Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nekem ez nem világos. Benne vagy a Windowsban, sőt a Google Chrome-ban is. Én még nem találkoztam olyannal, hogy innen Windows jelszót kérjen. Biztos, hogy ez volt?
Én sem mertem mit mondani, mert a gyereknek C64et vett, mint sok helyen játszani, osztakkor? Meg teljesen más a "számítógépet kezelek", vagy ismertem 1 darab szoftvert és kész. C64en még fékpad vezérlések is mennek. Meg a WoW :-D szóval a mittomén.
A munkahelyen volt rendszergazda, aki időnként rendbetette a gépeket, tanácsot adott, ha bajba kerültünk. Most rengeteg ember a saját gépén próbál boldogulni, szerintem az meg tele van szeméttel, ki tudja, milyen gondot okozhatnak. Lehet, hülyeség, amit gondolok, ha lenne erre szakember, azzal mondjuk évente tesztelni a gépet. Ilyesmire gondolok. Amit most használok, a fiam munkahelyi gépe volt. Amikor megkaptam, hasított, mint a villám, marha gyorsan töltött, ma más jócskán lelassult.
Persze, én is számítógépen dolgoztam a 70-es, 80-as évek óta, 2004-ben nyugdíjba mentem, még dolgoztam 2008-ig, aztán már nem. Az akkori tudásom már nem elég, és hidd el, nem egyedül vagyok, aki csak hülyén néz, ha valami probléma adódik, hiszen azóta annyi minden változott, fejlődött. Olyan egyszerű dolgok is gondotjelentenek, mint hogy olvasd be a QR kódot, oké, odatartom, és ha nem csinál semmit, akkor mi a baj, mit tettem rosszul. A fiam informatikus, 2 éve Németországban él, nem szaladgálhatok minden bajjal hozzá. Ő említette, hogy van az informatikában már egy olyan irány, ami megpróbál az egyszerű felhasználó agyával gondolkozni.
Negyven éve benne vagyunk itt is a számítógépes világban.
C64, azután PC XT, PC AT, és sorban a többiek.
Mobiltelefont is már legalább huszonöt éve használnak az emberek, de húsz éve már mindenki.
Azok a generációk, azok a "nyuggerek", akik már nem "csatlakoztak be" ebbe a világba, gyakorlatilag már alig vannak, szépen-lassan elmentek, kihaltak.
Az ma már nem hivatkozási alap ilyesmire, hogy "ő nyugger", vagy "én nyugger vagyok", ezért aztán világos és természetes, hogy "lövésem sincs ezekhez a dolgokhoz".
De már a kilencvenes évek második felében, úgy '97-'98 környékén, a szépemlékű Drótpostagalamb közösségben voltak akkor hetvenen felüli emberkék, akik vígan használták a PC-t, ha programozásra vagy gépszerelésre esetleg nem is vállalkoztak... Bár utóbbira azért még volt is példa akkor is.
A "nyugger generációk" szép lassan lecserélődnek, ebben már javában benne is vagyunk, hiszen a kilencvenes években már általános volt a számítógép használat a napi munka során, de ez már a nyolcvanas évek utolsó éveiben elkezdődött valójában.
Bárhonnan, a youtube-ról a zenéket vettem le, amíg lehetett, már régóta nem működik a régebbi letöltőkkel sem, de a többi témát bárhonnan, ahol csak rájuk találok.
Kb két hét telt el, sokat ment a gép, volt pár újraindítás is, legutóbb ma reggel futtattam le az az sfc /scannow-t, de semmi.
Hardware tesztet még nem volt időm kiírni és futtatni, úgyhogy most az a nagy terv, hogy legkésőbb amikor a win10/ESET + a talán problémás felhasználói program frissül - szeritnem ez április vége/május eleje - megpróbálom egy visszaállítási pont mentés után újra szimuláln ia problémát.
Akkor érvényes, amit Gorcsev mondott, hogy minek ugye? Mivel a flash kihalt, 1-2 nagyon elcseseztt oldalra, vagy ezer éve belső fejlesztésű cucchoz kellhet, de az egész piac menekült tőle és évekig mantrázták, hogy meg fog szűnni. Azt meg úgyis kiírja, ha kell valamihez, de lehet már azt sem, csak kapsz egy üres ablakot a flash helyén.