Keresés

Részletes keresés

AudiJo Creative Commons License 2011.03.20 0 0 444

Egy lélegeztető gépet mindenképp készítsetek oda - valamelyikőtöknek szüksége lehet rá!:))))

Én mongyuk gyanítom, hogy nem Biginek, de ez szigorúan szvsz!:))))

AJ

Előzmény: dys-cus (441)
big-dewil Creative Commons License 2011.03.20 0 0 443

Láttam én mán karón, warnyut. )))

Előzmény: dys-cus (441)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.20 0 0 442

Egyes esetekre biztosan igazad van, de én nem a kókányoló amatőrökről beszéltem, hanem azokról, akik tudják mit miért csinálnak. :-)

Előzmény: dys-cus (439)
dys-cus Creative Commons License 2011.03.20 0 0 441

Na Te is megvagy? Majd mekhallgatjuk, oszt ámulsz.

Előzmény: big-dewil (440)
big-dewil Creative Commons License 2011.03.20 0 0 440

nyugodtan melléteheted bárminek, attol még nem fog jobban xolni.)))ppp

Előzmény: dys-cus (439)
dys-cus Creative Commons License 2011.03.20 0 0 439

Szerintem egyszerűen divat lett az SE erősítő. A csövek drágák, olcsóbban lehet erősítőt készíteni  harmad annyi csővel. A DIY-ban meg persze hogy divat, hiszen annyira egyszerű, hogy még olyan is meg tudja építeni, aki még az Ohm törvényt sem ismeri. Ettől függetlenül szépen szólnak. Mondom szépen, és nem jól.Az a 1-2% torzítás ott van a hangban. Nekem 10 éven keresztül volt több SE-m, de mégis mostmár PP-t hallgatok. Földfüggetlen szimmetrikus kapcsolásút. Ja, és csak úgy megjegyzem: Bármikor oda merem tenni a Dynaco mellé. Itt egy páran már hallották szólni.

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.20 0 0 438

Ez így van, sőt a kedvenc triódám az egyik legkisebb teljesítményű a sorban.

A szerző sajátos stílusban fogalmaz, de a mondanivalója helyénvaló:

http://www.meta-gizmo.net/tri/awards/SovtekTGA.html

A kis lengőtömegű, nagy érzékenységű hangdobozok, amelyek ezekhez valók, egyébként számos további értékkel rendelkeznek, de ez most nem az a topic.

Előzmény: AudiJo (437)
AudiJo Creative Commons License 2011.03.20 0 0 437

Teljesen egyetértve, amit írsz, annyit tennék hozzá, hogy a jó SE-k általában kis teljesítményt szolgáltatnak, ergo nem egyszerű megtalálni hozzá a megfelelő sugárzót. PP-nél azért tágabbak a lehetőségek hangsugárzó választásban.

AJ

Előzmény: Törölt nick (434)
AudiJo Creative Commons License 2011.03.20 0 0 436

Természetesen a jelenleginél csakis jobbat képzelnék el magamnak, az meg igencsak furcsa lenne a meglévőhöz képest!:)))))

Egyébként meg kt. életpálya-modell nélkül nem élet az élet! Már izgatottan várom és lehet, hogy ez ártott meg nekem!:))))

AJ

Előzmény: ratters-catchers (424)
Dzsibzon Creative Commons License 2011.03.19 0 0 435

Köszönöm, igen.. én is azt gondolom szakmai hozzáértés nélkül, hogy a végerdemény számít - azaz a megszólaló és hallható zenei reprodukció minősége. Csakis ez igazolhat valamilyen építésimódot ~ s nem az építési el a zenét. A probléma ott kezdődik, hogy az ember egy bizonyos anyagi keretben, hatérokban tud mondjuk csak gondolkodni s akkor ez egy determináció, AMIBEN kellene megtalálniai a megfelelő audió eszközöket.

