Keresés

Részletes keresés

Slica Creative Commons License 2005.10.21 0 0 1833
Vica egyszerre lett Derby gyöztes , CAC és HFGY..először az MKSZ-ben,majd 2 hét mulva a MEOE-ben,...a második alkalommal tudtuk megvárni a Best in Show-t ,ott külön bementünk Derby győztesek összevetésére és a fajtagyőztesekére is.
Analógia,hogy lehet junior BIS is,...zárójelben jegyzem meg a kisfiával holnap megyünk az MKSZ Derby-re és Ő junior korosztály.
Nagyon szivesen leirnám,ha anyja sikereit megtudná fiatalabbként ismételni, de akármi lesz,holnap megirom...mi lett
Előzmény: Slica (1831)
Zemanek Creative Commons License 2005.10.21 0 0 1832
Én szerintem csak az egyik lesz. Vagy Derby vagy Junior.
Előzmény: Arisa (1830)
Slica Creative Commons License 2005.10.21 0 0 1831
valószinű,hogy van,mert lehet előző évi kutya,már növendék is!
Előzmény: Arisa (1830)
Arisa Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1830
Az MKSZ Derby-n milyen a díjazás? Van külön Junior és Derby BIS is?
Babyboo Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1829
Világos, én is ezt írtam.
Előzmény: Slica (1828)
Slica Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1828
Én igazából csak az ÁTK Ázsiai és Törpekutya Klub,... illetve az MKSZ TKOK Magyar Kutyások Szövetsége Társasági Kutyák Országos Klubja (szerződött partnerek) pontozási szabályzatát olvastam el,és értelmeztem. Azokban egyértelműen különválik a CIM ,ha ugytetszik CCHAMPIONÁTUSOK megszerzése És az ÉV-Kutyáját megcélzó pontozási
Előzmény: Babyboo (1825)
gwendike Creative Commons License 2005.10.06 0 0 1827
megy valaki Békéscsabára?
Babyboo Creative Commons License 2005.10.04 0 0 1825
....igen, Slica  a klubos pontversenyre gondolt.
Előzmény: Arisa (1823)
Babyboo Creative Commons License 2005.10.04 0 0 1824

Pontosítok, az ÁTK-nál csak az FCI bírótól kapott erdmény számít bele, a többi klubnál nem tudom hogy van, de szerintem inkább az a véglet van amit te írtál, hogy egyáltalán nem számít bele, hogy mindegyik beleszámít olyan szerintem nincs.

Előzmény: Arisa (1823)
Arisa Creative Commons License 2005.10.04 0 0 1823
Nem tudtam, hogy ez a beszámítósdi MEOE klubok pontversenyeire vonatkozott. Angol pásztoroknál MKSZ eredmény egyáltalán nem számít bele a klubsztár címekhez szükséges pontokba.
Előzmény: Babyboo (1822)
Babyboo Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1822

Pedig így van, a MEOE klubok pontversenyébe (év kutyája, stb) nem számít bele a P.A. által kiadott cím, csak az FCI bíróktól kapott.

A MEOE kizárólag FCI bírókat "alkalmaz".

Az MKSZ-en kapott HPJ csak az MKSZ championátusba számít bele, függetlenül attól, hogy milyen bíróknál szerezte meg. A tk-ön feltüntetik, hogy MKSZ championátus, ennek semmi köze a pontversenyhez.

Előzmény: Arisa (1821)
Arisa Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1821

"...a kiállitási eredményeiket csak akkor számitják be,ha nemzetközi küllembiró birálja el a kutyát..."

Ez komoly? Egyik szervezet honlapján sem találkoztam ilyennel. Számomra nem tűnik logikusnak, hiszen az MKSZ CH/ JCH is bekerülhet a törzskönyvbe, és az ahhoz szükséges CAC, illetve HPJ címek közül esetleg nem nemzetközi küllembírótól származó is lehet.

Azért sem logikus nekem, mert a MEOE küllembíróinak sem kell egyúttal nemzetközi küllembírónak is lenniük.

