Keresés

Részletes keresés

J.K.F. Creative Commons License 2008.05.25 0 0 160011
Hmmmm, érdekes. Ilyen nagy eltérésnem szokott lenni nálam, az S710i-vel. Igaz, abban még volt autostart/autostop - ami az esetek 98-99%-ában működik is... :o)

Érdekes lenne megnézni, hogy vajon akkor is ilyen sokat csal lefelé a szoftver, ha egyszer sem állsz meg, pl egy edzőkörödön. Nem hiszem, hogy a kézi megállítás/elindítás miatt csalt volna ennyit, hiszen - úgy látom a két eredményből - az idővel jól számolt, mindkét esetben ugyanannyi volt a menetidő, csak a sebességed lett kisebb valamiért.

Egy dolgot tudnék még elképzelni, bár sok esélyt nem adok neki: a szoftver esetleg kiszűrt egy extrém-magas sebességértéket (a PPP4 tud ilyet) az adatok áttöltésekor (pl 102km/h), amit okozhatott például egy nagyfeszültségű vezeték...
Előzmény: cseya (159998)
-sanci- Creative Commons License 2008.05.25 0 0 160010

Remélem taknyoltál párat :)

Előzmény: adam-85 (160008)
-sanci- Creative Commons License 2008.05.25 0 0 160009

A középtávok márcsak ilyen mozgalmasak, valaki mindig nyomul az ember mellett.

A medvét nem látom az eredménylistán, nem bírt felkelni? :)

Előzmény: KissCADMan (160001)
adam-85 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 160008
sztem kúva sok sár volt.
Előzmény: -sanci- (160005)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2008.05.25 0 0 160007
Hoppá-hoppá, egy 160000! Emlékszem, annak idején mekkora szám volt a 10000, de ez csak azt mutatja, milyen öreg vagyok itt. :-)
Hajrá, topik, előre a következő 160000 kilométerért!
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (160000)
gyuri62 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 160006
Kényelmesen hazaértünk (terv szerint:) a F1-re, amin aztán gondosan el is aludtam.....viszont így kipihenten tudtam nézni a Giro-t :)
Előzmény: SzeZo (160002)
-sanci- Creative Commons License 2008.05.25 0 0 160005
Úgy látom jó idő volt, ha 6:21re kerekedett az időt. Nem rossz, nem rossz...
Előzmény: Pinyo (159964)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2008.05.25 0 0 160004
Belső körút=11-es?
dhpage Creative Commons License 2008.05.25 0 0 160003
melyiket egyirányúsították? ami a papsziget mellett megy? ezeknek teljesen elment?
SzeZo Creative Commons License 2008.05.25 0 0 160002
Tudod, csaltam:-).
Leszedtem a csomagtartót, a sárvédőket és - a Békás 100 tiszteletére - feltettem az 1.3-as guimkat. Az egyetlen fölösleges dolog a termetes csengő volt. Ja, és kicsit dühös voltam a múltkori romlás miatt, így működött a csakazértis effekt.

A Békás 100-ról már mindent leírt Dani. Ez van, ha enyém az utolsó sorszám itthon, a gép előtt:-). Azért reggel kicsit rémülten vettem észre, hogy a lábaimban érezhető volt a tegnapi időfutam, de a Mekinél már nyoma sem volt az egésznek. Én is nagyon élveztem az egész túrát. Jó ilyen társaságban tekerni.

A szentendrei önkormányzat meg elmehetne a ... na, szóval oda!
Azzal, hogy Tahi felé egyirányúsították a parti utat, gyakorlatilag lehetetlenné tették a kerékpáros közlekedést. A belső körúton a rendőrök vadásznak a bringásokra, a város kockaköves utcáin meg annyi a turista, hogy oda normális ember nem küld bringásokat.
Lehet, hogy a rendőrök is tisztában vannak ezzel, mert egy járőrkocsi mellett húztunk el pont a behajtani tilos táblánál, de nem akadékoskodtak. Csak - ugye - mi van, ha kell egy kis aprópénz és eszükbe jut ott is bírságolni?:-(
Előzmény: Pinyo (159963)
KissCADMan Creative Commons License 2008.05.25 0 0 160001
Szilvás Marci 2008

A tudományos felkészülés meghozta gyümölcsét, nem fáradtam el maraton közben. Ez jó is meg nem is. Erőmet jól beosztottam, a pulzusgörbém szép egyenletes. A 2 kulacs tökékletes, frissítésből beírok magamnak egy 5-öst.

