nem tudja valaki, hogy a gc-ben a hátsóülések egyáltalán nem döntehtőek, vagy csak osztottan nem? valamint hogy mit jelent az "audio rendszer+antenna"?
SOKKAL JOBBAN néz ki a 15-ös GS-kerékkel a Swift, mint a 14-es lemezkerékkel, szerintem ebben mindenki egyetért. Ha a nyári gumijaim elkoptak (ami kb. 3-4 év) én is el fogok gondolkodni egy nagyobb kerék vásárlásán, de szerintem megmaradok a 15-ös méretnél, hogy maradjon valamennyi komfort is a rugózásban (korábban írta valaki, hogy a Suzuki Solymár próbálgatta, a kerékjáratba 17-es is belefér).
Viszont azt mindenképpen érdemes megnézni, hogy valóban könnyebb-e a gyári 15-ös alufelni, mint a lemezkerék. Mert ha nem, akkor nem szabad megvenni.
Nekem egyébként tetszik a GS kereke, csak mivel hátul dobfék van, szerintem elég bután néz ki, hogy a küllőkön belátva egy fékdobot látsz, és nem a tárcsát. Szerintem egy könnyebb, zártabb kinézetű, de a gyárinál strapabíróbb alukerék (mondjuk Speedline) jobb választásnak tűnik.
Szerintem az új Swift modernebb és komolyabb mint a mostani Clio...
2-3 év után meg úgyis veszek egy másik kocsit, ha minden jól megy.
Amúgy a Clioban már 100ezer km van, kéne rá vennem új gumikat, lassan eljön a fékcsere ideje is stb. stb. Úgy döntöttem, hogy akkor már inkább egy új Swift!
Hát én ezt a kérdést alulról közelítettem meg, próbáltam a lehető legolcsóbban, de azért mégis új és jó felszereltségű autót venni. Az 1.5 VVT nem sokkal nyújt többet az 1.3-asnál és az előző autómban már bevált a 16V DOHC.
A klímáról viszont nem mondok le semmi pénzért, ha meg a CD-t is beleteszik, ám legyen (úgyis megvettem volna hozzá, max nem gyárit, de talán ezt nem lopják annyira).
Alufelnit mindenképpen veszek hozzá, akkor már gumával együtt ott a GS ára...lehet hogy érdemes elgondolkozni??? Csak hát a gyári GS felni nekem nem nagyon jön be. Találnék rá szebbet is...
most raktam le egy 1.5 GS-t, miután mentem vele jópárszáz km-t (Kecskemét-Zalaegerszeg oda-vssza). A gép nagyon jól vizsgázott, kár hogy ez a cégé, és nem az enyém még ... (egy wagon R+-t cserélt le a cég ezzel, megérte ...)
az átlagfogyasztás 5,9-re jött ki, persze nem volt hajtva a kicsike (még csak 300 km van benne :) ), és ez ugye főleg országút ...
A Skoda hasznaltauto-beszamitasa parasztvakitas!! Vigyazz!!
Menj el egy kereskedesbe es nezd meg. A sima alap fabiara (aminek kb 2M a realis ara) kiirjak, hogy ara 2,6M aztan 600e-ert beszamitjak a kocsidat!
Tiszta atveres!! En voltam. A trabimert, amin akkor meg tobb mint fel ev muszaki volt 80e-t akartak adni. Most egy ignisbe 100e-ert szamoltak be, 2 het muszakival.
Nekem a Renault kereskedés 1,7-ért számította volna be a 2002 augusztusi Clio 1,5dCi-t, ezzel szemben a Suzuki simán adott érte 2,1-et, és át sem vizsgálták, csak a forgalmi kellett hozzá.
Tényleg írjatok már erről a nagyon jó használtautó beszámítási részről...
Én csak akkor vennék Swift-et (ha vennék egyáltalán 3 milláért) ha a régi kocsimat az árához képest +400-500-ért beszámolnák az újba, mert akkor talán elgondolkodnék, hogy kiadjak egy kocsira három millát, ha abból olyan fél milla alapból lejönne, mert ennyivel többet adnának a régiért.
