Vica egyszerre lett Derby gyöztes , CAC és HFGY..először az MKSZ-ben,majd 2 hét mulva a MEOE-ben,...a második alkalommal tudtuk megvárni a Best in Show-t ,ott külön bementünk Derby győztesek összevetésére és a fajtagyőztesekére is. Analógia,hogy lehet junior BIS is,...zárójelben jegyzem meg a kisfiával holnap megyünk az MKSZ Derby-re és Ő junior korosztály. Nagyon szivesen leirnám,ha anyja sikereit megtudná fiatalabbként ismételni, de akármi lesz,holnap megirom...mi lett
Én igazából csak az ÁTK Ázsiai és Törpekutya Klub,... illetve az MKSZ TKOK Magyar Kutyások Szövetsége Társasági Kutyák Országos Klubja (szerződött partnerek) pontozási szabályzatát olvastam el,és értelmeztem. Azokban egyértelműen különválik a CIM ,ha ugytetszik CCHAMPIONÁTUSOK megszerzése És az ÉV-Kutyáját megcélzó pontozási
Pontosítok, az ÁTK-nál csak az FCI bírótól kapott erdmény számít bele, a többi klubnál nem tudom hogy van, de szerintem inkább az a véglet van amit te írtál, hogy egyáltalán nem számít bele, hogy mindegyik beleszámít olyan szerintem nincs.
Nem tudtam, hogy ez a beszámítósdi MEOE klubok pontversenyeire vonatkozott. Angol pásztoroknál MKSZ eredmény egyáltalán nem számít bele a klubsztár címekhez szükséges pontokba.
Pedig így van, a MEOE klubok pontversenyébe (év kutyája, stb) nem számít bele a P.A. által kiadott cím, csak az FCI bíróktól kapott.
A MEOE kizárólag FCI bírókat "alkalmaz".
Az MKSZ-en kapott HPJ csak az MKSZ championátusba számít bele, függetlenül attól, hogy milyen bíróknál szerezte meg. A tk-ön feltüntetik, hogy MKSZ championátus, ennek semmi köze a pontversenyhez.
"...a kiállitási eredményeiket csak akkor számitják be,ha nemzetközi küllembiró birálja el a kutyát..."
Ez komoly? Egyik szervezet honlapján sem találkoztam ilyennel. Számomra nem tűnik logikusnak, hiszen az MKSZ CH/ JCH is bekerülhet a törzskönyvbe, és az ahhoz szükséges CAC, illetve HPJ címek közül esetleg nem nemzetközi küllembírótól származó is lehet.
Azért sem logikus nekem, mert a MEOE küllembíróinak sem kell egyúttal nemzetközi küllembírónak is lenniük.
Becsapva érezném magam, ha pl. az eddigi egyetlen MKSZ kiállításunkon kapott HPJ-nk "csak" az MKSZ-nél számítana győztes címnek, mivel azt Dr. Pozsonyi Anikó adta a kutyának, aki biztos, hogy nem nemzetközi küllembíró. Annál is inkább, mivel olyan kutyáról van szó, amelyik MEOE kiállításokon is volt HPJ.
A MEOE-nak vannak társult szervezetei. Sok a különbség,pl az,hogy csak országos CAC kiállitásokat rendezhetnek,vagy a kiállitási eredményeiket csak akkor számitják be,ha nemzetközi küllembiró birálja el a kutyát,...sok fajtában párhuzamosan járnak MKSZ kiállitásra. Mi is . a Vica ,aki 4 éves tibeti terrier minden cimet elnyert már a MEOE-ba,most szeretnénk ugyanezeket a cimeket megszerezni az MKSZ-ben is, Avril a fia 1 éves kan , Ő Junior Champion már mind a 2 szervezetben. A jó kutya itt is ott is jó kutya,és szeretünk kiállitásokra járni. Megyünk Tatára is ,mind a két napra Továbbra is azt mondom,tapasztalatokat csak kiállitásokon lehet szerezni. Azt viszont minden kiállitást szervező elvárja,hogy jól mutasd be a kutyádat,és ragyogjon a tisztaságtól
Érdemes elmenni a Szervezetek lapjaira,ott minden infót megtalálsz
Hová való vagy?..Budapesten októberben az MKSZ-nek lesznek kiállitásai,ha van érvényes oltási könyved,és miért ne lenne,menj ki valamelyikre a kutyáddal együtt,hogy szokjad a helyzetet,és utánozd azt aki Neked a leginkább tetszik,nézni,kérdezni,próbálni...ezt csak ellesni lehet..akitől vetted,az biztos segit. Ha a CACIB-ra neveztél ott elvárják a szakszerűséget,bár mindenütt igy van
Tudtok valamit mondani, hogy velük kapcsolatban mire kellene odafigyelnem?
Különösebben nicsenek tanítva, de pórázon szépen jönnek mellettem. Kicsit gyakoroljak velük azért mielőtt elindulunk?
Elvileg október végére már be vannak nevezve egy kiállításra, nem tudom, hogy addig lesz-e másik, ahol "szemügyre vehetném", hogy hogy is működnek a dolgok.?
Odamész a visszaigazolásban megadott időpontra és az infosátorban átveszed a katalógusodat, abból ki tudod deríteni, hogy melyik körben lesztek, a körben megkapod a startszámot és türelmesen vársz a sorodra.
(érdemes hamarabb érkezni a parkolási gondok miatt)
Amikor sorra kerülsz, nem követelmény az engedelmesség, de célszerű, mint általában mindig, a kiállítás szépségverseny, elsősorban szépnek kell lenni.
A felvezetésnek vannak szabályai, mindjárt keresek neked linket, mert az már nem pár mondatos téma.
Szerintem keress egy rutinos kiállítót, és először vele menj. (Tenyésztő) (?)
Sajnos a héten intéztem minden kutyás dolgot, állatorvos, eledel stb., így egy darabig nem hiszem, hogy járok ilyen helyen, de ha mégis, akkor kiteszem a plakátot. Viszont elküldtem az összes ismerősömnek! Remélem ezzel valamennyire segítettem. Szorítok, hogy mihamarabb megkerüljön a kuty.
Én még teljesen új vagyok itt. Nagyon örültem amikor felfedeztem ezt a topic-ot, mert nekem is van két kutyusom és szeretném őket kiállításra vinni, de még sosem voltam, illetve vittem kutyát így teljesen kezdő vagyok ezen a téren.
Tudnátok nekem segíteni, hogy hogy is működik ez a dolog?
Szia! Légyszíves, ha tudod nyomtasd ki ezt a plakátot és tedd ki a közeledben lévő állatorvosokhoz, kutyakozmetikákba, állateledelesekhez és küldd tovább minél több embernek! Az országban bárhol lehet. KÖSZÖNÖM!
Magyarország világszerte elismert, legeredményesebb tenyésztője volt, és méltán volt világhírű a kennele... Utolsó napjait is kutyáival töltötte, Kecskeméten még fel is vezetett... hirtelen és borzalmas veszteség:((((