Keresés

Részletes keresés

Bobbo Creative Commons License 2006.09.13 0 0 24687

Két hátával összeépített ikerház.

Egyik elbontásra került, és új épült,
a meglevő másik ház "görbe" falához igazódva.

Aztán a másik régi ház is el lett bontva, és "egyenes" fallal egy új épült.

Most a kéz ház között egy változószélességű és alakú rés van (3-15 cm).

Ezzel - most már csak utólag - mit kéne tenni "szakszerűen"?

Előzmény: Bobbo (24518)
Lacivill Creative Commons License 2006.09.13 0 0 24686

Önkormányzata válogatja, sok helyen komolyan veszik az IKER szót, vagyis teljesan hasomló lehet a másik.

Azonkivül az alapozásnál gond lehet ha később készül el a másik.

Előzmény: baada (24685)
baada Creative Commons License 2006.09.12 0 0 24685

egy ikerhaz epitesere alkalmas telken a hatarra szeretnenk epiteni egy 'fel' hazat. a masik 'fele' kesöbb keszülne. az a kerdesem, hogy ikerhazat külön is lehet tervezni, engedelyeztetni, vagy csak egyben. tehat, mi tudunk-e epitkezni ugy, hogy a masik oldal csak kesöbb. ö külön terveztet, majd csak egy közös falresz lesz.

bori22 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 24684

Kedves Szakértők. A ház már állt, elég régóta, mivel nem bontottuk le teljesen, hanem felújítottuk csak azután jelentkezett egy szobában a vizesedés. Az most megszűnni látszik, illetve nincs is. Hogy télen mi lesz, azt persze nem tudom. A kérdésem arra vonatkozott, hogy van aki szerint tél előtt feltétlenül meg kell csináltatni a betonjárdát, mások szerint felesleges. ráér tavassza és inkább kavicságy. Én meg tanácstalan vagyok.

Köszönet az eddigi hozzászólásokért.

Előzmény: KalásziM (24683)
KalásziM Creative Commons License 2006.09.12 0 0 24683

"itt páraáteresztő vakolatot ,

a ház köré betonjárdát csináltatni ,

vízelvezető kavicságyat."

Ezek csak tüneti kezelések  - az igazi a bitumenlemezes  -- falon átérő vízszigetelés !!!

Ezt kell csinálni !!! 

Előzmény: bori22 (24680)
KalásziM Creative Commons License 2006.09.12 0 0 24682

Az kizárt, hogy nincs alapja -- esetleg nem megfelelő !

Ha nincs alap mozog a fal -- könnyűszerkezetnél nem problém,  nehézfalaknál viszont repedezik.  Viszont a nedvesedés egyértelműen a vízszigetelés hiányára utal .

Ha van  - jó - megfelelő -- szigetelés,  akár a küszöbtől 10cmre is lehet víz - kein problém -- kivéve a nagy záporokat.

A hollandusoknál sokszor  a házak majd , de csak majdnem a vízben állnak,   a falaik mégsem vizesek -- nyilván van jó  - vizszigetelésük.

Az már egy másdolog, hogy  vízszint ingadozásnál mit csinálak - valószinű nincs ingadozás náluk.

sz0989 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 24681
Nem azért vizesedik a fal, mert nincs alapja, hanem mert nincs vagy rosszul sikeredett a vízszigetelése. Tehát a vízszigetelést kell sürgősen megoldani, főleg most, hogy kifelé már nem tud párologni a nedvesség a hőszigetelés miatt. Jókora penésztelepeket fogsz látni a tél folyamán.
bori22 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 24680

Valaki segítsen!

Nő létemre én vezetem a házfelújítást. Most a következő probléma előtt állok, szeretném, ha valaki adna tanácsot. A felújított ház dryvit szigetelést kapott, műanyag nyílászárókat, viszont nincs alapozása. Az egyik fal rendesen fölnedvesedett, itt páraáteresztő vakolatot tettek föl. Namármost a kérdés az, hogy jobb-e a ház köré betonjárdát csináltatni vagy célszerűbb vízelvezető kavicságyat. Vagy igazából mindegy és az egész csak pénz és esztétikum kérdése?

Köszönöm, ha valaki érdemben hozzászól!

