szvsz az, hogy ki milyen színt preferál abszolút szubjektív, számomra az egyen-szürke (mert ma szinte minden autó ebben pompázik) nem kifejező .. és úgy érzem ez az autó inkább feltünőbb színt érdemel :)
jelen pillanatban mi a karibi kék, és a bíbor piros között vacillálunk (na meg hogy mikor is vegyük meg, mert előbb a lakásügyeket kéne rendezni, az meg húzódik :( )
Mindenkinek tudnám ajánlani a fehéret,szerintem tök szép,és praktikus.
A minden szar a tööbbin is meglátszik,nekem jelenleg egy cherrym (sötét bordó) van,
ezen aztán szintén meglátszik a legkisebb por is,a viz pettyek,tehát mindenegyes mosás után végig vaxolhatom az egészet,ha azt akarom,hogy ne legyen pöttyös.
A másik:az apró kavicsfelverődés ami nem viszi le az egész festést az szépen virít,ugyanis a bordó szín alatt fehérre alapozták az összes színt.
Nálunk még megbeszélés tárgyát képezi a szín is,az asszonynak a fekete a sztár amióta látott egy 307-est ilyen színben 17 alufelniken,tény hogy csodaszép volt.
Sikálni meg ugyis Én fogom,tehát kibicnek semmi sem drága.
Ha nincs raktáron(nincs ilyen legyártva),akkor meg lehet nézni a gyártási ütemezést, hogy mikor fognak ilyen vagy olyan színben és felszereltségben gyártani.
Ezt előre 35 napra tudja megnézni a kereskedő, de ha ebben sincs olyan ami kellene akkor lehet várni további hónapokat.
Én mindkét kecskeméti helyen kipróbáltam a gépet, és kértem tőlük ajánlatot. Egyiknél sem kértek keresetigazolást, kell a beugró 10-20%, a bank meg majd intézi a többit (tapasztalataim szerint nem sokat fog, legfeljebb felhívja a munkahelyed, hogy tényleg-e ...)
az átfutásra nekem max 2 hetet mondtak, ha van raktáron az adott modell ...
Eddig még csak olvasgattam a topic-ot és nem is vagyok megrögzött Suzukis sem, de az új SWIFT engem is megfogott. Pláne miután sikerült testközelből is megismernem/kipróbálnom futólag.
Cryon
Én a Suzuki Jansik-nál érdeklődtem Kecskeméten és ott nem kérnek jövedelem igazolást, csak iratokat, közüzemi számlát. Kérdésemre azt mondta a kereskedő, hogy legfeljebb a bank felhívja a munkahelyet, ha úgy gondolja...
Ezt soha nem értettem, hogy lehet ezüst autót megvenni, hiszen ha már új autót vesz az ember, akkor vehet normális színűt is.. (meg amugy is mindenki ilyet vett/vesz, tehát csak beleszürkülsz a tömegbe....) pölö a fehér az sokkal állatabbúl néz ki, meg a piros is...meg gránát-narancs.. meg fekete(bár ezért pénzt nem adnék, mert baromi csúnya ha kicsit is poros, szóval ez a szürkével van egy szinten, csak ez jobban néz ki) meg akármelyik csak nem a szürke (meg a fekete) de mind1, ez az én véleményem, és nem is akarok ezen vitatkozni, mert ízlések és pofonok....... :))
Amúgy meg mindegy, csak menjen mint állat......
