Pörögjön már ez a topic is. Kertből a konyhába és onnan a hasba. Gyerekek imádják... Földiepres gyümölcstorta....most van a szezon így ma egy joghurtos változat következik...
Menta után bodzaszörp készült. Szépen araszolgatunk előre ma is szedünk aztán csinálunk még.
Köszönöm. Hát elég munkás volt. De azt hiszem, hogy az Ottelo már eleve egy kicsit zselés és sűrűbb a leve mint a közönséges szőlőé. Ősszel megpróbálom.
Én Othellóból készítettem, egy baja volt, hogy kevés lett:) Receptem nem volt, mivel a telken nincs Internet receptekkel, viszont ott volt a tőkén a túlérett szőlő, improvizáltam. A tiszta, leszemezett szőlőt főztem kb 1 órát, majd sima fémszűrőn átpasszíroztam. A visszamaradt cuccot kis vízzel felengedtem, és a tetejéről leválogattam a héj-darabokat, amiket beletettem a leszűrt lébe, mert én azt szeretem a lekvárban. Ez után cukorral főztem, amíg be nem sűrűsödött. Tettem bele egy citrom levét is. Arányokat nem jegyeztem fel, úgy 8-10 kilónyi volt az Othelló, ehhez tettem 2 kiló cukrot meg egy citrom levét. A legnagyobb meló a szőlő leszemezgetése volt.
Nem. A lekvár már sok éves, és az üledéken kívül is különféle adalékanyagok voltak benne, mint fahéj, ánizs, citromhéj stb. ezeket mind kiszürtük és újraföztük.
Csinálj valami rakott piskótát, és locsold meg ezzel, hogy szaftosabb legyen. Aztán rá valami gyümölcs, befőtt vagy krém, rá még egy réteg locsolt piskóta. Esetleg még jöhet rá egy kis tejszínhab.
Nem éppen a kertböl a konyhába, legalábbis nem az enyémböl...
Évekkel ezelött föztünk nagyon finom borlekvárt, aztán elfelejtödött a kamra polcán, de most elökerült. Minthogy sajnos nagyon híg volt, édesanyám megfözte újra ilyen befözési zselésítövel, vagy mivel, de sajnos ugyanolyan híg maradt. Van erre valami biztos trükk?
Na végre. Találtam egy magyar nyelvű billentyűzetet. Így már jobb picit.
Szóval a kérdés az volt mi a paradicsom- cukkini arány. Mivel már írtam hogy ez egy elnagyolt recept ezért ilyen adatok nem állnak rendelkezésre ugyanakkor mindenképpen arra kell trekedni hogy üvegbe rakva a paradicsomos szósz kitltse az üveget azazaz levegő ne maradjon. Mint a lecsónál pl.
Mi amikor főzünk az anyaggal akkor még teszünk rá paradicsomsűrítményt vagy házi kecsapot ami nem is kecsap de ez egy másik trténet