De amiket itt hallottam abból azt szűrtem le, hogy ez max az Ignisnél van így.
Mondjuk ha ez így lenne akkor még mindig nem értem a Suzuki kereskedőket, mert a Skoda, a VW, a Fiat, a Honda meg minden márka mostanában a fanstasztikus használtautó beszámításával reklámozza magát, most ha nekem aszondják Suzukiéknál, hogy majd az Ignisbe beszámítják 400-ezer plusszal és én fogom magam és elmegyek és veszek mondjuk egy Fábiát az nem hiszem, hogy nekik nagyon jó üzlet.
Így is megvan még bőven a nyereségük szerintem még bőven, de ha valaki egy másik márkához megy abból többet nem nagyon tudnak hasznot húzni.
Szóval kíváncsi vagyok ki mit értett nagyon jó használtatutóbeszámításon.
Akinek normálisabb felszereltségű kocsi kell, az eleve a GLX-et nézi, légkondival. Ehhez viszont kötelező gyári CD-lejátszót is rendelni, így a GLX árelőnye a GS-sel szemben 200 ezer forintra mérséklődik az eredeti 500 ezerről.
Hogy megéri-e a GLX CD AC-t megvenni a GS-sel szemben?
Szerintem nem.
A GLX CD AC-hez képest 200 ezer forintért a GS-ben kapsz könnyűfém kerekeket, kulcsmentes indítást, plusz négy légzsákot, első ködlámpákat és ülésfűtést.
Ez így jól hangzik, mert nem sok érte a 200 ezer forint, és a havi törlesztőrészletet nem nagyon dobja meg. A kérdés szerintem tehát inkább az: kellenének-e ezek az extra tartozékok akkor is, ha az ember egyesével kellene megvegye, vagy csak megveszi, mert megéri.
1. Én nem vagyok alukerék-párti, mert a könnyűfémkerekek többsége csak optikailag dob az autón, valójában nem könnyebb, mint a gyári acélkerék. Javít az úttartáson és a féktávon, ront a fogyasztáson és a zajon. Plusz venni kell lemezfelniket a téli gumikhoz (kb. 30000 forint), így én lemondok róla.
2. A kulcsmentes indítás egy ilyen kategóriájú autóba fényűzés, szükségtelen luxus. Ismeretségi körben volt, aki a zsírúj Audi A8-asába fél órára beszorult, mert kulcsmentes beengedő és indító rendszer megmakacsolta magát. Ugyanígy járt a thai elnök is, akit a zsírúj BMW-je nem engedte ki. Lopás ellen használ, mert 5 méter után leáll a kocsi, de szerintem csak egy újabb meghibásodási lehetőség.
3. Akinek volt már komolyabb balesete, annak számít, hogy a kocsiban hány légzsák van, így a 6 légzsákról úgysem lehet lebeszélni. Nekem még nem volt nagy karambolom, így nélkülözöm. Arról azért tudjatok, hogy a kocsi négycsillagos töréstesztjét a 6 légzsákos kocsival végeztek, ezért kapott 100 százalékot az oldalirányú ütközés tesztjére, tehát biztonságpártiaknak megéri. Mivel napi szinten nincs rá szükség, szerintem ez sem létfontosságú. Ráadásul komoly karambolok esetén, ahol 6-8 légzsák pukkan el, a biztosító kapásból gazdasági totálkárra veszi fel a kocsit, mert olyan drágák a légzsákok.
