Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

VIP1337 Creative Commons License 2019.05.07 0 0 1201

Sziasztok, 

Magyar CD-s autósoktól kérdem: 2017.11 havi 530e amiben nekem 2-3 napja már az időjárás sem megy. Másnak tapasztalat?

VIP1337 Creative Commons License 2019.05.06 0 0 1200

Szia, 

Igen azt is engedélyezi, de nem nagy élvezet.. :(. Kell valamilyen régi iphone csak a kocsiba. Sajnos ezt látom majd járható megoldásnak.

Péter

Előzmény: Notes (1199)
Notes Creative Commons License 2019.05.06 0 0 1199

Ahogy látom Bimmercode-al engedélyezni lehet a Video In Motion-t, ami alapból le van tiltva biztonsági okokból. Ez talán megoldás az Androidosoknak. Bár nem tudom, hogy ez a ScreenMirroring-ot is engedélyezi-e menet közben vagy csak egy USB kulcsról lehet vele pl. filmet nézni 160-al a belső sávban.

Lewes1973 Creative Commons License 2019.05.05 0 0 1198

Nekem HUD van, így azon látszik a közlekedési infó - ilyenkor a lenti képen lévő lehetőség nem is érhető el.

Jelenleg kb 90%-osnak tartom az autós navit, ha aktív a közlekedési infó (a Google Maps/Waze-hoz képest), mert néhány dugóról nem tud, illetve a térkép-frissítés is bonyolultabb.

Peter2015 Creative Commons License 2019.05.05 0 0 1197

Ahogy Lewes fórumtárs is írta az android nem preferált plattform a BMW-nél. IOS esetén viszont ha van wireless charging az autóban akkor szépen elhelyezed a váltó elötti kis ficakban a telót és ha jól tudom wifin összekapcsolódik a HU-al de lehet BT-n végül is tökmind1. :-)  Ha mindenáron Wazet akarsz akkor CP-n keresztül azt elég korrektül mirrorozza és egy enyhe hackel még fullscreenbe is ki fogod tudni rakni. Ugyanakkor a gyári prof navi RTTI-el már elég jól használható és nekem nagyon tetszik, hogy dinamikusan kezeli a kilóméteróra display-el. Azaz alapból az idrive nagy kijelzőn fut a navi, de amikor olyan helyre érsz pl. autópályán hogy figyelni kell a sáv váltásra akkor átrakja a fordulatszám mérő helyére, hogy merre is kell kanyarodjál. Ezt szerintem csak kibővített műszerfal opcó esetén tudja.

Ez így leírva kicsit bonyolult lett, rakok egy fotót azon egyértelműen látszik mire gondolok. Illetve ha van HUD akkor pedig még egyszerűbb.

Előzmény: Notes (1195)
Lewes1973 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 1196

A BMW extra-óvatos a felhasználói adatok kezelésében - van lehetőségem személyesen is megtapasztalni, mert dolgozom az IT-vel Münchenben. Ők szimplán nem bíznak az Androidban, így az Android Auto sosem lesz engedélyezve. Marad a Carplay- akinek iPhone-ja van, örülhet, az Androidosok kimaradnak - merem jósolni, hogy mindörökre.

Szerintem a MO-n most rendelt/vásárolt autóknál már alapból engedélyezik közlekedési információk kezelését, csak a CD nincs még felkészítve az utólagos hozzáadásra.

Notes Creative Commons License 2019.05.02 0 0 1195

Igen, és persze valahol örülök, hogy senki nem ír kopogó futóműről, olajfogyásról, széthulló váltóról, stb., így marad a CD mint téma. De az azért elég fura hogy egy 20 millás kocsiban a szélvédőre kell cuppantani a telefont 2019-ben...

Előzmény: Kard (1193)
Notes Creative Commons License 2019.05.02 0 0 1194

" az android screen mirroring csak allo helyzetben megy, ha nem kodoltatod be hogy ne igy legyen... " Mit jelent az hogy bekódoltatni? Mert a RTTI nélküli navinál még egy kis méretben futó tükrözött Waze is jobb.

Egyébként ez az egész azért fura, mert pár napja kipróbáltam egy G30-at a Wallisnál és abban tuti ment a RTTI, mert útközben ajánlott alternatív útvonalat, jelezte a torlódásokat Budapesten stb.

