Keresés

Részletes keresés

Wazull Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8090
hiryu,

"ha nincs eszed, legyen noteszed..."
Vagy vagolapod...
:-)))

Előzmény: hiryu (8089)
hiryu Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8089
Ja.

Mellesleg> masodszorra szallt el az eger megmozditasara a kesz hozzaszolasom. Per pillanat feladtam.

Előzmény: Fődhözragatt (8088)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8088
Cibet (folytatás)
És a Yang stílusú Tai Chi is megkapja a magáét: lószar (egészen pontosan: bullshit, de mi pacival mondjuk), használhatatlan önvédelemre, stb. Igaz, hogy őt meg segglyuknak nevezték a Yang-osok, berontottak az edzésére kamerával fölszerelve, hogy nyilvánosan megszégyenítsék (nem ismerős ez valahonnan?) stb. És én még azt hittem, hogy a tai chi-sok világa egy békés világ, és csak a Ving Csun (meg még néhány) család békéjét forgatja föl néhány bőrébe nem férő bajkeverő. Ez a szellem minden stílust megfertőz? Tényleg nem lehet békésen megférni egymás mellett? Vagy én vagyok reménytelenül naiv?
Előzmény: Fődhözragatt (8087)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8087
Cibet

Tartalmas olvasnivaló az a honlap, amit ajánlottál (némi sajtóhibával írtad az URL-t, helyesen: http://www.taichichuan.co.uk/). De a chen stílusú tai chi chuan-t igencsak durván ócsárolják (a chen stílus megalapítója valójában nem is tanult tai chi-t stb.), mintha csak a saját vingcsunos belháborúinkról olvasnék. Nem is tudtam, hogy tai chi-s berkekben is ugyanilyen ellenségeskedés folyik.

Előzmény: Fődhözragatt (8083)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8086
Pitzu,
telleg taoista tortenet, de egy zen koangyujtemenyben olvastam, es igy kezdodik:
"Egy taoista történet elmeséli miként esett bele egy öregember a veszélyes vízeséshez vezető, gyorssodrású fólyóba"
:))
Előzmény: Pitzu (8077)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8085
Bassman

"Tetszett az a vcs history dolog, amit a masik forumon nyomtal. Ide is berakhatnad."

Uram, kívánsága parancs. :-)

2 "történelemórát" tartottam, az egyiket a Ving Csun őstörténetéről, a másikat a közelmúlt eseményeiről.

1. lecke

Az eredeti itt olvasható: http://www.uq.net.au/~zzadelbr/history.htm
Tömören a lényeg, a részletek nélkül. E szerint a változat szerint a Siu Lam (Shaolin) kolostorban fejlesztették ki a Ving Csunt, amely a kolostorban lévő Wing Chun Tong-ról, azaz örök tavasz teremről kapta a nevét, mert abban a teremben edzettek. A kolostor lerombolásakor már a 22. (azaz huszonkettedik!) generációs Ving Csun nagymester, Yat Chum Dai Si tanított. Ő, és egyik tanítványa, Cheung Ng maradt csak életben, akinek a mester átadta teljes tudását. Cheung Ng, akinek a beceneve Tan Sao Ng volt, csatlakozott a Vörös Bárka operatársulathoz, és ő tanította meg őket a Ving Csunra. A társulat tagjai egyúttal a hatalommal szemben álló titkos társaságok tagjai is voltak, amelyekbe Cheung Ng-t is bevonták. A társulat, a titkos szervezetek és Cheung Ng biztonsága érdekében kitaláltak egy eredet-történetet, hogy eltitkolják a Ving Csun igazi eredetét. Ez a kitalált történet a közismert Ng Mui - Yim Wing Chun legenda. A "Yim" lehetséges fordításai: védelem, megakadályozás, titok - a legendabeli hölgy neve tehát azt jelenti, hogy a Ving Csun (edzőterem) Titka. A történet innen már ugyanúgy folytatódik, mint a közismert változatban. (Amit itt összesűrítettem, az eredetiben majdnem 2 oldal kinyomtatva.)

