Ma megnéztem a gépet magamnak alaposan. Első blikkre nagyon rendben van, jobban néz ki mint a képeken. A minőségérzetet nagyban növeli, ahogy az ajtók nagyautósan puhán záródnak. A belső szintén korrekt, talán annyi bibi, hogy az ötajtóson pont a könyököm előtt van a vége az ajtókönyöklőnek (várom a háromajtóst), ill. szerintem csak laposan lehet belőle kilátni - a piroslámpától távolabb kell megállni. A műanyagok kemények, de a mostani autóm puha műszerfalát sem tapogatom. Minek?
A hátsó merev (torziós?) tengelyes futómű elég filigránnak néz ki. Vezetni még nem vezettem, megvárom a tiszta időt.
Engem is érdekelne, hogy pl 5-ösben 140-nél mennyit forog a motor?
Az 51-es úton jártam,mikor Majosházánál megpillantottam a Suzuki kereskedést!!!
Első benyomásra nagyon kedvesek és segítőkészek voltak a hölgyek...
Addig nézegettem az autót,hogy végül elmentünk egy kis próbaútra.
Nagyon jó élmény volt.Főleg amilyen úton mentünk...Iszonyat kátyuk,semmi zaj,semmi huppanás-nagyon jól hangolt futómű.
Nem hajtottam a 150km-es autót,de érezhető volt az 1.3-as aggregát ereje.GLX-eshez volt szerencsém AC/CD-vel.Roppantmód kiváncsi voltam a gyári hifi hangjára a rengeteg dicséret után.Kicsit félve,de bekapcsoltam a rádiót és tényleg nagyon kellemeset csalódtam!Nem ütött mellbe a mély,viszont nagyon tisztán szólt,és az a lényeg.És ez még csak a rádió volt,a cd még "csengőbb" lett volna.Szerintem széoen szól...
A szervó nagyon fincsi volt,kis mozdulatra és szépen reagált az autó.A 2-3km-es úton sokat nem tudtam tapasztalni,de az összvélemény nagyon pozitív volt!!!
Alapjáraton észrevehetetlen az autó járása,hátul 2 átlagos felnött (170-175cm) is elfér,a csomagtartó valóban nem nagy,de szerintem jól variálható-akinek sok cumója van úgysem a Swiftet választja!
Aki még kételkedik,annak ajánlom:menjen és próbálja ki!Az autó majd meggyőzi!!!
Én CHF alapút választottam, az árfolyamingadozás vagy a forint gyengülése,erősödése nem olyan mértékű, hogy nagyon rá lehessen fizetni.
Ugyanannyit fizetek minden hónapban, és ha változás van, akkor a bank küldi a papírt, hogy több vagy kevesebb lesz-e a törlesztőrészlet. Ez lehet, hogy nem olyan biztos mint a forint alapú, de havi 11200.-Ft-al olcsóbb is, és a végén sem az autó árának felét teszi ki a kamat.
Aki már megvette az autóját és nemcsak csöpögteti a nyálát utána mint én az íeja már meg,hogy melyik banktól,és miért attól?!
Mivel jobb az egyik a másiknál,és mennyi a banki átfutási idő?
a Polókról mi a véleményetek?Az is kategóriatárs,és hasonló az ára is.
Ráadásul más autóknál van akciós finanszírozás,ami haviban jóval kisebb mint swift.
A magyaroknak nem az lenne az érdekük,hogy több magyar autó fogyjon,többet kelljen gyártani,több melós kelljen,kevesebb embernek kelljen munkanélkülit fizetni?
Az apró kacatokat simán le lehetne nálunk is gyártani,nem amerikában,lásd pl. biztosíték doboztető,lámpabúra stb.
Tőlem sem kértek semmit, jóhogy nem, hiszen az autó a fedezet.
A nagyobbik probléma, hogy lassan két hete ott áll a kereskedőnél az autóm, a bank már megküldte a papírokat a lakásomra, mennyit kell fizetnem...stb
csak a suzuki nem küld valami papírokat a banknak, így nem tudják odaadni az autót. négy nap alatt leszállították, és KÉT HETE OTT ÁLL A KERESKEDÉSBEN!
Megoszlanak a vélemények a Swift II-ről.Párom már majdnem 1 hónapja kapta tesztelésre és elmondhatom,hogy bárki bármennyire is lenézi a Suzukit,jó autó a "mi autónk",pláne ez az új gyönyörűség.Ha itthon gyártanának a kategóriájának megfelelő más márkát,akkor azt ugyanúgy lefikáznák,mert hogy magyar rakja össze.
Az autóval semmi probléma,több mint 1000 km-t raktunk már bele,stabil,jól fekszi az utat,jó dolgok vannak benne,csak ugye egy a baj mindenkinek:a csomagtartó,de egy Corsa-nak vagy egy Clio-nak sincs nagyobb.
