A Hegyisport és túra magazin szervezésében ismét megrendezték az Ország közepe kerékpáros teljesítménytúrát. A rajt a megszokottól eltérően idén Örkényben volt. A 60km-es távot egy Írsai sporival, Péterrel tekertem végig, az elején egy kicsit túlszaladtunk az első jelzésen, de Péter helyismerete mentette a dolgot, innen Újlengyelig akadálytalanúl haladtunk, de utánna kihagytunk egy ellenőrzőpontot, amit sajnos a rendezők soha nem jelölnek megfelelően (4 túrábol 1-en találtuk meg), innen a célig sima utunk volt. Az út elején a terepgumijaim jobbnak bizonyultak Péter semislick gumijainál, de a végén Péter energia tartalékai és az aszfaltos út elégtételt adott a kísérőmnek, Kakucstól már többször meg kellett állnia, hogy utolérjem. A célban a szervezők a megszokott zsíroskenyérrel, üdítővel, oklevéllel és jelvénnyel vártak, ezenkívül meglepetésként Szutorisz Gyula könyvét kaptuk, akit eddig csak kaktuszgyűjtőként ismertem. Fotók hamarosan a kep.tar.hu/odin88 -on
A teljesítménytúrák általában annyiról szólnak, hogy teljesíted. Az időlimitbe simán be lehet férni átlagos edzettséggel. azért ne a BEAC Maxival kezdj. :)
no a Békás érdekes lehet, bár a "teljesítménytúra" helyett inkább valami normál (bicikli) túra érdekelne
nézd meg ezt az oldalt: http://tbaratpest.hu/?page_id=8 , így ránézésre is sejthető, hogy jelentős részüknél a részvételt akkor is élvezi az ember, ha esetleg nincs túlzottan edzésben.
hasznos info köszi szépen -:) az a helyzet, hogy nincs sok időm fórumozgatni, helyette inkább tekernék -:) - amit egyébként most délelőtt meg is teszek, csak mint a magányos farkasként való tekerészés helyett most egy kis kiruccanáshoz lenne hangulatom.
néztem az egyesületek honlapjait - hát nem tudom, hogy melyik lenne jó. Az eseménynaptárat nézegetve pl. a mai napra kiírt "KÍNOK KÍNJA (Amatőr Kupa V.)" valahogy kevésbé lelkesít, de hasonlóan a "Bakony 200" is problémás így első körben. (autóm nincs) - összességében kevésbé fanatikusan szeretném az általam elképzelt tekerést előadni.
holnapi hhh-s tekerésre egyébként elnézek (lámpát is hozok) - nagyjából hasonló jellegű tekerésekre gondoltam
Kinek van kedve V. 25. után kiruccanni velem Szlovákiába, durván Rozsnyó - Kassa felé? Vadkemping, 29-én csapatos túra a Buzgó-barlangba. Tervek: kódorgás a Szlovák-karszton, Krasznahorka híres vára, egy-két további kultúrlátnivaló. 31-én jönnék vissza kb. Sátoraljaújhelyből, de ez még nem végleges.
Ehhez nem kell feltétlen klubtagnak lenned! Keress egy jó társaságot, pl. kapcsolódj be ebbe a fórumba, figyeld a hozzászólásokat, szinte biztos, hogy minden 7VGn lesz vki, aki megkérdezi, kinek van kedve erre-arra bringázni.
Ha feltétlen egyesületet keresel, itt vannak bringabandások, happybike-osok, cross-to-save-esek, gruppetto-sok, keress rá honlapjaikra, nézd meg, melyik szimpatikus neked, s csatlakozz hozzájuk.
