Én nem veszek többet ilyet, mert nem igazán szoktam állítani a feszültséget, és egy normál 1100-as akksi bőven megfelel a maga 3,7 V-jával. (Az Ego Twistet is 3,8 V-tal használom, nem szoktam állítani.)
Arról nem beszélve, hogy a Twist akksi árából 2 db normál jön ki.
Egyébként napok óta nem tudok dönteni, hogy mit vegyek. A VAMO V7 néha ijesztően nagynak tűnik. Egy Spinner II viszont sokkal használhatóbb lenne a mindennapokban.
Relatíve kezdő eCigis vagyok. Jelenleg egy króm 1100 mA-es Crystal eGo aksit használok Aspire BVC patronnal. Szeretnék kicsit előre lépni, ebben vagyok kíváncsi a véleményetekre, tanácsotokra.
Úgy gondoltam, veszek egy feszültségszabályozós aksit. Fontos számomra a design, és a fémes, krómos cigik tetszenek, ezért a Vision Spinner II ezüst változatát néztem ki magamnak.
Ehhez az aksihoz szeretnék nézni valami jó kis patront kb. 5-6 ezer forintig. Indokolt esetben többet is kiadok érte. Ebben szeretném, ha segítenétek.
Amiket kinéztem magamnak és külsőleg is tetszenek:
Nem tudom, hogy melyiket érdemes választani. Tetszik mindegyik, jókat írnak az összesről. De ha valamelyikőtök ismeri bármelyiket is közelebbről, akkor szívesen vennék bármilyen véleményt vagy tanácsot. Vagy ha más ajánlatotok van, annak is örülni fogok.
Az aksit illetően, ha szintén tudok ajánlani jobbat (tíz-tizenötezer forintig), akkor csupa fül vagyok.
Megosztanám a tapasztalataimat. Maga a készülék jó, az aksi is, átlagba nézve simán kihúz egy napot. A kazán élettartamára nézve ne legyünk optimisták, nálam max. 10 napot bír ki. Aztán sem az íz sem a füst nem az igazi. Kicserélve minden oké újra. Két kazán közül nekem csak a (BDC) dupla fűtőszálas jön be. Az elég jól adja ki az ízeket, a füstje is jó. Mivel sűrűn kell kazánt cserélnem, kerestem a megoldást mivel lehetne az élettartamát kitolni. Próbálkoztam tiszta alkohollal, majd kiégettem az aksival, nem jött be, éget ízű lett. Aztán kutakodtam a netten, és találtam egy receptet, citrompótlós vízbe 4 órán át áztatva, majd kimosva és tiszta vízbe 4 órát áztatva, valóban egész jó lesz. Hogy utána meddig bírja azt még nem tudom, jelenleg felváltva használok egy újat és egy tisztítottat. Majd ha tuti a válasz megírom.
Másik problémámat a mentolos likvid okozta, megeszi idővel a tartály, és a kazánt tartó közdarab közötti tömítést. Mivel minden egyes utántöltés esetén erről tekerjük le a tartályt, mondhatjuk elég nagy igénybevételnek van kitéve. Nekem gyárilag úgy tűnt mintha ott két darab O gyűrű lett volna, megpróbáltam újat rendelni. Az eladó váltig állította ott nem O gyűrű van. Mivel egyszer le is ejtettem és egy repedés keletkezet rajta, rendeltem kazánostól egy tartályt. Az volt az első amit megnéztem, valóban nem gyűrű volt rajta, hanem mintha egy viaszos madzagot tekertek volna kétszer körbe. Mivel tudtam ez sokáig nem lesz jó elmentem egy Csapágy O gyűrű boltba és ott keresgéltünk rá valókat, tökéletest nem találtunk, egy hétig bírta a 8x1-es. Még ez is vastag volt, és a menet ami műanyag a tartályon, sokszor ferdén kapót rá, mert az O gyűrű vastag volt, nem beszélve arról, a likvid is kikezdte. Hogyan tovább ez lesz ennek a fajta kazánnak a javíthatatlan problémája.