Becsapva érezném magam, ha pl. az eddigi egyetlen MKSZ kiállításunkon kapott HPJ-nk "csak" az MKSZ-nél számítana győztes címnek, mivel azt Dr. Pozsonyi Anikó adta a kutyának, aki biztos, hogy nem nemzetközi küllembíró. Annál is inkább, mivel olyan kutyáról van szó, amelyik MEOE kiállításokon is volt HPJ.

Előzmény: Slica (1820)
Slica Creative Commons License 2005.09.29 0 0 1820
A MEOE-nak vannak társult szervezetei. Sok a különbség,pl az,hogy csak országos CAC kiállitásokat rendezhetnek,vagy a kiállitási eredményeiket csak akkor számitják be,ha nemzetközi küllembiró birálja el a kutyát,...sok fajtában párhuzamosan járnak MKSZ kiállitásra. Mi is . a Vica ,aki 4 éves tibeti terrier minden cimet elnyert már a MEOE-ba,most szeretnénk ugyanezeket a cimeket megszerezni az MKSZ-ben is, Avril a fia 1 éves kan , Ő Junior Champion már mind a 2 szervezetben.
A jó kutya itt is ott is jó kutya,és szeretünk kiállitásokra járni.
Megyünk Tatára is ,mind a két napra
Továbbra is azt mondom,tapasztalatokat csak kiállitásokon lehet szerezni.
Azt viszont minden kiállitást szervező elvárja,hogy jól mutasd be a kutyádat,és ragyogjon a tisztaságtól

Érdemes elmenni a Szervezetek lapjaira,ott minden infót megtalálsz
Előzmény: SMN (1817)
gwendike Creative Commons License 2005.09.28 0 0 1819

közben visszaolvastam:)))

szóval azért, mert nem schnacik,hanem shar peiek kihozhatod és tudják szokni, meg látod,hogy mit hogyan kérnek:)))

Előzmény: SMN (1815)
gwendike Creative Commons License 2005.09.28 0 0 1818

szia!

milyen kutyid van?ha kiállításhoz szeretnéd szoktatni,akkor vasárnap lesz Gyálon, igaz fajtakiállítás, de sok kutya lesz és tudod szoktatni:)))

Előzmény: SMN (1817)
SMN Creative Commons License 2005.09.28 0 0 1817

Köszi.

Gyáli vagyok. Lehet akkor megfogadom a tanácsodat és kimegyünk egyre. Igaz, már neveztünk mind a 3 kutyival Pátyra okt. 23-ra.

Egyszer mindent el kell kezdeni.

Lenne még itt egyvalami!

A CACIB az mivel más, és hogy vannak ezek az eredmények?

Előzmény: Slica (1816)
Slica Creative Commons License 2005.09.24 0 0 1816
Hová való vagy?..Budapesten októberben az MKSZ-nek lesznek kiállitásai,ha van érvényes oltási könyved,és miért ne lenne,menj ki valamelyikre a kutyáddal együtt,hogy szokjad a helyzetet,és utánozd azt aki Neked a leginkább tetszik,nézni,kérdezni,próbálni...ezt csak ellesni lehet..akitől vetted,az biztos segit.
Ha a CACIB-ra neveztél ott elvárják a szakszerűséget,bár mindenütt igy van
Előzmény: SMN (1815)
SMN Creative Commons License 2005.09.21 0 0 1815

Köszönöm!

Két shar-pei kutyusom van, őket szeretném vinni.

Tudtok valamit mondani, hogy velük kapcsolatban mire kellene odafigyelnem?

Különösebben nicsenek tanítva, de pórázon szépen jönnek mellettem. Kicsit gyakoroljak velük azért mielőtt elindulunk?

Elvileg október végére már be vannak nevezve egy kiállításra, nem tudom, hogy addig lesz-e másik, ahol "szemügyre vehetném", hogy hogy is működnek a dolgok.?

centola Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1813

Szia!

Odamész a visszaigazolásban megadott időpontra és az infosátorban átveszed a katalógusodat, abból ki tudod deríteni, hogy melyik körben lesztek, a körben megkapod a startszámot és türelmesen vársz a sorodra.

(érdemes hamarabb érkezni a parkolási gondok miatt)

Amikor sorra kerülsz, nem követelmény az engedelmesség, de célszerű, mint általában mindig, a kiállítás szépségverseny, elsősorban szépnek kell lenni.

