Keresés

Részletes keresés

Joano Creative Commons License 2007.12.23 0 0 287
 Nem érted.  Nem nem tudja, hanem nem AKARJA tudni.......... Ha évszázadokkal előre bejelentett eseményeket és azok pontosan be is jöttek, akkor nem mondhatjuk azt, hogy nem tudja és nem tökéletes....................:))
Előzmény: kerekeper (284)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.23 0 0 286
Isten nem látja a jövőt....
Előzmény: kerekeper (272)
Joano Creative Commons License 2007.12.23 0 0 285

 Az igaz és a hamis vallás gyümölcsei közt óriási különbségek vannak. Idővel rájössz, hogy melyik az igazi. A többi az emberiség félrevezetésére lett kitalálva.

 

  Az ördög tudta, hogy az embertől nem lehet teljesen elszakítani Istent, mert a többség valamilyen szinten vonzódik hozzá, hiszen így vagyunk megteremtve.

  Inkább agyafúrtként besározta az Istenhitet és más isteneket is csinált hogy az emberek eltévedjenek. Olyanokat hozott be a köztudatba, hogy ,,minden vallás Istenhez vezet csak másként ". Ez nagy hazugság, ezzel is becsapva és hamisságban tartva az embereket.

 

  A Jelenések könyve nem véletlenül mondja, hogy az ördög az egész lakott földet félrevezeti (Jel12:9)

Előzmény: thghgh (279)
kerekeper Creative Commons License 2007.12.23 0 0 284
Ha nem akarja vagy nem tudja, akkor meg nem tökéletes. Nincs olyan hogy valaki terhes is meg nem is. Vagy-vagy.
Előzmény: Joano (281)
thghgh Creative Commons License 2007.12.23 0 0 283

"Ehhez egyszerűen azt kell feltételezni, hogy létezik Isten és rágalmazója az ördög"

 

Helyes a szóhasználat, hogy feltételezni.

 

"Azután már könnyen megérted, hogy a többi hit és vallás sátántól ihletett a te megtévesztésedre"

 

Ha feltételezem, hogy Yehova meg ördög van, akkor abból következik, hogy nincs , evolúció stb. Ha feltételezem, hogy minden prím páratlan, abból következik, hogy a 2 nem prím.

 

Mellesleg minden hívő szerint a többi vallás a megtévesztés az övé az igazi, én ezt már elég sokszor meghallgattam több vallás képviselőjétől is.

 

Előzmény: Joano (280)
thghgh Creative Commons License 2007.12.23 0 0 282

"És a tudós szakemberek bebizonyították már, hogy ők azok akik nem tévednek ?? :))"

 

Nem, ők elismerik, hogy tévedhetnek, én mégis inkább nekik hiszek, mint akik azt hirdetik, hogy tévedhetetlenek, mert Szellemek Istenek egyebek akaratából beszélnek.

 

"És a tudomány be tudta bizonyítani hogy nem létezik Isten"

 

Nem, sem azt hogy tündérek egyszarvúak, egyebek nem léteznek. Igazából nem is állt ilyen szándékában.

 

"vagy hogy a Biblia téved ?? :)))"

 

Hogy a Korán, Biblia, Védák... "téved" azt miért kellene bizonyítani? Nem értem, sok hívő van így, hogy mondd valamit bizonyíték nélkül aztán vagy higgyük el vagy bizonyítsuk be hogy nem úgy van. Egy krisnásnak kellett volna bebizonyítanom, hogy a Hold nem egy Istennő vagy vmi ilyesmi, hát sztem ez elég értelmetlen...