Csak éppen lassan mentem. :)

Pár momentum szombat estéről:
- A füstölt tormás pisztráng isteni.
- Az RHCP Lite koncert fogjuk rá hogy jó volt. De csak ez első sorban ugráló 14 éves lyánykák miatt.
- Időben lefeküftem, de megérkeztek szeretett csapattársaim is. Így hajnal 1-ig tartott a szobánkban az irgumburgum. Kitalálhatjátok hogy Jánoska-medvécske volt a fő hangadó.
- Hajnal 6-kor meg kelni kellett, mert besütött a nap. Nem tom ki találta ki ezt a hülyeséget.:))

Rajt a milliomodik helyről megvolt. Szervezőknek itt bejegyzünk egy hibapontot az egyébként hibátlan rendezvényért. (Miért kell egysszerre indulni? Nem értem????

Zsolti és Árpi csapattátrsakkal bolyoztunk fel a hegyre.

Végigelőzhettünk így 3 millió pajtikát. Szórakoztató volt.

Sok ismerőssel sikerült pajtizni menet közben. így néha picit elfelejtettem tekerni.

Technika is jól szuperált.

Ördögoldalt megint nem sikerült kitekerni. Bár a toppon a miskolci különítmény nagyon szurkolt. Köszi.

Végül is Beával meg a Sanyival meccselgettem végig a távot. Tök jó volt 1 percet sem unatkoztam.

Szinte az utolsó pillanatig előzgettem, csak 1 fullis srác nyomott le pár másodperccel a végén.

Jó volt szép volt. A szilvásvárad marcit imádom.

Gulyás isteni.

Miért nincs S-es poló soha? Olyan lúzerek ezek a szervezők. Akkor minek kell előre méretet megadni.

Bár ez legyen a legnagyobb gondom. Szuper volt a szervezés.

4:07 -et mentem 155 AVHR-rel, így kategóriában 39 lettem. Elég béna egy eredmény de ez van.

Kb egy 10 perc benne maradt ebben a versenyben. no majd legközelebb.

Szabival gyorsan hazarepültünk, tök jó volt látni a sztrádána sok bringás autót.:)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2008.05.25 0 0 160000
Szia! Azért nem találja a rendszer a DaniManót, mert rövid o-val kerested, pedig hosszú.
http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=293937
Ha még a birtokodban van a hozzávaló postaláda, akkor kérhetsz új jelszót.
Előzmény: _D_A_N_I_ (159994)
babolat Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159999
Sikerült begyűjtenem az első perecet.Ennek ellenére tetszik a pedál remélem 1x csak megtanulom.
cseya Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159998

Aha, akkor az óra lesz a pontosabb.

Egyébként S725X, 5 és 15 másodperces mintavételezéssel szoktam beállítani, és nekem a szoftver szokott kevesebbet kihozni. Van, amit tényleg egy az egyben átvesz, pl. a fordulatszámot, pulzust.

Konkrétan a mai Békás-100:

Óra

dst 106,1 km, avs 26,6 km/h,

Szoftver

dst 104,7 km, avs 26,2 km/h.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy- autostart/stop- funkció nem lévén, az ellenőrző pontoknál leállítottam a mérést, majd induláskor folytattam. Na de ez másfél kilométer eltérést okozna...?

Az is érdekes egy dolog (és valahogy az előzőből fakad), hogy a szoftverben az idősávot hiába állítom át "elapsed"-ről "real time"-ra, egyszerűen a kezdő időponthoz hozzáadja a nettó futási időt, szóval ez a kalap szamóca esete.

Előzmény: J.K.F. (159996)
gábor75 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159997

Köszi! :-))

(az írást ne hagyd abba,mert jó volt olvasni....ugyan én is ott voltam :-))

J.K.F. Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159996
Milyen típusú Polar óra és milyen gyakori a mintavétel (5-15-60sec)?