Előzmény: Törölt nick (434)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.19 0 0 434

Az együtemű készülékek jobbak, de csak keveseknek adatik meg, hogy jó minőségben elő tudják állítani. Nota bene: igen sok vacak, torz, hervadt együtemű kering a piacon, aki egy ilyenbe belekóstol, az biztosan PP vagy tranzisztor párti lesz.

A PP-ket egyszerűbb jól megcsinálni, többé-kevésbé még a BEAG-nak is sikerült, de a PP technika korlátai egy bizonyos szinten -- egyébként meglehetősen magas szinten -- megmutatkoznak. Onnan felfelé már csak a legjobb együteműek vannak.

Amit leírtam természetesen ízlés és beállítottság kérdése, ki mit keres a zenében, ki mire figyel, avagy kit mi zavar. Azt, hogy műfajfüggő lenne -- tökéletlen készülékek tulajdonosai jellemzően erre hivatkoznak -- szerintem nem áll meg, kamarazenétől operáig, Kraftwerktől LGT-ig minden élvezetes egy jó erősítőn.

Az együtem-ellenütem egyébként csak egy dolog.

Ugyanolyan, vagy talán még fontosabb hogy pentódás vagy triódás, visszacsatolt avagy sem.

Pentódánál csak igen ritka esetben kerülhető el a visszacsatolás, anélkül ugyanis borzalmasan torz lenne az átvitel. Az ultralineár kapcsolás is egy igen erős visszacsatolás a segédrácsra.

Triódánál gondos tervezés esetén nincs szükség visszacsatolásra, ami igencsak előnyös, ha a zene apró részleteit fontosnak gondoljuk...

Az általam legjobbnak tartott erősítők együteműek, triódásak, visszacsatoló hurok nélküliek. Ezekből viszont néhány gyári típus van, ami jó, a többi...

Előzmény: Dzsibzon (428)
dzogcsen Creative Commons License 2011.03.19 0 0 433

Miért rossz példa a vágógép? Végülis zömmel a lemezeket hallgatjuk. És csak ellenütemű erősitőkkel vágtak (én is vágtam lemezeket lakkra, ismerem valamennyire őket). A többivel teljesen egyetértek, de régen is tudtak jó vasakat csinálni.

Előzmény: Törölt nick (432)
dzogcsen Creative Commons License 2011.03.19 0 0 431

Azért az elgondolkoztató, hogy vágógépepekben csak elenütemű erősítők voltak. Tranyósba (bár én a jó csöviket szeretem) is szinte kizárólag ellenütemüek vannak, kivétel JLH és Hiraga, meg egy két amatőr konstrukció. A trafó a legfontosabb de a kapcsolástechnika is számít. Mi a Dynacót a osztályú beállításban használjuk, és az ultralineár a trioda közeli kapcsolásban van (50 %-os legázasnál).

newnikk Creative Commons License 2011.03.19 0 0 430

Amúgy meg az A osztályú a jobb, de tényleg a trafó a lényeg...

newnikk Creative Commons License 2011.03.19 0 0 429

Mit akart a Mullard? Eladni az egyébként jó csöveit. Mibe kell több cső? A push-pull-ba! Naná, hogy nem a single endet fogja preferálni.:D

Dzsibzon Creative Commons License 2011.03.19 0 0 428

A kezembe akadt a Hi-Fi Choice egy régebbi száma s ott lamentál a szerző azon, hogy az együtemű csöves erősítő vagy a push-pull konstrukció a jobb.. Ha  vannak (biztosan igen) a fórumtársak között olyanok, akik hallgatták már a saját zenéiket két különböző csöves rendszerben.. mit tapasztaltak zeneileg ? A cikk szerzője azt mondja végül.. hogy az együtemű "divat lett" .. de egyébként is a csöveken túl az erősítő a zene lelke a kimenő transzformátor : ezen múlik minden.. nem az építési elven ! Végül hozzá teszi, hogy Mullard (igaz a 30-as években) azt mondta, hogy a push-pull a jobb. Mit gondoltok - de még fontosabb, mit "hallotok" ?

