Ez a táska probléma nekem örök gond, szeretnék venni egy normálisat. Lejártam a lábam, de sehol sem láttam még jót. Egy Merida tetszett volna, de az megyteljesen egyben volt. Olyan kéne, ami 3 részes, kampósan felszerelhető, ill. a felső rész rácipzározható a másik kettőre. Az nem tetszik, ami csak tépőzáras, mert például a kollégám is megszenvedett egy B+-al, mire feltette. A web-en van egy két jó, ami bejönne, de kevés róla az info, 10-20 rongyot meg nem dobok ki, anélkül, hogy látnám. Ráadásul nagy kéne, amibe lehet pakolni. Sajnos a boltok egy- vagy kétfélét tartanak :( A lidl-ben vettem egyet, amit már esőben is teszteltem, de míg munkábajáráshoz jó, túrához kicsi, meg majd le kell adnom a biztosítónak, ha végre elintézik a baleseti kártérítésem :(
Valamelyik nap elmentem egy boltba, ahol a netes katalógus szerint van ilyen táska, hogy élőben is megnézzem, mielőtt megrendelem. Persze nem volt, de megnéztem a kisebb, 30 l-es verziót. Használhatónak tűnt, viszont miután kijöttem az üzletből, odajött hozzám egy másik vevő, és mondta, hogy neki is Himalaya van, csak egy még kisebb változat, és úgy szar, ahogy van. Kezdve azzal, hogy a rögzítésnél el van cseszve a méretezés... kénytelen volt rávarrni egy másik tépőzárat, hogy egyáltalán átérje a csomagtartót. Ezen kívül billeg jobbra-balra (igaz, ennek nincs kétoldalt lelógó része), valamint nem vízálló (ami mondjuk engem alapjában véve kevésbé izgatna, mert nem szándékozom esőben használni, de ettől még az időjárás hajlamos néha rosszul viselkedni akkor is, ha megígérte, hogy jó lesz :D). Ettől persze a nagy táska lehet, hogy tökéletes, csak erősen lecsökkent a Himalaya termékekbe vetett bizalmam.
Azt is lehet, hogy rendeltek egy bringaszállítót az adott vonatra. Nem kerül pénzbe, és akkor jó eséllyel lesz is. Mondjuk ennek hivatalosan van határideje meg minimum létszáma.
Ésa a járdaszigetet is leszigetelték hermetikesen? Láttam én már diplomata rendszámos autót is arra sompolyogni... bár azért várt pár percet, amíg elhaladottunk előle/hátula;). A TeCsőn meg láttam a vide jóóót, amin az angol eredetijén átslisszolni akaró autót fennakadt jóóól. De megmondva az igazat: mit se nem érnek az ily dolgok, ha nem túl tetemes pénzekért adnak egyedi behajtásikat/bérleteket, és a bennlévőket se mindig ellenőrzik naaaagy eseményekkor (amikor az ellent őrzők el is szoktak romlani).
Na, ahhoz képest, hogy laza hétköznap délutáni népszerűsítőnek indult, nem sokat kellett volna rádobni, hogy Hosszútávú Bajnokságnak is megfeleljen... :))
Azt hiszem, megpróbálom a jövő hetit mégis itt rendezni, de emberbarátibb pályákon és talán jobb térképen.
Elnézést az apró kis hibáért - én is kerestem 2-3 percet a 2. pontot, mert nem ott volt ahová a térképen lett berajzolva. Csak 50m eltérés, de pont nem a logikus irányba. Sajnos ez is benne van a pakliban... Az eredményekben ezt nem vettük hibának.
A hosszú pálya azért keményebbre sikerült mind fizikailag, mind technikailag, mint egy szokásos csütörtök, de úgy tünt, hogy a többség azért élvezte! ;-)
A népszerüsítő viszont nagyon jól ült - sajnálhatja aki kihagyta a kellemes, elgondolkodtató erdei tekerést! Jovő héten lehet pótolni!
Jó volt a mai tájbringa a HHH-n. Bár életemben először nem találtam meg egy pontot, a másodikat. 5 perc keresés után feladtam és továbbmentem, tudva, hogy így a többi már semmit sem ér. Aztán a negyediket sem találtam pár percig, már majdnem csomagoltam és visszamentem a rajthoz, hogy köszi ebből akkor elég volt, mikor rájöttem, hogy most én keresem rossz helyen, egy elágazással még korábban járok.