Swift II-t mindenkinek!! (Ez akár lehetne akár orvosi javaslat is:)))
Mert még nincsenek :(. Hosszú a történet, de ha nálam lesz a gép, bepótolom :) Annyit röviden, hogy kiderült, hogy 3 éve rajta vagyok a BÁR-listán. Nem mint adós, hanem mint kezes, és nem is tudtam az egészről, sőt, azóta már több áruhitelen és egy lakáshhitelen is túl vagyok -érdekes módon. Elvileg holnap derül ki, hogy Fater nevére mehet-e a vétel. Ő vállalkozó, úgyhogy ebben az irányban meg szintén nem egyszerü a hitel megkapása... Még az öregannya térde kalácsát is elkérik mert nem tud virítani munkáltatóit, azaz nincs bejelentve alkalmazottnak az ING banknál ahol "pénzügyi tanácsadó" a munkaköre. Tudjátok, ezért volt az a buli tavajelőtt a kényszervállalkozásokkal (azóta törvény írja elő, hogy oda nem számlázhatsz ahol be vagy jelentve mint mukavállaló).
OFF Ui.: Ha valakinek lakáshitel kellene, szóljon! Fater szivesen segít!
Azért, mert ez a navigációs berendezéssel ellátott modell belseje. +150k. Mapjan: Nem lesz a TC-ben az enyém, mert Karottáék mégis kaptak gyári tesztpédányt.
Sőt, ha megnézed a 1999-es Swiftek képeit, akkor rájössz, hogy akkori autó a mostani Ignis sportra hasonlít! ("A jövő Swiftje" Suzuki Hollós régebbi weboldala)
Én arra is kíváncsi lennék, hogy ha egy hónapja még ez a CD-s cucc volt az autóban akkor ma miért nem ezzel lehet kapni? Mert nekem speciel jobban tetszik mint ami a mi autónkban lesz. Ez még VDO abban amit kapunk arra még a márkáját se merték ráírni. Ja és ez még fémgombosnak nézki. Ráadásul nagyobb a kijelzője is:( http://totalcar.index.hu/images/testbemutato/swift05bem//kep.php3?kep=swift05bem_048.jpg
Igen,igen a japók megkapják a finom dolgokat is...
Egy másik linken pedig figyeltétek a gyári kiegészítőket?? (kevlár visszapillantó, alu pedálok, gyári sportos köténylemezek, +2 fajta első lökhárító, a hátsó lökhárító alján alu dísz és kipufogó -- olyan mint az Audi A6 Allroad quattro-n van--- ezüst színű díszcsík a csomagtartó ajtaja alatt a lökhárító tetjén, a fényszórókon és féklámpákon "takarólécek" - ez elég csúnya - , másfajta benzintankfedél, stb stb)
Majd szóljál ha a te géped lesz a Totalcar tesztpéldánya :P
Azért azt érdemes megfigyelni, hogy a [link1] a CD-lejátszó alatt benne figyel az MD lejátszó és a digitális klíma is. Nemtudom miböl állt volna ezt az európai modellekben is elérhetôvé tenni...
Jelenleg is Swiftem van,amivel TÖKÉLETESEN megvagyok elégedve,viszont az új formája,belvilága és maga az "új autó" ténye engem is magával ragadott és számomra az irásod fúrásnak tünt.
Igazad van,hogy a hiányoságokra fel kell hívni a figyelmet,de szerintem írhatsz ezekből 100 oldalt,aki fanatikusan rajong valamiért annak 1ik fülén be a másikon meg ki.Majd megy vele 100,1000,x km-ert és rájön magától.Minden egyes hozzászólás szubjektív véleményt takar.Szerintem...
Azért vettem, mert engem nem érdekel, hogy ki mit gondol a Suzukiról, én tudom, hogy jó kocsikat csinálnak.
Vezetni messze ezt a legjobb, és ez az ami számít. Próbaúton nem voltam előtte, de ha lettem volna, akkor is ezt veszem meg.
A kocsit nem szidom, nincs nekem vele semmi bajom, de úgy gondolom, egy "teszt" (ha az írásomat merhetem annak nevezni) legfontosabb feladata nem az, hogy a marketingesek által felnagyított dolgokat ismételgesse, hanem az, hogy az esetleges hiányosságokat feltárja.