Ennek az alternatív történetnek az elvi jelentősége az, hogy e szerint mégsem nők, hanem férfiak fejlesztették ki a Vig Csunt, a nőkről szóló történet csak mese. Talán azért, hogy legyintsenek rájuk és mosolyogjanak, hogy valami ártalmatlan pirospacsit gyakorolnak, csinálják, csak, nem kell tartani tőlük. De ez már csak az én feltevésem, nem a honlapon olvasható.

Yip Chun picit másképp írja le ugyanezt. Ő egy Fotsan-i mesterre hivatkozik, aki azt mondta neki, hogy Yim Wing Chun egy regényhős volt, nem élő személy. Cheung Ng létezéséről és a Vörös Bárka operatársulatba való belépéséről írott dokumentumokat talált Yip Chun a társulat korabeli krónikájában. Szerinte Cheung Ng északról érkezett, és feltehetően a császári udvarból száműzték. De a lényeg ugyanez.

2. lecke

Ami a közelmúltban történteket illeti, már többször szóba került, hogy Leung Ting vajon Yip Man nagymester tanítványa volt-e, vagy sem. A Ving Tsun Athletic Association vitafórumán december 15. és 22. között 28 hozzászólásban alaposan kivesézték ezt a témát, és mivel azóta senki sem szólt hozzá, úgy vehetjük, hogy mindenki elfogadta a vita eredményét. Ez azért érdekes, mert az egy nemzetközi vitafórum, a világ minden részéről hozzászólnak a legkülönbözőbb Ving Csun ágak képviselői, sifuk és sihingek is szép számmal. Az a kör összehasonlíthatatlanul több és főleg többfajta információ birtokában van, mint mi itt. Érdemes elolvasni, mert szépen tisztázódnak a dolgok abban a vitában, és (szerintem) mindkét fél számára megnyugtató konklúzió születik.

Az eredeti itt olvasható:
http://www.vingtsun.com.hk/FORUM/treplies.asp?message=269&all=True

Íme kivonatosan, amit én a legfontosabbnak véltem belőle.
Egy fazon a közismert cikk bemásolásával indított, ami az ominózus kizárásról és sajtótájékoztatóról szól, ez már mindannyiunknak a könyökén jön ki. A lényeg: Leung Ting Leung Sheung iskolájában tanult, Chong Pei tanítványaként.
A következő (szerintem) fontos fordulat az volt a vitában, amikor egy Kwok Keung (vagy Kowk? - össze-vissza írják az interjúban) sifuval készült interjút másolt be valaki, amelyben elmondja, hogy Leung Ting valóban Chong Pei tanítványa volt Leung Sheung iskolájában, de ő viszont bemutatta Leung Tinget Yip Man nagymesternek, és a nagymester - eltérve a kialakult szokástól, kivételesen - engedett Leung Ting kérésének, és hajlandó volt magánórákat adni neki annak ellenére, hogy a tanítványa (Leung Sheung) tanítványának (Chong Pei) tanítványa volt. Erre Kwok Keung szerint három oka volt:
- méltányolta Leung Ting tehetségét és lelkesedését;
- éppen haragudott valamiért Leung Sheungra, és neheztelését azzal is ki akarta fejezni, hogy a hagyományt megtörve személyesen foglalkozott Leung Sheung tanítványának tanítványával, megtanítva neki a chi-gerk-et is, amit még Leung Sheung-nak sem tanított;
- Leung Ting a szokásos 30 hongkongi dollár helyett 500-at ajánlott a magánórákért.
A fabábus gyakorlásról készült fotókat is Kwok Keung készítette, ahol Leung Ting-gel Yip Man nagymester foglalkozik.
A vita ezután már nem arról folyt azon a fórumon, hogy LT tanult-e Yip nm-től, hanem azon, hogy ezek a magánórák (amelyeket a Leung Sheung klubjában végzett edzésekkel párhuzamosan, korlátozott ideig vett) feljogosítják-e őt arra, hogy Yip nm tanítványának nevezze magát. A többség azon az állásponton volt, hogy nem, mert ezen az alapon bárki, aki részt vesz valamelyik nagymester szemináriumán vagy edzőtáborában, kijelenthetné, hogy ő a nagymester tanítványa, miközben valójában másvalakihez jár edzésekre, nem a nagymesterhez.
A vita végső fordulata az volt, amikor valaki leírta, hogy az utóbbi 10 évben Leung Ting már nem is mondja, hogy Yip Man nm tanítványa volt, hanem azt mondja, hogy Leung Sheung tanítványa volt. A hozzászóló azt is hozzáfűzte, hogy úgy látszik, életkora előrehaladtával bölcsebb lett. Ezzel a hozzászólással senki sem vitatkozott, pedig WT sifuk is vannak a körben. És azóta is ebben maradtak. SzVSz a kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt, talán ezzel mi is lezárhatnánk ezt a témát.
Persze ez a kivonat nem adja vissza a vita egészét, érdemes elolvasni eredetiben.

