your Heart Be Also
Lehet hogyha többen nyaggatnánk az A-38 hajót, annak lenne valami hatása. Van a honlapjukon egy hely ahova írhatsz hogy kiket szeretnél látni. Nagyon jó lenne, ha eljönnének Pestre. A Zoon asszem mindenkinek kemény dió volt, én azé' hamar megbarátkoztam vele. Nagyon jól áll Mccoynak a keménykedés.:) Az egyik legjobb Nef. dolog.
Én csak csorgatom a nyálam már nem tom mióta szeretnék egy koncertre elmenni de eddig sajna vagy későn szereztem tudomást vagy ha sikerült is egyezkednem a konci előtt lemondták. Illetve a mai viszonyok mellett egy külföldi kiruccanás nem 1-2e.-Ft lássuk be s egy családon belül 20-30e.-Ft nem csekélyke összeg s ha ketten mentek akkor még több. Szerintem egy A38 vagy halkan mondom pecsa nem lenne rossz választás.De amíg Bódi Magdi meg az Edda a húzónév addig ne is reménykedjünk...igaz tisztelet a kivételnek akadnak jó koncertek is.Egyébként a Zoon-ra reagálva én első beletekerés után kb 3évig elő sem vettem aztán valamiért elkezdtem hallgatni s rájöttem nem is annyira vad mint elsőre tűnik.Tele van érzelemmel lágy dallamokkal igaz be is indul sokszor...Szerintem páratlan...
Hát.... ha így nézzük kettő, ha úgy három. Végülis Varsóban 2 koncert volt. Tavaly meg voltunk az Amphin Kölnben. Az a "baj", hogy ez a koncertjárás függőséget okoz. :) A hozzászólásaid alapján te is régóta szereted a Nefet, hogyhogy nem mentél még el megnézni őket? Az utóbbi pár évben volt néhány koncertjük elérhető távolságban. Igaz én is elég sokat készülődtem rá .... Van egy ismerősöm, aki hatszor (!!!) látta őket:). Gondoltam, ha neki sikerült....
Hát, ha én egyszer eljutnék egy Nephilim koncertre, biztos soha többé nem húznám fel magam semmin! :-) Ezek szerint te már legalább kettő FOTN koncerten voltál!! Nem vagyok egy irigy ember, de most......
Tegnap olvastam a decemberi hozzászólásodat és megint felbosszantottam magam ezen a koncert-ügyön. Teljesen egyetértek veled, olvastam a kérdéses cikket. Az a vicces hogy a Progresja klub Varsóban egy kicsi hely. Nem tudom pontosan hányan voltunk, de teltház volt. És a jegyek sem voltak drágábbak mint egy átlag pesti koncerten. Valószínűleg azon függhet a dolog, hogy a koncertszervezők között nincs Nephilim rajongó :(! Sajna! Pedig sokkal nagyobb élmény egy ilyen kis helyen látni a Nephilimet, mint pl. az Amphi volt szabadtéren. Nem tudom mennyi esélyünk van hogy esetleg ezévben lássuk őket. Új lemez, meg minden...Én azé' reménykedek.
Hát, nem tudom. A Visionary Heads-en a Sumerland és az At The Gates... is elég jól szólt, igazi "nephilimes" hangulatot áraszt! De az Earth Inferno-n a Submission is eléggé "ott van"! Őszintén szólva a Zoon-t nem véletlenül hagytam ki! Nekem már a Mourning Sun is kicsit idegenül hangzott (bár pl Requiem kiváló!), elég sok időbe telt, míg megszerettem! A Zoon számomra már eléggé metálos, és bár adtam esélyt hogy "belém bújjon", ez nem történt meg! Úgyhogy, akkor már inkább Mourning Sun, mint Zoon! Szerintem..... Bocsi! :-)
Az Elizium dalai kevésbé ütnek koncerten. Nem úgy, mint a Zoon lemez egy-egy dala (jelen esetben 3: Shine, Zoon III, Penetration. Ez utóbbit Varsóban mindkét este játszoták). Btw, a korábbi múltidézésedben méltatlanul hallgattál a Zoon lemezről. Inkább az, mint a Mourning Sun....
Nem értem, az Elizium-ot miért "hanyagolják"! A 90-91-es turnén kívül, talán még semmit nem játszottak erről a lemezről, bár ahogy látom a For Her Light azért ráfért a ráadásra... Emlékszem 2005-ben a The Cure majnem 2 és fél órás koncertet adott Szegeden a SZIN-en. Hát, ehez képest ez a pár dal tényleg nem ad ki valami hosszú koncertet, bár én egy dalt is meghallgatnék élőben!!!
A legszebb karácsonyi ajándék volt, hogy ráakadtam erre a fórumra! Érdekes volt majd 10 évet visszaolvasni. Pár gondolat: a Mourning Sun nekem se jött be! Elsőre... De, mivel a Nephilim-ről volt szó, adtam neki még egy esélyt. És láss csodát, teljesen magával ragadó! Szerintem a Requiem XIII (le veilleur silencieux) messze a legjobb dal - és igen, elég Elizium-os hangzása van! A címadó dal szintén elég jó ("We didn't fall from heaven, we didn't fall for you") és a She-vel is megbarátkoztam.. Az Elizium messze a leghihetetlenebb album, majd a The Nephilim és a Dawnrazor. A dupla CD-s Revelations elég jól összefoglalja munkásságukat a 2. CD-n található Submission Two és a Preacher Man (contaminated mix) zseniális! Az Earth Inferno egyszerűen az égig emel - egy kis képzelet és mi is ott vagyunk a koncerten! Apropó koncert: nem hiszem el, hogy nem lehet MO-ra hozni őket! Varsóba már nem is tudom hanyadjára mennek (jan 22-23. mindjárt 2x miséznek!!). Vmi majom vmikor azt nyilatkozta, hogy azért nem jönnek ide, mert a nyugati árat kérik és szerinte max vmi A34-es hajót tudnának megtölteni! Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy már részt vehettem egy Sisters of Mercy koncerten Budapesten 1992-ben és egy The Cure koncerten 2005-ben Szegeden. Hát, nem tudom, ha ők megtudtak tölteni egy hajónál nagyobb teret, akkor a gothic rock egyik legnagyobb legendájának ez ne sikerülne??? Még hogy a Nephilim-nek nincs jó videója!! Sumerland, Blue Water, Psychonaut egyszerűen zseniális!! Az igaz, hogy a For Her Light-hoz egy alibi videó készült, de azért a Moonchild-ról se feledkezzünk meg!
"Love of my life God grant the years confirm the Chrism rose to rood anointing loves asperging tears in sanctifying solitude - that holds my heaven and holds my hell"
"Such light She gives as guide my bark - that holds my heaven and holds my hell Love of my life - Man is so infinitely small Man is so infinitely great"