Polar S710i tapasztalatok:

Távolságmérés hibája: valószínűleg onnan adódik, hogy az óra azt számolja, hogy hányszor haladt el a mágnes a sebesség-jeladó előtt és ezt beszorozza a beállított kerékkerülettel. A PC-s szoftver viszont máshogy számol: ha pl. 5 másodperces mintavétel volt, akkor az 5 másodpercenként rögzített átlagsebességek alapján megtett úthosszakat adogatja össze, és a végeredmény lesz a megtett táv. Mivel a sebességábrázolás 1 tizedesjegy pontosságú az órában ezért gyakorlatilag sohasem lesz azonos az így számolt adat az óra által mérttel. Érdekes módon azonban mindig NAGYOBB lesz az így megtett táv, mint az óra által mért táv, kb. 0.2-0.5%-kal.

Átlagsebesség: részben az előbbiekből adódik, azonban olyan kicsi az eltérés a megtett távok között, hogy igen ritkán van eltérés az óra által mért átlagsebesség és a PC által számolt között. Vagy ha van is, akkor az 0.1km/h nagyságú. Egy kis hibát az is okoz, hogy az óra a mintavételi egységet veszi figyelembe: ha 5 másodperces, akkor egy 02:30:34.8 ideig tartó edzésnél csak 02:30:30.0 időtartammal számol. Nagyobb eltérést is csakígy tudok elképzelni, hogy pl 60sec-re van állítva a mintavétel, így nagyobb részt hagy figyelmen kívül az óra.

Szint: én úgy tapasztaltam, hogy szintadatot nem számol újra a Polar PC-s szoftvere, tehát egy az egyben átveszi az órától a szintemelkedési adatot (Polar S710i esetén legalábbis). Csakis akkor számolja újra a szintet, ha az edzésből kivágsz egy darabot. Ekkor viszont teljesen más algoritmussal számol mint az óra, így megnőhet az eltérés az óra által mutatott adattól, még pár másodpercnyi kivágás esetén is.
Előzmény: cseya (159991)
gyuri62 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159995

Szia Dani !

Jót kirándultunk, köszi mindenkinek :)

Képek...

_D_A_N_I_ Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159994
Sziasztok!

Először is Dani vagyok a SzeZo fia. Már régebben is jelen voltam itt DaniMano néven csak kb. 3-4 éve nem jelentkeztem be, úgyhogy nem emléxem a jelszavamra és az Index csúcs rendszere pedig azt írja nekem hogy nincs ilyen nevű felhasználó... (Pedig a hozzászólások között megtalálható valahol az őskor
határán... :D) Olvasni azért szoktam a topikot (kisebb-nagyobb rendszerességgel). Nem hiszem hogy túl sokat hozzá fogok szólni ,de ki tudja.. :D

A LEGek Békás 100-a:

Idén hatodszor indultam neki a 100 Km-es távnak. Az elsőt még 13 éves koromban nyomtam le, úgyhogy ez a túra már elég közel áll hozzám lelkileg. Azért
is szeretem, mert itt nyomon tudom követni az esetleges fejlődésemet. (Idáig minden évben faradtam az időn asszem..)
Úgy 08:05-kor indultunk útnak Aquincumról SzeZo-val. Az ég elég felhős volt, ezért gondoltam majd esni fog és az is átfutott az agyamon ,hogy mégis csak kellett volan az a sárvédő. Elég hamar odaértünk a mekihez és olyan 08:20-ra a nevezéssel is végeztünk. Meghallgattuk a Polgármester Úr igen tartalmas beszédét és 08:30-kor startoltunk. Tapasztalatból tudom, hogy Csobánkáig nagyon erősen ajánlott az élbollyal menni, ha jó időt akar az ember. Idén nem volt nagy tempó ,max 34-36 -al mentünk, soxor szinte üresben tekertem. Az emelkedőkön persze a nagymenők elhúztak ,de nem is akartam nagyon nyomni, mert volt már, hogy elszúrtam az egészet a korai vigéckedéssel. Az első EP-n összegyűltünk páran, de itt még ez nem volt csapatnak nevezhető. A Szántói-nyereg következett ami a legmeredekebb szakasz a túra útvonalán, de most olyan gyorsan elhagytuk ,mintha ott sem lett volna. Idő közben pompás idő kerekedett, a nap is sütött én meg izzadtam rendesen a Két-Bükkfa-Nyereghez vezető úton. (Szabályosan szinte patakokban folyt rólam a víz.) Idén nem tudom mi volt velem, mert egyáltalán nem szenvedtem itt főlfelé és a tetején szinte nem is voltam fáradt. Gyorsan egy banán meg ittam egy kis löttyöt amit ott adtak és már zúgtunk is lefelé. (Az út ugyan olyan s**r volt mint mindig). Esztergom elött egy picit leszakadtak a többiek ezért megvártam őket ( max 2 perc), de innen már együtt mentünk. A csapat tagjai: SzeZo, Gyuri, Tomi, Gábor (szép a bicód :D) két emberke akinek sajnos nem tudom a nevét és én. Nagyon jó volt így menni. Még sosem mentem csapatban egyik évben sem és így százszor jobb Esztergomból hazamenni mint csak ketten. És nem voltam kész..nem akartam elhinni..mi van velem?...még vezetni is be tudtam állni és tartottuk a 31-34-es tempót. (Tavaly soxor még a 28 is nehezemre esett itt...mondjuk talán nem kellett volan előző nap János-hegyeznem...:D) Így felcsillant a remény, hogy sikerül végre a bűvös 4 órás limit alá beférni a végén. Innen már simán ment minden. ( Egyszer majdnem taknyoltam, mert elbambultam és lementem az útról meg votak állat autósok ). Az idő is kitűnő volt és a szél sem volt ellenünk, tehát a körülmények kitűnőek voltak. És beértünk...

