Kiégett a Suzukiban az utastér világítás, megnéztem, hogy milyen van bent, szofita 8 wattos, 28mm hosszú. Állítólag nálunk ilyet nem is lehet kapni, csak 5 és 10 wattosat, úgyhogy 10-es van helyette. A japán gyártás előnye. :D
Múltkor a Kadettben csináltam a csomagtartó világítást, de túl vékony volt a kábel és alig világított, apu mondta, hogy a csomagtartóba nála is gyengébb. Kíváncsiságból most megnéztem, 5wattos szofita, 28mm hosszú... Persze, hogy gyengébb 8w vs 5w. Nálam mind a kettő c10w, most normális kábellel világít is, ahogy kell. :D
Most jutott eszembe, hogy egy 2009-es cikkben írták, hogy hamarosan jön a GE +130%-os izzója, 4 évvel később jött a Megalight Ultra +120. Remélem az az ősz az idén ősz lesz... :D
Magánvélemény: abból gondolva, hogy csak egyszer adtak Magyarországra egy cégnek NBL-t és az óta hiába próbáltam megvenni 1000-1000 dobozt, nem adtak és abból a regisztrációs kuponos dologból arra következtetek, hogy az NBL valamilyen technikai paraméter éles tesztje volt, amit felhasználói környezetben (több ezer autótípus) akartak vizsgálni.
Ez most komoly? Ezért vettem mégegy szett NBL-t? :D Őszig az se fog kiégni, ami most bent van. Persze csak ha nem jár úgy, mint az egy hetes hátsó helyzetjelzőm... :D
A 2000-es évek közepén nagyon sokan tettek szabadtükrösbe xenont. Viszont a gyári xenon foncsorja más, mint a halogéné, merthogy a xenon csak a foncsor felső felét használja és a fényforrás is betegre van árnyékolva. Jó a fényképzése, nincs vele gond, csak nem jó a hatásfoka.
Én eddig azt gondoltam azok alapján, amit a szabadtükrös fényszóróról tudtam, hogy az nem képes korrektül leképezni a xenon fényforrás, halogén spiráltól eltérő formáját/méretét. Legalábbis az erre vonatkozó cikkek, amiket olvastam, mind ezt sugallták. Node mindig tanul az ember. :)