Mivel szerelő az alapszakmám mielőtt valamit kidobok a használható dolgokat leveszem róla. Így tettem a kazánt tömítő O gyűrűvel is. Mivel ez nagyon kicsi átmérőjű nem bíztam a sikerben, de próba szerencse 1 db-ot nagy nehezen felgyilkoltam a közdarabra, és lás csodát tökéletes, menetekig kézzel simán összetolható a tartály és simán feltekerhető. Aztán megnéztem zár e, még levegővel is tökéletes, de biztos ami biztos felraktam még egyet. Így is könnyű összetekerni, nem akar rosszul rákapni, mintha gyári lenne.
Tehát kazán eldobás előtt, O gyűrűt levenni, és elrakni. Ha valaki képet szeretne, írja meg és csinálok, ha nem voltam elég érthető.
Ha netán kevert, vizet rakott hozzá?? Én vettem mentol kristályt patikában, megmelegítettem likvidben és elolvadt benne, aztán azt vettem észre mintha a kazánt eltömítené mikor az kihűl.
Gondoltam rá veszek ilyen aroma kóstoló pakkot, aztán saját szám íze szerint kitalálom a megfelelő mentolos cigit.
Nekem is volt gondom a kazánnal, a régin oldalt két lyuk volt az újon négy. A kétlukas dupla fűtőszálas volt az új sima. Arégi jobb volt, az új kuka, aztán vettem régi simát amit az eladó szerint már nem lehet kapni.
Engem nem köhögtet, hanem olyan mintha a torkomon lenne lerakodás. Mikor próbálom leköszörülni róla, asszony mindig morog (ez nem volt még ezt nem szívtad).
Mi volt a rossz kazánok tünete, nem fűtőt, esetleg kevés volt a füst, folyt az aksira?????
Én nekem is sikerült átszoknom, hétvégén szívok analógot, aztán pár slukk az elektromosból, mert hiányzik a mentol íz. Ez már nevezhető az e-cigi győzelmének.
Ez érdekes... Az imént kíváncsiságból elszívtam egy fél szál analógot. No nem mintha nagyon kívántam volna, csak kíváncsi voltam "mit szól" a szervezetem hozzá. Nem volt semmi extra, csak annyi hogy egy picit beszédültem tőle és fél szál elég is volt. Ez azt hiszem jó jel. :)
Köhögés már egy fokkal jobb. :) Eddig nagyon ok minden, tegnap déllután óta nem volt analóg cigi... ez csoda. :D A lötyi viszont szépen fogy. Lehet sokkal sűrűbben nyúlok az ecigihez mint az analóghoz? ... hmmm.
Apropó itt egy kérdésem volna. Mivel csak egy pen cap-em van, ezért kérdem, hogy lötyi váltáskor ki kell mosni a kazánt, vagy simán rátölthetem a másik lötyit? Hogy szoktátok ilyenkor? Ha kimosom akkor azt hogy kell?
Felesleges! Ami benne marad, az annyira minimális, hogy nagy valószínűséggel még az ízben sem fog semmit sem befolyásolni.
Egyre nagyon vigyázz! Mindig kell lennie liquidnek a tankban, mert ha "szárazon" megy, akkor égeti a hordozó közeget. Inkább sűrűbben töltsd fel!
Amit észrevettem hogy köhögési rohamok jönnek rám, bár nem mindig. Olvastam valahol hogy van ilyen ilyenkor. Ez idővel enyhül vagy eltűnik?
Ennek el kell tűnnie rövid időn belül. Szinte azonnal. Várj pár napot, akkor térjünk rá vissza.
Anno régen (2008-ban) már egyszer megpróbáltam az ecigit, konkrétan az E-CIG Kft volt akkor a piacon, az ő termékeikkel próbálkoztam, de csak a bajom volt velük. Vagy alig volt valami gőz, hiába szívtam lassan, vagy akárhogy. Vagy az akksik döglöttek be pár nap után, vagy a kazán halt meg pár slukk után, vagy a pofámba szaladt a lötyi, de mindig volt valami. Folyamatos cserék, új verziók, de mindel volt valami bajom. Aztán hagytam a francba. Ezért is kicsit félek, nehogy megismétlődjenek az akkori problémák. ;)
Az E-health egyenes út az e-cigi meggyűlölésére, és az analógra való visszaszokásban.
De a mostani szettedben nem fogsz szerintem csalódni.