Előzmény: Bassman_ (8049)
bout Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8084
Joruto,
Igen, tényleg idealisztikus, amiről írok, de ezt nem is tagadom. Számomra az ideálok arra jók, hogy igyekezzünk minél jobban elérni őket.
Nekünk azt tanítják, hogy egy 1. kyu-s ne az 1. danra készüljön, hanem a 3. danra, vagy a negyedikre. Akkor a shodan vizsgája elég jó lesz és nem "csak" üti a mércét. Attól még shodan a teljesítménye, de mégis más.
Vagy mint a judo-sok, akik verseny előtt direkt egy-két súlycsoporttal nehezebb emberekkel dolgoznak, hogy a mérkőzésen könnyebb legyen dobálni a könnyebb embert. És még sorolhatnám.

Szóval törtetünk valami látszólag elérhetetlen felé és közben folyamatosan fejlődünk és szinte észre sem vesszük.

Az életem mottója: "A tökéletességet nem lehet elérni, de folyamatosan törekedni kell rá.". És ezt már jópár éve kitaláltam magamnak. :-)

Szóval tényleg igaz, hogy a vizsgán, a versenyen, az utcán az ember máshogy dolgozik, mint azon az edzésen, ahol a maximumot hozza ki magából. De ettől még célnak tekintheti azt, hogy ezeket a tudati és testi állapotokat igyekezzen közelíteni egymáshoz.
Szóval igazad van, én sem tudom betartani. De nem is ez a lényeg. Legyen mi felé haladni és tisztában lenni azzal, hogy hol is tartunk éppen. Ez a lényeg.

Aki két héttel a vizsga előtt rágyúr a vizsgára és azon hozza a kért szintet az nagyon tehetséges ember. De a tehetség nem elég a harcművészetekben. Sőt! Talán sehol sem. Kitartás nélkül hosszabb távon kárba vész a tehetség. Egyrészt.

Másrészt a vizsgán az ember soha nem a teljes tudásáról ad bizonyságot, hanem csak arról az oldaláról, amit a vizsgán épp kérnek. Ha a vizsgán szerencséje van és nem kell olyan megmérettetésnek megfelelnie, amire nem készült (gyakorlatilag szerencsésen belehúz a tételsorba), akkor a vizsgáztatók - feltételezve, hogy a többit is tudja - simán átengedik.
Ez szerencsére egyre inkább csak egy vad gondolat, mert pont az ilyen helyzetek elkerülésére hozták a kivárási idő szabályát nálunk. Azaz senki nem vizsgázhat, amig egy bizonyos időt aktívan és viszonylag folyamatosan nem töltött el edzéssel a vizsga előtt. Ez kyu fokozatoknál minimum fél/egy év, dan-nál meg annyi év, ahányadik danra fog vizsgázni az illető.

Más. Úgy gondolod, hogy amiket írtam, azokat valahonnan összeolvastam és még nem tettem magamévá? Pedig igyekszem ezt a csapdát elkerülni. Illetve, ha valami olvasottra hivatkozok, akkor azért megjelölöm, hogy ez nem az én véleményem, hanem ez és ez írta.

Köszi,
bout

Előzmény: Kijo (8076)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8083
Cibet

"Volt mar rola szo korabban, kb. 1 eve, a topicban."

Emléxem, olvastam, de többre lennék kiváncsi, arra, hogy milyen "belülnézetből".