Előzmény: Jago_ (1191)
Kard Creative Commons License 2019.05.02 0 0 1193

és az RTTI-t nem tudod megvenni, év végére ígérik a store-t, hogy majd előfizethetsz rá csak épp az is csúszik. De mint látod te is visszakanyarodsz a CD-hez :)

Előzmény: Notes (1192)
Notes Creative Commons License 2019.05.02 0 0 1192

Akkor ez elég gáz, mert így Androidról nem lehet navigálni ebben a kocsiban. Az E-osztály ebben fényévekkel előrébb jár. Ráadásul a beépített navi nem sokat ér, ha még a RTTI is külön fizetős.

Előzmény: Jago_ (1191)
Jago_ Creative Commons License 2019.05.02 0 0 1191

@Lewes1973: "Hiába van elvileg 3 évig ingyen térkép az autóhoz, alapból azt csak a márkaszerviz frissíti."

A PC-re letoltheto BMW Download Manager szoftverrel siman leszedi nekem az uj terkepet barmikor egy USBre es bedugom-frissul.

@Notes: az android screen mirroring csak allo helyzetben megy, ha nem kodoltatod be hogy ne igy legyen... :( Amugy valoban nem tolti ki a kepernyot es meg a telot is el kell forditanod hozza, hogy legalabb ugy nezzen ki hogy a nagyreszet kitoltse - nem idealis...

Előzmény: Lewes1973 (1189)
Kard Creative Commons License 2019.05.02 0 0 1190

Szerintem alkudd bele, hogy minden szoftverből a legfrissebbet kapd meg. Anélkül nem kell az autó :)

Előzmény: Notes (1188)
Lewes1973 Creative Commons License 2019.05.02 0 0 1189

Szia Notes,

A műszerfal-recsegés nem nagy gond - a műszerfal közepén lévő hangszóró-ráccsal van baj, amit gariban cserélnek, ha tényleg recseg (nem minden autónál fordul elő)

Az Android Screen mirroring csak akkor megy, ha van WIFI az autóban, plusz néhány Youtube comment alapján valakinek nem is működik, és lehet csak álló helyzetben megy, menet közben nem - ezt nézd meg előre, nehogy ne működjön...

Otthon a Sound/BT interface szoftverét tudod frissíteni (kb semmi értelme), plusz ha hivatalos/szürke módszerrel előfizettél a térkép-frissítésekre, akkor azt is (esetleg ha valaki T.rrent linket ad a térképhez, az is működik). Hiába van elvileg 3 évig ingyen térkép az autóhoz, alapból azt csak a márkaszerviz frissíti.

A fenti 2 dolgon kívül semmit sem tudsz frissíteni, sőt, ha az autónak nincs baja, a kereskedések nagy része az alap-szoftvert kérésre sem frissíti, hiába van esetleg új funkció.

Előzmény: Notes (1188)
Notes Creative Commons License 2019.05.02 0 0 1188

Sziasztok!

Egy két éve raktáron álló G30-at (520d xdrive) készülök megvenni (0km-es, forgalomba helyezték tavaly nyáron, de csak papíron, így egy éve elindult a garija). Próbáltam átrágni magam itt a fórumon, hogy milyen típushibák vannak, de a posztok 90%-a a CD-ról szól. :) Két dologra emlékszem, az egyik a recsegő műszerfal (ami elég ijesztő), illetve valaki írt róla, hogy a kipufogó dob elég hamar elrozsdál ezeknél.

Ha valaki röviden le tudná írni, hogy mi az amit én otthon is tudok frissíteni a kocsin, és mi az ami szervizben fizetős azt megköszönném! Android Screen Mirroring-ot szeretném használni Waze miatt, de a YouTube-on úgy látom valamiért nem tölti ki a teljes képernyőt.

Lewes1973 Creative Commons License 2019.04.27 0 0 1187

A térkép verziója ellenőrizhető az autóban, ha 2019-2-t látsz, akkor minden oké. De az üzenet alapján gondolom sikeres volt a frissítés.

Előzmény: Poci3 (1186)
Poci3 Creative Commons License 2019.04.25 0 0 1186

Na azt hiszem sikerült: elkezdett frissíteni, aztán 55%-nál ott hagytam, túl hosszú volt már. Mikor visszamentem azt írta ki, hogy az USB-n lévő térkép nem újjabb mint a kocsin lévő, akarom-e mégis frissíteni (semmilyen más üzenet nem volt). Gondolom, hogy ez azt jelenti, hogy felment az egész, ügye?

Előzmény: Kard (1182)
TeglasL Creative Commons License 2019.04.25 0 0 1185

meg ez különböző meghajtókon eltérő FAT-ok lehetnek és az is okozhat eltérő állományméreteket, miközben minden rendben

Előzmény: Poci3 (1184)
Poci3 Creative Commons License 2019.04.25 0 0 1184

Na egyenlőre megvan az első probléma: a Mac-en működő Winzip egy nagy sz@r! A Windows-on kicsomagoltam, teljesen más file struktúra keletkezett.... Úgyhogy ennek tükrében próbálom majd ki...