Szerettem volna azt írni, hogy szépeket lehet vele keresztben menni ballábfékkel, de ezt egyelőre nem próbáltam még (csak a Suzuki japán oldalán láttam) - ez volt a döntő.
Egyébként a Totalcart is azért szeretem, mert nem esnek s*ggre egy mások által tökéletesnek hitt autótól, és valahol márkafüggetlenül tudnak jót-rosszat mondani mindenről.
A végén írta, hogy a vezetési élmény miatt választotta - a presztizs meg le van sz**va... Aki egy Yarisban érzi jól magát és felragaszt egy olyan bizonyos Suzukit lehordó matricát a kocsijára, az tegye azt és legyen boldog :P
(bár hozzá kell tenni én nem ismerek olyat aki azt mondta volna hogy az új swift "gagyi" lenne, sőt!)
A bejáratás miatt gyorsulását nem mértem még, de mivel a kaszni formája, az autó súlya és a motorja is teljesen hasonló az 1.3-as Yariséhoz, szerintem gyorsulásra is kb. ugyanazt tudja (11 másodperc). Autópályán eddig csak 130-ig gyorsítottam vele, és kellemes, hogy erőlködés nélkül, CSENDBEN viszi az autópálya-tempót.
A lábteret számtalan dolog befolyásolja: tengelytáv, ülőlapok hossza, műszerfal kialakítása, stb. Valószínű azért tartom a Yarist tágasabbnak, mert az első ülését nem lehet eléggé hátratolni (ez egy általános japán autó betegség, sajnos), így mögötte nagyobb a térérzet. Szerencsére a Swiftben elférek - persze, némi kompromisszum árán ugyanis az üléspozíciót a Yarisban egyáltalán nem tudtam beállítani. Egy gondolat még az ülésekről: az első ülés oldaltartása szinte minimális, szóval hiába lehet vele szépeket fordulni (lásd letölthető videó a Suzuki japán honlapjáról), kapaszkodni az ember a kormányba tud csak.
Tanksapka belülről nyílik, a csomagtartóról viszont nem tudok nyilatkozni. A GLX kivitelben a központi zár nyitja, és csak egy mini kapcsolót kell benyomni a csomagtérajtón, és nyílik. Nagyautós érzés, hogy a központi zár egy nyomásra csak a vezető ajtaját nyitja, és két nyomásra nyílik a többi is, miközben a belső világítás is felkapcsol.
Az utasülés alatti fiók kb. egy A4-es papír méretű, de nem túl mély, így a kezelési könyvön és egy térképen kívül sokminden nem fér el benne.
A központi zárja nem zár be automatikusan az ajtókat, ellenben másfél percig folyamatosan csipog a biztonsági öv visszajelzője, ha nem vagy bekötve, viszont utána abbahagyja, és csak a visszajelző lámpa ég a műszerfalon.
Tanksapka belülről nyitható, és úgy zárod, hogy visszanyomod a helyére
Csomagtartóhoz nem kell belülről nyitó gomb, mert egy mikrokapcsoló van a "zár" alatt amihez elég hozzáérni, és már nyílik is
Ülés alatti fiók elég kicsi, a bakancsod biztos nem fér el benne
Nem záródik az ajtó magától, de ha van félnivalód (mondjuk a tatyód a hátsó ülésen) érdemes használni a 2 állású gombot (ablakemelők mögött), amit felfelé nyomva zárja lefelé meg nyitja az összes ajtót..
A TC-s tesztről csak annyit,hogy szerintem(SZUBJEKT VÉLEMÉNY),igenis mérvadóak az autós tesztjeik,hiszen kevés olyan autós műsort tudnék mondani(0) ezen kívül,amiről tudom,hogy több ezren várják a kezdést abban a bizonyos szombat dél körüli időpontban!Winkler-Bazsó páros sokat nyom a latba... :))
ZUKII:
Nem igazán értem,hogy minek vettél olyan autót,amit gyakorlatilag csak furtál?