"Apropo, Dan mester hetvegen nyilt szeminariumot tart Budapesten, barki eljohet kiprobalni. (XIV. Ornagy u. 7 10-16h)"

Fene vigye el, be van táblázva ez a hétvégém, pedig elmentem volna kiváncsiskodni.

"Amugy itt a websitejuk, ahol sokat megtudhatsz.
www.taichchuan.co.uk"

Kösz, megnézem, de istenigazából a "belülnézet" érdekelne. Mit és hogyan gyakoroltok, személyes benyomásaid stb. Az ilyesmi szerintem ugyanolyan fontos és érdekes, mint ami egy honlapon elolvasható. Ha nincs kedved hozzá, nem nyaggatlak többet, de ha van, köszönettel venném.

Előzmény: Cibet (8048)
Rorimack Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8082
Haliho!

Valahol a harom meteres harci bot korul ragadtam le. Szoval hogyne lehetne vele kuzdeni? ha lehet ket meteressel, akkor lehet 2mtiz centivel is. meg 250 cm-essel is. meg 251-el. s lassan eljutunk a harom meterig...
Vagy meg egy alternativ megoldas: egy 1.50-es bot tokeletes fegyver. na, a 3mes is ket ilyenbol all, csak szet kell szedni...

Naginata, s hogy miert lett "noi" sport(harcmuveszet, lsd kicsit kesobb ;)

Szovalegy ideig tok jol ment neki, szamurajok, harcos szerzetesek is eloszeretettel hasznaltak.
De azutan valtoztak az idok, s Gyurexhez hasonloan egyre toben dontottek ugy, hogy ok a jarit valasztjak.(Tenyleg, ezek szerint a nincjutu keretein belul oktatnak naginatat Magyarorszagon? Tok jo!)

NA, szoval terjed t a jari, meg a puska, s a naginata fokozatosan kiszorult.
Ezutan mar csak a harcos szerzetesek, az orvosok (eloszor forditasi hibanak veltem, de azutan kiderult, hogy nem neztem eleg kinai filmet, s csak ezert nem ismerem a "harcos dokikat"), nomeg a szamurajcsaladok holgytagjai hasznaltak.

A "holgytagok" miatt a fegyver rovidebb, s esztetikusabb lett (gyongyhazberakas, stb. ;)

Majd a Meiji/meidzsi korszakban "noi kendo" lett (ugyanugy az oktatas szerves reszet kepezte, mint a fiuknal a kendo).

Szoval igy lett noi sport, de a helyzet nem olyan veszed, mint pl. a fociban (amit ezek szerint ferfi sportnak kellene tekintenunk), vagy a szumoban.

Sport/harcmuveszet: nos, amit mi egy edzesen csinalunk, az nyilvanvaloan sport. Amikor az edzes vegen az egyik mester felrehivja a masikat, es eljarnak egy katat (legyen bar ugyanaz a kata, amit mi egesz vegig gyakoroltunk,) nos, az mar budo.

Vizsgak: az termeszetes, hogy vizsgakon elvileg az embernek a maximumot kellene kihoznia magabol, de erre nem mindenki kepes. Igenis van jol vizsgazo tipus meg rosszul vizsgazo tipus (lsd. meg versenyzotipusok). Es ezen eleg nehez akarattal valtoztatni.

"konnyitett vizsgak":
Nekem nemreg volt egy hasonlo vizsgam.
Nagyon keszultem ra, tudtam, hogy mennyi mindent nem tudok meg, de abban biztam, hogy az otodik kyura elegendo a tudasom. Esetleg a negyedikre, sot bevalhatom, neha elgondolkoztam, hogy de jo lenne, ha a harmadik is sikerulne.
Csak azzal nem szamoltam, hogy egyetemistakent a Diakszovetsegnel fogok vizsgazni.
Szoval. elmentem. Levizsgaztam. Nem voltam igazan megelegedve magammal. Megtudtam az eredmenyeket. Ikkyu. szinte minenkinek.
Mondjuk az eredmeny eleve nem valtoztatott volna meg semmit, csak folytak tovabb az edzesek.
Meg msot sem hiszem, hogy ikkyus szinten vagyok, de mindent megteszek ezert..

R.

BLaca Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8081
Övszínek, viszgák stb. ássunk még mélyebbre, hátha megtaláljuk a lényeget...