4. Első ködlámpák: jobban néz ki tőle a kocsi, de a Kresz szerint bekapcsolni csak nagy ködben és városon kívül szabad, ráadásul - azt hiszem - csak akkor, ha a látótávolság egészen minimálisra, mondjuk 10 méterre csökken. Ebben nem vagyok biztos (meg kell nézni a Kreszt), abban viszont igen, hogy Magyországon nincs nagy szükség rá. Az emberek többsége csak azért használja, hogy felvágjon vele, hogy felhívja a kocsijára a figyelmet, általában olyankor, mikor köd egyáltalán nincs is. Én rendszeresen bekapcsolom a hátsó ködlámpámat, amikor mögöttem valaki első ködzárófénnyel jön, remélve, hogy őt legalább annyira zavarja a hátsó vörös fény, mint engem az övé. Szóval optikai kiegészítőnek jó, idehaza nem kell.
5. Az első ülésfűtés aztán mindennek az alja, plusz egy fogyasztó az elektromos rendszernek, még egy meghibásodási lehetőség (volt is ilyen témájú kocsivisszahívás valamelyik német autógyárban), és még egy szükségtelen extra. Fent, északon, ahol fél éven keresztül mínusz 30 fok van reggelente, megértem. Bár a kocsit alig két hete vettem át, és volt olyan reggel, hogy -10 fok volt kint (a kocsim a szabad ég alatt áll), kb. öt perc alatt bemelegszik az utastér városi használattal is. Ez a legnagyobb hülyeség a GS felszereltségben.
Ennyi pénzért inkább tehetnének bele hátsó tárcsaféket,kialakíthattak volna még belső tárolórekeszeket (a 3 pohártartón, az ajtózsebekent és a kardánboxban kialakított gumival bélelt CD tartón kívül ugyanis egy sincs a kocsiban), ajánlhatnának dohányzószettet (hamutartó sincs a kocsiban), vagy ha mindenképpen fényűzni akarunk, tegyenek bele xenonlámpát. Ez utóbbiért adtam is volna 100 ezer forintot, mert van gyakorlati haszna. De a többi???
Én a Suzuki Centerben vettem, ők a Hentes utcában vannak, Dél-Pesten, a Lágymányosi hídtól kb. 1 kilométerre délre.
Korrekt, jó fej értékesítő sráccal tárgyaltam, nem az a fajta, aki a csillagot is leigéri az égről, nem az a nagydumás, "mindentelintézünk" fajta.
Erste Leasing finanszírozással, 750 eFt kezdő, 2000eFt hitel, 48 hónapra havi 46000 a törlesztés + casco, THM: 5,08%.
Mások kérdéseire néhány válasz:
Fogyasztásról már írtam korábban: vegyes használattal 6.4 volt az első tankolásom, most van a kocsiban közel 1000 km, így másodszor tankolni a hétvégén fogok. Szerintem hozza a gyári értékeket, városban 8, országúton 5,5.
Kérdezte valaki a váltóáttételezést: tegnap este megnéztem, ötödikben 80-nál 2200-öt forog, így 120-nál 3300-at fog (ha jól matekozom).
Én eddig csak nevetséges használt beszámítási ajánlatokat kaptam mindenhol a 7 éves Gc cherry swiftemre,sőt olyat is ahol elküldtem a francba az autómmal eggyütt,ha swiftet akarok,ha ignácot az más lenne.
Hát ez érdekes, akkor most vagy a kereskedések vannak megvezetve, vagy én. Esetleg a mostani készlet megy ki nyugatra??? Mindenesetre elő fogom venni a kereskedőt. Nekem ugyan nem sürgős, de ha egyszer van, akkor ne kelljen júniusig várni rá...
Hamarosan gyártani fogják a 3 ajtóst is,de még wárni kell wele.Egyébként üzenem mindenkinek,h a gyár tele wan fekete,narancs színű autókkal és még megannyi jó színnel.az éw wége körül 1.6-os GTI-t is fognak gyártani!
De épp ma reggel írtam, hogy az én kereskedőnél lévő fekete autóm festéshibás, és vissza kell vinni a gyárba. Helyette viszont hoznak egy újat. Ezek szerint van a gyárban több fekete is. Meg nekem ne mondja senki, hogy most 2 hónapig egy darab feketét sem gyártanak. Szerintem ez marhaság...