Ez már minőségi autó,tele extrákkal (persze az a GS-es modell),de az alap is megfizethető áron,aki új autót akar.
Mi a Merkantil Banknál kötöttünk, és a személyin kívűl összesen 1 közüzemi számlát (mi egy Vodás szlát vittünk) kértek, semmi egyebet... Nem nézték hogy kapunk-e bért a bankszámlára vagy valami, munkáltatói igazolás sem kellett...
Úgy látszik ők is a "ha nem fizetsz vissza a kocsit" politikát követik :P
Keresetit tőlünk se kértek, csak munkáltatóit. A lényeg, hogy ebből kiderüljön, hogy 6 hónapja ugyanott dolgozol. Na ilyet nem tud virítani Faterom és emiatt a cégét se tudják felhívni, hogy igaz-e ami rajta van (mert nincs is). Szerződése van az ING-vel, de úgy, mint vállalkozó. Ezért szanaszéjjel szopatja a CIB bank (pedig valamilyen szinten partnercégek). Talán ma kiderül mi lesz... A remény hal meg utoljára :) Cryon voltam.
A fedélzeti computert kár annak hívni, ugyanis a pillanatnyi fogyasztáson kívül semmit nem tud, ezért hívjuk inkább pillanatnyi fogyasztásmérőnek (valami olyasmi, mint a BMW-ken a kilométeróra alatt levő analóg mutató). Igaz, hogy ne tartsuk teljesen használhatatlannak, a liter/100 km mellett átkapcsolható mpg (miles per gallon, azaz egy gallon benzinnel hány mérföld tehető meg) üzemmódba is...nem tudom, valaha valaki fogja-e úgy használni, de mindegy.
Egyébként elég pontosan mutatja a fogyasztást, engem nagyon meglepett, hogy alapjáraton egyesben gurulva 11 liter jönne ki 100 kilométerre...
A váltóáttételezésről és autópálya-fordulatszámról nem tudok még sokat, mert eddig inkább csak 80-110 között hajtottam, de a hétvégén beletekerek egy újabb ötszázat autópályán, és akkor majd megnézem.
Fékekkel kapcsolatos észrevétel, hogy nekem még nyikorognak, remélem, ez csak azért van, mert még nagyon frissek a tárcsák-betétek. Az ABS-ről sem tudok érdemben nyilatkozni, mivel erre a kis időre már nem akartam téli gumikat venni, így aztán szép hosszú féktávokat hagyok.
Viszont száraz úton elkezdtem már tesztelni a futóművet, és tényleg szenzációsra hangolták, semmi alulkormányzottságot nem észleltem eddig.
Egyébként megtaláltam az első hivatalos forrást a gyorsulásáról: az 1.3-as kéziváltóval 11 másodpercet lép százra (ami az 1.3-as Yarisnál egy másodperccel jobb, YESSSS), az 1.5-ös kivitel pedig kereken tizet (azzal már meg lehet szorongatni TDI Passátokat, régi 320-as BMW-ket, 1.6-os Golfokat, stb.)
Ha érdekel benneteket némi info angol nyelven, látogassatok el ide:
szvsz az, hogy ki milyen színt preferál abszolút szubjektív, számomra az egyen-szürke (mert ma szinte minden autó ebben pompázik) nem kifejező .. és úgy érzem ez az autó inkább feltünőbb színt érdemel :)
jelen pillanatban mi a karibi kék, és a bíbor piros között vacillálunk (na meg hogy mikor is vegyük meg, mert előbb a lakásügyeket kéne rendezni, az meg húzódik :( )
Mindenkinek tudnám ajánlani a fehéret,szerintem tök szép,és praktikus.
A minden szar a tööbbin is meglátszik,nekem jelenleg egy cherrym (sötét bordó) van,
ezen aztán szintén meglátszik a legkisebb por is,a viz pettyek,tehát mindenegyes mosás után végig vaxolhatom az egészet,ha azt akarom,hogy ne legyen pöttyös.
A másik:az apró kavicsfelverődés ami nem viszi le az egész festést az szépen virít,ugyanis a bordó szín alatt fehérre alapozták az összes színt.
Nálunk még megbeszélés tárgyát képezi a szín is,az asszonynak a fekete a sztár amióta látott egy 307-est ilyen színben 17 alufelniken,tény hogy csodaszép volt.
Sikálni meg ugyis Én fogom,tehát kibicnek semmi sem drága.
Ha nincs raktáron(nincs ilyen legyártva),akkor meg lehet nézni a gyártási ütemezést, hogy mikor fognak ilyen vagy olyan színben és felszereltségben gyártani.
Ezt előre 35 napra tudja megnézni a kereskedő, de ha ebben sincs olyan ami kellene akkor lehet várni további hónapokat.