A felvezetésnek vannak szabályai, mindjárt keresek neked linket, mert az már nem pár mondatos téma.

Szerintem keress egy rutinos kiállítót, és először vele menj. (Tenyésztő) (?)

Előzmény: SMN (1812)
SMN Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1812

Hát a nevezés az okés.

Magával a kiállítás lefolyásával nem vagyok tisztában.

Hogyan szokott zajlani? Amikor odamegyünk, honnan fogom tudni hogy hova kell menjünk? És amikor ténylegesen elkezdődik, akkor mi is történik pontosan?

Körbe-körbe kell sétálni a kutyusokkal?

Követelmény valamilyen engedelmességi vizsga?

Tulajdonképpen kell valamit csinálniuk a kutyusoknak, vagy csak nézegetik őket?

Hát így hirtelen ennyi.

Bocsi a sok kérdésért.

És köszönöm a segítséget! :-)

Előzmény: Törölt nick (1811)
SMN Creative Commons License 2005.09.19 0 0 1810

Köszönöm.

Már jártam azon az oldalon. :-)

Előzmény: centola (1809)
centola Creative Commons License 2005.09.19 0 0 1809
Előzmény: SMN (1808)
SMN Creative Commons License 2005.09.18 0 0 1808

qwendike!

Nagyon sajnálom, hogy eltűnt a kutyus.

Sajnos a héten intéztem minden kutyás dolgot, állatorvos, eledel stb., így egy darabig nem hiszem, hogy járok ilyen helyen, de ha mégis, akkor kiteszem a plakátot. Viszont elküldtem az összes ismerősömnek! Remélem ezzel valamennyire segítettem. Szorítok, hogy mihamarabb megkerüljön a kuty.

Előzmény: gwendike (1806)
SMN Creative Commons License 2005.09.18 0 0 1807

Sziasztok!

Én még teljesen új vagyok itt. Nagyon örültem amikor felfedeztem ezt a topic-ot, mert nekem is van két kutyusom és szeretném őket kiállításra vinni, de még sosem voltam, illetve vittem kutyát így teljesen kezdő vagyok ezen a téren.

Tudnátok nekem segíteni, hogy hogy is működik ez a dolog?

Üdv.

SMN

gwendike Creative Commons License 2005.09.16 0 0 1806

AKI tudjon segítsen!!!!

Szia!
Légyszíves, ha tudod nyomtasd ki ezt a plakátot és tedd ki a közeledben lévő állatorvosokhoz, kutyakozmetikákba, állateledelesekhez és küldd tovább minél több embernek!
Az országban bárhol lehet.
KÖSZÖNÖM!

Tibbe Creative Commons License 2005.09.15 0 0 1805
Ezt holnap biztosan olvasni fogja!:-))
Előzmény: centola (1804)
centola Creative Commons License 2005.09.15 0 0 1804

Lendvára megyek vasárnap, mint az alant írva vagyon, és már utasom is van.

Ha Móvárra mennék szívesen elvinném. Délbuda nekem jó egyébként én is ott vagyok. Legközelebb Tatára megyek okt. 30-án vasárnap.

Tibbe Creative Commons License 2005.09.15 0 0 1803
'
Tibbe Creative Commons License 2005.09.15 0 0 1802
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????

Mosonmagyaróvárra nem mégy vasárnap ?

Vagy valaki??????????

Van egyszem délbudai kutyás, egyszem kistermerű kutyával, aki menne, de nincs mivel, (költségmegosztással, természetesen!)

Aki hallja, adja át!!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Az én mailcimemen keresztül is tudjuk felvenni a kapcsolatot, mert ő most nincs gépközelben.!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*
Előzmény: centola (1797)
Szilmaril Creative Commons License 2005.09.14 0 0 1800
Magyarország világszerte elismert, legeredményesebb tenyésztője volt, és méltán volt világhírű a kennele...
Utolsó napjait is kutyáival töltötte, Kecskeméten még fel is vezetett... hirtelen és borzalmas veszteség:((((
Előzmény: Törölt nick (1798)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!