dzogcsen Creative Commons License 2011.03.19 0 0 427

Nem kell a mocskos büdös inged törpicsek! :-))

Előzmény: spacc (425)
spacc Creative Commons License 2011.03.19 0 0 426

... nem is tom, hogy ugrott elő a két nyuszma a bokorbúl?..... :))))

spacc Creative Commons License 2011.03.19 0 0 425

Édes, pöttöm manócskám!  Netán csak nem megtalálád az ingedöt?  :))))  Szeded ezt az új agyfrissítőt?????

Előzmény: dzogcsen (422)
ratters-catchers Creative Commons License 2011.03.19 0 0 424

Mindig is tudtam, hogy az állami dolgozoknak másként kattan az agyuk...

Borzasztó álmaid lehetnek. Nem irigyellek. )))

Előzmény: AudiJo (423)
AudiJo Creative Commons License 2011.03.19 0 0 423

Hát én éppen el tudnék képzelni magamnak, bár szokatlan lenne a meglévőhöz képest!:)))))

AJ

Előzmény: dzogcsen (422)
dzogcsen Creative Commons License 2011.03.19 0 0 422

Így van! Rád mindkettő jellemző! De má normális spaccot nem is tudnánk elképzelni. :-))

Előzmény: spacc (421)
spacc Creative Commons License 2011.03.19 0 0 421

Szessön a fssommal... :DDD

A hülyülés - mint tudhassuk - mindenkinek alkotmányos joga. De most itt nem hülyülésről volt szó, hanem süketülésről....

:DDDD

Előzmény: newnikk (420)
newnikk Creative Commons License 2011.03.18 0 0 420

A "dissündissündissündissündissündissündissün" még halkan is hülyít...

Előzmény: spacc (418)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.18 0 0 419

Aki az Audioland topikjait olvasgatja, ezt a német és japán kutatók közleménye nélkül is egyértelműen megállapíthatta.   :-)))

Előzmény: spacc (418)
spacc Creative Commons License 2011.03.18 0 0 418

Bár már eső után köpönyeg:

A hangos zenehallgatás károsítja az idegeket

Közép vagy hosszú távonólényeges halláskárosodás is fellép. Tovább »

forrás: Index.hu

Dzsibzon Creative Commons License 2011.03.17 0 0 417

Köszönöm a lehetőséget ~ ha pár hónap múlva egyenesbe kerülök.. akkor lehet élni fogok vele !

Előzmény: ratters-catchers (413)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.17 0 0 416

Óriási bizony!

Ha a hangdobozodhoz és a zenehallgatási szokásaidhoz elég 9W, akkor egy jól beállított AI300-assal a legbonyolultabb muzsikát is nagy élvezettel lehet hallgatni. Érzéketlen hangdobozhoz, vagy döngetésre viszont nem alkalmas.

Előzmény: Dzsibzon (414)
dzogcsen Creative Commons License 2011.03.17 0 0 415

Volt AI 500-as és AI 300-as erősítőm. Nem volt nagy szám egyik se még a kisebbik szólt jobban, de kicsi volt a teljesítménye Boldog voltam amikor sikerűlt megszabadulni tőlük.

Előzmény: Dzsibzon (414)
Dzsibzon Creative Commons License 2011.03.17 0 0 414

Ezek szerint az Audio Innovations és a Dynaco között is igen nagy minőségi ugrás van ~ ha jól érzékelem többen is mindkettőt ismeritek.  A helyzet az, hogy egyenlőre nem csöves erősítőben sem találom meg az AI hangvilágát.. aminek már örülnék / de ettől is feljebb lépni nagyon jó hír lenne ! Én magyar és angol folkzenét, sok akusztikus hangszeres zenét, komolyzenét hallgatok.. s nég szerencsére van jó pár hanglemezem - nem csak CD-k..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!