Előzmény: Joano (277)
Joano Creative Commons License 2007.12.23 0 0 281
 Félreérted.  Mindent lát a jelenben. A jövőbe is belelát (lásd:pontos jövendölések), csak a jövőbelátó képességét nem használja folyamatosan. Talán nem akarja tudni, hogy mely személyek lesznek a megmentettek és melyek a veszendők... Legyen ez meglepetés....... Ha akarná elkészíthetné a névsort, de akkor hogyan térne meg és kapna erőre a megtérésre a gonosz, ha azt látná előre, hogy rajta van a halottak listáján...............
Előzmény: kerekeper (278)
Joano Creative Commons License 2007.12.23 0 0 280

 Ehhez egyszerűen azt kell feltételezni, hogy létezik Isten és rágalmazója az ördög. Aztán megérteni az indítékaikat, és azt, hogy mi emberek hogyan veszünk részt tudva-tudatlanul a köztük lévő vitakérdésben mint sakkfigurák.........

 

  Azután már könnyen megérted, hogy a többi hit és vallás sátántól ihletett a te megtévesztésedre, hogy ,,élve elfogjon, az akaratának a cselekvésére"..........

Előzmény: thghgh (271)
thghgh Creative Commons License 2007.12.23 0 0 279

Tudniillik vallások képviselői mondják: Hidd el mert Isten ezt meg ezt mondja, bizonyítékunk ugyan nincs, de ha nem hiszed pórul jársz.

Tudósok mondják: Ezek és ezek a bizonyítékok, ebből erre következtetünk; ezt alátámasztja ez és ez.

Evolúcióelleneség pedig egy elég természetes hozadék, régen gömbölyű föld elméletét és heliocentrikus világképet is ilyen elszántan támadték, de valahogy tudomány mindig nyer, nincsenek Földnek oszlopai, nem teknősbékán áll, a Hold egy kődarab stb...

Előzmény: thghgh (275)
kerekeper Creative Commons License 2007.12.23 0 0 278
Ha nem lát állandóan mindent, akkor nem lehet tökéletes, pedig mint tudjuk hogy az, tehát mindent lát, mindent hall, sőt amit gondolunk vagy titokban cselekszünk azt is. Különben hogy jegyezné meg a rosszaságainkat?
Előzmény: Joano (276)
Joano Creative Commons License 2007.12.23 0 0 277

 És a tudomány be tudta bizonyítani hogy nem létezik Isten, vagy hogy a Biblia téved ?? :)))

 

  És a tudós szakemberek bebizonyították már, hogy ők azok akik nem tévednek ?? :))

Előzmény: thghgh (275)
Joano Creative Commons License 2007.12.23 0 0 276

  Van jövőbelátó képessége (Ézs46:10), de nem mindig használja ezt........

  A próbák elviselése válasz sátán hamis vádjaira........

 

  ,,Légy bölcs fiam, és örvendeztesd meg szívemet, hogy megfelelhessek annak, aki gúnyol engem. " (Péld27:11

 

   Mindenki találkozik próbával csak a hiányos ismeretei és világképe miatt nem is tudja, hogy próba alatt áll, és hogy miért...............

Előzmény: kerekeper (272)
thghgh Creative Commons License 2007.12.23 0 0 275

Én megmondtam, hogy választani kell vallások és a tudomány között.

Én magam részéről tudományos bizonyítékoknak, és a szakembereknek hiszek.

Előzmény: Joano (274)
Joano Creative Commons License 2007.12.23 0 0 274
  Amelyik tudós elvakultan hisz az evolúcióban, annak lehetetlensége ellenére is, az nem tudja megismerni Istent, mert egy jól hangzó, ám áltudományos teória foglalja le az elméjét.............
Előzmény: thghgh (265)
thghgh Creative Commons License 2007.12.23 0 0 273

"Az özönvíztörténetek bizonyítják, hogy az megtörtént"

 

Számodra bizonyítják, számomra nem.

 

 

"Ha Isten áll mögötte akkor az összhangban van a Biblia pozitív ígéreteivel, ha sátán, akkor a károdra lesz, amelyet egy bizonyos idő után tapasztalni fogsz........"

 

Ez a te véleményed, más máshogy vélekedik.