86. telehódas HHH Hely: Budapest Dátum: 2008. május 19. (hétfő) Időpont: 20:00 Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyőgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók. Program (Extra): Rekettyés, zsíroskenyér hagymával, üdítő ízlés szerint. Kötelező kiegészítők: lámpa előre, hátra!! Ajánlott kiegészítők: bukó, pulóver, stb. Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: robi
58. Telehódas Bazita Hely: Zalaegerszeg Dátum: 2008. május 19. (hétfő) Időpont: 20:00 Találkozó: bazitai elágazó, Csiszárkútnál Program (Classic): a Becsali felöli úton a TV torony érintésével fel Bazitára a helyi műintézményhez (kocsma). Vissza: TV torony érintése után a Panoráma úton le Alsóerdőig, majd a bicóuton be a városba. Program (Extra): "hozott anyagból" Ajánlott kiegészítők: bukó és a LÁMPA!! nagyon fontos, mert felfele forgalom van. A lefele az elzárt rész, de ott meg világítás nincs! Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: Pinye
57. TTTT (Tatabányai Teleholdas Topik Túra) Hely: Tatabánya Dátum: 2008. május 19. (hétfő) Időpont: 20:00 Találkozó: Tatabánya, Tesco parkoló Program (Classic): "Szokásos" aszfalton fel a Turulhoz, majd tisztelettétel a kilátó tetején hideg tea kíséretében. Program (Extrém): Ugyanez lépcsőn. Hard: Látogatás a barlangnál. Ami kell: Bike (FONTOS), frissítő, lámpák tömkelege + jókedv. Szervező: malna77
53. Sijófoki Telihold Túra Hely: Siófok Dátum: 2008. május 19. (hétfő) Időpont: 20:00 Találkozó: a Víztorony melletti parkolóban Program (Classic): végig aszfalton kirándulás a balatonvilágosi Panoráma kilátóhoz. Program (Special): a balatonvilágosi Panoráma kilátó megközelítése autópályán (matrica kötelező!). Program (Extrém): Közlekedés céljára a Balaton felületének igénybe vétele(vitorlások előnyben, de a dombra cipeléshez külső segítség nem vehető igénybe). Ajánlott felszerelés: bicikli, bukósisak, első-hátsó lámpa, strandpapucs, fürdőlepedő, napszemüveg, strandlabda, jókedv, kacaj, hideg tea, stb. Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: bátyó
milyen biciklis klubok vannak Budapesten? nem versenyezni szeretnék, meg nem is zergeősvényeken tolni felfele a bicót, hanem változatos terepen tekerni. Egyedül nem akarok az erődben túrázni.
Ma átadták a Balatonakarattyát elkerülő utat. Jól látszott a Híradóban a behajtást tiltó hármas osztású tábla. Ezzel nincs is bajom, de a belső útról vajon leveszik-e a kerékpárral behajtani tilos táblát? Nem hiszem :(.
Jelenleg sajnos nincs, illetve van egy, de az nejem bringáján van... :-) A saját lámpám meg sehol sem tart, itt hever darabokban előttem... pedig még csak most kezdődik majd május végén a vizsgaidőszak, utána júliusban záróvizsga... időm se nagyon lesz július közepéig :-(
Külsőt már cseréltem rajta, de az egyéni használattól függ. Idővel a telót valószínűleg cserélni kell, az elég fapados. A mostani Passo-ban 10ezerrel többért valamivel jobb teló van. De szerintem kezdésnek jó az a Zúm. Bírja a zúzást (pl. a Nagy-Hideg-Hegyről az Inóci-vágást és a piros jelzést), bár biztos van sokkal jobb teló is (csak az annyi mint a komplett bringa).
Tud valaki olyan oldalt, fórumot, listát, akármit, ahol a chopper bringákról megy a diskurzus, infók, vélemények, tapasztalatok vannak róla / vele kapcsolatban?
Bocsánat a bepofátlankodás miatt, de napi, városi biciklizéshez keresek maszkot. Azt gondoltam, hogy egyszerű lesz találni, hiszen rengetegen használják, egyre többen, de a legtöbb helyen nem árulnak ilyet. Ahol meg van, ott meg 2-3 hétig biztosan nem lesz (Bringaboard). Tudtok mondani még helyeket, ahol ilyet be lehet szerezni?
Újfent kerékpáros túra a Pilisben a Napórásháztól!
Családi-jellegű, félszerény megmozdulást képzeljünk magunk elé. Én (egyben eleget téve az egyenlő pályák, egyenlő esélyek elvének ;)) Bencemátyást is viszem a hátam mögött, és erre csak bíztatni tudok másokat is.
Tegnap megint beficcent egy Téglagyár-HHH-Fenyőgyöngye-Hárs-Jánoshegy kör. Esővel szerencsére nem találkoztam, de a Hárs-hegy - János hegy részt szépen elkaphatta. Hordalékkal teli utak, esővíztől megnehezülten behajló ágak. Szép özönvíz lehetett.
Nem tudom mi volt tegnap, de nagyon jól ment. A téglagyári S kanyarhoz is percekkel hamarabb értem, mint eddig. Onnan nyomtam egy szokásos téglagyári emelkedőt, és jelentősen (-23mp) gyorsabban értem fel (1,89km 12:31 avs=9,0), mint eddig bármikor. Egyszer kipróbálom hátizsák, meleg cucc, akksi és lámpa nélkül (kb -3kg), hátha meglesz 12 percen belül.
A következő standard szakaszom (Fenyőgyöngye-János hegyi kilátó) is percekkel jobban sikerült, mint eddig.
2ó45p lett a vége, érdekes, hogy mennyit kellett ennem közben. 2 cerbona, 1 mars szelet épp elég volt. Derekam viszont megfájdult, a Hárs-hegy sziklásabb végén hülyén toltam.