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.11 0 0 24679
sziasztok,

keresgettem itt kivitelezőt a topikban, de nem igazán találtam. Több lakásos, monolit technikában járatos kivitelezőt tud-e valaki ajánlani?
köszönöm
lemy
Erzsébeti Creative Commons License 2006.09.11 0 0 24678

Hali!

Ahol a térképen látod a keresztet ott van egy Taurus mintabolt.

Ott biztosan kapsz folyóméterre is.

Taurus bolt

Erzsébeti

Előzmény: vigusz (24674)
vigusz Creative Commons License 2006.09.11 0 0 24677
Köszi.
Előzmény: gabocsiga (24676)
gabocsiga Creative Commons License 2006.09.11 0 0 24676
A Taurus technot keresd, nekik biztosan van.
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.09.11 0 0 24675
Mosógép alátétként szoktak árulni vastag gumilapot. De az kb. 60x60-as csak és vastagabb.
vigusz Creative Commons License 2006.09.11 0 0 24674
Sziasztok ! Egy különös kérdésem volna: gumilap-ot hol lehet beszerezni szerintetek?
Kellene kb. 3-4 mm vastag és kb. 1000x700 mm ( ha kisebb, az sem nagy baj ).
Valakinek van ötlete? köszi előre.
porker Creative Commons License 2006.09.11 0 0 24673
Már találtam... :)
Előzmény: porker (24670)
gabocsiga Creative Commons License 2006.09.11 0 0 24672
Fürkészdarázs...
Előzmény: Emi2 (24671)
Emi2 Creative Commons License 2006.09.11 0 0 24671
Sziasztok!
Mi most vasárnap fejeztük be a glettelést (hála a jó égnek...), és lassan neki állunk festeni. Viszont szeretném a tanácsotokat kérni. Két különös dolgot tapasztaltam a hétvégén. Mikor takaritottam ki a vill. szerelő dobozkákat (dugaljak, kapcsolók dobozait), figyelmes lettem egy bebábozódott hernyó szerű valamire, amit kemény föld vett körül ( kinézetre mint egy amerikai futball labda tengeri csiga méretben :))). Sőt a függőleges villanyvezetéket megmozgatva, még 4 db. esett ki a csövekből (igen szép méretüek voltak, és gusztustalanok). Mi a fene lehet ez? Van e valami szer amivel ki lehet írtani a hasonló nem oda való élőlényeket (még mielőtt feltesszük a dugaljakat)?
A másik, egy hasonló furcsa dolog. Pár napja igen éles kopogó hangokat hallok a falakból. Inkább a válaszfalakból, de ritkán a főfalak is produkálják. 30-as ill. 10 ytong falról van szó, aminek a felületén egy szem repedés nem látszik. Statikailag nem gondolnám, hogy gond lenne, mert a ház túl lett biztosítva. Számomra megmagyarázhatatlan hangok. Kezdek kicsit meghibbani...
Van ötletetek??

porker Creative Commons License 2006.09.10 0 0 24670
Srácok, nem tud valaki a XV. kerület közepéhez közel olyan helyet ahol hegesztett síkhálót is árulnak és egy táblát (2150 x 5000) ki is tudnak szállítani?
duncanx Creative Commons License 2006.09.09 0 0 24669

....lemaradt:

Az "Aqapol" kérdéskörben egyetértünk :)

Előzmény: duncanx (24668)
duncanx Creative Commons License 2006.09.09 0 0 24668

kedves buxantia........

Igen érdekes az álláspontja, illetve megközelítése, a probléma megoldására.

Nem tagadom, még szellemes is bizonyos szempontból.....

Igen érdekelne, hogy hol szerezte be szakmérnöki diplomáját, mert ha állításai igazak sürgősen továbképzésre kell jelentkeznem.

Ezen túlmenően sutba dobhatom 15 év szakmai tapasztalatát is, és elkezdhetek félni, tudnillik cégem ezeket, -és még sok más alant nem említett-  technológiákat 10-15 év garanciával alkalmazza.