Előzmény: Joano (270)
kerekeper Creative Commons License 2007.12.23 0 0 272

Ezt a Póbát már többször górcső alá vette itt sok ember, de senki sem jutott a teljes igazsághoz.

 

Ugye kedves Joano Isten mindent tud, Tudja a múltat és a jövőt. Akkor azt mond meg, minek kell az a fránya próba, amikor előre tudja, kiállom azt vagy sem. Én viszont, azt sem tudom sokszor, hogy most éppen próbának vagyok-e alávetve.

Isten cinkelt (tehát előre megnézett) lapokkal játszik?

Előzmény: Joano (269)
thghgh Creative Commons License 2007.12.23 0 0 271

"Dehogynem jött, csak nem figyelsz és nem érted."

 

Figyelek, az pedig hogy nem értem, nem vagyok meggyőződve hogy én hibám, Karma és Örök Körforgást sem értem, hogy miért hiszik el, ugyanúgy pl ezt sem értem, hogy miért hiszed el.

 

"hogy a viselkedésével  számot adjon arról , hogy sátán ihletése szerint cselekszik vagy Istené szerint.  Ez alapján lesz megítélve és eldöntve, hogy örökre életben marad, vagy örökre meghal...."

 

Neked ez a véleményed, másnak más; én szívesen meghallgatom mások véleményét bármilyen vallásuak, de meggyőzni eddig egyik vallás képviselőének sem sikerült, mert a legalapvetőbb kérdésekre sosem kapok kielégítő magyarázatot.

 

Ez az Ozirisz megméri a szivet, meg hasonló storykból elég sokat olvastam kisebb koromban zsidó mitológiából is, tehát ezeket ismerem, inkább azt mondd, hogy miből gondolod, hogy ezeknek, vagy ezek közül vmelyiknek köze lenne a valósághoz?

Előzmény: Joano (269)
Joano Creative Commons License 2007.12.23 0 0 270

  Persze, hogy meg akarja, de nem mindegy ki áll mögötte.  Ha Isten áll mögötte akkor az összhangban van a Biblia pozitív ígéreteivel, ha sátán, akkor a károdra lesz, amelyet egy bizonyos idő után tapasztalni fogsz........

 

"mintahogy más vallások özönvíztörténeteiről."

 

  Az özönvíztörténetek bizonyítják, hogy az megtörtént, csak a Biblián kívűl máshol kiszínezik, elferdítik, hogy csak egy emberi mítoszként tekints rá, és ne higyj benne........... 

Előzmény: thghgh (268)
Joano Creative Commons License 2007.12.23 0 0 269

 Dehogynem jött, csak nem figyelsz és nem érted.

 

  Kell egy bizonyítási eljárás az emberiségnek, hogy a viselkedésével  számot adjon arról , hogy sátán ihletése szerint cselekszik vagy Istené szerint.  Ez alapján lesz megítélve és eldöntve, hogy örökre életben marad, vagy örökre meghal....

 

  Ha mindenbe beleavatkozna Isten akkor nem érnének próbák (sátántól) és hogyan bizonyítanád hogy kinek a pártján állsz ??

Előzmény: thghgh (263)
thghgh Creative Commons License 2007.12.23 0 0 268

"Nem gondolkodhatsz úgy, mint eddig."

 

Nos a vallások többsége meg akarja határozni, hogy hogy gondolkozzam.

 

"Noé nem volt világi tudós persze, de a helyes szívállapotával megmentésre érdemesnek találtatott, ezért Isten előtt "tudós" volt..........."

 

Ismerem zsidó-keresztény mitológiát, tanultam róla elég sokat, mintahogy más vallások özönvíztörténeteiről. Továbbra is fenntartom, hogy én véleményem szerint egy halom ártatlan ember gyilkosát kissé furcsa jónak titulálni legyenek az illetők akár Szellemek akár Istenek, akár vmi egészen mások.

Előzmény: Joano (267)
Joano Creative Commons License 2007.12.23 0 0 267

 Nem gondolkodhatsz úgy, mint eddig.  Noé nem volt világi tudós persze, de a helyes szívállapotával megmentésre érdemesnek találtatott, ezért Isten előtt "tudós" volt...........