Poci3 Creative Commons License 2019.04.25 0 0 1183

Persze, üres az USB. Kitömörítéskor figyelmeztetett a Wnzip, hogy ez a két file már létezik, felülírja-e? Én kimásoltam az említett 2 file-t egy másik könyvtárba amikről szó volt és kicsimagoltam mindent. Majd megnéztem a két kimásolt, azonos nevü file-t, eltérnek a másikkal méretben, így tehát tartalomban is...

A kérdés, higy elcseszheti-e a telepítéskor az egész navi térjépet vagy esetleg ha nem tetszik neki valami, akkor leáll és kész? Ergo neki merjek-e kezdeni?

A másik kérdésem, hogy amit kicsomagolt neked abban nem voltak könyvtárak? Minden file egy gyökérben volt?

Kard Creative Commons License 2019.04.25 0 0 1182

Nem tudom, nekem simán kicsomagolta az egészet probléma nélkül. Letöröltél előttem mindent az usb driveról?

Előzmény: Poci3 (1180)
BMWretrofit Creative Commons License 2019.04.25 0 0 1181

BMW G30 Full carplay kódolással , Waze ....

Poci3 Creative Commons License 2019.04.25 0 0 1180

Van egy kis bib... 2 file ugyanazzal a névvel szerepel. Az egyiknek a neve "md5sum.txt" a másiknak pedig "Info_Map.imp" és más a méretük... Ilyenkor mi a helyzet? Felülírjam egyiket a másikkal?

Előzmény: Kard (1178)
Poci3 Creative Commons License 2019.04.25 0 0 1179

ok, köszi, nemsokára lejön a 2-es, holnap kipróbálom és visszajelzek!

Előzmény: Kard (1178)
Kard Creative Commons License 2019.04.24 0 0 1178

Más a tömörítés, lehet azért. Nem tudom, nekem simán felment és a fórum ahonnan van ott se panaszkodtak.

Előzmény: Poci3 (1177)
Poci3 Creative Commons License 2019.04.24 0 0 1177

5 éves szervíz inclusive van, így az is ingyenes. Az hogy lehet, hogy a korábbi, általad belinkelt térkép (a 2019.01-es) 32GB, ez meg csak 25? Ez nem hiányos véletlenül?

Előzmény: Kard (1176)
Kard Creative Commons License 2019.04.24 0 0 1176

Ha van élő előfizetésed térképre akkor igen. Arra kell figyelni, hogy a gyökérbe másold a tartalmát. A config fájlok a fő könyvtárban kell, hogy legyenek.

Ha nincs előfizetésed akkor kérni fog egy FSC kódot. Na azt viszont máshonnan kell beszerezned. Lehet venni a neten azt is egész jó áron. Haver valami 20 euróért szokott "gyárit" szerezni, szerinte. Én nem tudom ez hogy megy, mert nekem még van 2 év az autómon.

Előzmény: Poci3 (1175)
Poci3 Creative Commons License 2019.04.24 0 0 1175

És ezt hogy kell felrakni? egyszerűen egy pendrive-ra, bedugom a könyöktartó USB-be és annyi?

Előzmény: Kard (1173)
Kard Creative Commons License 2019.04.23 0 0 1174

Igen, ez már egy hatalmas előny lenne. Nyilván csökkentené a dugót meg a forgalmat is, mert ha nem büdösek a városok levegője jóval kevesebben akarnának kiköltözni a városból. Mondjuk erre 12-15 kWh közötti akksival rendelkező hibridek már tökéletes megoldás lenne.

Előzmény: Lewes1973 (1172)
Kard Creative Commons License 2019.04.23 0 0 1173

Akiknek az előző bejegyzés érdekes volt ez is az lehet:

https://mega.nz/#!A7YFjKSA!m5GEQnPXVQ9xmR_FnOlZIt6qDWu6aDMiga5AXUoQsWA

EVO 2019-2

Előzmény: Kard (1143)
Lewes1973 Creative Commons License 2019.04.19 0 0 1172

Én másmilyen irányból fognám meg az e-autózást: a városban, ahol a legnagyobb hatása van az esetleges elterjedésnek (masszívan csökkentve a károsanyag-kibocsátást), nagyságrendekkel javulna a levegő minősége, így az ott élők egészségi állapota is. Ha másért nem, ezért már megérné...

Előzmény: Kard (1171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!