De engem nagyon érdekel. Milyen vezetni? Hogy megy? Minden érdekel ami az autóval kapcsolatos. Légyszi írd le! Milyen a hi-fi minősége? Jobban használható e mint a régi swift? Fogyasztás?
Igen, ez így van.. És egyben szomorú hogy a kereskedő nem szánt rá 10 percet hogy átlapozza a gépkönyvet - nekem ennyi ideig tartott, az egyértelmű dolgokat átugrottam (hogy kell kinyitni az ajtót, beindítani a motort, stb...)
JA, a kedvenc részem a könyvből: miután kiszedtük a távirányítóból a lítium elemeket, NE NYELJÜK le mert súlyos egészségkárosodást szenvedhetünk :)))
Sajnos ma nem lehetett tesztvezetni, az eladó az időjárási körülményekre hivatkozott. (Sebaj, egy 320d-vel kárpótoltam magam, mert azt lehetett vezetni...)
Az eladó elmondta, hogy nem lehet egyedi színben/felszereltséggel rendelni Swiftet, azok közül lehet "választani" ami éppen van. Lehet, hogy bizonyos összeállítás egy évig nem lesz, elsősorban a nyugati igényeket elégíti ki a gyár.
A Swifteken (szélvédőre írva és a belső térben is) különböző Ignisekre hívták fel a figyelmet: ott nagyobb a raktér, fejtér, VVT-motor, 200 e Ft-tal olcsóbb (GLX) stb.
Érdekes marketing, hogy az új típus helyett a régire próbáják rábeszélni az embert.
Az eladó nem tudta, hogy van már törésteszteredmény.
read me írta: "Műszerfalfényerő állítás nincs, viszont van valami illumi gomb, ami a kombi kijelzőt és a km számlálót kapcsolja gyengébbre, vagy erősebbre."
Ez nem igaz, mert 4 fokozatban lehet állítani a műszerfal fényerejét is, méghozzá úgy, hogy a km számláló bigyógombjával arra a menüre kell lépni ahol kockákat rajzol a km számláló helyére, és folyamataosan nyomva tartva lehet szép fokozatosan állítani.. 1 kocka halvány 4 kocka világos :P
Písz.
U.i: sirrrály az ótó, már 220 kilcsi van benne :))
Az 1.3-as az nem GC hanem GS azaz a legnagyobb felszereltségű az 1.5-ös meg szintén mivel abból eddig csak GS verziót láttam mindenhol (1.5ös motoros változatból).
Addig még el kell csúszkálni a régivel egy motor és külső mosásra, szegény régi suzi már ott is marad..
Viszont azt nagyon sajnálom hogy ilyen sz*r lett mára az idő, hát hogy "száguldozzunk" így nyári gumival?? :((
Az ülésfűtés sajna kimaradt a GLX-ből de asszem a tükörfűtést be kell izzítani :P
Letesztelem az utastér bemelegedési idejét, az ABS-t, a CD minőségét meg ilyen marhaságokat - lévén nagyon csúszik az út (nemrég botorkáltam át egy kb 5 cm-es jéggel borított úton gyalog...)
A hétvégén voltam tesztvezetni Solymáron (köszi a tippet). A fazon nagyon jó fej volt, "ott áll a kocsi benne van a kulcs" szöveggel a párommal furikáztunk egy negyed órát az 1,3-assal és az 1,5-es is.
Nagyon jól megy a kocsi, nagyon halk, szuper a futóműve, jól gyorsul, jó kanyarodik, a fékje is szuper, szóval nagyon jó kis kocsi!!!
Az 1,5-ös GS volt, én nem éreztem fürgébbnek az 1,3-as hoz képest. Azt mondta ott az eladó, hogy kb 5km/h-val több a végsebessége, mint az 1,3-asé.
Viszont jó pofa dolog az ülésfűtés, tényleg kellemes télen, hogy egyből melegíti a feneket és a hátat! is. Derékfájósoknak erősen ajánlott! Szóval szerintem hasznos extra.
Solymáron próbálgattak rá kereket, és azt mondta, hogy 17 colos kerék is rámegy.
Én is nagyon szívesen vennék magamnak, csak hát a régi swiftemet nagyon alacsony áron tudnám eladni, ezért inkább megtartom, és majd a párom használja, aztán ha jobban állok anyagilag hitel nélkül veszek egy 1,3-as kék GS-t, hátha valami akció is lesz majd.
Egyébként, aki akar venni, és van rá pénze csipkedje magát, mert 2-3 hónapot kell várni a kocsikra.
Egy évre 18000 kocsit terveztek eladni Mo-n és a többit Nyugatra, viszont ha kell nyugatra, akkor kevesebb kocsi marad nálunk. :-(
Gratulálok az új Swifteseknek! Használjátok egészséges, és írjatok minél több hasznos infót!
Ez sajnos így van. Ködfényszóró csak a GS-hez jár. Egyébként, biztos lehet majd hozzá kapni utángyártott valamit max 15-ért. Egyébként szerintem megéri GS-t venni, ha már vesz új autót az ember. Mert a felnik már egy 100-ba kerülnének, a légzsákok, is hasznosak tudnak lenni, bár ne legyen rá szükség, a kulcsos dolog parasztvakítás, de nem baj.
Megjegyzem, hogy a töréstesztnél a függönylégzsákos verziót tesztelték, szóval a nélkül biztos kevésbé biztonságos.
erősítse meg valaki: létezik, hogy a glx-be nem raknak be első ködfényszórót? merthogy nekem még az kéne a glx+ac/cd-be. a GS-ben lévő többi ketyerére meg nemigazán tartanék igényt (pl ülésfűtés), és nem szeretnék felesleges dolgok miatt +200k-t kifizetni