 

 

Keresd meg a a Róma12:2-t. Azt mondja, hogy változzatok át elmétek újjáalakítása által...............Ne e világrendszer általánosságai szerint gondolkodj..........

Előzmény: thghgh (259)
thghgh Creative Commons License 2007.12.23 0 0 266
Ok. Np. Kellemes Ünnepeket.
Előzmény: 617 (264)
thghgh Creative Commons License 2007.12.23 0 0 265

"Ne légy szélsőséges, mert nem gátja"

 

Én tapasztalatom szerint gátja, lévén, hogy a vallások egyfajta menekülést kínálnak a valóságból; a természettudomány pedig éppen a valóság megismerését kínálja.

Egyszerre megismerni és menekülni pedig nehéz... Mindazonáltal tudósok között minden vallásból akad, csak éppen jóval kisebb %-ban mint kevésbé okos társaik körében.

Előzmény: Joano (262)
617 Creative Commons License 2007.12.23 0 0 264
Bocsánat, hogy válasz nélkül hagytalak. Mindenben egyetértettem. De most tényleg más dolgom van...
Előzmény: thghgh (260)
thghgh Creative Commons License 2007.12.23 0 0 263

"Tul.képpen IGEN! Ha bárki (pl. egy szerető, igazságos valaki...) egy laza kézmozdulattal, egy szemrebbenéssel, egy (ki sem ejtett) szóval megakadályozhatja emberek, gyermekek, csecsemők halálát, de nem teszi, az semmmivel nem különb annál, mint akit felhatalmazott arra, hogy öljön, és aki aztán (helyette?) ölt..."

 

 

Itt elmondtad már a lényeget, amire nem érkezett kielégítő magyarázat.

Előzmény: 617 (261)
Joano Creative Commons License 2007.12.23 0 0 262

  Ne légy szélsőséges, mert nem gátja. Sőt  Jehova  Tanúi közt vannak orvosok, ügyvédek, bírók, közgazdászok, mérnökökök,  stb és olvastam hogy Japánban egy

atomfizikus is..........

 

  Tehát egyálatlán nem zárja ki a műveltség az igaz Isten hitét. Inkább az alázat és a helyes szívállapot a mérvadó. Az apostolok is azért voltak halászok, mert ők nem magasztalták fel magukat a tudással és így taníthatók voltak. Ellenben a gőgös farizeusokkal............

 

  Remélem értehető........

Előzmény: thghgh (254)
617 Creative Commons License 2007.12.23 0 0 261
Utálom a folytonos (és felesleges) próbatételeket. Hogy még mit mond, inkább nem írom le, hátha még szeretnék itt előfordulni. Most kiszállok, mert halaszthatatlan (földi) dolgom van, de veheted "feladásnak" is...
Előzmény: Joano (257)
thghgh Creative Commons License 2007.12.23 0 0 260

Másrészről, ha Isten megakadályozhatná a vulkánkitörést, nem lenne szükség vulkanológusra, ha Isten megakadályozná a forgószelet nem lenne szükség meteorológusokra, ha Isten elkapná a bűnözőket nem lenne szükség rendőrökre.

De mivel mindezeket semmilyen Isten Szellem egyéb... nem csinálja meg helyettünk, ezért hagyatkozunk rendőrökre vulkanológusokra, meteorológusokra.

Előzmény: Joano (258)
thghgh Creative Commons License 2007.12.23 0 0 259

Nem jó a párhuzam, Noé nem összehasonlítható egy tudóssal.

Előzmény: Joano (258)
Joano Creative Commons License 2007.12.23 0 0 258
  Kezded kapisgálni. Ha vulkanológus riadót fúj, az emberek pedig erre nevetnek, ám mégis kitör a vulkán, akkor ki a felelős a halálukért ? :)
Előzmény: thghgh (256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!