Előzmény: buxantia (24666)
Fido Dido Creative Commons License 2006.09.09 0 0 24667
Pont most lesz akciós a brikosztórban ilyen készülék. A 14 liter/nap kapacitású 43ezer, a 20 liter/nap-os pedig 54ezer Ft.
Előzmény: buxantia (24666)
buxantia Creative Commons License 2006.09.09 0 0 24666
Ha hagyományos pinceszigetelésed van, és vizesedik a falad, az acéllemezes szigetelés a "finggaltojásfestés" kategóriába tartozik. A vegyszeres kémiai szigetlés csak ideig-óráig jó a kapillárisok sóval való eltömődése miatt. Az Aqvapol az egy szemfényvesztés.(szerintem) AHa a vizesedés nem intenzív,-csak van-javaslom egy időkapcsolóval működtetett párátlanító berendezés beállítását.(forgalmazza többek között az Agentrade Kft.) Nem jár rombolással, a hőcserélő elvén működik, kb. 80-100 rugóba fájhat, amit rá kéne verni a Mekkmesterre. Bővebbet az agentrade.hu weblapon kuksizhatsz. MáGus
Előzmény: András111 (24659)
buxantia Creative Commons License 2006.09.09 0 0 24665
Selyemfényű színtelen falazúrt javaslok, a lenolaj ideje lejárt...
Előzmény: B_ISI (24658)
pikamadár Creative Commons License 2006.09.09 0 0 24664

hello!

Nálam a ház falai vizesedtek. Nézegettem a fémlemezes és egyéb módszereket is. Végül is maradt a hagyományos módszer. Fal kibontva kb egy méter hosszan, kátránypapír be, majd téglák vissza, s így tovább... Mondjuk én utólagos 80 cm mély alapozással kombináltam, elvégre egyszer élünk!)

Pest mellett lakom, pesti iparosok 300-500 ezer között adtak árajánlatot tervezéssel együtt, helyi kőműves ötvenötezerért megcsinálta, plusz anyag, plusz tervezés (talán 30volt a tervezés). 

lipay Creative Commons License 2006.09.08 0 0 24663

Sziasztok!

Én is az lemezest választanám, (választani fogom), mert ez a kémiai (vmi. folyadékot fecskendeznek a falba úgy tudom) elég zűrös, állítólag nagyon könnyen el lehet rontani, valamint nem is mindenhol lehet ezt alkalmazni.

Cs_ Creative Commons License 2006.09.08 0 0 24662
Vannak még más módszerek is. Gyakoralti tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban. Nekem azt mondogatják, hogy a rozsdamentes acéllemez besajtolása a legbiztosabb és legtartósabb.
Napraforgóolaj Creative Commons License 2006.09.08 0 0 24661

Tisztelt hozzászólók!

Asztalosként gardróbszekrényeket, konyhabútorokat készítünk,

ha bármilyen hasonló, vagy más egyéb berendezésre van szükségük, kérem

keressenek. nagyobbat@freemail.hu

Cs_ Creative Commons License 2006.09.08 0 0 24660
Te tudod jól. Az engedély érvényessége 2+1 év ahogy írod. Az 5 év az arra vonatkozik, hogy ha elkezdted.
Előzmény: cimbóka (24653)
András111 Creative Commons License 2006.09.08 0 0 24659

Sziasztok!

Belefutottunk ebbe a szerintem elég tipikus problémába...

Kivitelező valamit elcseszett a pince szigetelésénél (2 éves családi ház), és szépen nedvesedik, salétromosodik a pincefal. Kivitelezővel próbálok még anyázni egy sort, de őszintén szólva nem fűzök túl nagy reményt hozzá...:-)

Nézegetem az utólagos szigetelési módokat, alapvetően két technológiát találtam: a vízszintes fémlemezeset, illetve az aquapol-nak, hydropol-nak nevezett bontás nélküli, kémiai módszert.

Tapasztalatokat kérdeznék: melyik módszerbe érdemes belevágni, előnyök/hátrányok, ár/rombolás/tartósság.... szóval minden érdekelne ezekről, illetve más működő technológiákról is...

Köszi előre is a hozzászólásokat!

B_ISI Creative Commons License 2006.09.08 0 0 24658

Sziasztok!

Én is kérdezni szeretnék:

Hozzájutottunk egy felújitásra szoruló konyhaszekrényhez, amelyet a továbbiakban mi is konyhaszekrényként szeretnénk használni, de úgy, hogy minél több látszon a fából, tehát semmiképpen nem festenénk újra. Gondoltam viaszolásra vagy lenolajozásra, (semmiképpen nem fényes lakkra), de nem tudom, melyik hogyan birja az igénybevételt. Kiváncsi lennék rá, hogy ezen a téren vannak-e jó vagy rossz tapasztalataitok?

Köszönöm

Isi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!