Ha nem vagy beszólogatós típus, akkor meg minek szólsz be mégis, ha nem bírod a stílusomat? Ennyire azért nem kéne kőkemény mércékkel mérni a másikat. De ha ez nálatok ilyen, akkor azthiszem nem csak az általad igényelt 1 hetet fogom kibírni beírás nélkül.
Egyébként ez a topik kizárólag férfiak számára fenntertott hely, ahova nőnemű lény be nem teheti a lábát?
Szerintem jelen gazdasági helyzetben legfeljebb imádkozni tudsz, hogy ne a te bringádat bugázzák meg.
Erről jut eszembe, hogy Amszterdamban olyan lepukkant bicikliken, amikhez csak kesztyűben nyúlnék hozzá, láttam olyan vastag láncokat, amikkel itthon motort kötnek ki.
Nekem van egy erős lánclakatom, elég sokat járok bicajjal a városban, illetve vidéken is. Lehet, hogy húsz perc alatt el tudnák csípni valamelyik láncszemet, vagy de mostanáig még jele sem volt annak, hogy megpróbálkoztak volna vele. Tudják ők, hogy a gyöngébb lakatokkal kell elbánni. Tízezer forintért már egészen elfogadható védelmet lehet varázsolni a biciklire, bár kétségtelenül elég nehéz cipelni.
A bicikli külsőségekben történő koptatása jó ötlet: már a nyolcvanas években felhívta rá a figyelmet Dr. Nagy Sándor valamelyik Bicajoskönyve.
Szerintem jelen gazdasági helyzetben legfeljebb imádkozni tudsz, hogy ne a te bringádat bugázzák meg. Rahedli a hajléktalan, a bankok felé az nép eladósodása katasztrófális. De elég, ha a vállalkozásokat nézed: még a legkisebb kiadásokra is fizetési haladékot kérnek. Nem politizálni szeretnék, csak a valóságra szeretnélek emlékeztetni.
A lakattal az a baj, hogy ha erősebb lakatot teszel rá, akkor tolvajok is erősebb szerszámmal fognak próbálkozni, illetve szervezettebben kezdenek neki, mondjuk ezutóbbi tevékenyéget a térfigyelő kamerák azért jelentősen visszafogják. Szóval szerintem vagy nem kell őrizetlenül hagyni a biciklit, vagy a küllemét átformálnám valami nem túl vonzóra pl. lefújnám valami sötét, rozsdás színű festékkel, meghepergetném kicsit a sárban stb.
Most kihagyom a kedvenc versenyemet. Idén inkább hosszútávozok a csepeli sziget kerülő tétén, de csak olyan tempóban, amit a betervezett babgulyás+sör megenged. (Tudom, lökhajtás...)
Svábli gumi? Jól gurul. Minden egyéb esetleges hátrányával megpróbálok együttélni. Sodródást nem tapasztaltam, de lehet, hogy csak nem engedtem eléggé a kanyarokban. Vagy nem volt időm figyelni rá. Viszont hogy mitől estem el hétvégén, rejtély.
A tulajdon védelme és a lopás megtorlása nem ugyanaz. A tulajdon védelmében lelakatolod a bicikilt, őrzöd, stb, megakadályozod a (potenciális) elkövetőt a lopásban.
Ha a tolvajt megbünteted, megvered, levágod a kezét stb, az nem a tulajdon védelme, hanem a tett (vagy annak kísérlete) megtorlása. Nem szabad (és nem is célszerű) összemosni a kettőt, már csak azért sem, mert az egyik legális és jogos, a másik pedig nem.
Verseny szerintem inkább atttól verseny, hogy egyrészt hivatásos versenyzők mérik össze erejüket, másrészről pedig általában van tétje. pl. díjazás, egyesületi pontszám stb. Amatőr biciklizésnél inkább az van, hogy egyszer röhögve feltekerek a HHH-ra és még közben viccelődök is, máskor meg 100m szintkülönbség után kifulladok, és parázom, hogy jaj végem van :) , szóval amatőr szinten én nem mérném össze az erőmet hivatásos versenyzőkkel, mert nem ugyanazok az adottságaink. Baráti biciklizés meg szerintem az, ahova az ember alapvetően azért megy, hogy mozogjon, meg hogy jól érezze magát ki-ki a maga módja szerint.
Hazai sportrendezvényektől egyébként általában kiütést kapok. pl. tipikus margitszigeti futóverseny: kibaszott hangos zene, tapló biztonságiak, nyomják az ember agyába a reklámot, cigiző sportolók... a CM is ilyennek tűnik, nem voltam még, egyszer azért elnézek.
És van aki pont ezt élvezi: nem csak a lába, de a feje is dolgozik az embernek. Ha akar, jobbról kerül, ha akar akkor balról. Választhat, hogy meredeken megy fel, vagy lankásan körbeteker. S ha látja, hogy valaki más úton indul el a következő pontra, akkor eldöntheti, hogy vajon neki vagy a másiknak volt jobb ötlete ;-)
Nagy előnye egy sima biciklitúrával/maratonnal szemben, hogy gondolkodni kell, s nem tolnak le az útról, ha lassítasz.
Hátránya(?), hogy ha nem hagysz magadnak elég időt gondolkodni, hogy merre menjél, akkor később annak a többszörösét fogod gondolkodással eltölteni hogy megtaláld magad a térképen. ;-)
Lehet versenyszerüen is csinálni (ez a kisebbség). De lehet a mozgás, a gondolkodás és az egyéni kihívás öröméért is csinálni (a többség).
Biztos lenne. Esetleg az, hogy a tolvajok is akciót hirdetnek, és bandákban járnak biciklit lopni, esetleg fegyverrel. Általában az önbíráskodásnak szoktak lenni hasonló kimenetelei. Az eredmény: így is a rosszfiúk járnak jobban, csak te sem kaphatsz védelmet senkitől affér esetén, hiszen te is tilosban jársz. Legjobb el sem indulni ebbe az irányba.
Másként fogalmazok: ne lepődj meg, ha azt tapasztalod, hogy nem együtt mennek a résztvevők, nincs "túravezetés", és nem is mondják meg, merre kell menni, hanem kezedbe nyomnak egy térképet, és az azon kijelölt pontok között neked kell megtalálnod a legrövidebb/leggyorsabb utat.