Ma megjött a cuccos (2db eVod 1100 mAh stainless akku , 1db Aspire BVC Mini Pen Cap Stainless 1.8 Ohm, 5db tartalék Aspire BVC 1.8 Ohm kazán, 1db USB töltő eGo, hozzá Maximum Smoke lötyik (mind 12mg-osak): 1db 10ml ROUTE 66, 1db 10ml USA MIX és 1db BLACK CHERRY).
Első tapasztalataim:
QRVA jól néz ki, nagyon bejön a design. Full ezüst, acél. A mini pen cap is klassz, de azt már látom hogy a töltése kicsit nehéz, mert csak két keskeny nyílása van, és alig látszik meddig van. De majd megszokom. :) Az akksik töltve érkeztek, így pen cap-ot megtöltöttem gyorsan az USA MIX-el, hagytam ülepedni, "hidegen" is szipkáztam párat (nem nyomtam az akksi gombot), hogy szívja fel a pamacs a lötyit a pen cap-ban. Aztán hajrá! Füst (bocs, gőz) DÖGIVEL, lassan szívom szépen hozza a zamatot, elsőre az USA MIX jónak tűnik. Azért is vettem elsőre 3db 10ml-est hogy teszteljem, mert ha nem jó, akkor nem bukok akkorát. :D
Apropó itt egy kérdésem volna. Mivel csak egy pen cap-em van, ezért kérdem, hogy lötyi váltáskor ki kell mosni a kazánt, vagy simán rátölthetem a másik lötyit? Hogy szoktátok ilyenkor? Ha kimosom akkor azt hogy kell?
Na vissza az első benyomásokhoz... Szóval jónak tűnik, bár még nincs 2 órája hogy játszadozok vele, de azóta nem is kívántam hogy rágyújtsak egy analógra. Pedig nálam 2 óra nagy idő ám! ;) Amit észrevettem hogy köhögési rohamok jönnek rám, bár nem mindig. Olvastam valahol hogy van ilyen ilyenkor. Ez idővel enyhül vagy eltűnik?
Egy negatívum azért máris van. A Pen cap kicsomagolása után, le akartam húzni a szipkavédőt, ami le is jött, nem erőltettem. De úgy jött le, hogy egy fekete műanyag borítás ott maradt a szipkán. Aztán rájöttem hogy ez a fekete műanyag borítás a védőkupak belsejében kellene lennie. Vagy nem volt rendesen beragasztva vagy nem tudom, de most nem lehet visszatenni a védőkupakot, mert ha rátolom a szipkára akkor túl mélyre csúszik be a műanyag a tokjába és nem kattan, nem marad meg a cigin. Szóval itt valami nem kerek.
No hát ennyi, egyelőre nagyon tettszik, remélem nem lesz vele gondom.
Anno régen (2008-ban) már egyszer megpróbáltam az ecigit, konkrétan az E-CIG Kft volt akkor a piacon, az ő termékeikkel próbálkoztam, de csak a bajom volt velük. Vagy alig volt valami gőz, hiába szívtam lassan, vagy akárhogy. Vagy az akksik döglöttek be pár nap után, vagy a kazán halt meg pár slukk után, vagy a pofámba szaladt a lötyi, de mindig volt valami. Folyamatos cserék, új verziók, de mindel volt valami bajom. Aztán hagytam a francba. Ezért is kicsit félek, nehogy megismétlődjenek az akkori problémák. ;)
Nagyon bízom benne, hogy az analóg cigi talán mostantól a múlté lesz. ;)
Na ez jól hangzik. Én már nagyon régen analógozom, és szinte az összes leszokási módszert kipróbáltam, sikertelenül. Hátha most ezzel ha leszokni nem is, de átszokni sikerül.
De lehet mégis az eVod PT 1100mAh akku lesz a befutó. Ugyanis bár a KangerTech eVod VV Twist 1600mAh-s, viszont jóval vastagabb (19mm) mint a tartály része (ami 14mm), másrészt ebben az akksiban nincs töltöttségi szintjelzés és kétszer annyiba is kerül. Az iJust akksival meg állítólag (Vap42 szerint legalábbis) gondok vannak. Így lehet jobban járok 2db eVod PT 1100mAh-ssal. Így egyformán vastag az egész szerkezet (szebb is ezáltal), van akkuszint visszajelzésem és az árba kettő darab is belefér. :)