Talán egyszerűbb ha a maps.google.com-on kijelölsz két pont között egy útvonaltervet (jobb klikk) és ha nem arra vezet amerre te gondolod akkor az útvonal egyik pontját oda húzod ahova te szeretnéd
Megmondom, micsoda. Kiszámíthatatlanul kacsázó alkotmány, mely leginkább hülyegyerek meghajtással működik. Kacagásgenerátor is van benne, ami akkor kapcsol be, ha cifra szitkozódások kíséretében el tudod kerülni a vele való ütközést, mikor hirtelen keresztbe áll az úton. Annyival rosszabb, mint a random vektorú gyalogos, hogy gyorsabb és nagyobb tömegű.
Tényleg, a négykerekű bringóhintó -amit 2 személy emberi ereje hajt- az most micsoda? Kerékpár? Jármű? Talán jogsi nélkül nem is lehet vele közúton közlekedni?
Elfogadom, hogy a bicikli jármű. Azt viszont mindenki tudja, hogy a biciklit nem vezetjük. Ezért továbbra is fenntartom a jogot a beb*szva biciklizésre. ;)
Kérdeztem a kukásmellényről egy rendőrt, de ő se tudta pontosan. :-)8. § Az R. 54. §-ának (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.”
Köszönöm a válaszokat. Egyébként én is a falusi, kerékpározás csodájából indultam ki.
No meg az elmúlt napokban annyi - egymásnak ellentmondó - rémhírt hallottam a megbüntetett bringásokró, (többek között itt a topikon is ért valakit ilyen malőr) hogy elhatároztam ennek pontosan utánna nézek. Kérdeztem a kukásmellényről aegy rendőrt, de ő se tudta pontosan. :-)
Egyébként nem vonatkozik az ittas vezetés a kerékpárra, mivel nem kell hozzá jogsi.
r/1. Kerékpár: olyan két- vagy háromkerekű jármű, amelyet egy vagy két személy emberi ereje, illetőleg legfeljebb 300 W teljesítményű motor hajt.
a) Vezető: az a személy, aki az úton járművet vezet.
A járművezetés személyi feltételei4. § (1) Járművet az vezethet, aki
b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, továbbá
c) a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetébennincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.
Bővebben:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM&kif=k%F6zleked%E9s#xcel
"Egyébként nem vonatkozik az ittas vezetés a kerékpárra, mivel nem kell hozzá jogsi."
De, vonatkozik. Ha piásan bringázik valaki, az szabálysértés.
Ha viszont pl. 8 napon túl gyógyuló sérülést okoz bringával ittasan (mondjuk elcsap egy kislányt az Andrássy bringajárdáján, és eltörik a keze), akkor az ugyanúgy minősül, mintha autóval követte volna el (Btk. 188 § (3).
Nincs ilyen link, mivel a kerékpáros részek követhetelenül szét vannak szórva a KRESZ-ben.
Sajnos elég sokan gondolkodnak hozzád hasonlóan az ittas vezetésről. A véleményed azonban hasraütés. Szerintem meg a rendőrségnek ki kellene bírságolnia az utolsó gatyájából is az összes részeg kerékpárost.
Tud valaki egy olyan linket, ami a biciklisekre vonatkozó kresz előírásokat teljes körűen közzéteszik? Mert azt kinyomtatnám, és ilyenkor a rendőr orra alá dugnám. :-))))
Egyébként nem vonatkozik az ittas vezetés a kerékpárra, mivel nem kell hozzá jogsi.
Hétfőn miután megittam 4 sört áttekertem Nagykőrösről Kecskemétre, a két település között megállítottak a rendőrök és közölték, hogy lakott területen kívül hordani kell a kukás mellényt fényes nappal is, én meg elsuttogtam, hogy nekem van olyan, de eddig csak a sötétben kellett, közben izzadtam nehogy megszondázzanak, ők meg társalogtak tovább, hogy ha esetleg nincs akkor még tudnak adni szívesen. Na a végén sikerült megszabadulnom tőlük szondázás nélkül.
Hacsak, nem szakad le az ég holnapig, akkor az új térképen megtartjuk a versenyt. A terep olyan részein megy a pálya, ahol azért kisebb-nagyobb esőzések után is tekerhetőek az utak.