Ha egész évben komolyan és teljes erőbedobással edzel, akkor is bizonyos rövid időre felül tudod múlni magadat, 'átléped a korlátaidat'. Legyen ez a vizsga. Egyrészt bemutatod, hogy tudsz annyit, amennyi a fokozat megszerzéséhez kell, másrészt legyen ez addigi életed legnagyobb megpróbáltatása. A mennyiben teljesíted, egy olyan meggyőződés alakul ki benned, hogy 'kibírtam egy nehéz helyzetet, a következőket is ki fogom bírni, meg tudom oldani' legyen ez a következő problémás helyzet akár az utcán, akár a következő vizsgán. Aztán, ha sok ilyen vizsgád volt, akkor az már meglátszik a fellépéseden, a konfliktuskezeléseden. Tipikusan ilyen helyzet, amikor a jelentéktelennek tűnő mestert körbekapják a rosszfiúk. Hirtelen egyiknek sem akaródzik támadni. Ismeritek a történetet az öreg macskáról, akit az agresszív patkányok nem mertek megtámadni.

A vizsga lényege az, hogy mérföldkő és szikla is egyben ( kapaszkodó az előbbi értelemben ). A lényege tehát nem a kifelé történő mutogatás, nem az újabb övszín, hanem a belső hatás. Az övszíneket nem magunk miatt, hanem más okból, mások miatt hordjuk. Azzal a véleménnyel, hogy ez határozza meg, ki kit tanítson, vitatkoznék. Nagy hiba volna részemről, ha azt mondanám, hogy nem tanulok nálam alacsonyabb fokozatútól.

BLaca

sexmachinehead Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8080
Hopsz ez egy kicsit nem sikerult de azert remelem sikerul kibogaraszni...
smh
sexmachinehead Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8079
The Code of the Samurai

A translation of Daidouji Yuuzan’s Budou Shoshinshuu by A.L. Sadler.

Chapter I

Education Muveltseg/neveles
Filial Duty Gyermeki (fiui) kotelezettseg
Samurai Ordinances Szamuraj rendelet
Never Neglect the Offensive Spirit Sose hanyagold a tamado szellemet
Recluse Samurai Visszavonult Szamuraj
Right and Wrong Jo es rossz
Bravery Batorsag
Respect Tisztelet
Horsemanship Lovaglomuveszet
The Military Arts Harcaszati Tudomanyok

Chapter II

Household Management Udvartartas/haztartas vezetes
Relatives Rokonok
Thrift Takarekossag
House Construction Hazepites
Weapons Fegyverek
On the Equipment of Servants A szolgak felszereleserol
Samurai Szamuraj
Sense of Shame Szegyenerzet
Choice of Friends Baratok valasztasa
Friendship Baratsag
Breaking Off Relations Kapcsolatok megszakitasa
Reputations Hirnev
Braggarts and Slanderers Hetvenkedok es ragalmazok
Travel Utazas
Backbiting Intrika
War Substitute Haborus Helyettes
The Latter End Az elkerulhetetlen veg

Chapter III

Service Szolgalat
A Vassal’s Duty A vazallus kotelessege
The Duties of Samurai A szamuraj kotelessegei
Circumspection Elovigyazatossag
Records Feljegyzesek
Escort Kiseret
Officials Hivatalnokok
Borrowed and Stolen Authority Kolcsonvett es ellopott tekintely
On Tax Extortion Adobehajtasrol
On Becoming a Thief Tolvajja valasrol
Laziness Lustasag
On the Road Uton
Showing One’s Feelings Az erzelmek kimutatasa
Loyal to Death Halalig huseges
Matters literary and Aesthetic Irodalmi es esztetikai dolgok

sexmachinehead Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8078
Sziasztok,
Jo reg nem irtam, de sok dolgom volt, meg be kellett hoznom a lemaradast, ugyhogy egy par napja csak olvasok. Meg vagy ket honapja igertem, hogy irok majd egy konyvbol, most vegra van egy kis idom, ugyhogy elkezdtem. A tartalomjegyzek mar meg is van:)))
smh
Pitzu Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8077
Orltran!