Idő: 03:51 ( 14 perc javítás tavalyhoz képest)
Átlag: 27.5 Km/h
Táv: 108 Km

Átvettük az emléklapot meg a hátsó villogót, vittünk matricákat, megettük a mekis kaját, beszélgettünk kicsit és go home ,mert kezdődött az F1 :)
És hogy miért a LEG-ek Békás 100-a? Hát a LEGjobb időt most mentem ,most értem el életem LEGnagyobb sebességét bicóval (63 km/h, csobánkai lezúdulás), most volt a LEGjobb hangulat (köszi!! :D) és most fáradtam el a LEGkevésbé a végére, amit nem is értek, mert jó ha 250 Km-et tekertem idén :S és a bicó nem a fő sportom ezért nagyon elégedett vagyok.
Friczy Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159993
Nekem eddig is gyanús volt, de ez se stimmel. A 'szokásos' compact hajtómű 50/34. És valóban viszonylag kevés az átfedés, de azért akad. Mindenesetre ez az előnye a compactnak: két tányérral át lehet majdnem annyit fedni, mint hárommal a normál hajtóművon.
Előzmény: azazello_ (159971)
73Kacsa Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159992

Békás 100

Gyönyörű idő, tökéletes nap.

Jól beosztott energia, s az utolsó 50 kmen vagy 60-on folyamatos ficánkolás.

Kis elkavarás Pilisvörösvárnál [égő megannyiszor jártam arra, de a száguldás öröme ugye figyelmen kívűl hagyja az útjelző táblákat.] Legalább láttuk hogy 7 percig tart egy 6 szerelvényből álló tehervonatnak elhagynia a vasuti átjátót.

Pilisszántói emelkedőn hiányzott, hogy még  a váltókarom miatt nem használatos a 30-as fogaskerekem. Pilisszentkereszten valami vallássi ünnep lehetett [?], mert teleszórták fűvel és virággal az utat.

Dobogókő felé haladva pedig Jani haverom kicsit korán tesztelte az erejét, s mire a Két bükkfa nyereghez értünk beállt a térdizülete. Innen jó volt nagyon a száguldás le Esztergomig, noha a sík szakaszon Jani miatt már hycomat tempót mentünk. Bekavartunk Esztergomba, majd a bicikliúton mentünk vissza a 11es útra. Végig enyhe hátszél, kényelmes 30as tempót lehetet volna tartani. Így legalább fütyörészve kipihenve érkeztem meg a célba.

109 km lett a vége nekünk, 4h55perces nettó 5h37 perces bruttó idővel.

Jó volt, szép volt, nekem ez az első volt, de jövőre ismét megyek.

cseya Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159991

Polar-szakértők!