A pálya jó hosszú volt, mindig tudtam hol vagyok, viszont a pontokat nagyon nehezen találtam meg, nem mindegyik ott volt ahol a térkép jelölte. Na mindegy. Aztán a célban kiderült, hogy a világbajnoki érmes (akiről már szó volt itt pár napja) se találta meg a 2-est, eléggé máshol volt, ezt nem veszik hibának. Így minden bizonnyal engem is érdekelnek és ismét én lettem az utolsó.
Ja, és otthon három kullancsot találtam magamban, remélem mindet észrevettem. Vigyázzatok magatokra az erdőben, a Rákóczi út sokkal biztonságosabb! :)
Sajnos erre nem tudok válaszolni, mert én csak egy funkcionális analfakocabringás vagyok. Annyit sejtek, hogy bicikli nem lehet, esetleg quadcikli, vagy bibicikli:-). A szigeten az aszfaltcsík közút és ott lehet, sőt - úgy tűnik - szabad is hintózni.
---
Ma rácsodálkoztam, milyen módosítást hajtottak végre a sziget két végén a sorompóknál. Egy-egy henger emelkedik ki az aszfaltból, úgy fél méter magasra, így már nem tudnak a besompolygó autók a sorompó alatt átbújni. Kíváncsi vagyok, majd, ha elromlik és nem húzódik le, hogyan megy át a 26-os.
Ja, azt hittem valami konkrét meghatározás miatt mondod. Nekem mondjuk a kerékpár, mint jármű is érdekesen hangzott, de végeredményben nem rossz; jogosultságokat biztosít.
Ne vedd készpénznek (itt Vác felé egy csomón nincs, pedig szinte mindre kellene), ellenben jó érv a kalauznak, ha szövegel. Ha nincs szállítókocsi, akkor előveteted vele a menetrendet, ráböksz a bringajelre, és felvilágosítod, hogy hibázott. Az aggódó utasokat pedig szintén a kalauzhoz kell irányítani, hogy beszéljék meg vele, ha zavarja őket a bringa.
Ha az elvira szerint van, az sajna nem feltétlenül jelent bármit is. De attól még szerintem mehettek, mert ha külön vagon nincs is, attól még lehet szállítani erősen korlátozott számban. (2-2 az első és hátsó másod osztályú kocsik peronján ha jól emlékszem, bár már elég régen vonatoztam bringával. Akkor is voltunk vagy 15-en úgyhogy beköltöztünk egy vagonba. :-) )
Nem tudom kivenni, hogy most rajtam ironizálsz-e, mindenesetre bárki, aki nem vette észre, hogy az eredeti hsz-em egy idióta poénkodás volt (a gyengébbek kedvéért kacsintós szmájlival külön jelezve), az funkcionális analfabéta. Akinek nem inge...
Tök igazad van, a szöveg íróinak erre is kellett volna gondolnia, így kéne kinéznie a KRESZ-nek:
A járművezetés személyi feltételei
4. § (1) Járművet az vezethet (ezen belül kerékpár esetében tekerhet, állati erővel vont jármű esetén hajthat, egyéb esetben kérjük helyettesítse be a köznyelvnek leginkább megfelelő kifejezést), aki...
Szoktál olyanokat mondani, hogy kerékpárvezető vagy? Hogy elvezettél a mukahelyedre kerékpárral? Biciklistára olyat, hogy ügyetlenül vezet? A biciklista megy, hajt, teker, biciklizik, közlekedik, de nem vezet, legfeljebb versenyen. Szerintem. (Remélem érezhető, hogy csak csúfolódni akartam a fura közlekedéstechnikai szóhasználaton. De lehet, hogy csak nekem fura, és mások mondanak ilyet, nem mindenkinek ugyanolyan a szókincse. Igen, ki lehet guberálni az internetről néhány találatot, de első ránézésre nagyon keveset, és simán lehet, hogy mindegyik pont a közlekedéstechnikai szövegekből szivárgott át.)