Hol is olvastam ezt a történetet? Micimackó és a Zen? vagy Malacka és a Zen? :-)
Viccen kívül: Szerintem ez a történet egy taoista mesterről szól, és nem egy Zen mesterről.

Előzmény: Törölt nick (8032)
Kijo Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8076
bout mindennapja:

- "... minden reggel azzal kell kellnie,hogy ma van a megmerettetes napja es igy barmelyik napon is van a vizsgaja,ugyanazt a maximumot tudja kihozni magabol,kulon rakeszules nelkul is. "

- Ez Mas. Oyamasan hangzik hehehe.
DE..,ha szivedre teszed a kezed ... komolyan ugy kepzeled,hogy ilyen letezik? Marmint ilyen ember... ,mert meg Oyama is mas volt ugy kulonben evkozben es mennyire mas a megmerettetes napjain!!! Szoval van olyan,hogy olvassuk mi az idealis ... es van olyan,hogy tudjuk,ismejuk a tenyeket...,hogy ez tul szep ahoz,hogy igaz legyen! Olyan ember nincs es nem is lehet,aki a hetkoznapi edzesre is eppugy keszulne es csinalna,mint a megmerettetesi pillanatokat. A szajat viszont szereti jartani meg Oyama mester is..,ezert keletkeznek a harcoshoz melto meses tortenetek .... - tartsd be ha tudod! hehe
(Az se tudta aki leirta neked...)

- Az evkozbeni intenzitas mindig alacsonyabb lesz a vizsgan nyujtandoknal! Nem azert mert a vizsgaztatok toled tobbet kernek,es nem azert mert te tobbet akarsz nyujtani!!! Hanem emberitulajdonsagainkbol fakadoan...ez a termeszetes!
...-amikor vizsgara keszulve edzel es amikor vizsgazol, amikor versenyre keszulsz es amikor versenyzel,amikor onvedelemre keszited fel magad es amikor megkell vedened magad..... a lelkiallapot,a gondolat,a test es korulotted ..minden-minden megvaltozik. Minden mas lesz! ..es rendszerint nem olyan mint amilyenre keszultel,es nem olyan amilyennek gondoltad a felkeszulesekkor ... mas! Akarod vagy nem! Nem rajtad mulo dolgok... a vizsgan amikor teged neznek,toled valamit varnak...latni akarnak!....-akarod vagy nem(!)...mas leszel...,nem olyan mint hetkoznap! Es erre nem is vagy kepes...-senki sem lehet kepes ra hetkoznapian vizsgazni,hetkoznapian megvedeni magat,hetkoznapian versenyezni...,a hetkoznap az hetkoznap,amihez nyugodt a szellemed es nincs mitol felned sem...a vizsga az vizsga,a verseny az verseny es amikor utnek akkor utnek...ezekbe nem fer bele a hetkoznap...attol sokkal tobb kell!..es mas valami.
Ezert lathatod,hogy ahol nem vizsgaznak ott nem testben hanem szellemileg es gondolkozasbeli ertekeikben mennyire alul szereplo emberek vannak.
Hogy van aki a hetkoznapokat ellogja es a vizsga elott rahajt,bemagolja az anyagot es igy er el magasabb fokozatot? Erre azt kell mondjam: Na es!
Aki igy kepes annyira behozni onmagat,hogy avizsgara megfeleljen,akkor az azt jelenti,hogy kulonben jobb,mint a tobbiek. Tobbre kepes az ilyen ember az atlagostol...tehat a fokozatot igy is megerdemli. Masnak ez ugysem sikerulne...csak az olyannak,aki betudja hozni onmagat rovid ido alatt. Megha csak ezt kifejezetten a vizsga miatt teszi is meg...vegulis megteszi!..es ez a lenyeg. Megtudja tenni annnyira es olyan szinten,hogy a vizsgan atmenjen..,akkor (?) kinek lehet bajuk veluk?..az irigykedoknek...-mert masokat ez megintcsak nem fog erdekelni.
Ez annyit jelent,hogy : -Kit erdekel,hogy evkozben mennyit logtal! Ha elottem allsz,akkor mutasd meg...es ha az "en" elvarasaimat teljesiteni tudod,akkor megfeleltel es a magasabb fokozatot megerdemled. Hogy evkozben kulonben logos voltal? Kit erdekel! Az "en" elvarasaim szintjenek megfelelo magassagban szerepeltel azon a napon(?)..akkor ez tulajdonkeppen nem jelent mast,minthogy atlagon feluli ember vagy. En a vizsgan ugyanis a szintet allandoan es mindenkivel szemben ugayanazon szinten tartom...nem igazitom hozza a vizsgazohoz... vagy megfelel ennek a szintnek vagy nem! Ez alapjan atmegy vagy nem. ...-a tobbi a te maganugyed,hogy ezt a szintet hogyan ered el...,nem ram tartozik. (Nem a vizsgaztatora.)