Van valakinek elképzelése arról, hogy az óra által mutatott, illetve az onnan letöltött adatokból képezett diagram és összesítés miért mutat eltérő értékeket (átlag sebesség, távolság, szint, stb.)? Melyik a mérvadó?

BONNIE Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159990
jahogy a kiskörútnál volt ez aza egész.... én meg a nagykörtét vizionalizáltam, ezért nem jött a lánc a képbe... ennyit a reakcióidőről.

hamár kiskörút, Dohány felé... megyek haza hétfőn, látom,h a járdaszigeten szerel valaki. odagurulok,h segítsek neki, hát nem a pasim volt?! kb 2méterről ismertem csak fel, shame on me...
Előzmény: Theorista (159989)
Theorista Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159989
Alattomosan kihúztak egy láncot a zsinagógával szemben, hogy ne parkoljanak oda. Én meg nem számítottam erre a fordulatra.

A reakcióidőm lassú, de ezt tudtam, ezért nem vagyok jó kapus.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (159985)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159988
Azt kellene izénrúgni a stoplissal, aki ezt a "bringautat" kitalálta. És ha tényleg meghal egy kisgyerek vagy egy nagymama, akkor ki lesz a hibás?
Előzmény: *gepard* (159987)
*gepard* Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159987
Tegnapi Tihany-túrán szerzett tapasztalat:

Nem mindig az autós a hülye...

Szal annyi volt, hogy valahol Alsóörs és Kenese között mentem egy 5-6 fős csapat mögött. Olyan 26-28 körül lehetett a sebesség, a bringaúton, minden szép és jó. A kertek közül egyszercsak kitolja az orrát egy autó, aminek az egyik srác szépen neki is ment, és el is esett ezért, ugye. Természetesen mindenki rettentően mérgesen neki az autósnak, szerencsére nem lett balhé (köszönhető részben a bukott kollégának, aki valszeg érezte, hogy kb. 50-50 % a sztori, és örülnie kell, hogy nem lett baja, és csitította a többieket). A lényeg: a bringaút a kertkapuk mellett került kijelölésre, tehát minden kapu a bringaútra nyílik. Vannak olyan nyelestelkek, amikről csak úgy tud kiállni az ember autóval, hogy nem látja, jön-e valaki a bringaúton (ami azelőtt persze járda volt). Emiatt nem kéne közel menni a kerítésekhez, mert nem csak egy autó, hanem pl. egy kisgyerek is kirohanhat a kertkapun, és akkor elég nehéz megmagyarázni, hogy miért is ütöttük el, miért is volt ő a hülye, vagy a szülei, vagy a nagyszülei, stb. Nyilván figyelni kell az autósoknak, rettentően, de igazából nem csak nekik, mert ahogy néztem, ehhez a bukáshoz az is nagyon kellett, hogy a bringaút hülye helyen legyen, ne legyen autóval belátható, és ezt ne gondolja át a bringás, aki hajt rajta lelkesen. Szóval ennyi, gondoltam megosztom.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159986
Akkor pont jó, hogy nem írtuk be hamarabb, így van esélyed megszokni és megszeretni.
Előzmény: babolat (159958)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159985
Ez nem annyira az SPD, mint a járdán biciklizés következménye. :-D
Előzmény: Theorista (159955)
dusan77 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159984
Szia mki,

Tudatlanságomat fogom most hirdetni, de elmagyarázná nekem valaki, hogy mit jelent az, hogy U-TURN a teleszkópoknál?

Köszi.
bm613 Creative Commons License 2008.05.24 0 0 159983
Akkor én vagyok puhány :D ilyen le-föl mászkálós kalandozásban még soha nem mentem 40 km-nél többet, meg az abszolút rekordom is csak úgy volt egy napra 95, hogy fele reggel, fele este. Egyszerre 64 volt a max, ehhez képest a 74 ilyen terepen sok. Tény, hogy nem olyan emelkedők voltak, mintha fölmásznánk a Duna-parttól a János-hegyig, de sok volt belőlük.
Előzmény: Theorista (159982)
Theorista Creative Commons License 2008.05.24 0 0 159982
Nem vagyok erős bringás, meg gyorsan se megyek, de nekem nem tűnt olyan dombosnak. (Kivéve az érdi emelkedőt).
Előzmény: bm613 (159981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!