http://www.origo.hu/sport/jegkorong/20111218-magyarroman-himnuszbotrany-egy-csikszeredai-hokimeccsen.html Romániában alaposan felborzolta a kedélyeket, hogy az Euro Ice-hockey Challenge elnevezésű csíkszeredai jégkorongtorna pénteki román-magyar mérkőzése előtt a román válogatott - többségükben magyar nemzetiségű - tagjai némán hallgatták végig a román himnuszt, viszont a magyar csapattal együtt énekelték a magyar himnuszt, és a mérkőzés végén elénekelték a székely himnuszt is, amely spontán módon tört fel a lelátókon. - Én azt mondom, jól tették a fiúk, büszke vagyok rájuk!
Ma este volt egyébként már MOL Liga-mérkőzés, ahol a román jégkorong legjobb csapata, zászlóshajója (a legjobb román játékosokkal), vagyis a Steaua Rangers (Bukarest) játszott a Csíkszeredával Bukarestben. A végeredmény szoros meccsen 0-8 (0-3, 0-2, 0-3), valahol ezen a szinten lenne a román hoki a székelyek nélkül.
baromira régiótól függ. Nekem vannak baszk barátaim, ők speciel már a zászlótól is irtóznak. Na tőlük biztosan nem fogod a spanyol himnuszt még lalázva sem hallani.
A katalánok büszkék a szülőföldjükre és a nyelvükre, bár a valenciai katalánok már inkább tartják magukat spanyolnak, hiába beszélnek katalánul.
A gallegok csupán "elvannak magukkal" és idióta dialektusukkal.
Baromi nagy az az ország és nagyon sokszínű.
Kevésbé ismert, de Oolaszország dettó ilyen. Aki emlékszik még az 1990-ben Nápolyban rendezett olasz-argentín elődöntőről, az tudja, miről beszélek.
Magyarán: a székely hokisok tette nem egyedi, mindkét oldali reakció ellenben nagyon is...khmmm...sajátos.
Az előbb még az volt a bajod a székely hokisokkal, hogy nem fogadják el az oláhok jelképeit. Erre írtam, hogy a "spanyol" fociválogatott többsége sem. Látom, rugalmas vagy.
hogy ki minek tartja magát, az a magánügye. honnan tudod, hogy Egerszegi Krisztina nem tartotta-e magát Új-Zélandinak? az a kérdés, hogy hogyan viselkednek akkor, amikor képviselnek valamit
nem jó analógia, mert Spanyolország tartalmazza Katalóniát, a spanyolság implikálja a katalánságot (vagy fordítva, ahogy nézzük), és ezt ők nem is kérdőjelezik meg. ők énekelnék a spanyol himnuszt a VB-n, ha lenne szövege
azzal nem lenne bajom, ha a hokisok egy székely válogatottban játszanának, de HA a román válogatottban játszanak, akkor addig fogadják el annak a jelképeit
Azért baze, mert ott élnek. Hidd el, ha lenne hivatalos székely válogatott, akkor abban nyomulnának, mint ahogy Xavi, Iniesta, Puyol és a többi katalán meg baszk sem azért játszik a spanyol válogatottban, mert spanyolnak tartják magukat, egy kicsit sem tartják magukat annak. Ehün lobogtatják e a katalán zászlót a VB-győzelem után, spanyol zászlót sosem lengettek, és nem is fognak, mert ők katalánok, és nem spanyolok:
de hát miért játszanak a román válogatottban, amikor magyarnak érzik magukat? vissza kell utasítani a meghívót, és röhögni azon, hogy nélkülük milyen gyenge a román válogatott
tényleg ENNYIRE OSTOBÁK, hogy ez a lehetőség az elégtételre eszükbe sem jut?