-Kulonben nem rossz amit irsz. Koszi.

ja ne

Előzmény: bout (8005)
Wazull Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8075
Hogy lenne foszereplo? Hat ugy hogy a Reszeges Karatemesterben (R.K. :-))) ) is o volt a foszereplo, ha jol sajditom...
:-)))
Előzmény: Bassman_ (8074)
Bassman_ Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8074

H.K.? Hm. Tetszik a rovidites.

Hat hogy lehetne JC a foszereplo, amikor o kungfuzik?

Előzmény: Wazull (8073)
Wazull Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8073
Ezek szerint a H. K. mesterben en J.C. a foszereplo?
Előzmény: Bassman_ (8072)
Bassman_ Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8072

Ott legalább Jackie a végére tudta, hogy kicsoda valójában, nem úgy mint a Hazudós Karatemesterben a Főszereplő.

Előzmény: Wazull (8071)
Wazull Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8071
Ezek szerint nem tul jo...
Az altalam par honapja emlitett "Who am I" viszont nekem tetszett...
Előzmény: Bassman_ (8070)
Bassman_ Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8070

Sajnos, jó hosszú!!! Ha az ember nekiáll, az istennek sem akar vége lenni.
Előzmény: Wazull (8069)
Wazull Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8069
Bassman_,

Izeee...
Nem. Nem is hallottam meg rola. Milyen film?

Előzmény: Bassman_ (8068)
Bassman_ Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8068

A Részeges Kungfu mester folytatása...

Előzmény: Bassman_ (8067)
Bassman_ Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8067

Nem drótok állnak ki belőle, hanem övek. :)

De most már aztán irgum-burgum beszéljünk a harcművészetekről ám!!!

Láttad a Hazudós Karatemester c. filmet?

Előzmény: Wazull (8066)
Wazull Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8066
Bassman_,

"Egyebkent fenymasoltam neked egy oklevelet, ha barki kerdezne, es nem tudnal mit mutatni hirtelen. (elkuldtem postan)"
Oklevelet koszi. Persze, tudom ez atveres, nem is tudod a cimem... :-)))
Ha meg a torzshelyemre a Peep-Showba kuldened (a fenebe, megint lebuktam... :-))) ), akkor ovatos leszek am, mert tudom, hogy 1 centinel vastagabb kuldemeny: levelbomba. Foleg ha drotok allnak ki belole...
:-)))

Előzmény: Bassman_ (8065)
Bassman_ Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8065

Mindig kitalalsz meseket, csak ne kelljen nyilvanossagra hozni........... :)))

Egyebkent fenymasoltam neked egy oklevelet, ha barki kerdezne, es nem tudnal mit mutatni hirtelen. (elkuldtem postan)

Előzmény: Wazull (8064)
Wazull Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8064
Bassmann_,

Izeee...
...a kis iskolataskamra gondoltam...
:-)))

Előzmény: Bassman_ (8063)
Bassman_ Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8063
Wazull

Huh, picifiu, azokat a cuccokat nem is mutattad a multkor! :))))))

Jaj, ez egy nyilvanos topic? Fenebe!

Előzmény: Wazull (8062)
Wazull Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8062
Bassman_,

Borovem nekem is van! :-)))
A tobbi borcuccomrol inkabb nem beszelnek...
:-)))

Előzmény: Bassman_ (8061)
Bassman_ Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8061
Shingitai

Pssztt.....

Wazull

Igen-igen, mar csaknem ket eve. Hogy repul az ido! :)

Egyebkent nekem van egy borovem.

Előzmény: Shingitai (8057)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!